- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Autóhifi
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Autós kamerák
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen processzort vegyek?
- Samsung Galaxy Tab S 8.4 - színt visz az életedbe
- CPU léghűtés kibeszélő
-
PROHARDVER!
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Fenyő
őstag
válasz
frescho #36798 üzenetére
9000Prom nekem is akad, ha csak kölcsönbe kell, tényleg csak ilyen párszázas tétel, annyiért nem éri meg eladni, bár az inkább az MX460-ok ellenfele volt, az ilyen butított MX440/MX4000-ek ellen inkább a szintén 64bitre redukált 9200/9250SE-ek mérhetők inkább, most csak egy sima 9200-at látok az aprón, ami valószínű 128bites.
-
-
snake1977
őstag
válasz
frescho #36589 üzenetére
Annyit tudtam a programról hogy a mérnök infós egyetemista ismerősömnek nem jutott belőle, pedig nem élnek túl jól. Gondolom akkor ott is akadt némi mutyizás "jó" magyar módra. Mondjuk az valóban sokat dobna a dolgon, ha mondjuk kifizettetnék az emberekkel a gép árát, valamilyen formában meghatározva hogy ne érje meg lepasszolni nekik. Amíg "jogsi" nélkül ülnek a volán mögött addig nem is számíthatunk ilyesmire, pedig nagy tételben biztosan jelentős kedvezményt is kapnánk. Nem ragozom, nagy változások kellenének, de semmi kilátás effélére.
-
snake1977
őstag
válasz
frescho #36585 üzenetére
Jó kérdés, mivel az én környezetemben, meg amerre járok néha (fejér m. egyes területei), szinte mindenhol van már valamiféle gépezet, laptop, vagy netbook, a nagyon videkieknél tudtommal meg egyenlőre maga az internet hozzáférés is sokszor nem megoldott vagy mobilnet szinten van jelen, és tudjuk mire elég manapság a néhány gbyte adatforgalmával az oldalméretekhez képest ez a félmegoldás... Egyébként ha jól emlékszem Miskolcon volt nemrég egy ilyen EU-s laptop pályázat, bár nem tudom milyen siker rátával zárt.
Akárhogy nézzük hatalmas léptekkel fejlődött a telekommunikáció és számítástechnikai ipar az elmúlt pár évben, kiváncsi vagyok hogy az elkövetkező 5 évben mennyit és milyen irányban fog fejlődni mindez, alapul véve az egyre olcsóbb és "okosabb" telefonokat, amivel főképp kína árasztja el a nemzetközi piacokat. -
válasz
frescho #36585 üzenetére
Persze, a robbanásszerű terjedés váratott magára, a visszafogott elterjedtség azonban megvolt a 90- es években is, 93- tól melóztam másodállásban számtechben és a cégek mellett kezdett gyakoribbá válni hogy magánszemélyekhez is kellett menni - eladás, belövés, hardver/szofver megbízások.
-
válasz
frescho #36385 üzenetére
Erősen szubjektív mérlegelés volt, említettem is. Érdekes mert régebben kerestem egy darabig sima 486DX- et és csak 4000+ HUF- ekért láttam, aztán hirtelen jött egy ajándékba, majd mégegy, végén meg olyan +2kg még. Mostanában nem néztem utána - ha mondjuk nem lenne egy darabom sem, mennyiért tudnám felhajtani
. K6- ból meg már volt a nagy gyűjtemény előtt is, 266- os és néhány magasabb órajelű is. A 266- os Cerkát nem linkeltem vissza, gondolom a kess nélküliről van szó, először a 300- as kapott L2- őt. 266- os kultúrtörténeti darab, teljesítménye felejthető de lehet hogy már ritkul. A beolvasztási láz is csalóssá teszi mostanában a beszerezhetőséget.
SAS téma : különösebben nem zavar ha egy vinyó kicsit hangos, a régebbi SAS/SCSI széria viszont nagyon hangos, az újjabbak és főleg a 2.5"- osak már halkabbak.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
frescho #36266 üzenetére
Elég lesz oda 32MB SD-RAM is... én 2000 nyarán vettem 85 rongy (körül)
366-os S370-es celó
Acorp AT lap
S3 Savage4 16MB VGA
32MB SD RAM... akkor égett le, előtte a taiwani memóriagyár és felment a ramok ára, így akkor felment az ára, 16 rongy volt... Igaz piszok szűk volt a 32MB RAM így 2000 nyarán, de az akkori játékoknak még elég volt... Fifa2000, NFS Porsche, GTA2, ezek mind 32MB-ot kértek...
csabyka666! Manapság már minden 386-ops lapnak van értéke ha működikde ez nem olyan nagy szám sajna... Mondjuk legalább itt a Cache-t 256K-ig is fel lehet nyomni...
olyan 2,5rongy -
válasz
frescho #36253 üzenetére
Olvastam, jó az úgy. Tág határok között lehet ingadozni, én most az abszolút procilimitet építem, bár ez még nemigen jött össze.
A többível is egyetértek. Csak a 2.4G P4 lepett meg nemrég a gyengeségével de lehet csak a SIS- es lap miatt van.3800X2 ütős a HD3850- el, 775- öm nincs, ott attól függ mikori időszak, elején jobb volt az AMD aztán a Core2 széria lenyomta alaposan.
-
válasz
frescho #36249 üzenetére
Tipikus P4 Celeroncs : bemutatónak jó de én azt tapasztaltam hogy nagyon harmatos, sőt még a rendes P4 is A bemutató egyben elrettentés is lesz
Az én 5900XT példányomnak még jó a ventije és csak tök langyos a kártya, Tiéd mennyire melegszik ?
Holnap megyek a 6800GT- ért, az jó lesz a P4EE- be ?, arányos vele ? -
válasz
frescho #36007 üzenetére
Igen, nehéz megítélni. Én inkább csak x86 cuccokkal foglalkozom, ezeken kívül egy Enterprise- om van amit még nem üzemeltem be. Neked sok más rendszered is van.
Az örökösöm nekem is kikupálódott, már maga alakítgatja a gépeit és..... Linuxozik is már
Cuccokat jó áron vetted.
A feltöltést majd kipróbálom ha lesz időm hogy az új motorral felmegy-e, ha hibázik majd egyeztetünk.
-
válasz
frescho #35969 üzenetére
Nem tudtam kiszámolni a sorozatot de egy 6-os ugrás után másodszorra is 6 jön, gondolom. Akkor a bacsislevel 21. Ez olyan mint a fénysebesség, megközelíteni lehet de elérni nem. 18 lehetek akkor kb. Te meg nagyobb volumenben, feleségdimenzióval is számolva eléred a 20- at is, itt már nagyon erősek a relativisztikus hatások. De ha alábecsültelek, bocs.
A500+ dual kickstarttal es +1M-as RTC-es bovitokartyaval , nagyérték
ZX-81 magnoval , sok
IBM convertible 5140
Junost
C-128 gyari allapotban , 30K ?
Quickshot joystick
Cyrix 5x86 , olyan 2K-7K
Magno
Amiga 600 kb 5 kilo lemezzel, merevlemezzel..., ez meg nagyon drága lehet..... -
Ranagol_5
őstag
válasz
frescho #35805 üzenetére
Tudom, hasonló a helyzet itt is. Ezért kezdek úgy minden napot, hogy elolvasom, hogy van-e új biztonsági rés valamelyik szoftveren, amit használunk, és ha van, igyekszem addig befoltozni, amíg nem jön ki rá a frissítés..
sanchezsa: Attól még, hogy kiírja, nem biztos, hogy meg is véd..
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
frescho #35379 üzenetére
ha van win95, akkor mehet a Duke3d, qrva jó... de kell lennie TCP\IP-nek és IPX\SPX protokollnak is...
ezzel a game-el le lehet menni 80-as 486-osig is, az alatt azért multiba már elég cink, de ha van pentium, nincs akadály
Még javaslom a GTA1-et is, az is remek móka multiba, az is tud kommunikálni IPX\SPX-el, és akkor nem kell router-el meg IP címmel szopni... viszont még 3 játékossal ok, 4-el már elég döcögős lesz a játékmenet...
sajna nem a legjobban írták meg a játék motorját, és a multiba bármiylen géppel próbálkozol, 3-4 fő fölött katasztrófális
Lehet még a Settlers2-vel is multizni, esetleg a Settlers3-al is, de utóbbival csak ésszel, mert ha sok az egység, szintén tud akadni... mi már olyan profin toljuk haverokkal, hogy egy 3,4-es Prescottot két vállra fektetünk a játékkal, és a proci 100%-on teker
Autósból javaslom még a Need For Speed3-at,
jahh és ne felejtsük el az 1nsane-t se, bár oda már nagyon kell hogy mindenkinek 200-as MMX-e legyen egy TNT kaliberű VGA-val... -
Sanchez638
addikt
válasz
frescho #35379 üzenetére
Igen a p3-as korszak az amin sok minden elfut. Flatout-CoD-MoHAA-NFS egy egy része, rts-t itt nem nagyon ismerek. Vagy akár Ghos Recon+2 nagy mod. Swat 3 stb... Titan Quest/Loki
csabyka666 Sokáig volt p3-as gépem, mivel nem volt pénzem másra és ez 2006-08 környékén volt. Elég sok mindennel tudtam csak azon játszani.
-
-
válasz
frescho #35296 üzenetére
Akkor lehet hogy a video driver+chipset+proci hármas üti a mutatványt. Milyen a lap chipsetje?, próbáld esetleg másik lappal
. Via lap+FX video kombóval nekem megy szépen.
Valamint bizonyos esetekben a Win98 a video-driver felrakása után 100Hz képfrissítést állít be ( oprendszer betöltődik de nincs kép ha nem bírja a monitor ), a más proci is lehet hogy ezt eredményezi, másik set fut le a videohoz tartozó sorokból, minden logikának ellentmond de a Win98 képes erre. Csökkentett módban fixálni kell a 16 színű módot, rákérdez hogy valóban alaphelyzetet akarok- e? Újraindítás után már engedi állítgatni a felbontást/színmélységet - feltéve ha berántotta a drivert. -
gban
veterán
válasz
frescho #35270 üzenetére
Nem lehet hogy hibás a proci?
Vagy a biosban kellene valamit mókolni esetleg.
Én ezt csinálnám:
1. 6x86-tal prime95-tel ellenőrizni, stabil-e a gép
Ha igen, bios nyaggatás.
Ha ez után se jó, de prime szerint igen, akkor passz.Plusz opció: állítasz a jumpereken procicserekor?
Nem lehet hogy akkor többre állítod az fsb-t és a pci nem 33-at kap? -
-
Fenyő
őstag
-
Tim82
félisten
válasz
frescho #34965 üzenetére
Exian kollégánál van egy Voodoo Banshee, amit még én adtam neki, ha jól tudom, már volt róla szó, hogy téged érdekelnének a nála lévő dolgok.
A hozzávaló driver CD meg nálam van, mert háromnegyed éve válaszol a privátban feltett kérdésemre, hogy leküldjem-e neki.
-
gban
veterán
válasz
frescho #34783 üzenetére
Egy dolog amit nem értek tervezésileg, 462 mellé 4 ramslot jár, majd a fejlettebb 754 mellé már csak 2.
Egy esetben lehet mindegy, ha max. 2 giga ramot kezel a lap, de ez 4 gigát kezel. Vagyis az felejtős 754-es procival.
Bár az is igaz, a 754-es lapok is 2 vagy 3 ramslotosak voltak leginkább, így cserével sem nagyon volt felhasználható a pl. 4x256 vagy 4x512 a lap 462-es idejéből. -
Exian
addikt
válasz
frescho #34393 üzenetére
Akkor majd ha lesz lista, elküldöm és az alapján el lehet dönteni, hogy üzemanyagot megér e
Teljesen más: szenvedek egy winyóval. Látszólag semmi baja, mármint működésben semmi problémát nem tapasztalok. Ugyanakkor a SMART-ja tele van hibával és ami érdekes, hogy a működési időnél az óra nem éppen óránként növekszik, hanem kb. 15 percenként... emiatt van is benne majd' 60.000 óra, de ez nem valós, szerintem.
Badsectort is jelez a HD Sentinel, meg hogy voltak áthelyezett szektorok, ezzel szemben teljes felület teszt egyetlen hibát sem érzékel.
Mivel, hogyan tudnám rendberakni? Szerintem csak tele van szemetelve a SMART-ja valamitől (talán rossz vezérlő vagy kábel?!). Adatkapcsolatban 50.000 körüli a hibaszám HDS szerint.
-
Fenyő
őstag
válasz
frescho #33712 üzenetére
Ja nekem is van egy 12 Mhz-es Nec-es (talán V20-as aminek bővített utasításkészlete okán néhány olyan dolog is elindul amihez amúgy 286-os kéne) Turbo XT minden földi jóval, kb egy 6 Mhz-es 286-os szintjét hozza, de wiki szerint 16 Mhz-ig léteztek ilyen 8086/8088 kompatibilis Neces procik.
-
válasz
frescho #33703 üzenetére
Nem könnyű, úgy láttam hogy a GUS- nak nemcsak a felhasználói szintű belövése, a programozása is macerásabb. Én az SB- re vetettem rá magamat, annál is inkább mivel a 9x években csak SB és Awe kártyáim voltak. A kártya vezérlése nem is volt túl nehéz, inkább a rezidens rész okozott gondot nekem, jó pár rendszerösszeomlás után tudtam csak belőni
-
válasz
frescho #33690 üzenetére
Az Alaplap volt a második foyóirat a HiFi magazin után melyet rendszeresen megvásároltam. Emlékszem az egyik lemezmellékleten volt egy Pascal progi forrásállománnyal együtt. Akkoriban már megrögzött Pascalos voltam. A program egy gyémánt-alakzatot forgatott 3D- ben. Nekiugrottam, hónapokba telt mire bele tudtam módosítani. Fateromnak volt egy marha vastag matematika-geometria könyve, azt is segítségül hívtam. Mindenesetre nagy élmény volt hogy a vektorgeometria, tömbök, differenciál, mátrix, melyeket a suliban inkább csak felületesen súroltam, 30 éves koromra megértettem
. Szívesen átmásolnám John Carmack fejéből a matektudás szektort az enyémbe
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
frescho #33570 üzenetére
Sajna azok nagyon eltűntek
de a szokásos: HArdverapró, Vatera, OLX kombót érdemes böngészni, többnyire konfiggal együtt de fel szokott néha tűnni egy... múltkor egy 20MHz-es 386-ossal árulták... kár hogy 10 rongy volt
Fenyő! +Mindenki!
Mégutóbb igazad lesz! nem is olyan fostalicskák ez az ALI csippes SS7-es alaplpalpok...
sikerült picivel 5 perc alá menni Super PI 1M-el, 110MHz-es FSB-vel, úgy a K6-III+ 605MHz-en ketyeget... hasonló eredményt az 1M Cache-es VIA csippes lappal futottam meg 124-es FSB-vel... -
válasz
frescho #33218 üzenetére
Igen, a Mandrake 7.0- át próbálgattam akkoriban, megvan máig a telepítőlemez, egész jó, a TV kártyát nem sikerült alatta beizzítani. Valamint akkoriban egy SB16 és egy Awe32 is volt a gépemben egyszerre, Mandrake alatt külön-külön működtek csak, 2 kernelt fordítottam és felváltva másolgattam a loader partícióra. Valamint a kernelforrásban nem volt 640- es báziscím a hullámtáblához csak 620, ha 640- en akartam használni az Awe- t akkor át kellett írnom a forrásban fordítás előtt
. Modulparaméterezéssel sem ment.
Ez az egész Win98 alatt gond nélkül működött, mindhárom kártya párhuzamban.
(#33222) Ádyka : jól jött, le is mértem mindjárt az MII rendszeremet : 36.62 mp lett, resettől az ikonok megjelenéséig, asszem így szokták mérni ?
A biospost olyan gyors a lapon hogy reset után kb 1 secre már pittyen hogy kész.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
frescho #33218 üzenetére
Ez sajnos nem igaz...
DarthSun-al értek én is egyet.. bizony nagyon sok olyan játék van, ami XP-n már elmegy, de Win 2k alatt nyűgje van, és/vagy hekkel lehet életre kelteni...
pl Need For Speed 3.... de a Settlers3 sem megy Win2k alatt míg XP alatt pöccröcc...
Tény és való, hogy kellett idő az XP-hez hogy használható legyen, de az SP1 már elgé sokat javított a stabilitáson, kompatibilitáson -
quailstorm
félisten
-
Ranagol_5
őstag
válasz
frescho #33151 üzenetére
Igen, azért választottam én is ezt a tárgyalóba, mert full passzív, így semmi zaj nem jön ki a gépből. Milyen deszkában találok ilyen 1037U-s procit? Nem fontos az ITX méret, szerencsére szereztem olyan házat, amibe matx és itx is megy. Egyedül az a lényeg, hogy max 30W körül fogyasszon.
SSD-vel bitang gyors a gép, ahogy már mondtam. Én mikor megláttam, hogy gyorsabban tölt be, mint a saját itthoni 6 magos gépem, akkor elhültem azért egy picit..
-
Ranagol_5
őstag
válasz
frescho #33145 üzenetére
Melóba most vettünk két tárgyalóba való gépnek ilyen Asrock lapokat, meg vagyok velük elégedve. Bár tesztelni nem volt időm, talán majd szakítok rá valamikor a jövőhéten. De így egy egyszerü V300-as Kingston SSD-vel 15sec bootidő windows 8.1-el elég jó egy ilyen kis géptől. + Amit tapasztaltam, hogy az office, böngészés, skype video chat, etc. nagyon jól szalad rajta. Ja és mindössze 15k volt a deszka nagykeráron. A fogyasztására azért még kiváncsi lennék, mert 90W-os paneltáppal vannak hajtva.
Szerk.: Ivy celeronra tudnál mondani egy példát?
-
-
Fenyő
őstag
válasz
frescho #32938 üzenetére
Redhat nem ingyenes bár a működését CentOs alatt is meg lehet ismerni, az nem kifejezetten destkopra való, arra ott van a Fedora, bár régi vasra megfelelhet a CentOs is.
Nudlee: kezdésnek egy Linux Mint a legegyszerűbb (de amiket fentebb felsoroltam egyiket sem ördöngösség telepíteni/használni kezdőnek sem), az gyakorlatilag out of box használható, kérdés akkor mennyit tanulsz, de azért lehet azzal is. Előnye lehet még az Uborkával szemben, hogy Ubunutu LTS-re (aktuálisan a 14.04-re) épül, ill. az LMDE verziók 2-es verziótól Debian vonalon is stable repóra állnak.
Arch alapú disztróknak pedig a nagyon friss csomagok és a rolling release az előnye.
Mondjuk egyszerre többet is felpakolhatsz Win mellé, mondjuk egy Ubuntu/Debian és egy Redhat alapút is, igazából bármelyik bőven elvan 15-20Gb-os partíción is. -
Tim82
félisten
válasz
frescho #32938 üzenetére
Fedora-topikban múltkor linkelte valaki, hogy a Red Hat ráadásul nemrég egészen sok állást hirdetett meg kifejezetten a közép-európai régióra. Igaz, ez jelen pillanatban helyileg prágai munkavégzést jelentene. "Akarja látni arany Prágát?"
-
-
bacsis
Közösségépítő
-
Ranagol_5
őstag
válasz
frescho #32712 üzenetére
Én 386-ossal kezdtem 98-99 környékén. Utána kezdtem el rákoncentrálni a dolgokra. Az első normális gépem 2003 környékén lett meg, amikor szétdolgoztam magam a nyáron érte.
Akkoriban 120k-ból vettem egy 2ghz-es celeront egy Asus P4S800-as deszkában, 256 400mhz-es DDR1 ramot (ddr333-at akartam venni, mert az olcsóbb volt, de nem volt, így oda adták a 333 árában a 400-at), 120Gb-os Samsung vinyó (amit 2x kicseréltek és végül egy seagate-et kaptam, mert mindegyikről tünedeztek el az adatok, végül a seagate tavalyig bírta), egy egyszerü ház + codagen táp (amit később lecseréltem chieftec-re) és ami már meg volt akkor egy Geforce 2 MX 64Mb.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Elektromos autók - motorok
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Autóhifi
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- EAFC 25
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Acer KG251QF 24 144Hz FHD TN 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Új, Garanciális (1-3ÉV) Gamer PC-Számítógép, néve szóló számlával! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3392, 94% Akkumulátor
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Honor X8 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest