- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra - más dimenzió
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Canon EOS DSLR topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Forrmell.enn
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
arn
félisten
válasz
RexMaximus #50155 üzenetére
itt van nehany bench
[link]
tenyleg nem volt tobb... akkoriban a 10-15fpsnek orultunk.
-
alvaro
senior tag
válasz
RexMaximus #50153 üzenetére
Inkább a változó igények, maga a Doom semmire nem használt FPU-t. Pályaszerkesztéskor (node buildinghez főleg) jó volt, meg egy ötödik MB RAM is, vagy legalább egy olyan lap, amin ki lehetett kapcsolni a shadow-t, hogy ne nyelje le a kis 384kB-ját. Bosszantó volt, mikor jó régen nem mentettél, aztán elszállt a DCK memóriahiánnyal.
-
arn
félisten
válasz
RexMaximus #50153 üzenetére
jah nekem is ulsi koprocim volt. a doom nem hasznalta.
ez a 386dx40 + 8900cl tudott kemeny 5fpst a doomban
a dx2 66 + s3 805 vlb meg 20at. -
arn
félisten
válasz
RexMaximus #50151 üzenetére
akkoriban eleg elterjedt volt
volt ez 495sx/slc/xlc neven. mar nem emlekszem pontosan nekem melyik volt, de a szamlak megvannak rola. dx2-66 persze nekem se kerult bele, csak szerettem volna (94ben egy dlc+387 kerult bele). ezert lett ez a lap, van melleje 8900cl-c is.
-
HSNet
aktív tag
válasz
RexMaximus #50124 üzenetére
Pont ilyenem nincs, de audigy-s van, es ha jol emlekszem, akkor a firewire-t leszammitva egyforma. Megkeresem, lefotozom, de csak holnap lesz meg.
-
arn
félisten
válasz
RexMaximus #50146 üzenetére
-
válasz
RexMaximus #50146 üzenetére
"386-os konfig resze volt ujkoratol"
Nekem is így volt.
A fantasztikus nevű MPC-2 szabvány részeként lett anno beszerezve, egy 2x-es CD-ROM, nagyon hasonló külsővel, de külön play gombbal. Terep 1 mellett toltam róla például a Scootert róla -
arn
félisten
válasz
RexMaximus #50144 üzenetére
szep fogas a cdrom, mar regota keresek 94es cdromot, ami szep allapotu
ps: ez mar 93ban is letezo modell (panasonic) volt... bar nyilvan nem ezzel a hangkartyaval (az 94es, masodik szerias db).
-
arn
félisten
válasz
RexMaximus #50140 üzenetére
en a tokokat mar reg kidobtam, es helysporolas gyanant (100+ cd/dvd 96-2006ig kb) a hengerekbe tettem.
az elso cd nekem az az aranyszinu tdk volt. mar akkor is bugos volt, azota csak a fele olvashato
bezzeg havernak ugyanez kifogastalanul mukodik. ettol eltekintve a cdromok 98%a a mai napig mukodik.
-
válasz
RexMaximus #50140 üzenetére
A bal lenti, aranyhasú Kodak CD barátja volt az első írott CD-m, amivel rendelkezem a mai napig. Nem mintha szükségem lenne rá, csak memento. 1996-os példány az enyém. Ilyen lemezből csak egy darabom volt. *sóhaj*
Jobb lenti, királykék hasú TDK CD-ből rengetegem volt...
-
arn
félisten
válasz
RexMaximus #50133 üzenetére
mar itt is voltak ugyesbajos dolgai
-
Ry0K3N
senior tag
válasz
RexMaximus #50118 üzenetére
Pont egy ugyanilyenem van de nem ekkorában. Csak eléggé megviselt.
-
arn
félisten
válasz
RexMaximus #50121 üzenetére
a cd is 2001 koruli (philips cdrw), valszeg a hangkartya is. a v3800 99es (tnt2), lehet az a kakukktojas, vagy csak vmi olcso dbot akartak bele, ami akkor nem kellett a kutyanak se (gf2-gf3 korszak), onnan a matrica.
-
arn
félisten
válasz
RexMaximus #50113 üzenetére
ibm modell m
-
arn
félisten
válasz
RexMaximus #50108 üzenetére
Beige hazaknal amugy sem art, ha nem eszi az uv
-
arn
félisten
válasz
RexMaximus #50106 üzenetére
A doboz nem azert lenyeg, hogy milyen, hanem abba tudom visszatenni, ha eppen nem hasznalom, hogy ne legyen semmi baja.
a dragonhoz megvan, a tobb gephez nem gyari dobozom van.
-
arn
félisten
válasz
RexMaximus #50103 üzenetére
Nincs eladasra uj 2006os (vagy regebbi) midi chiefteked dobozzal? A 2006os buildnek kellene majd vmi... most egy benga nagy chieftek toronyban van. Egy antec p180 lenne az igazi, de dobozosat talalni belole mar eleg eselytelen.
Nekem van egy beige dragon, amit ujonnan vettem, de nem hiszem, hogy kerul bele vmi. Bar egy athlon xp + r9700 idealis lenne, de annyira nem mozgat az a korszak, hogy egy egesz gep foglalja a helyet miatta.
-
Sanchez638
addikt
válasz
RexMaximus #50103 üzenetére
Én is tartok itthon 3db Csifit. Kaptam egy gépet régebben és egy karcmentes hiánytalan házat kaptam + a gépet.
-
Sanchez638
addikt
válasz
RexMaximus #50098 üzenetére
Hányszor csavartam ki a sima tápegységnek a keretét
. Nem néztem oda, rutinból csináltam és utána láttam hogy nem atáp hanem a keret jött ki XD.
-
arn
félisten
válasz
RexMaximus #50090 üzenetére
16-32m
-
válasz
RexMaximus #50097 üzenetére
Régi szép idők, csak a régi vasakkal lehet visszautazni oda.
#50098 : tényleg szép nagy ház. A VGA azért elég közel van a hűtőhöz. Meg ha jól látom néhány kondit kell cserélni azon a ritka lapon.
-
Sanchez638
addikt
válasz
RexMaximus #50098 üzenetére
Úúú végre egy olyan ház amit én is szeretek.
Szépen elfér benne minden, sőt rá is ülhetsz.
-
válasz
RexMaximus #50091 üzenetére
A szobámban az ágyam végénél van egy piramis, valamint egy nagy ebédlőasztal+íróasztal van összetolva, azok alatt, a többi meg a nappaliban.
Jó ki konfig lesz, de a modemet mi célból hagyod benne?, nosztalgia?, elvileg használni már nemtudod , asszem
. Mondjuk nekem is van még néhány, külső/belső is.
-
Sanchez638
addikt
válasz
RexMaximus #50091 üzenetére
Van kép valahol itt a fórumba egy adagról
.
-
Sanchez638
addikt
válasz
RexMaximus #50063 üzenetére
Valamelyik Slot-on a neve nincs rajta?
-
alvaro
senior tag
válasz
RexMaximus #50071 üzenetére
Akkor visszaszívtam
De ha valamit, a feszültségállítást igazán rászitázhatták volna... Meg a manual is szép, hogy nem említ MMX-et, holott vannak feszültségek hozzá. Cyrix: tényleg érdemes lehet újabb BIOSszal megpróbálni. Épp most teszteltem egyet, amihez pont jó lett volna az 55Mhz FSB, ami a lapodon van. Nehogy már fölöslegesen legyen rajta...
-
alvaro
senior tag
válasz
Mivel az alapvető beállításokat felszitázták a lapra, sima penya vagy k5 mehet bele, valószínűleg mmx-hez való dupla fesz nincs, a 3.3/3.5 v különbségét meg tolerálják a procik. Innentől boot, aztán Astra vagy Aida lehet, hogy tud valamit rá mondani.
-
válasz
Egyébként nem semmi lap, ODIN chip és elemtartó is van rajta
-
arn
félisten
válasz
Bioskod?
-
válasz
RexMaximus #50055 üzenetére
Ha jól emlékszem az első Rivák vetélytársa volt, de talán még azokat is alulmúlta. Lehet, hogy elég lesz mellé az a 200-as MMX
-
arn
félisten
válasz
RexMaximus #50047 üzenetére
dx2on eleg szokott lenni a borda. nekem a dx4emen is az van csak (60 fokos).
a besargult dolgokkal kapcsolatban... inkabb nem piszkalom, hatha csak rosszabb lesz. inkabb megprobalok olyat keresni, ami nem olyan. a feherites mukodik minden cuccnal, csak talald el az arnyalatot, meg hogy ne legyen foltos.
intel 430vx volt a tipikus, meg a vxpro kicsit kesobb. a tulhajszolt tapic jellemzo a korra
inkabb raktak ra egyet meg egy benga bordat. a txes korszakban mar odafigyeltek ra. a tx97 total huvos minden szempontbol.
-
válasz
RexMaximus #50047 üzenetére
"Ezeken a procik igenyelnek hutest? Egy bordat azert ratennek."
Bár a képről nem derül ki mekkora órajelen jár, általában igaz az Intel processzorokra, 33 MHz felett már nem árt egy borda rá. 66 MHz felett, pedig némi légkeringtetés se rossz.
AMD, és a többiek egyértelműen feltüntették magán a processzoron, mi kell rá."De lattam olyat is ami gyorsabbnak tunik, lefujjak feherrel es tok jo vegeredmenye lett."
Ezt hívják úgy, hogy gányolás. Kár lenne egy egyébként hibátlan csak megsárgult AT házat így "tönkretenni". De a tiéd, te tudod.
-
arn
félisten
válasz
RexMaximus #50045 üzenetére
a te lapodnal teljesen mashol van a procifoglalat
a rozsaszin elemes peldanyok nem folynak ki altalaban (az nem akku), illetve a sokat emlegetett gx4es asus mar elemes szerencsere.
az en hazamnal a belseje nem ez a fenyes fem, hanem mar a gagyi nyeklo lemez (96ban adtak el)... ami nekem volt regen, az is ilyen fenyes volt. de igazabol annyira nem erdekel, mert orulok, hogy designban megy a korhoz. nagyobb kincs, hogy az eleje alig van besargulva.
-
alvaro
senior tag
válasz
RexMaximus #50034 üzenetére
A magam részéről azt értékelem, ha minél "svájcibicskább" egy lap, legalábbis értelmes keretek közt. Ennek megfelelően az én választásom a legfelső lenne, mert azon látok VRM-et, így remélhetőleg eszi a 3.3V-os procikat is.
Tény, hogy DX2-nél ennek általában nem sok jelentősége van.
A másik a RAM foglalat, amiben szintén vezet a kétféle slotjával. A másik két lap csak 9 bites ramokat fogad, gyakorlatilag 32 MB a maximum, ami beléjük mehet (nem mintha ez nem lenne elég egy ilyen gépbe - vannak széles 4 slotos lapjaim, amik ennének 128 megát, mégis egyetlen 32 megás modul szólózik bennük, és még ez is szinte túl sok bármihez, ami 486-on elfuthat). Létezik ugyan 16MB-os 9 bites, de én még életemben nem találkoztam ilyennel.
Úgyhogy marad a kizárásos módszer: az alsó kiesett, mert tropára marta az akku. Innentől a két felső között tényleg az ízlés és a benchmarkok döntenek. Lehet, hogy valamiért pont a gyengébbik tetszik meg neked. És hát miért ne?
Volt pl. egy UMC-s Gigabyte lapom. Hasított mint atom, tudott 60-66 FSB-t is. De még 20-at is egészen régi procikhoz. Egyébként a 60/66-ot semmilyen procival nem bírtam stabilizálni, sebaj
Viszont a jumperelése egy rémálom volt. Minden szerteszét az alaplapon, a manuáljában nemkülönben, jojózott a szemem tőle. Szinte megkönnyebbültem, hogy meghalt. A mostani Shuttle ugyanaz a chipset, de a jumperek logikusan elhelyezve, a manual jó, szóval egy élmény. (Kár, hogy ez is Dallas chipes, ami egy időzített bomba. Nehéz tökéleteset lelni...)
Viszont benyögöm a szokásos figyelmeztetést, hogy a középsőről a nagy kék akkut szedd le, mielőtt kárt tenne a lapban!
Szerk. És persze az utántalált SiS461-es is jó lehet.
-
arn
félisten
válasz
RexMaximus #50039 üzenetére
A tokeletes lap:
93as
Socket1 (socket3 a dx4 foglalata)
Sis461 - a sis 93as vlb chipsetje, 471bol egyetlen lapot lattam, ami 93as jelolesu, gondolom vmi korai revKeress bele egy s3 805ot, 8m ramot, 3-400as vinyot, es van egy 93as topkonfigod dos ala
cd egyaltalan nem volt jellemzo abban az idoben, a ket floppy is stimmel.
Nekem meg nagy plusz, hogy ezzel a hazzal nem rohantam elore a dx4 korszakhoz kepest, siman lehet ez a haz 94es epites. Amit igy kepen megosztottal, az alapjan minden 93 ev kozepei, vagy korabbi gyartasu. Igazabol a fonokom is azt mondta, hogy neki is ilyen haza volt 386tal, most mar elkepzelhetonek tartom
Van a laprol teljesebb kep?
-
arn
félisten
válasz
RexMaximus #50036 üzenetére
Akkor celozd meg 93at
a gond a vinyok meretevel van, ekkor nem igazan hasznaltak 300-400mbnal nagyobbat. Egy olyan 20-30%al a lapok/kartyak is lassabbak, mint a 94-95os dbok (azonos orajelen). A doomhoz epphogy eleg. En ilyen okok miatt celoztam meg egy kesoi dx4et. A 3/486os hibrid lapom meg marad erdekessegnek
En jelenleg csak harom osszeepitett gepben gondolkodom, azokat hegyezgetem.
-
arn
félisten
válasz
RexMaximus #50034 üzenetére
az elso fic a legujabb, de egyik sem egy vb konstrukcio
chipsetbol talan az opti895 (pl shuttle hot) es a sis471 (asus) a legjobb.
merd le oket...
milyen proci menne bele?
es mekkora vinyo?
milyen kor van megcelozva? -
arn
félisten
válasz
RexMaximus #50023 üzenetére
Az another world es a flashback is csak par mb volt. Az akkori szukos lehetosegek kreativabb jatekokat eredmenyeztek
lehet az volt az optimalis mar eleg teljesitmeny / de meg nagyon otletes korszak.
Elfelejtette: a books.google.comon tobb evtizednyi magazin van fenn, en rendszeresen azt bugazom, hogy mikor mi volt mar kaphato. A reklamok a legjobb kordokumentumok.
-
arn
félisten
válasz
RexMaximus #50021 üzenetére
strike commander, privateer, dott 93asak
mar ezeknel is kinlodas volt a floppy.
-
válasz
RexMaximus #50014 üzenetére
"Retrosabb dizajnuk volt a regebbieknek, pl itt a masodik gep - [link]"
Igen, pont az ilyenekről jut eszembe a 2000-res évek eleje. Ennél csak egyetlen egy régebbit láttam, aminek egy nagy L alakú kilógó fül volt az elején, amivel kitépted a helyéről.
"Milyen lehetoseged volt? Kb csak a floppy. Felejtos"
Ehhez képest a közvetlen környezetemben közel s távol mindenki így cserélt adatot. Egyszer volt rá példa a '99-ben, hogy HDD-vel jöttek hozzám másolgatni. De '98-99 körül már inkább hálózaton cseréltünk adatot.
-
válasz
RexMaximus #50004 üzenetére
Én inkább PII - P3 korszakot mondanék szívesebben.
Pentium era alatt nem igazán volt az embereknek felesleges pénzük csak úgy HDD-t pakolni egy ilyen keretbe. Meg nem is volt igény arra hogy mobil rack legyen a fő adatmozgatási pálya. Akkoriban még egy CD is sokszor összemérhető volt a HDD méretével, annak töredék árért. Miért vett volna az ember egy 1.5x-2x CD méretű HDD-t aranyáron azért, hogy adatot mozgasson rajta a szomszédnak? Kiírta inkább CD-re...
-
quailstorm
félisten
válasz
RexMaximus #49996 üzenetére
Intel G41-hez kapcsolt vezérlő IC az még támogatta, az tuti.
-
arn
félisten
válasz
RexMaximus #49956 üzenetére
Asus tx97
-
válasz
RexMaximus #49948 üzenetére
A TurboPascal nekem is nagy kedvencem, bár később áttértem a teljes BorlandPascal7 csomagra. Nekem is tervem van vele, összegyűjtöm az összes régi anyagot, források, binárisok, segédletek, assembly betétek, patchek, egy gépre, mondjuk a SlotA- ra és gyakorlok ismét. Aztán továbbmegyek Delphi- re Win alatt.
-
válasz
RexMaximus #49948 üzenetére
Így érthető. A VLB-nek van egy bája. De ha az eszemre hallgatnék, akkor DOS-ra egy 5x86-ot PCI-S3 kombóval ajánlanék. Az már eléggé ott van a szeren, de még nem túlzás. De ezt meg se halld, irány a VLB-s időztéses jumperelgetés. Én is visszabújok a TRS-80-ba.
-
válasz
RexMaximus #49940 üzenetére
Nekem a VLB az még inkább DOS. A win 95 már inkább a Pnetium. Persze vígan használtuk DX100, de főként 5x86-os gépekkel, de azok alá én már inkább PCI-os deszkát raktam. Szóval ha nem mész nagyon le a 486 ranglétrán, akkor el fog futni a win 95, de a progik egy része már nem fogja szeretni a 486 FPU-ját. Legjobb példa a Quake.
-
arn
félisten
válasz
RexMaximus #49943 üzenetére
Nehez megmondani, olyan 95 kornyeken kezdtek megjelenni a hullamos dolgok, de pl amiknal sokkal jovoallobbnak tuno hazakat arultak 93 kornyeken is. Nalunk 93-94ben meg inkabb billenokapcsolos, kijelzos dbok mentek.
Ami nekem van azt tudom, hogy legkesobb 96 majusaban adtak el, mert akkori fileok voltak rajta, de emlekeim szerint mar 95ben is boven ezek mentek.
En a legutolsoba raknam... Az masodikkal meg 99 kornyeken is szereltek budget gepeket.
-
válasz
RexMaximus #49943 üzenetére
Ezek mind '94-'97 körüli házak.
Attól függ, a helyi számtech boltban (amíg ezek léteztek) mikor szedték le a polcról. -
arn
félisten
válasz
RexMaximus #49940 üzenetére
Milyen konfig volt benne? Ranezesre olyan 95-96osnak tippelnem. A rozsdas reszt meg lehet csinalni, de nem erdemes, egyszerubb masikat keresni.
Dtk korrekt cuccokat csinalt, jobb minosegu volt, mint a noname szarok, amiket arultak nalunk. Fspbol lehet meg ujat venni.
Benchek? [link]
-
válasz
RexMaximus #49852 üzenetére
A 3DFx úttörő, az első használható 3D kártya, az összes hibájával együtt. Nagyon nagyot alkottak. Leesett az állam amikor először láttam a képét, Colin rally- val versenyeztek a kollégák, rögtön láttam hogy ez tényleg korszakalkotó lesz. Egészen a GeForce2- ig nem is érdekeltek más videok, a GeF2- re mondtam először hogy jobb és már elég gyors is. A TL nélküli TNT széria nekem nem jött be.
-
quailstorm
félisten
válasz
RexMaximus #49843 üzenetére
Leginkább játék, meg valamit megtanulni a gépösszerakásból, OS szenvedésből. Szülőknek volt másik gépe, igaz az se volt egy csúcs.
Netem 2009-ig nem volt saját gépen, se hangkártyám. Max ha odaültem apáméhoz vagy tesóméhoz.
De volt DOS 6.22-re telepített W95 legelső kiadás -
arn
félisten
válasz
RexMaximus #49843 üzenetére
sose lehet tudni, hogy mi lesz ertekes 10 ev mulva
mindenesetre en a nagyobb lepcsoket akarom begyujteni 3ds oldalrol a hozza tartozo komboval:
voodoo + mmx (pipa)
geforce256 + p3 (pipa)
radeon 9700pro + athlon (9700prot mar most is alig latni)
8800gtx + qx6700 (8800gtx ara meg csokkenni fog, sok forog a piacon)a 3dfx koruli oruletet nem is igazan ertem, hiszen nem is ritka, se nem jol hasznalhato az adott korban - a tnt ota az nvidia jobb alternativa, ha nem nezzuk a nagyon osi glideos jatekokat. de az egy eleg rovid idoszak volt.
-
Sanchez638
addikt
válasz
RexMaximus #49809 üzenetére
De a legjobb az Abit oldala is megyen, csak hát... Drivert próbáld meg használni.
Tudom Dartsun, megvan nekem is az ftp
-
Sanchez638
addikt
válasz
RexMaximus #49807 üzenetére
Naja, még az Asus P5A ss7 laphoz is megvan az oldal + a driverek és manual.
-
válasz
RexMaximus #49718 üzenetére
A reális árát csak saccolni tudom, de az én árképzésem nem túl jó. Itthon egy gyűjtő 10K- t is megadhat érte
Legjobb ha megkérdezed a retro beárazás totyikban, bár nemtom mikor lesz rá válasz, bacsis most nyaralni van. -
válasz
RexMaximus #49690 üzenetére
De milyen jól esik, amikor a bemutató végén látod, hogy a cimborában felbuzog a birtoklási vágy. Te meg egy laza csavarral megjegyzed, hogy lassan bele kellene próbálni azt a két Thunderbird-öt.
-
arn
félisten
válasz
RexMaximus #49654 üzenetére
innen sok nem latszik, mivel a femlemezen van
sajnos a korabban sokra nem tartott dolgokat kiszortak, igy epp azok lettek a legritkabbak - odd, hdd, haz, bill, eger. a jovoben meg nagyobb problema lesz szep allapotban talalni ezeket.
(#49655) Ry0K3N:
hwileg 1999 ev vege van megcelozva, akkor ez volt a csucskonfig, az elso coppermine es geforce, de meg bxben (isa slot miatt). a vinyo tipusban nem passzol meg bele, de nem sikerult olyat talalni eddig, amilyet szeretnek (ibm 34gxp). ezzel akarom a 96-2000ig terjedo idoszakot lefedni.
Alaplap Asus P3B-F rev 1.04 Intel 440BX
Processzor Intel Pentium III 700B SL3XM
Processzor hűtő SECC2
Memória Mosel Vitelic PC133 SDRAM 7ns 256M
Videokártya Asus V6600 32M AGP NVIDIA GeForce 256
Videokártya Diamond Monster 3D II 12M PCI 3Dfx Voodoo2
Hangkártya Creative Sound Blaster AWE32 CT3910 ISA DSP4.13, CT1747 OPL3
Hangkártya Gravis Ultrasound Plug & Play 1.0 8M ISA
Hangkártya Creative Sound Blaster Live! CT4620 PCI
HDD Seagate Barracuda 7200.7 40G
ODD HP CD-Writer Plus E118405 24x4x4x CD-RW IDE
Ház In Win IW-A500
Tápegység Chieftec GPS-350EB-101A(#49657) sanchezsa: koszi, irok
(#49658) DarthSun: az ujrairas is megy, kiprobaltam. made in hungary
philips a belseje.
-
arn
félisten
válasz
RexMaximus #49637 üzenetére
hasznalni szeretnem oket, meg kiprobalni, amire korabban nem futotta. de igazabol mar nincs nagy prioritasuk, mert osszegyujtottem, amit akartam:
486 - sbpro2 (jatekok) + gus classic (demok) + rap10 (roland gmidi, jatekok)
p3 - awe32 (dos jatekok) + gus pnp (dos demok) + live (win98)meg van egy vortex, sb16 (itt vegignyalaztam vagy othat felet, mar csak ez maradt).
az mt32re fajna meg a fogam, az awe32 csak mert szep nagy (a mostanin nincs memfoglalat - de doshoz felesleges), a rolandok meg a canvas tamogatottsag a gmidi mellett. bar a rolandoknak sincs tul sok ertelme, mert csak sb16/awe32re lehetne rarakni, vagy egy kulso modul - szivas a vezerlesuk, es az sbpro2 jobb is regi dosos jatekokhoz, illetve a nativ gmidi kartya. szoval az mt32 johet, a tobbi max ha beesik.
(#49636) Tim82: az. miert?
-
válasz
RexMaximus #49540 üzenetére
Figyelni kell, néha ki lehet fogni cuccokat. Meg én ismerősöknek és kollégáknak is leadtam a drótot hogy ne dobják ki a régiségeket.
-
válasz
RexMaximus #49533 üzenetére
Bacsist nem tudom űberelni, még csak a 38. gépem készül
(#49532) arn : hát igen, ha így nézzük...
-
arn
félisten
válasz
RexMaximus #49536 üzenetére
eredetileg nekem is abban volt a p3am, sikerult egyet ujonnan venni, de a mostani korhubb, es szebb is (meg jobb minosegu, igaz szar szerelni).
-
arn
félisten
válasz
RexMaximus #49533 üzenetére
elore kigondoltam, hogy milyen elvek menten gyujtom, annak megfeleloen szedegetem ossze a hweket, mas nem igazan kell.
-
arn
félisten
válasz
RexMaximus #49529 üzenetére
en eredetileg, csak egy "mindent vivo" p3at akartam, de eleg sok kompatibilitasi gond volt, igy jott meg a dx4, ami egy korai procigeneracio, de azert 95ig megbirkozik a jatekokkal. emelle lesz majd meg egy 2006 winxps topkonfig (q6700 + 8800gtx).
meg van meg par "bundle" 95bol, 97 es 98bol tematikusan.
1993 - 386/486 hibrid
Alaplap Dataexpert Opti-495SLC 3/486WB Cache rev 1.2 Opti 82C495XLC
Processzor AMD 386DX 40
Processzor Intel 486DX2 66 SX807
Memória Motorola 30 pin FPM 70ns 1M x4
Memória Goldstar 30 pin FPM 70ns 1M x4
Videokártya Trident 8900CL-C 1M ISA
Videokártya S3 86C805-P 2M VLB1994 - 486 VLB
Alaplap Asus VL/I-486SV2GX4 rev 2.1 SiS 85C471
Processzor Intel DX4 100 WB
Processzor hűtő passzív ragasztott borda
Memória Sharp 72 pin FPM 60ns 8M x2
Videokártya Hercules PowerDynamite 2M VLB Tseng ET4000/W32p
Hangkártya Creative Sound Blaster Pro 2.0 CT1600 ISA DSP3.02, YMF262 OPL3
Hangkártya Roland RAP-10 ISA
Hangkártya Gravis Ultrasound 3.74 1M ISA
I/O kártya DTK PTI-265W VLB controller Winbond W83759AF
HDD Quantum Fireball 1280M
FDD Mitsumi
Ház Baby AT (Pentium style)
Tápegység FSP SPI-250G1995 - 486 PCI
Alaplap Lucky Star LS-486E rev C1 SiS 85C496
Processzor AMD 5x86 133 AWD
Processzor hűtő Socket 3
Videokártya S3 Trio 64V+ 1M PCI1995 - Pentium
Alaplap Jetway J-656C Intel 430FX
Processzor Intel Pentium 133 SY022
Processzor hűtő Socket 5
Memória Samsung 72 pin EDO 60ns 16M x2
Videokártya Diamond Stealth 64 Video 2001 2M PCI S3 Trio64V+1996 - Pentium
Processzor Intel Pentium 166 SY037
Alaplap Asus P/I-XP55T2P4 rev 1.3 Intel 430HX
Videokártya Hercules Dynamite 128 2M PCI Tseng ET60001997 - Pentium MMX
Alaplap Asus TX97-E rev 1.12 Intel 430TX
Processzor Intel Pentium MMX 233 SL27S
Processzor hűtő Socket 7
Memória Mosel Vitelic PC133 SDRAM 7ns 64M
Videokártya Asus 3DP-V3000 4M PCI NVIDIA Riva128
Videokártya Diamond Monster 3D 4M PCI 3Dfx Voodoo
Hangkártya Creative Sound Blaster AWE64 Gold PnP CT4390 ISA DSP4.16, CQM1998 - Pentium II
Alaplap Asus P2B rev 1.10 Intel 440BX
Processzor Intel Pentium II 450
Memória PC100 SDRAM 128M
Videokártya Diamond Viper V550 16M AGP NVIDIA Riva TNT
Hangkártya Diamond Monster Sound MX300 PCI Aureal Vortex21999 - Pentium III
Alaplap Asus P3B-F rev 1.04 Intel 440BX
Processzor Intel Pentium III 700B SL3XM
Processzor hűtő SECC2
Memória Mosel Vitelic PC133 SDRAM 7ns 256M
Videokártya Asus V6600 32M AGP NVIDIA GeForce 256
Hangkártya Creative Sound Blaster AWE32 CT3910 ISA DSP4.13, CT1747 OPL3
Hangkártya Gravis Ultrasound Plug & Play 1.0 8M ISA
Hangkártya Creative Sound Blaster Live! CT4620 PCI
HDD Seagate Barracuda 7200.7 40G
ODD LG GCR-8523B 52x CD-ROM IDE
Ház In Win IW-A500
Tápegység Chieftec GPS-350EB-101A2006 - Core 2 Quad
Alaplap Asus P5W DH Deluxe Intel 975X
Processzor Intel Core 2 Extreme QX6700 SL9UL
Processzor hűtő Zalman CNPS9500 AT
Memória Kingmax DDR2 1066 1G 4x
Videokártya Asus EN7600GS SILENT 256M PCIe NVIDIA GeForce 7600 GS
Hangkártya Creative Sound Blaster X-Fi XtremeMusic SB0460 PCI
SSD Corsair Force 3 F120 120GB SATA
HDD Western Digital RE2 500G SATA
ODD Pioneer DVR-111D DVD writer IDE
Ház Chieftec Mesh CA-01 Big Tower
Egyéb USB Card reader
Tápegység Corsair CMPSU-520HX -
arn
félisten
válasz
RexMaximus #49526 üzenetére
addj egy otost
mar kezdtem magam hulyen erezni a korhu szemleletemmel.
a kazetta a szamlaloval, meg a fuzetbe felirt szamok, nagy buli volt. de a legjobb warezolas az volt, amikor radion sugaroztak jatekokat a 80as evekben... ha jol belegondolok, nem is kicsi savszelesseg.
-
arn
félisten
válasz
RexMaximus #49476 üzenetére
nekem ugy 2001 kornyeken szallt el egyszer mindenem (koszi maxtor):
1. azota en is mentek
2. rajottem, hogy mennyi felesleges szemetet tarolok -
arn
félisten
válasz
RexMaximus #49471 üzenetére
ilyen volt a legelso haz, szerintem a penya mmxig megvolt (1993-1998), akkor valtottam szvsz atxre a kesobbi p2 miatt.
1.2es floppyk nekem is megvannak, meg a gus papirjai is, apam koltozeskor a gusos gepemet a gussal egyutt kikukazta, hogy "szemet"
-
Chris82
senior tag
válasz
RexMaximus #49447 üzenetére
LG F900b
Elég súlyos darab -
arn
félisten
válasz
RexMaximus #49456 üzenetére
Ez a haz 96ban lett eladva, azt pontosan tudom, de 95ben is ilyeneket lehetett mar venni. Igazabol egy olyan hazra vagynek, ami nekem 93tol volt, de erre kb akkora az esely, mint az otos lottora
egy fotot talaltam rola vmi orosz oldalon.
pl a suliban dtk hazak voltak, azok nem ezek a szakadt csoringer piacra szant designok voltak, az amerikai ujsagokban sem ilyen izlesficamos hazak vannak a 90es evek elso felebol.
94ben mar vlbs kartyaim voltak, 486 melle az dukal
ilyen procim es lapom csak 95ben lett. A sis471es asus talan a legjobb vlbs lap, mar egesz szep penzekert cserel gazdat (amibayen 70 eur korul mentek ennel korabbi verziojuak).
Eredetileg vmi 93 koruli vlbs rendszert akartam, amihez ossze is gyujtottem a cuccokat, tul lassu, egy doomot sem futtat normalisan a mai fogalmaink szerint.
Hangkartyak? Ketto volt tervben, nekem is ugy volt regen (gus+blaster - persze nem 94-95ben). A roland 93bol szarmazik es kb 500 dollaros kartya volt - a gmidi miatt raktam bele, az korabbrol tamogatott, mint a gus/awe, stb. Idoben korhu (92-94).
Gigas vinyoja sem volt akkor senkinek, de szar se fer a kisebbekre. Ezzel a geppel 94 vegenek technologiai szintje van megcelozva (ami nem top, ekkor mar volt p100 is, igaz nem tul jo chipsetekkel).
-
arn
félisten
válasz
RexMaximus #49453 üzenetére
nah most gepkozelben vagyok
szoval en osszeszedtem mar nagyjabol mindent, amit elgondoltam, minden olyan, mint ami tervben volt. ami meg hianyzik: vinyo (wd 31000) es egy korabeli, nem besargult cdrom pl sony cdu55e. esetleg a haz lehetne kicsit retrosabb, de 95ben ilyenek voltak mar. ez utobbiakat a legnehezebb beszerezni.
Alaplap Asus VL/I-486SV2GX4 rev 2.1 SiS 85C471
Processzor Intel DX4 100 WB
Processzor hűtő passzív ragasztott borda
Memória Sharp 72 pin FPM 60ns 8M x2
Videokártya Hercules PowerDynamite 2M VLB Tseng ET4000/W32p
Hangkártya Creative Sound Blaster Pro 2.0 CT1600 ISA DSP3.02, YMF262 OPL3
Hangkártya Roland RAP-10 ISA
Hangkártya Gravis Ultrasound 3.74 1M ISA
I/O kártya DTK PTI-265W VLB controller Winbond W83759AF
HDD Quantum Fireball 1280M
FDD Mitsumi
Ház Baby AT (Pentium style)
Tápegység FSP SPI-250G
Billentyűzet XT/AT 101 gombos US
Egér Logitech M-M35 3 gombos, golyós, COM -
arn
félisten
válasz
RexMaximus #49453 üzenetére
Amik a konfigomban vannak
-
arn
félisten
válasz
RexMaximus #49445 üzenetére
Ha korhu hwt tipusokat keresel, nem csak egy crtt, akkor books.google.com
En is sony trinitronra mennek, de tul sok helyet foglalnak. -
Sanchez638
addikt
válasz
RexMaximus #49449 üzenetére
Keress régi profi moncsit. Tele van csatlakozóval és 1600x1200.
-
válasz
RexMaximus #49449 üzenetére
Áh, még 320x200- ban is tök jó, a 26"- osra most a SlotA retrom van kötve, marha távol van a natív pixelfedéstől de így is sokkal szebb a kép mint a CRT- n volt. R9800- ról megy, persze 4:3 arányra állítva. Nem homályos, nem fedett, sztem teljesen ok. Nekem a CRT- nek már szexes képe volt, b***ta a szememet
-
válasz
RexMaximus #49447 üzenetére
A Sony Trinitron és az LG flatron a legjobbak, meg a Mag. De én inkább már LCD- ket vennék, 17 vagy 19"- ban, könnyebbek, kisebb a helyigényük, kevesebb fogyasztás, a leglényegesebb pedig a szemkímélés. Én a próbapadhoz is egy kis HP 17" LCD- t vettem ( már pár ezerért utánad dobják ). A retro állomáson régi Samu 26" van, az újjabb gépekhez pedig 32" LG
, Így már mindenhol csak LCD- t bámulok. 2 db működő CRT- m maradt, azokat csak tartalékba elraktam az egyik szekrény aljába.
-
Chris82
senior tag
válasz
RexMaximus #49445 üzenetére
Nekem van egy felesleges Lg Flatron 19es Crt
-
válasz
RexMaximus #49340 üzenetére
Árulkodó jel a játék szórakoztatási szintjére...
Frescho : @3.6GHz EE + NV6800GT lesz az áldozat. Stratégiát nem kedvelem. SSam3 - ba még csak belenézegettem
Chris82 : mennie kell lcd- n is, nálam régebbi és új lcd-n is ok.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
RexMaximus #49310 üzenetére
Én akkoriban nem is hallottam az OverDrive, Pentium Pro-król. A dual CPU-s lapokat a P2-es időkben vettem észre csak.
-
Ranagol_5
senior tag
válasz
RexMaximus #47239 üzenetére
Nem hirdetem sehol. Azért dobtam be ide, mert hátha valakinek nagy vágya egy ilyen tipus. Nem kenyérre kell, csak nekem nem lesz időm foglalkozni vele, valakinek meg hátha örömet tudna szerezni.
Ha nem kell senkinek, akkor marad a szekrény tetején, csak sajnálnám szegényt így tartani.
-
nyisziati
veterán
válasz
RexMaximus #47188 üzenetére
"Amugy iszonyatosan dragak voltak akkor a monitorok."
Bizony. 2004-ben vettem egy fullos Samsung Syncmastert, 19"-os. 65.000 volt. Tavaly ment tönkre.
De gyönyörű képe volt, sokkal szebb, mint a jelenlegi Acer TFT.Azelőtt meg volt 14"-os Philips, olyan szép színeket azóta sem láttam. Amikor kimúlt, szétszedtem, és kiderült, hogy a Samsung gyártotta, '94-ben.
-
arn
félisten
válasz
RexMaximus #46957 üzenetére
Jo nekem ott kezdodik, hogy harom bringa meg szerszamok, hifinel negy par doboz meg a ket rendszer, gepnel ugy a normal gep, ehhez meg a fotozas es a retro hwek. Most meg gondolkodom vmi rc hobbin
szoval ne csodalkozzatok, hogy nem akarom ezt garazsnyira kiterjeszteni.
-
arn
félisten
válasz
RexMaximus #46937 üzenetére
En azert kattantam ra, mert olcso, lehet vadaszni uj dolgokra (akar munkaidoben is), tobbnyire csalad es gyerekkompatibis, hogy csendben ejjel lehet motyogetni, keves helyet foglal.
van meg x hobbim, se azokra keptelenseg idot szakitani gyakran (bringa, fotozas, zenehallgatas, etc).
-
zoltanz
nagyúr
válasz
RexMaximus #46427 üzenetére
Abit KT7A-RAID lap nekem is rajta van bakancslistámon.
KD7-RAID is, (VIA KT400) esélyes a címre. -
válasz
RexMaximus #46428 üzenetére
Én volt hogy a Logouton a címlapon toboroztam embereket, több ezer ember olvasta el. abból jött össze 20-30-40 ember
-
válasz
RexMaximus #46404 üzenetére
Nem feltétlenül az volt a gond...
Én most már vagy 6-7 éve szervezem folyamatosan a Lanparty-kat. (Nem teszem OFF-ba, mert maga Lanparty is mára retro-vá vált) Az elsőn még kemény egy Ph-s srác volt, a másodikat is még a szobámba szerveztem meg... Igaz mára már csökkent a létszám, de nem olyan régen volt olyan is, mikor 40 fő jött el, s a külföldi látógató sem volt egyedi, volt hogy Angliából, volt hogy Ausztriából érkezett vendég (kint élő Magyar)
A lényeg, hogy mocsokmód nehéz, de fel kell futtatni...
Erre volt másnak is próbálkozása A Péteri LAN Beszélgettem a sráccal, ráadásul neki sikerült az én bejáratott Lanparty-mról is átcsábítania pár tagot, de így sem lett hosszú karrierű a dolog.
Szóval míg nem futtatod fel, addig esélytelen.
Persze ebben az egészben az is benne van amit mondasz, hogy változnak az idők, de azért fel lehet futtatni egy ilyesmi rendezvényt, csak akár éveket kell beletenni...
Szerveztem pár éve én is retro Lanparty-t. ment az 1nsane, a Revolt, az Unreal Tournament, és társai, igazi 2000-es évek elei játékok. ás nem volt rossz, és azóta is felmerül időnként, hogy ismét meg kéne rendezni... hmmm. nem is rossz ötlet, most kedvet kaptam rá, meg a szervezésére is -
válasz
RexMaximus #46328 üzenetére
Bocsi a késői válaszért csak kicsit eltűntem a Lanparty miatt
Pont ezen is agyaltam, nem tudom meddig lesz még Lanparty. a fiatal korosztály kevésbé jön el, a régiek kezdenek kikopni
NA de a kérdésedre a válasz,Van egy abit TH7-II-es lapom ami annyira nem csipázza az 1066-os rambusokat, de ki be rakosgatás árán azért el lehet indítani ugye azon csak "sima" 850-es chipset van nem a 850E
De van egy Brand gépem, abban van a Radeon 9700 meg 512 1066-os Rambus... aszem Compaq gyártmány
Vladi! Mi is kis srácok voltunk, és nem mindig fért bele egy 1000Ft körüli magazin, de hát mentek a CD mellékletek kézről kézre a haveri körökben, mentettük le a jóféle stuffokat
Nem nagyon volt Internet de így simán hozzájutottunk a legfrissebb driverekhez -
satee76
aktív tag
válasz
RexMaximus #46331 üzenetére
A ma használatos konfigomat most "fejlesztettem"
Q8200-as procit cseréltem egy Xeon E5430-ra. Nekem nagyon is megfelel 6 gb rammal megy egy 120 Gb hyperX SSD-vel.
Simán játszom rajta 1680*1050-be CoD BO II-t (majdnem max. részletességgel 90 FPS,) The Crew szintén (bár ott már komoly kompromisszumokkal 30 FPS)Nekem nagyon is elég a teljesítménye.
(VGA egy 5770 1Gb-os Hawk) -
ebegab92
senior tag
válasz
RexMaximus #46326 üzenetére
A 815-ös chipset tényleg trágya lett
Maga a proci jó lett, sokkal többet is kihozhattak volna belőle. Viszont a laptopokba szánt 830M-es chipset már jobb lett az 1 GB mem.támogatásával. Nem is értem miért dobták félre anno ezt a vonalat. A NetBurst gigahertzes őrülete várható volt, hogy zsákutca lesz
-
arn
félisten
válasz
RexMaximus #46326 üzenetére
mert a tua csak egy budgetmegoldas volt
a 440bx mar 98ban 1g ramot kezelt, a 99es 840 meg 4g rdramot. csak piaci nyomasra jottek a bxet levalto sdramos chipsetek. nem veletlenul maradt olyan sokaig a bx eletben (100mhzes fsbju p2hoz terveztek!).
(#46328) RexMaximus: en csak ezert epitek ket gepet, kevesebb hely, masreszt a hazak-meghajtok (ami latszik) beszerzese ujszeru allapotban baromi korulmenyes. a tobbi lepcso meglesz "belso" szinten (lap/kartyak), igy el tudok veluk sakkozgatni.
ami meg tervben van... 95os topkonfig (p133+triton+s3), es 98as alternativ (p2 450 v k6-2, tnt, 3dfx, a3d) konfig.
386/486 bundle @ 1993 Dataexpert Opti-495SLC 3/486WB Cache rev 1.2
386/486 bundle @ 1993 AMD 386DX 40
386/486 bundle @ 1993 Intel 486DX2 66
386/486 bundle @ 1993 Motorola 30 pin FPM 70ns 1M x4
386/486 bundle @ 1993 Goldstar 30 pin FPM 70ns 1M x4
386/486 bundle @ 1993 Trident 8900CL-C 1M ISA
386/486 bundle @ 1993 Expertcolor S3 86C805-P 2M VLB486 VLB @ 1995 Asus VL/I-486SV2GX4 rev 2.1
486 VLB @ 1995 Intel DX4 100 WB
486 VLB @ 1995 Sharp 72 pin FPM 60ns 8M x2
486 VLB @ 1995 Miro S3 Vision864 2M VLB
486 VLB @ 1995 Creative Sound Blaster Pro 2.0 CT1600 ISA
486 VLB @ 1995 Roland RAP-10 ISA
486 VLB @ 1995 Gravis Ultrasound 3.74 1M ISA
486 VLB @ 1995 DTK PTI-265W VLB controller486 PCI bundle @ 1995 Lucky Star LS-486E rev C1
486 PCI bundle @ 1995 AMD 5x86 133
486 PCI bundle @ 1995 S3 Trio 64V+ 1M PCIPentium MMX bundle @ 1997 Asus TX97-E rev 1.12
Pentium MMX bundle @ 1997 Intel Pentium MMX 233
Pentium MMX bundle @ 1997 Mosel Vitelic PC133 SDRAM 7ns 64M
Pentium MMX bundle @ 1997 Asus NVIDIA Riva128 4M PCI
Pentium MMX bundle @ 1997 Diamond 3Dfx Voodoo 4M PCI
Pentium MMX bundle @ 1997 Creative Sound Blaster AWE64 Gold PnP CT4390 ISAPentium III @ 2000 Asus P3B-F rev 1.04
Pentium III @ 2000 Intel Pentium III 1000EB
Pentium III @ 2000 Mosel Vitelic PC133 SDRAM 7ns 256M
Pentium III @ 2000 Diamond 3Dfx Voodoo2 12M PCI
Pentium III @ 2000 Asus NVIDIA GeForce2 GTS 32M AGP
Pentium III @ 2000 Creative Sound Blaster 16 CT2290 ISA
Pentium III @ 2000 Creative Sound Blaster Live! CT4620 PCI
Pentium III @ 2000 Gravis Ultrasound Plug & Play 1.0 8M ISA -
válasz
RexMaximus #46324 üzenetére
Az én S423-asom mellett egy Quadro FX1100 van ami egy kb Geforce FX5700 Ultra szint,
a Rambusos de már S478-as gépembe meeeeg ott fityeg a Radeon 9700PRO
Én azért szívesebben teszek combosabb VGA-kat a konfigjaimba, sokszor nem kicsit túl lőve a célon...
Pl a 3,4-es Prescottos P4-esemben meg már Radeon HD3850 van -
arn
félisten
válasz
RexMaximus #46317 üzenetére
win + dos game + demoscene
kompatiblitas lista:
ds
eax
sb
sb16
opl3
gus classic 1m
iw 8maz sb16 majd cserelve lesz awe32re, ami opl3as. es akkor az is felkerul a listara. a nonplusultra az awe32 + roland gmidi lenne. egyszer az is osszejon.
a 486ban is harom van:
sbpro2
gus classic
roland rap-10 (gmidi) -
arn
félisten
válasz
RexMaximus #46291 üzenetére
hja, azt nem art elfelejteni, hogy ilyenkor ridegebbe valnak az anyagok
-
quailstorm
félisten
válasz
RexMaximus #46274 üzenetére
Nekem is volt ilyen, és végül nem ezzel digitalizáltam, hanem egy újabb USB-s külsővel. Nem voltam elégedett a képminőséggel egyáltalán. Persze a Terratec 250 meg 2004-es volt...
Athlon XP már bőven elég egy ilyennek, és még reális időben. -
Chris82
senior tag
válasz
RexMaximus #46213 üzenetére
Jelenleg egy 19es lg flatron crt-t használok, ez helyett szeretnék lcd-t, mert kevesebb helyet foglal
-
quailstorm
félisten
válasz
RexMaximus #46216 üzenetére
Az biztos. 1600x1200-as monitorom van, annak a 800x600 a negyede amit 1:1 lehet skálázni. Annyira az 1024 se vészes ezen már. HannsG-n meg a 640x480 elviselhető.
Na de egy Commander Keen, Stunts, Prince az nem 640x480, úgyhogy kell a CRT. -
quailstorm
félisten
válasz
RexMaximus #46213 üzenetére
Nekem van egy olyan, 2004-es és csóvázik. Amióta van HP IPS monitorom már el bírom viselni a felskálázást, még a HannsG-n is elmegy. Az pont 19" 1280x1024.
CRT meg természetesen van, viszont azt nehezebb fotózni meg videózni mert tükröződik és vibrál. -
arn
félisten
válasz
RexMaximus #46201 üzenetére
en ahhoz vagyok szokva, hogy 22h korul alvas, mert reggel mar uvolt a gyerek
meg folyamatosan ugy erzem, hogy barmikor tudnek aludni. egy doom party erdekes lenne azert
(#46202) Ranagol_5: en mar nem is emlekszem, mikor jatszottam egy oranal tobbet vmivel
-
Ranagol_5
senior tag
válasz
RexMaximus #46201 üzenetére
OOO hidd el, en is egesz nap a gep elott vagyok.
De ez azert teljesen mas a nagymennyisegu palinka es hazi sor tarsasagaban a falusi nethuszarokkal(aka Bacsis,Forras,Tita etc.) -
arn
félisten
válasz
RexMaximus #46198 üzenetére
sorbakotni nagy elvezet volt router nelkul
engem is erdekelne... bar lehet csak az ido szepiti meg, es nem birnam par oranal tovabb.
-
Sanchez638
addikt
válasz
RexMaximus #46175 üzenetére
Agyalok, de mintha ebből 2db lenne. Na majd meglesem.
-
RexMaximus
senior tag
válasz
RexMaximus #46175 üzenetére
Ilyet - [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- sziku69: Szólánc.
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- LEGO klub
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen routert?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Apple iPhone 12 Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- 135 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090 (ELKELT)
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest