Hirdetés
- Fórumok
- Processzorok, tuning
- Amd help!
- (téma lezárva)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Akciókamerák
- A Linux megnégyszerezte magát a Steamen — a Microsoft ismét ígérget
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD FX
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED TV topic
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Aktív témák
-
klepto
addikt
Nem fogjátok elhinni, hogy mi történ :U
Tegnap délben feljött egy ismerősöm, aki komoly hardverguru (nálunk a városban ő javít minden nem garis számtek cuccot), és mint kiderült a fagyás oka az volt, nem tudom, hogy kerülte el a figyelmemet :( nem lett letiltva az alaplapi hangkártya...Valamint valamelyik kimeneti vezérlő nem a hozzácsatlakoztatott eszköznek megfelelően volt konfigurálva, azokat is beállitotta. Láss csodát, és működik a gép! Lassan 16 órás fagyás nélküli működésen vagyok túl :) Az viszont elkeseít, hogy ennyire nem lehet láma!!! :((( -
Esmein
nagyúr
Bal vall fölött.
-
klepto
addikt
Nem próbáltam ki más gépben, mert nem volt rá módom. A gépet meg így bevinni a boltba, hogy sz@r az egész nem tudom, mert a srácnak sincs rá ideje, hogy eltököljön vele napokat, és mellesleg én sem bírnám ki pár napig a gépem nélkül :(
Inkább lecserélem az egészet... -
Esmein
nagyúr
Proci más környezetben hogy szuperál ? Nekem most pl elkezdte azt játszani ma h 2250@1.95V aidat elinditom restart, random fagyások. bazk to 2ghz, 1.675 V stabil.
-
klepto
addikt
Én memóriahibára vagy laphibára gondolnék.
Memóriahiba nincs, már vagy 10x lefuttattam a Memtest86-ot különböző időpontokban, és egyszer sem jelzett hibát. :(
-
Alvin_ti4200
félisten
Nem érdekel! Annyi cucc van fent a gépemen, hogy egy format c:, és egy biosz reszet felér egy atomkatasztrófával. Az AMD-s konfigomon 1,5 év alatt 1x tettem meg, a lapcsere miatt, de amióta ez a konfigom van, már az elején 3x kelett tennem az XP-t, mert semmi nem működött már a legelső telepítés után sem. 3x-re úgyahogy működésre bírtam, ment 2 hónapot, és azóta fokozatosan omlik össze, hol naponta 10x, hol 3x. Ja és még mielőtt megkérdezed, a játékról már leszoktam, azt nem bírja a gép (most 98-00 közötti szinkronizált gémekről beszélek), már a nettől is összeomlik, ha valami segédprogramhoz; pl. Adbe Acrobate-hoz kell nyúlnia a honlapnak. De van, hogy 2-3 megynitott oldal után leáll a böngésző, vagy kifagy az egész rendszer, és csak a reszet megnyomása segít, mert olyankor a szoftveres újraindítás is meghal.
Én memóriahibára vagy laphibára gondolnék.
-
Esmein
nagyúr
-
klepto
addikt
-
Esmein
nagyúr
Nem érdekel! Annyi cucc van fent a gépemen, hogy egy format c:, és egy biosz reszet felér egy atomkatasztrófával. Az AMD-s konfigomon 1,5 év alatt 1x tettem meg, a lapcsere miatt, de amióta ez a konfigom van, már az elején 3x kelett tennem az XP-t, mert semmi nem működött már a legelső telepítés után sem. 3x-re úgyahogy működésre bírtam, ment 2 hónapot, és azóta fokozatosan omlik össze, hol naponta 10x, hol 3x. Ja és még mielőtt megkérdezed, a játékról már leszoktam, azt nem bírja a gép (most 98-00 közötti szinkronizált gémekről beszélek), már a nettől is összeomlik, ha valami segédprogramhoz; pl. Adbe Acrobate-hoz kell nyúlnia a honlapnak. De van, hogy 2-3 megynitott oldal után leáll a böngésző, vagy kifagy az egész rendszer, és csak a reszet megnyomása segít, mert olyankor a szoftveres újraindítás is meghal.
Ez elég brutális :( én 1 kékhalra emléxem 1 hónapja, 2-2-3-7/1T-ről hamar visszabbvettem idoziteseket.
-
klepto
addikt
-
Esmein
nagyúr
Én nem tudom, hogy nálam mi lehet a baj, egyszerűen instabil az egész. A leggyanusabb az volt, amikor letöltöttem a legfrisebb drivereket, és nem volt hajlandó települni. Azóta egyre instabilabb. .GA-8S655FX lapom van, és a SYS honlapjáról próbálkoztam a telepítéssel, de a Gigabyte saját honlapján lévő driverekkel sem hajlandó kezdeni semmit :(
Imádkozás a Hardver istenéhez, szaglászás, tapizás, mérés, figyelés, állítgatás, gariba visszacipelészés. Más nem jut eszembe.
-
klepto
addikt
Én csak szuperlatívuszokban nyilatkozhatok az előző (Gigabyte GA-7VAX) lapomról, maga a menyország volt.
Én nem tudom, hogy nálam mi lehet a baj, egyszerűen instabil az egész. A leggyanusabb az volt, amikor letöltöttem a legfrisebb drivereket, és nem volt hajlandó települni. Azóta egyre instabilabb. .GA-8S655FX lapom van, és a SYS honlapjáról próbálkoztam a telepítéssel, de a Gigabyte saját honlapján lévő driverekkel sem hajlandó kezdeni semmit :(
-
Esmein
nagyúr
Én csak szuperlatívuszokban nyilatkozhatok az előző (Gigabyte GA-7VAX) lapomról, maga a menyország volt.
Packard Bell 486-os. 1 mozgó eszköz benne a vinyó motorja, minden más passziv, gyakran van benyomva 3-5 napot egyhuzamban, most is pl setit számol 2 napja :D
-
Alvin_ti4200
félisten
-
Esmein
nagyúr
3200+on nem jó? Nem szeretném újraindítani a gépet, meg vacakolni, mert még 2 napig 0-24 menni fog.
Nemjo :( 200-as fsb-t nem tudok elérni a lock miatt. Az fsb sokat dob a dolgokon, de ha nem akarsz restartolni akkor nopara, na majd :D nekem 2:20 lett. Legjobb időm ezzel a konfiggal 2:00 volt.
-
Alvin_ti4200
félisten
-
klepto
addikt
-
Esmein
nagyúr
intel sem rossz, na de a teljesítményt ott is meg kell fizetni keményen. Én szeretem az amd-met, még nem hagyott sz*rban sose.
-
klepto
addikt
Ic7+2,6p4c+2*256 Corsair XMS. Jó az, csak nem az átlag kispénzű halandóknak :(
Nálam mindeki inteles itthon, faterom pl 5 hónapja látja nap mint nap működni a gépem és nem hiszi el hogy ez is képes működni. Azzal érvel hogy sokat szerelem a gépem. Na ja, alaponb hagyva hozzá se kéne nyúlni, de mikor az ember berántja a 200*12@2V-t és nemsmakkol vmi akkor elem ki elem be imádkozás stb :D
[Szerkesztve]Meg az Intel 875PERL, egy 2,8c-s procival, de az is megfizethetetlen. Meg rájöttem, hogy nincs értelme annyit kiadni, mert mire itthon ki tudnám használni, addigra minden progi 64bites lesz, és sok pénz=sok bukás...
-
Esmein
nagyúr
De mondták páran (mindenki innen a PH!-ról), de tudod minden ember a saját kárán tanul, és az ismeretségi körömben (nem a PH!-ról) senki nem használ AMD-t, hanem mindenkinek Cerkája van, és senki nem szidta még, hogy instabil, vagy lassú lenne neki. Ezért kóstoltam be, de a fagyi visszanyalt :O Az volt a tervem, hogy lecserélem a procimat a nyáron egy 800Mhz-s P4-re, de valahogy elment tőle a kedvem, hogy még 40k-t álldozzak a kisérletezés oltárán. Inkább a bevált AMD, és majd később egy AMD 64. Azthiszem egy életre kiábrándultam az Intelből :(((
[Szerkesztve]Ic7+2,6p4c+2*256 Corsair XMS. Jó az, csak nem az átlag kispénzű halandóknak :(
Nálam mindeki inteles itthon, faterom pl 5 hónapja látja nap mint nap működni a gépem és nem hiszi el hogy ez is képes működni. Azzal érvel hogy sokat szerelem a gépem. Na ja, alaponb hagyva hozzá se kéne nyúlni, de mikor az ember berántja a 200*12@2V-t és nemsmakkol vmi akkor elem ki elem be imádkozás stb :D
[Szerkesztve] -
klepto
addikt
De mondták páran (mindenki innen a PH!-ról), de tudod minden ember a saját kárán tanul, és az ismeretségi körömben (nem a PH!-ról) senki nem használ AMD-t, hanem mindenkinek Cerkája van, és senki nem szidta még, hogy instabil, vagy lassú lenne neki. Ezért kóstoltam be, de a fagyi visszanyalt :O Az volt a tervem, hogy lecserélem a procimat a nyáron egy 800Mhz-s P4-re, de valahogy elment tőle a kedvem, hogy még 40k-t álldozzak a kisérletezés oltárán. Inkább a bevált AMD, és majd később egy AMD 64. Azthiszem egy életre kiábrándultam az Intelből :(((
[Szerkesztve] -
Esmein
nagyúr
Alvin, ha nagyonszépen megkérlek számoltatsz nekem 1 superpi 2 megást 166*12-n 2,5-3-3-8-on ? Kiváncsi vagyok mennyire üt le a dualddr meg a barton kess.
-
Esmein
nagyúr
Kipróbáltam. Az első gépem utáni konzolkorszakom lecsengésével beszerzett második gépem egy ECS K7S6A alaplap, egy 1,7+XP proci társoságában kapott helyett a gépemben. Ezzel sehogy nem voltam megelégedve, a lap ment, az Acorp jött, és mintha egy Trabiból átültem volna egy Ladába. Egyből gyors, és tuti lett a gépem. Aztán gondoltam egy nagyot, a lap+proci ment, majd egy Gigabyte és egy 2,4-es Celeron jött. Na ez maga a csalódás! A Ladából vissza egy Kispolszkiba, ami amelett, hogy lasabb, iszonyat instabil! Az Acorp ehez képest az AMD-vel maga volt a földbeépített páncélszekrény. Azt semmivel nem tudtam megölni, míg ez a sz@r óránként kifagy, ha szerencsém van. Ha nincs, akkor 10 percenként nyomogatom a reszetgombot :O
Még senki nem mondta hogy a p4 celeron jó. Egyébként k7 alatt általában alapon minden stabil, húzásnál jönnek elő a csintalanságok.
-
klepto
addikt
Annyi pénzért kapok sokkal jobbat, ha tehetném, akkor csak Gigabyte lapom lenne.
NEkem az van, és baromi instabil! :((( (lásd egy hozzászólással feljebb)
-
klepto
addikt
Kipróbáltam. Az első gépem utáni konzolkorszakom lecsengésével beszerzett második gépem egy ECS K7S6A alaplap, egy 1,7+XP proci társoságában kapott helyett a gépemben. Ezzel sehogy nem voltam megelégedve, a lap ment, az Acorp jött, és mintha egy Trabiból átültem volna egy Ladába. Egyből gyors, és tuti lett a gépem. Aztán gondoltam egy nagyot, a lap+proci ment, majd egy Gigabyte és egy 2,4-es Celeron jött. Na ez maga a csalódás! A Ladából vissza egy Kispolszkiba, ami amelett, hogy lasabb, iszonyat instabil! Az Acorp ehez képest az AMD-vel maga volt a földbeépített páncélszekrény. Azt semmivel nem tudtam megölni, míg ez a sz@r óránként kifagy, ha szerencsém van. Ha nincs, akkor 10 percenként nyomogatom a reszetgombot :O
-
Esmein
nagyúr
Még mindig a jó öreg Ti200-zal nyomod az ipart?
Lehet driverhiba de lehet fosolódás h utben ha távolra nézek és sötét van akkor ien lilás pfpf mosodik elo. Mashol még nem lattam ilyesmit.
-
Esmein
nagyúr
Még mindig a jó öreg Ti200-zal nyomod az ipart?
jam :) Köv upgrade 9700-800 lesz. 9600-as helyett inkább ti4200 fexik.
-
Alvin_ti4200
félisten
-
Alvin_ti4200
félisten
-
Esmein
nagyúr
pont ezt akartam írni, de akkor nem én leszek a bunkó:DDD
szvsz arhitektúrán belül nem szabad alaplapot cserélni csak ha nagyon muszály :D
-
Esmein
nagyúr
pont ezt akartam írni, de akkor nem én leszek a bunkó:DDD
Nem vagyok bunkó, csupán jótanácsot adok :D Ha lenne elég pénzem epox cuccot vennék vagy chaintecet, de leginkább Ati-t. ( 9,8-9,6pro)
-
Alvin_ti4200
félisten
-
Alvin_ti4200
félisten
Annyi pénzért kapok sokkal jobbat, ha tehetném, akkor csak Gigabyte lapom lenne.
-
Esmein
nagyúr
-
klepto
addikt
Kb. olyan jók, mint az Acorp, kukába velük...
Aki az Acorpot szidja, jó ember nem lehet! :(((
Én csak azt vennék, ha lehetne kishazánkban kapni (Acorp 7NFU400). Nekem az volt a Cerkám előtti AMD-m alatt (Acorp 7KT333), atom stabil, és marha gyors volt! -
Esmein
nagyúr
-
Alvin_ti4200
félisten
-
Alvin_ti4200
félisten
-
Esmein
nagyúr
275/570 asszem, a GPU tuti 275.
9700 275@420 -> 52% oc
gf3 175@261 -> 49,14% oc
Jóvagyok má megin májerkodom pfuj. :D -
klepto
addikt
És mi van a múlt évezred csodáival: Tomato, Mercury, stb?
-
klepto
addikt
Szerinted én választanék magamnak ilyen hülye rangot?:DD
IGEN!!! :DDD :DDD :DDD
-
Alvin_ti4200
félisten
-
Esmein
nagyúr
Hű bazz, szegény DFI-vel mit műveltek. Azért vannak még durva dolgok, mondjuk 9700nonpro@420/612.
miért 9700np-nek mennyi az alapja ?:D
-
Esmein
nagyúr
Hű bazz, szegény DFI-vel mit műveltek. Azért vannak még durva dolgok, mondjuk 9700nonpro@420/612.
How extreme you are c topicban ien 4 freonos palack asztal alatt es a szoba minden lapos feluleten szamgepcuccok. Ez mar nemnormalis :D
-
Alvin_ti4200
félisten
-
Esmein
nagyúr
xtremesystems.org forumain vannak emberek. Most ezek ha nem állatok akkor de igen.
-
Esmein
nagyúr
276? Hol láttál te ilyet?
Dobok linket
[L]http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?s=889cb49e7faef3d1bf06aa99ac65ae85&threadid=31703&highlight=extreme+lanparty[/L]
Itt vannak renmekrecsiszolt brutal kocka dfi-s gazemberségek. vkinek az aláirásában van egy 10*280 thorton.
[Szerkesztve] -
Alvin_ti4200
félisten
-
Alvin_ti4200
félisten
-
Esmein
nagyúr
Én meg a DFI LANparty-ba:D És egyikünknek se lesz az, amit szeret:(
Dfi lanparty annyira nem jó deszka amúgy, meg kishazánkban nem is gyakori, viszont az fsb sznobok kiváló játéka. 276-os fsb szinkronban elég csúnya. :D k7 alatt 4300mb/s olvasás :D
-
Alvin_ti4200
félisten
-
klepto
addikt
Gigabyte GA-7N400-L1 16,5+ÁFA az Alien-nél 3 év garival, szerintem Klepto ez kéne neked.
Nem tetszik a színe :t
És ez most nem volt vicc :U
OFF
Mi ez a ''(PH! nagyúr)'' :DDD
Ez a te ötleted volt?
ON -
Alvin_ti4200
félisten
-
Esmein
nagyúr
Gigabyte GA-7N400-L1 16,5+ÁFA az Alien-nél 3 év garival, szerintem Klepto ez kéne neked.
Én pl bele vagyok szerelmesedve a k7s5a pro-ba. kisker brutto 7300 ft és mindent tud, barci is belemegy 2600 ig. Nyaminyami :D
-
Alvin_ti4200
félisten
-
klepto
addikt
Sokan szídják az nf7-t, de dicsérik az nForce 2 csipszetet.... :U
-
Esmein
nagyúr
Idegesito az olyan. nf7 be, no post, nf7 ki, csere, nf7 be, no post,nf7 ki, csere, nf7 be,no post, karomkodas, csere, kv7 be post, boot, csili vili, igymaradas. Jaizé. A sb128pci lapos ívben repült a gépemből az integrált hangzás hatására :D
-
Esmein
nagyúr
-
klepto
addikt
-
Esmein
nagyúr
Most én linkelek neked, de csak a lényeget :P [L]http://prohardver.hu/rios3_content.php?mod=20&id=254&p=9[/L]
Akiknek nincs kedve linkre kattintani, azok kedvéért bemásolom linkem lényegét: ''Azt kell mondanunk, hogy az nForce2 Ultra400 chipset - ha nem is kiütéssel, de - magabiztosan győzött, szinte minden ponton felülmúlta a VIA KT600-at.''
Akkor most miért foglalkozzak a Via-val :F Azért az átlag 1k-s árkülönbségért? :U Ha van jó indok, hogy miért nem jo az nForce, azt szívesen meghallgatom :PHát, én a 3. döglött nf7 után mondtam azt hogy nem akarok nforce-t :D. Nézd meg azért nem olyan sokkal ver rá a nforsz a kt600-.ra. Pl kv7-esen van sata raid meg 4 db kivezetett usb.
-
klepto
addikt
Most én linkelek neked, de csak a lényeget :P [L]http://prohardver.hu/rios3_content.php?mod=20&id=254&p=9[/L]
Akiknek nincs kedve linkre kattintani, azok kedvéért bemásolom linkem lényegét: ''Azt kell mondanunk, hogy az nForce2 Ultra400 chipset - ha nem is kiütéssel, de - magabiztosan győzött, szinte minden ponton felülmúlta a VIA KT600-at.''
Akkor most miért foglalkozzak a Via-val :F Azért az átlag 1k-s árkülönbségért? :U Ha van jó indok, hogy miért nem jo az nForce, azt szívesen meghallgatom :P -
Esmein
nagyúr
Ezt már régen elolvastam :P
Képzeldd el, én tudom, hogy kell használni a keresőt :t
OFF
A kedvenc boltom honlapjának a linkgyüjteményében mi is ottvagyunk :) [L]http://www.omegapc.hu/800/index.htm[/L]
Kérem fedje fel magát az a szektatárs, aki a bolt honlapját csinálta :P Mindenesetre köszönet érte :C
ON
Más:
Mi a hejzet a régi ''nagy '' gyártókkal: Mercury, Tomato, stb; és mi van a régen emlegetett Soyo-val nForce téren?
[Szerkesztve]No jó, azért csak belinkelgetem mint egy szorgos kis manó, _hátha_ nem ! PÉn pl nem vennék most nforces lapot. Kt600-asok között mindeképpen nézz szét hátha találsz valami jobbat, 215-220-as fsb-k abból is kijönnek.
-
klepto
addikt
Ezt már régen elolvastam :P
Képzeldd el, én tudom, hogy kell használni a keresőt :t
OFF
A kedvenc boltom honlapjának a linkgyüjteményében mi is ottvagyunk :) [L]http://www.omegapc.hu/800/index.htm[/L]
Kérem fedje fel magát az a szektatárs, aki a bolt honlapját csinálta :P Mindenesetre köszönet érte :C
ON
Más:
Mi a hejzet a régi ''nagy '' gyártókkal: Mercury, Tomato, stb; és mi van a régen emlegetett Soyo-val nForce téren?
[Szerkesztve] -
Esmein
nagyúr
Ár és szimpátia alapján gigabyte, epox asus tökmindegy! Gigabyte-on kevés a hely a proci körül(nagyobb nem megy rá) szóval inkább azt ne. Asus epox mind1, herta.hu-n van egy epox 19500 Huf bruttó(epox 8rda3i vagy eféle az ára 19500 arra emlékszem). Azzal nem hinném hogy gond lenne, de egyébként is kettő év garanciával adják.
Az asus nem alkotott most nagyot nforce chipsetes lap terén sajna :( a -x hulladék a sima meg nem egy tuningbetyár. Van egy nforces cikk is ph!-n mindjárt belinkelem.
[L]http://prohardver.hu/rios3_content.php?mod=20&id=285[/L]
[Szerkesztve] -
klepto
addikt
A Soltek SL-75FRN2, és SL-75FRN3 között csak a színben van különbség (arany, lila) ?
-
Peat;)
veterán
Megnézegettem mind a két NF7-ről szóló topicot. Hát nem győzött meg, sőt inkább eltántorított, elriasztott az Abittól :(((
Ezek után a kérdésem még mindíg áll, olcsót, jót, és V2.0-ás Dual ramos nForce lapot, de melyiket? Ha időközben valaki talál valahopl Acorp7NFU400 lapot, az szóljon, mert ha lehetne kapni, nem lenne ez a kérdésem! :UÁr és szimpátia alapján gigabyte, epox asus tökmindegy! Gigabyte-on kevés a hely a proci körül(nagyobb nem megy rá) szóval inkább azt ne. Asus epox mind1, herta.hu-n van egy epox 19500 Huf bruttó(epox 8rda3i vagy eféle az ára 19500 arra emlékszem). Azzal nem hinném hogy gond lenne, de egyébként is kettő év garanciával adják.
-
klepto
addikt
Én csak sokkal több szívást hallottam/látok abittal pl. az nf7 topikjában is,egyszerűen nagyon sok a hibás sorozat.. Az epox is már igen elterjedt még sincs vele sok panasz, eddig egyről hallottam. Plusz 3 ezret megér egy alaplap szerintem amivel valszeg nem lesz gond. Giga, asus, epox hozza a minőségét abit nayon gyors tuningbajnok de egyszerűen nem az a minőség amit én bevállalnék a pénzemen.
Megnézegettem mind a két NF7-ről szóló topicot. Hát nem győzött meg, sőt inkább eltántorított, elriasztott az Abittól :(((
Ezek után a kérdésem még mindíg áll, olcsót, jót, és V2.0-ás Dual ramos nForce lapot, de melyiket? Ha időközben valaki talál valahopl Acorp7NFU400 lapot, az szóljon, mert ha lehetne kapni, nem lenne ez a kérdésem! :U -
Esmein
nagyúr
Én csak sokkal több szívást hallottam/látok abittal pl. az nf7 topikjában is,egyszerűen nagyon sok a hibás sorozat.. Az epox is már igen elterjedt még sincs vele sok panasz, eddig egyről hallottam. Plusz 3 ezret megér egy alaplap szerintem amivel valszeg nem lesz gond. Giga, asus, epox hozza a minőségét abit nayon gyors tuningbajnok de egyszerűen nem az a minőség amit én bevállalnék a pénzemen.
Viszont ha kifogsz egy működő példányt, megvetted A k7-es alaplapot.
-
Peat;)
veterán
-
Esmein
nagyúr
az nf7nek kis idegesítő bakija nem sok van talán a hőmérsékletmérés. egyébként nagyon jól sikerült. A kv7-esnel nem tudom mit hozhatnék föl. 2-vel csal felvele az fsb-n és kicsivel több feszt ad de más nem tudom ...
-
Peat;)
veterán
Őszintén mondom epox vagy asus márkával jobban jársz. Nagyon sok gond van az abitokkal szinte mindegyik lapjuknak van valami hibája :(((
Herta.hu-n van egy epox bruttó 20 körül azt nyugodtan megveheted ha bajod lesz vele nyugodtan szídhatsz :P -
Esmein
nagyúr
-
klepto
addikt
Az Abit NF-7-ből csak dual DDR-es (V2.0-ás) van ugye?
Hasonló áron amiket kapni lehet, azok V1.0-ak? (pl.: Asus A7N8X-X, Epox 8RDAE) -
Alvin_ti4200
félisten
-
Esmein
nagyúr
Jól, csak fogjál ki belőle egy rendesen működő példányt;]
[Csak hogy össze zavarjalak egy kicsit:DDD]*Alvin kacsint Esmein felé* :D
-
Alvin_ti4200
félisten
-
Esmein
nagyúr
-
klepto
addikt
Szóval a sima Abit NF-7 tuti lap? Most néztem meg a boltom árlistáján: nettó 14000.- Br 17500.-Ft
Sok jót nem hallani mostanában az Abitról. Ez a lap jól sikerült? -
Esmein
nagyúr
1.95-ön hajtom én is ~ Zalman lehűti mint az állat és primestabil ekkora frekin is.
ez 40,6% OC. Jóaz nekem :D
add: eldumálom itt az időt ahelyett hogy csinálnám a kartondobozházam :D
[Szerkesztve] -
Esmein
nagyúr
-
Alvin_ti4200
félisten
Abit NF7 2.0 [L]http://www.abit.com.tw/page/en/motherboard/motherboard_detail.php?pMODEL_NAME=NF7&fMTYPE=Socket+A[/L]
Gigabyte GA-7N400-L1 [L]http://www.giga-byte.com/MotherBoard/Products/Products_GA-7N400-L1.htm[/L]
Epox 8RDA3I [L]http://www.epox.nl/english/products/motherboard/8rda3i.htm[/L]
MSI K7N2 Delta-L [L]http://www.msi.com.tw/program/products/mainboard/mbd/pro_mbd_detail.php?UID=436[/L] -
zsiga667
addikt
NF7. Nemtom mennyi (kb. 20k bruttó lehet, talán kicsit kevesebb), de a legfaszább nForce2 lap.
-
Alvin_ti4200
félisten
-
klepto
addikt
Valaki felsorolná (lehetőleg linkekkel), hogy 16k körül (lehetőleb bruttó, esetleg netó) milyen nForce2 alaplapok közül érdemes válogatni? Nem kell sok extra, csak legyen rajta min. 6 USB (ebből min. 4 kivezetve, és 2 alaplapon) port.
-
zsiga667
addikt
Tévedés, én véresszájú ketteske vagyok, 1,95V-n 2500Mhz-en járattam egy ideig a 2500+ Bartont... :DDD
És nem izgultam, hogy 60-65°C-os a procim a lap szerint... -
Esmein
nagyúr
Csak ha megfogom a Zalman alját, bőven ninsc az 60 fok, igaz, hogy fél centire van tőle a DTK tápom, amin nincs alul venti...Amúgy megtartom a lapot úgy döntöttem.
helyes döntés. ha működő nf7-et látsz el ne ereszd :D
add: jaizé, kv7 kicsivel több feszt ad a procnak, oan 1.98 és 2V között, terheléstől függően :D
[Szerkesztve] -
Esmein
nagyúr
A hobbiknak legtöbbször semmi értelmük, a külvilág hülyének néz miatta, viszont számodra nagyon szórakoztató. Ezért hobbik. Én is imádok tuningolni.
-
Alvin_ti4200
félisten
Csak ha megfogom a Zalman alját, bőven ninsc az 60 fok, igaz, hogy fél centire van tőle a DTK tápom, amin nincs alul venti...Amúgy megtartom a lapot úgy döntöttem.
-
Esmein
nagyúr
Tuningolásnál két tábor van, és mind a kettőnek igaza van:
1. Minek ? tábor
2. Miért ne? tábor.
Alvin ketteske, és neki is igaza van, te 1-eske vagy neked is igazad van :D Hadd tuningoljon ha jobb a közérzete tőle :) -
Esmein
nagyúr
jajj, ne is emlegesd, tegnap akartam venni egyet 30-ért, de nem volt rá pénzem:O
majdazejubaveszel :D
-
zsiga667
addikt
verném, ha nem lenne 60 néha:(
Akkor figyelj. Az országban kapható egyik legjobb hűtő van a procidon. Nem teljesen mindegy, hogy mennyit mér a lap, ha úgyis tudod, hogy elég az a hűtő?
-
Alvin_ti4200
félisten
-
Esmein
nagyúr
1.95V nem sok egy kicsit? nekem 1.85V kéne a 2410 MHz-hez.
á, gyesza a magom. Mixib-es és lockos :( Nem sajnálnám túlzottan ha széthajtódna. Akarok venni Mixhb 0339> -est. azok 1.8-on viszik a 2,3k-t
-
Esmein
nagyúr
nem downgrade-elek, főleg nem egy másik Abit-ra.
nf7-ről max dfi lanparty ultra-ra tudsz uppolni.
-
Alvin_ti4200
félisten
-
Alvin_ti4200
félisten
-
Esmein
nagyúr
egy kuvva hőmérő nem 1000 ft ami pontosabban mér mint az nf7. Meg mien gizdulás már az h külső hőmérővel mérve... meg ráadásul azzal max a bordát mérheted a meg a legritkábban ugyanannyi fok mint a mag.
-
Alvin_ti4200
félisten
-
Stranger_
csendes tag
Hali
Nekem ez a proci,egy Abit KD7-E -ben ketyeg!
Ha még lehet kapni, Bár nem valószínű. Esetleg használtan.
Hátrány= A hőfokmérő! De az melyik Abit-ba nem?
Én javaslom. -
zsiga667
addikt
platform-ot nem váltok, az biztos, csak ez az NF7...Még a feszültséggel ''kibékülnék'', legfeljebb nem megyek 3200+ fölé, de a hőmérsékletet nem ártana ha jól mutatná.
Akkor vegyél egy kurva hőmérőt 1000 forintért, és tedd rá a bordára...
Egyébként meg mit izgulsz a hőmérséklet miatt? Az is csak arra jó, hogy itt verd a nyálad, hogy ''vazze nekem csak 31°C-os a procim''... -
Esmein
nagyúr
platform-ot nem váltok, az biztos, csak ez az NF7...Még a feszültséggel ''kibékülnék'', legfeljebb nem megyek 3200+ fölé, de a hőmérsékletet nem ártana ha jól mutatná.
Andorpapa szerint a kv7 a legpontosabban mérő lap amit látott. Az aláírásomban szereplő cucc full load 55 fok.
-
Alvin_ti4200
félisten
-
Esmein
nagyúr
nf7-et le ne cseréld ha működik, ha nem akkor meg ne lefele, felfele már csak a64 van meg IC7(nem tehetek rola nagyon tetszik). Epox deszka rulz. igenyes.
-
Peat;)
veterán
[L]http://www.epox.nl/english/products/motherboard/8rda3i.htm[/L]
van Dual Channel:)No akkor szimpatikus lett? Annyi pénzért epoxot kapni nem rossz:) bár én még mindig azt mondom hogy ha megy az abit jól nem kell más.
-
Esmein
nagyúr
-
alázógyík
addikt
Régebben az Epox lapoknak volt a legjobb illatuk,valami szamóca féle!:)
A solteknek meg van lilás-rózsaszines lapja!:D -
Alvin_ti4200
félisten
-
Esmein
nagyúr
Ha mégegyszer k7-es gépet építenék tutira k7s5a vagy kv7 lenne benne.
-
Alvin_ti4200
félisten
[L]http://www.epox.nl/english/products/motherboard/8rda3i.htm[/L]
van Dual Channel:) -
Peat;)
veterán
-
zsiga667
addikt
-
alázógyík
addikt
-
zsiga667
addikt
-
Esmein
nagyúr
Epox lapoknak tetszik a színe. Nem gyárt vki citrromsárga deszkát ?
-
zsiga667
addikt
Az említett 0.1V-os feszingadozás és az, hogy felülméri a hőt (nemtom mennyivel), amúgy még így is stabil.
Érdekes, nálam nincs ingadozás, csak stabilan kicsit kevesebb feszt ad a proccnak. (1,75V helyett 1,72)
A felülmérést leszarom, így se megy 50 fölé... :D:C -
Peat;)
veterán
Nekem még az alaplapra is alig van pénzem, szóval vinyó kilőve:)
Akkor már inkább egy vinyó mint alaplap, de ha ragaszkodsz a minőséghez :) akkor nézd meg ezt, dual channelt nem láttam de nem sokat nyom a teljesítménybe [L]http://www.herta.hu/termekek/epox/termekek/8rda3i.htm[/L]
-
Alvin_ti4200
félisten
-
Esmein
nagyúr
Drága:(
Ami nekem nagyon tetszik az az IC7. Nincs vkinek Socket A socket 478 átalakítója ?:D
-
Alvin_ti4200
félisten
-
Peat;)
veterán
VIA IDE kezelés köszönöm nem kell, ugyanolyan trágya, mint az nForce2...
Mondom én hogy epox lesz neked a jó:) ,de én nem cserélnék ha jól megy az abit. Az ide kezelés megoldódik egy sata wincsivel amiket itt a piacon olykor elég jó áron adnak.
-
Alvin_ti4200
félisten
-
Alvin_ti4200
félisten
Először is nincs rajta lyukacska másik meg (bár ez lehet megoldható nem vágom) hogy a kondik nagyon közel vannak a foglalathoz, értsd: amikor felraktam erre egy GT 2410pro-t arrébb kellett hajtani a kondit! A 2510pro-nál is valszeg van ilyen baj, sőt ez még nagyobb is(most ilyenem van) Szerintem erre sehogy nem megy rá de ne legyen igazam. Van valahol egy gigabyte nf2-es topik ott is leírják hogy kevés a hely. Inkább maradjon az abit szerintem vagy ha cserélsz a zalman miatt asus(erre biztos felmegy) vagy epox(szerintem erre is, úgy mint az abitra)
Drága:(
-
Esmein
nagyúr
VIA IDE kezelés köszönöm nem kell, ugyanolyan trágya, mint az nForce2...
Háttööö... ja, ahogy érzed :D
-
zsiga667
addikt
Tényleg, lyukak, bassza meg:O
Majd veszel rá Swiftech bordát... :D
Egyébként mi bajod az NF7-tel? Nekem csak egy bajom van vele, hogy nem 4, hanem 3 ram-slotja van... -
Peat;)
veterán
Ga-7N400-L1, erre miért ne menne fel a Zalman?

Először is nincs rajta lyukacska másik meg (bár ez lehet megoldható nem vágom) hogy a kondik nagyon közel vannak a foglalathoz, értsd: amikor felraktam erre egy GT 2410pro-t arrébb kellett hajtani a kondit! A 2510pro-nál is valszeg van ilyen baj, sőt ez még nagyobb is(most ilyenem van) Szerintem erre sehogy nem megy rá de ne legyen igazam. Van valahol egy gigabyte nf2-es topik ott is leírják hogy kevés a hely. Inkább maradjon az abit szerintem vagy ha cserélsz a zalman miatt asus(erre biztos felmegy) vagy epox(szerintem erre is, úgy mint az abitra)
-
Alvin_ti4200
félisten
-
Esmein
nagyúr
Tényleg, lyukak, bassza meg:O
Uhoh. Kv7-tel barátkozz meg:D Via chipset, via idekezelés sata raid és zalmant röptében hajitod rá :D
-
Alvin_ti4200
félisten
-
Alvin_ti4200
félisten
-
Esmein
nagyúr
Ga-7N400-L1, erre miért ne menne fel a Zalman?

A lyukak ott vannak csak én nem látom ?
21: ja, jót szórakozom én is rajta ha eszembe jut :D
[Szerkesztve] -
Alvin_ti4200
félisten
-
Alvin_ti4200
félisten
-
Peat;)
veterán
Ha leírnám, nem vennék meg:)
Akkor arról a 40 ezer hufosról van szó? :)
-
Esmein
nagyúr
Ha leírnám, nem vennék meg:)
A te véleményed mennyit nyom a latban a sok ajnározó véleménnyel szemben ? Ha leírnám nekem miért nem nf7-em van akkor se vennék meg :DD
-
Peat;)
veterán
Igen, az enyém, és Intelt soha, visszatérek a gyökerekhez (Gigabyte):)
Izé... EPOX nekem jobban bejött sőt a gigára hogy rakod fel a zalmant hm? (epoxom van de volt nálam egy nf2-es giga is, kevesebb tuning funkció, kicsi hely a socket foglalat körül)
-
Alvin_ti4200
félisten
-
Esmein
nagyúr
Igen, az enyém, és Intelt soha, visszatérek a gyökerekhez (Gigabyte):)
Giga kijött valami új lappal, vagy miért nem vagy a mostanival megelégedve ?
-
Alvin_ti4200
félisten
-
Alvin_ti4200
félisten
-
Fawkes
őstag
Valszeg lesz egy eladó, ha valakit érdekel.
A tiéd?
Go to Intel? ;] :C -
_Volkovy_
nagyúr
Valszeg lesz egy eladó, ha valakit érdekel.
Nofene :)
Mi lesz helyette?A64?:D -
Esmein
nagyúr
Az ECS k7s5a /pro-t tényleg nem mondta még senki ? 1 pont arra, másik pont az Abit kv7-re.
-
Alvin_ti4200
félisten
-
anulu
félisten
NF7 V2.0 br 16-17-ért már kapható, és ennyiért szvsz bőven megéri.
-
Alvin_ti4200
félisten
-
naga
senior tag
-
Zsu_
senior tag
-
Attesz
aktív tag
Köszi srácok!
Esetleg néhány tipust ha irnátok megköszönném!
Akkor kicsit jobban utána tudnék olvasni és kicsit az árakról is tudnék tájékozodni!
Attesz -
bibimad
senior tag
-
eziskamu
addikt
Ha nincsennek nagy igényeid integrált raiddal, sata-val vagy tuningolással kapcsolatban, akkor Asrock k7s8x vagy k7s8xe (ja van amúgy satás változata is, de még nem láttam) plussz egy (kettő/három) jó minőségű (pl. samsungból is lehetőleg azok, melyek nyákját is a samsung csinálta) memória kell még hozzá, és kész az amd-s gép. ha gyorsabb alaplap kell, valamint tuningolni is szeretnél, akkor valamilyen nforce2-es, vagy kt600-as lap ajánlott.
[Szerkesztve] -
Attesz
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek 1 AMD 1900+-os procihoz milyen alaplapot érdemes venni??
Ki mit mond??
Köszi
Attesz
Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Processzorok, tuning
- Amd help!
- (téma lezárva)
- Anime filmek és sorozatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- iPhone topik
- Akciókamerák
- BestBuy topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- A Linux megnégyszerezte magát a Steamen — a Microsoft ismét ígérget
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- gerner1
- További aktív témák...
- RYZEN 7 5700X3D +hűtött VRM-es A520M/B550/X570 lap +16GB hűtőbordás DDR4 kit! GAR/SZÁMLA (nevedre)!
- INTEL Core i7-13700F 3.40GHz LGA-1700 (30M Cache, up to 5.20 GHz) OEM CPU!
- AMD Ryzen 7 5800XT BOX - Gari 2029.02.22. -ig - Eladó!
- AMD Ryzen 7 5700X BOX Eladó!
- Intel Core i5-14600KF LGA-1700 14 mag / 20 szál 3.5 GHz / 5.3 GHz
- HP EliteOne 800 G6 All-in-One i5-10500 16GB 512GB 24" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- Lenovo ThinkStation P330 Gen 2 Tower i7 / Xeon workstation /számla- garancia
- HP EliteBook 830 G5, G6 13,3" i5, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 32UR500-B IPS Monitor! 3840x2160 / 60Hz / 4ms / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest