- Fujifilm X
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Hobby elektronika
- AI-ra, játékra, mindenre kiváló lehet a Gigabyte új PC-je
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
stfreddy #9131 üzenetére
"As of mid-2023, according to Statista, there are approximately 1.827.7 billion, to be exact that's 1,827,700,000 PC gamers worldwide that approximation is expected to grow to 1.855,700,000 by the end of 2023. Back in 2009, The number of PC gamers was around 1.1 billion, later growing by 35-45 million per year but it wasn't until 2020 when a global pandemic shut down the entire world, literally, that over 200 million people joined the PC master race and every year after that, 25-35 million people have joined."
Akkor ők is fecsérlik.... ok.
-
törölt tag
válasz
S_x96x_S #9126 üzenetére
Nem bánt semmi, csak kíváncsi voltam hogy értékeled a produkciód... de látom csak a mellébeszélés megy....
Van ilyen konfigom is, csak hogy tudjak véleményt alkotni...
Na jól van, nem zavarok tovább. Szépen megvoltam az elmúlt időszakban, és rájöttem mennyi felesleges időt szántam előtte a fórumozásra. Ehhez kellett a kitiltás, és szerencsére jó hosszú időre. Csomó időm maradt, rengeteget játszottam, filmeztem, ahelyett hogy itt töltöttem volna az időt, úgyhogy nem is szeretném a jövőben sem zavarni köreidet, nyugodtan töltsd csak az idődet az emberek félretájékoztatásával, abbéli reményedben hogy amd-t vesznek. -
törölt tag
válasz
S_x96x_S #9118 üzenetére
Értem. Összefoglalva, az eltelt egy év alatt semmi nem történt, amiért szinte minden hír alatt kampányoltál, miszerint az AVX512 és a gen5-ös cuccok miatt érdemes amd-t venni.
Az 5. pontod különösen mókás, hiszen nvidia -val mérték ki a gen5 ssd-s előnyt, és idézlek: "Emiatt én óvatossan mérlegelném a nagyberuzását a mostani nVidia kártyákba ( mert még a következő generáció se lesz Gen5 kompatibilis)"
Lényegében semmi nem jött össze az elmúlt 1 évben, ami miatt azt állítottad érdemes amd-t venni.
-
törölt tag
válasz
hokuszpk #8471 üzenetére
tádám
MSI Shows Off Spatium M570 PRO and M570 PCIe Gen 5 NVMe SSDs
GIGABYTE Shows Off AORUS Gen5 10000 NVMe SSD with a Large Heatsink
Mire piacon lesznek az X3D procik úgy néz ki lesz gen5 ssd is.....
-
törölt tag
válasz
Petykemano #8473 üzenetére
"De hát ezt mi fogja majd megállapítani?"
Ajjaj. Ez most így nem hangzik valami jól....
-
törölt tag
válasz
S_x96x_S #8467 üzenetére
Ez jó friss cikk, 4 órás.
Várom már őket, mert kénytelen voltam gen4 ssd-vel össze rakni a raptort....Azt olvastam nagyon melegednek, és aktív hűtéssel jönnek, csak azt nem tudom, sok olyan lapba, aminek a burkolata alatt van az m2 slot, hogy fogják bepakolni.... [link]
-
törölt tag
2023 szeptemberben érkezhet a THreadripper 7000 sorozat [link]
"A Chi11eddog szerint, amelynek eddigi eredményei kiválóak, az AMD csúcskategóriás asztali rendszerekkel kapcsolatos tervei között szerepel a „Storm Peak” platform, mint 2023 harmadik negyedéves terméke. Az AMD a hírek szerint két terméksorozatot tervez a platform alapján: a HEDT-t és a munkaállomásokat.
Noha a tweet nem tartalmaz információt a javasolt CPU-konfigurációkról, magáról a platformról meglehetősen sokat tanulunk.
A HEDT sorozat támogatja a négycsatornás memóriát és a 64 PCIe Gen5 és 8 PCIe Gen3 sávot. Ezek a termékek állítólag támogatják a túlhajtást.
Eközben a 8 csatornás memória kizárólag a munkaállomások Threadripper platformjára (valószínűleg a Threadripper PRO) használható lesz. A sorozat megduplázza a PCIe Gen5 sáv támogatását 128-ig, de nem támogatja sem a CPU, sem a memória túlhajtását." -
törölt tag
válasz
S_x96x_S #8372 üzenetére
Érdekesek a számaid.... meg az is hogy leírod őket, mikor a két linkemen csak több mint 50 sebezhetőség van... [link] [link]
itt [link] "AMD Discloses 50 Security Holes Affecting EPYC CPUs, Radeon Drivers"
"The chipmaker exposed 22 potential vulnerabilities(opens in new tab) that affect three generations of EPYC processors: EPYC 7001 (Naples), EPYC 7002 (Rome) and EPYC 7003 (Milan). "
És
"de ezek régi dolgok és javításra kerültek."
Ezek a hibák javíthatatlanok: [link]"Enyhítés
Az AMD enyhítést biztosított a SEV-SNP funkcióban, amely elérhető a 3. generációs AMD EPYC ™ processzorokban.
A mérsékléshez SEV-SNP használata szükséges, amelyet csak a 3. generációs AMD EPYC™ támogat.
Az AMD EPYC™ korábbi generációi nem támogatják a SEV-SNP-t. A korábbi AMD EPYC™ termékek esetében az AMD a legjobb biztonsági gyakorlatok követését javasolja.
A SEV-SNP-ről és a SEV/SEV-ES-ről további információkért tekintse meg fehér könyvünket a jelen dokumentum Hivatkozások részében. "Jó kis javaslat, kövesse a legjobb biztonsági gyakorlatot, a cpu bocs, de szita.
-
törölt tag
válasz
S_x96x_S #8368 üzenetére
Az AMD-nél rengeteg epyc-et érintő probléma van...
"Exkluzív: Probléma van az AMD EPYC processzorokkal, de a cég nem akarja tudni" [link]
"Tavaly egy sérülékenységről számoltunk be , amely lehetővé teheti a támadók számára, hogy megkerüljék az AMD biztonságos titkosított virtualizációs (SEV) technológiája által biztosított védelmet , amely az EPYC szerverprocesszorokban található .
Amikor a probléma napvilágra került, az AMD elvetette a kizsákmányolást azzal az indokkal, hogy fizikai hozzáférést igényel a hardverhez, de ez csak a történet fele. Az eredeti felfedezésért felelős kutató, Robert Buhren szerint a fizikai hozzáférés csak először szükséges, ezután a hibát távolról is katasztrofális hatásokkal lehet kihasználni.
Azóta azonban egy másik biztonsági szakértő, név szerint Atul Payapilly kidolgozott egy megoldást a sebezhetőségre, amely szerinte lezárhatja a távoli támadást, és megőrizheti az AMD SEV hasznosságát. Az egyetlen probléma az, hogy az AMD-t nem érdekli hallani róla."Ehhez képest akkor legyen fizetős, és jó.
-
törölt tag
válasz
Petykemano #8358 üzenetére
Lehet, lehet.
-
törölt tag
válasz
Petykemano #8353 üzenetére
Nem, még véletlenül sem ezt teszem, hanem elhamarkodott és valótlan kijelentéseket cáfolok meg. Pl: "> a célfüggvény itt == max(profit) azt még hozzá kell tennem, hogy fenntarthatóan .. hosszú távon .."
Ahogy láthatjuk, pont az ellenkezője történik, így helytelen dolgot cáfoltam meg az adatok alapján. Nem is értem miért az ellenkezőjét látod? Kamuzok, pontosan értem.
"Itt meg is ragadnám az alkalmat, hogy megjegyezzem, az Intel enyhén felfelé ívelő profit rátája szerintem a bezárt üzletágak miatt van."
Vagy ezért?
De nem lep meg hogy másként látod. Mindenesetre időben össze érnek a szálak.
Mercury Research
AMD MARKETSHARE
Q3/2022 Q2/2022 Q3/2021
Desktop 13.9% 20.5% 17%
Notebook 15.7% 24.8% 22%
Server 17.5% 13.9% 10.2%
Total (inc. SoC & IoT) 28.5% 31.4% 32.4% -
törölt tag
"Tényleg nincs?
Kérlek mesélj még... GTX4080=1200$, GTX4090=1600$? Főleg, amikor mindenki tudja, hogy jönnek hamarosan a 7900-as Radeonok 900-1000$ között. Vajon miért nem adják még ki a 4060, 4070-et? Stb.... Hint: előb ell kell adni a hegyekben álló Ampere-eket, és addig szépen fizetnek az early adopterek."
És nem is hallani árcsökkentésről. Ugye? Ellenben az am5-öt csökkentik.
-
törölt tag
"többet is láttam mostanában olyat, amit 2022 elején gyártottak."
Akkor tényleg magasak a készletek
. Vagyis nem baj ha viszik az am5 helyett. Már csak az a kérdés miért csökkentik akkor az am5 árát.
Egyébként zárásnak, ha nem tetszik a gross margin:
Ezen sem látom a nagy mellénnyel előadott dolgokat: " > a célfüggvény itt == max(profit)
azt még hozzá kell tennem, hogy fenntarthatóan .. hosszú távon .." -
törölt tag
Nincs olyan piaci stratégia, ami eldönti hogy magasan tartom x terméknek az árát, hogy y termék jobban fogyjon, majd hamarosan x terméken árat csökkentek, és közben x termék nem várt alacsony eladást produkál (ezért is csökkentik az árát). Ha szerinted igen, akkor arra a gyorstalpalóra inkább neked van szükséged.
Semmi baj, a véleményed semmit nem jelent, és kb ilyen homályos utalásokat vártam válaszként, tények nélkül. Ebbe sok mindent bele lehet gondolni. No offense. Köszönöm a beszélgetést.
-
törölt tag
Honnan tudod hogy óriási a készlet, amin ülnek? Ezt azért gondolod, mert így van okod indokolni az am5 magas árát. Még gyártják, ezért készletcsökkentéssel érvelni nem életszerű.
A raptor nem fejleszthető tovább, és ezzel szemben eladtak 410 darabot, a 7000-es ryzenből pedig 190-et. Meg lehet közelíteni így is. Ez szvsz az, tré. Még az alderből is több fogyott, mint a 7000-ből. Volt olyan hét is, azt hiszem egyel az előtt amit linkeltél, ahol 300db am5 fogyott szemben az ezer feletti lga 1700 eladásokkal.
Egyébként te amúgy is azért jöttél, hogy megpróbáld megmagyarázni miért nem égő olyan kijelentést tenni hogy az amd mesterségesen tartja fent az am5 árát, miközben sorban jönnek az árvágások. Mivel ez a fő cél, így ehhez alakítod a véleményed és az érveid.
-
törölt tag
a terv az lehetett, hogy majd veszik mint az állat az am5-öt, budget meg jó lesz az am4 - ezért is gyártják még.
Egy még gyártott terméket nem tudom hogy lehet "raktárkisöpörni" - ezzel felesleges is tovább érvelni. Jött a raptor, meg a gazdasági helyzet és beleköpött a levesbe. Annyira tré az am5 eladása, hogy erre még azt sem lehet mondani, hogy nem baj, legalább drágán ment el ami elment. Főleg úgy, hogy a raptorhoz képest nem is a cpu a drága, hanem a körítése, a lap és ddr5.
-
törölt tag
válasz
S_x96x_S #8322 üzenetére
"> a célfüggvény itt == max(profit) azt még hozzá kell tennem, hogy fenntarthatóan .. hosszú távon .."
September 30, 2022 42.30%
June 30, 2022 46.23%
March 31, 2022 47.87%
December 31, 2021 50.27%
[link]Ha jól látom, az a fránya profit csökken folyamatosan (ennyit a fenntarthatóan, hosszú távon-ról)
Ez kicsit belefosik a zsíros szerver eladásokba, és a tudatosan a profit miatt elengedett desktop és mobil market share tejszínhabos történetébe is. [link] -
törölt tag
Vagyis a jelenlegi árakon igen, sikertelen. Elég csak az eladási adatokat nézni.
Pontosan ez látszik, a korrekció, árcsökkentések. Igy nem igaz az, hogy az amd-nek az am5 eladási adatai tetszenek, és hogy direkt tartja magasan az árat, mert neki jó hogy nem veszik.De te tisztában vagy ezekkel, és kerülgeted a témát. Hogy tisztázzuk, én azt nem értem miért kell az amd am5 eladási problémáit szándékosnak és igazából jó döntésnek feltüntetni. Inkább akkor ne írna semmit.
-
-
törölt tag
Jönnek az új HPE Cray gépek:
A 4. generációs AMD EPYC processzorokkal felszerelt HPE Cray EX2500 szuperszámítógépek megrendelhetők most egyes ügyfelek számára, és széles körben elérhetővé válik 2023. naptári év második negyedévében.A 4. generációs Xeon skálázható processzorokkal felszerelt HPE Cray EX2500 szuperszámítógépek már most megrendelhetők bizonyos ügyfelek számára, és széles körben elérhetők 2023. naptári év első negyedévében.
"A HPE egyben az első, amely 4. generációs Intel Xeon Scalable processzorokat használó ügyfélrendszert telepít az Egyesült Államok Energiaügyi Minisztériumának Los Alamos Nemzeti Laboratóriumában. Az új rendszer, a „Crossroads”, támogatja a kutatás-fejlesztést a Nemzeti Nukleáris Biztonsági Hivatal (NNSA) számára, hogy megbirkózzanak a nukleáris fegyverek kritikus modellezésével és szimulációjával nagy 3D-s felbontással, ezzel biztosítva a nukleáris készletek megbízhatóságát és biztonságát."
A verseny jó!
-
törölt tag
válasz
Petykemano #8247 üzenetére
Ez csak rajtunk múlik. Voltál tüntetni a tanárok mellett? Én igen.
-
törölt tag
válasz
solfilo #8243 üzenetére
Nem?
"Emiatt én óvatossan mérlegelném a nagyberuzását a mostani nVidia kártyákba ( mert még a következő generáció se lesz Gen5 kompatibilis)" [link]
Ráadásul ezt sem itt, a találgatósban... és ezek szerint olyan információk alapján, amiről tudta hogy nem 100% hogy úgy lesz. Még rosszabb.
Mindegy, zárjuk ezt a parttalan vitát, nektek itt erre van szükségetek, amit ő képvisel.
-
törölt tag
válasz
S_x96x_S #8229 üzenetére
"*** Amúgy pletykákból; leakekből és madárcsontból jósolunk
.. emiatt a tévedés valószínüsége nagy .."
Ezzel nincs is semmi gond - itt, ebben a fórumban. Mondjuk itt sem kéne tényként kezelni a dolgokat, és sok esetben ezt teszed....
De a találgatóson kívül, tényként kijelenteni? Ez megtévesztő. Esetleg valaki úgy is felfoghatja, hogy átverted - persze most kisarkítottam. [link]
-
törölt tag
válasz
S_x96x_S #8224 üzenetére
Nem úgy volt gen5 az rdna3? [link]
"AMD RDNA3 Navi 31 GPU Block Diagram Leaked, Confirmed to be PCIe Gen 4"
[link]
"azért az AMD új platformja ilyen szempontból ideális lesz:
(X670E/B650E)
- Gen5 GPU <--> Gen5 NVMe SSD lehetősége.
- és a full gen5-ös kapcsolatnak egy picivel szigorúbb a latency-je is. ( a gen4-hez képest)" -
törölt tag
válasz
S_x96x_S #8217 üzenetére
"Abu a ryzen 7700X tesztet is megkommentálta .."
Meg.
" Irtózatosan nagy készlet van ám még a raktárakban Zen 3-ból. Nem fogják úgy árazni a Zen 4-et, hogy az veszélyeztesse a régi készletek eladását. Azzal, hogy a Zen 3-at veszik az emberek a Zen 4 helyet, sokat segítenek az AMD-nek abban, hogy ürüljön a készlet, és lehessen hozni az olcsóbb Zen 4 modelleket."
Ezzel szemben: "Ryzen 7000 CPUs Get Price Cuts In China, Up to 27 Percent Lower Than U.S. Pricing" [link]
Vagyis jó nekik hogy nem fogy a zen4, de azért árat vágnak.
"A 12 magos chipet, amelyet korábban 598 dollárért adtak el, 459 dollárért adják(új lapon nyílik meg)a JD.com oldalon. Az új árcédula 23%-kal alacsonyabb, mint az eredeti"" A Ryzen 7000 igazából azért kellett, hogy legyen egy Smart Access Storage-et támogató platform amikor az új Radeon befut."
Gen5 ssd nélkül. Vágom.
-
törölt tag
válasz
S_x96x_S #8217 üzenetére
Nos, igen.
Abu azt is megmondta, mikor jött az amd a Brazos, Llano vonalon, hogy az nvidia be fog csődölni, mert az amd megoldja apu-ból, amit az nvidia dvga-ból. Azóta az nvidia részesedése a dvga piacon 80%
Azt is megmondta, hogy a switch eladhatalan és bukta a konzolok mellett. Csak eladtak belőle több százmillió darabot.
Aztán az is mondta, hogy a Stadia mellett a geforce now életképtelen. Azóta a Stadia-t lassan lelövik, a geforce now jól van.
Azt is mondta 2018-ban, hogy az epyc mellet senki nem vesz xeon-t, mert értelmetlen. 2022-ig az intelnek ha jól számoltam 7 rekord negyedéve volt datacenter részlegen.
És ez csak ami eszembe jut.
-
törölt tag
válasz
Petykemano #8210 üzenetére
Jó cikk. Összefoglalja a piaci helyzetet.
"Az AMD saját, előző generációs AM4 alaplapi ökoszisztémája szintén kockázatosnak bizonyul – az előző generációs Ryzen 7 5800X3D rekordalacsony árazásra esett, és gyorsabb játékteljesítményt kínál, mint az új Ryzen 7000 chipek. Ennek eredményeként a Ryzen-felhasználók bedobhatják ezt a chipet meglévő AM4-rendszereikbe, egészen 2017-ig anélkül, hogy bármilyen más összetevőt vásárolnának az olcsó és problémamentes frissítés érdekében."
Pontosan ezt mutatja a mindfactory, azaz a DIY piac.
"Amint látható, a Ryzen 7000-es sorozatnak árképzési problémája van – a Raptor Lake minden ársávban megegyezik vagy meghaladja a magasabb szintű Ryzen chipeket. És még nem számolunk a túlhajtással, amely a Raptor hihetetlen órajeleit hozza magához, és lehetővé teszi, hogy még a legolcsóbb Intel chip, a Core i5-13600K is legyőzze az AMD leggyorsabb játékchipjét, a Ryzen 7 5800X3D-t."
Nem véletlen hogy az amd már januárban be akarja jelenteni a 7000X3D-t.
"Az AMD-nek az árképzés terén is kevesebb mozgástere van, mint a múltban. A fenti diákon láthatjuk, hogy a chip tervezési és gyártási költségei az egekbe szöktek a legújabb csomópontokkal, amelyek minden egyes további zsugorodáskor egyre bonyolultabbak és drágábbak. Ennek eredményeként a tranzisztoronkénti költség növekszik az újabb, kisebb csomópontokkal. Ezzel párhuzamosan a tranzisztorok száma is nőtt, a tervezési költségek pedig léggömbbelül megugrottak, aminek következtében a szilícium négyzetmilliméterenkénti ára az egekbe szökött."
És itt leírja, miért is kerülnek ennyibe az új rzyen procik.
Kb erről szól a cikk, tömören.
-
törölt tag
"Elpárolgott az AMD profitjának 93 százaléka" [link]
"Bevételoldalon alapvetően hozta az elemzői elvárásokat a cég az idei harmadik negyedévben, az 5,57 milliárd dolláros árbevétel 29%-os növekedésnek felel meg éves összehasonlításban. A profit ugyanakkor a tavalyi eredményhez képest óriásit, 93%-ot zuhant, a mutató mindössze 66 millió dolláron állt meg"
Durva, és még sokak szerint az elején vagyunk ennek.... bár annyi féle elemzést lehet olvasni, ki tudja mi lesz ennek a vége.
-
törölt tag
válasz
S_x96x_S #8200 üzenetére
"van sok érdekes teszt; de talán a játékosoknak az "Embree" teszt lehet figyelemre méltó,
( ami az "Unreal Engine" egyik almodulja is. )"Figyelembe véve, hogy mennyi játék érkezik még idén és 2023-ban unreal 5 enginnel teljesen irreleváns játékos szemmel az AVX-512.
"Néhány Unreal Engine 5 játék megjelenését megerősítették 2022-ben és 2023-ban, ami azt jelenti, hogy a játékosoknak remélhetőleg nem kell sokat várniuk, hogy megtapasztalják őket. Ennek ellenére a motor uralma még gyerekcipőben jár, és néhány évbe telhet, mire a világ meglátja a benne rejlő lehetőségeket."
-
törölt tag
válasz
S_x96x_S #8199 üzenetére
"Az korrekt, hogyha az én értelmezésemet pontosítják, kiegészítik, cáfolják.
de ehhez nem kell személyeskedni,
pláne tisztességtelen szándékot feltétetelezni a pontatlanságaim mögé"Amikor ez már a sokadik eset, akkor sajnos nem tudom máshogy értelmezni a "pontatlanságot".
-
törölt tag
válasz
S_x96x_S #8196 üzenetére
"mi 45%-os növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest, "
Ehhez azért látni kell, hogy ebben benne vannak a Xilinx eladások is:
"Az AMD szerint a Data Center szegmens 1,61 milliárd dolláros bevételt termelt a pénzügyi harmadik negyedévben, ami 45%-os növekedés, és valamivel elmarad a StreetAccount 1,64 milliárd dolláros konszenzusától. Az egység a Xilinx és az elosztott számítástechnikai startup Pensando hozzájárulását tartalmazza, amelyet az AMD 1,9 milliárd dollárért vásárolt meg."
És: "Su szerint a felhőből származó bevétel több mint kétszeresére nőtt és nőtt egymás után, míg a nagyvállalatokat megcélzó szervergyártók bevétele csökkent. "
Az intel balfaszoskodása a SR indulásával alaposan közrejátszik.
-
törölt tag
válasz
S_x96x_S #8195 üzenetére
"AMD has a very good part this generation. Intel Sapphire Rapids will be a few months behind."
Ugyanabból a cikkből, bár ezt nem idézted, pláne nem kiemelten
: " Megjegyezzük, hogy a Lenovo már elindította Intel Sapphire Rapids, AMD EPYC Genoa és Chinese Arm szervereit . A HPE azonban további részletekkel szolgál."
Látom nagyon megy a propaganda.
-
törölt tag
válasz
Csokissütis #8181 üzenetére
"teljesen kiküszöbölték az első generációs X3D gyerekbetegségeit."
Ezt ugye elég nagy bátorság kijelenteni, de annyi bizonyos:
- ha csak annyit is tud a zen4 x3d pluszban, mint amit a zen3 x3d tudott, már sokkal jobb lesz játékra mint a raptor lake
- valóban vannak hírek, hogy a zen4-el jönnek javulások, és ez érthető is, hiszen a zen3 x3d-t fel lehet fogni egy próbának
- a földön maradva: "A Zen 4 V-Cache CPU-k állítólag enyhítik ezeket a feszültségkorlátozásokat, és bár órajelük várhatóan alacsonyabb lesz, mint a szabványos nem V-Cache részeké, sokkal nagyobb sebességgel fognak működni, és az órajel-különbség nem csökken olyan jelentősen." Ez így korrekt megfogalmazás.Szerintem, ha tényleg, de tényleg nem akarsz hosszú időn keresztül gépet fejleszteni (csak vga-t) akkor bőven jó egy 5800X3D is(nincs procicsere, ha am4-et választasz!).
4-5 éven túl meg cserélsz mindent megint. Addigra sok minden változik. Árban jobban jössz ki, és inkább a különbözetet költsd vga-ra. -
törölt tag
válasz
S_x96x_S #8177 üzenetére
A pár százalék az jelen esetben 16%.
Az elemzésedből pont az derül ki, amit mondtam, miszerint a SR még nincs piacon, és "A visszaesés részben az, hogy az emberek többé nem akarnak régebbi Xeon SP-ket vásárolni, amikor tudják, hogy új szerver-CPU-k érkeznek az Inteltől" - a cikkedből.
-
törölt tag
válasz
S_x96x_S #8173 üzenetére
"a Financial Results-ban feltüntetik a "Business Outlook" -ot"
Ezzel szemben, te nem outlook-ról beszéltél, hanem konkrétan 30%-ról, ráadásul még csak nem is a teljes szerver részesedés alapján. Itt a különbség. A baj, hogy nem érzékeled. Vagy ha igen, még nagyobb baj, hogy még magyarázod is a bizit.
"ha megnézed a Mindfactory heti statisztikát; ami csak a német DIY piacra vonatkozik
akkor ott is látsz"Az előbb még azt mondtad: "És a Desktop+Notebook-os részesedést az AMD beáldozta a (zsíros) szerveresért .."
Akkor ezek szerint ez sem igaz, csak akkor és ott épp jól hangzott.
Egyébként mennyi belőle az am5 (300db) , és mennyi belőle a még készleten levő, jó áras am4? (4550)
-
törölt tag
válasz
sutyerák007 #8172 üzenetére
Vagyis egy olyan képet, ami a teljes szerver részesedést mutatja, nem csak a datacenterét?
Megint ügyesen hozzászóltál. Illetve, értem én hogy neked miért tetszik a datacenteres kép, az egész szerverre ráhúzva. -
törölt tag
válasz
Petykemano #8165 üzenetére
"Nem fekszem és ébredek ezekkel, de úgy rémlik nincs megkülönböztetve adatközpont, mint hyperscaler, valamint szerver. Lehet, hogy tévedek."
Én sem kelek és fekszem ezekkel, de ebben az esetben nem lett volna értelme a twitter bejegyzés alatt ennek:
Illetve a 3 perc alatt talált 2 számnak, amiről fentebb írtam. -
törölt tag
válasz
Petykemano #8165 üzenetére
Valószínűleg pont a SR előtti pangás látszik, 2022 Q4 -et olvastam több felé, 2023 early általános elérhetőségre. Ugyan ez volt az ice lake előtt.
-
törölt tag
válasz
S_x96x_S #8166 üzenetére
hogy lett a 30%-ból a Mercury adatai után revenue share?
Na mindegy, legalább válaszoltál valamit ugye?
[link] A 2017-es epyc megjelenés óta, 2022 Q2-ben esett vissza először a profit margin 50% közeléből 36%-ra, és mint tudjuk ennek sincs semmi köze az amd-hez, sokkal inkább a világgazdasághoz.
De már 2022 Q3-ra emelkedett 46%-ra. [link] Miközben az amd is csökkentette a számait Q3-ra.
De van még számodra adatom, bár az elmúlt időszakban ezekből olyan messzemenő következtetésekre nem jutottál, mint fél éve.
Amd: Piaci ért.100,10 Mrd
Intel: Piaci ért.119,36 Mrd -
törölt tag
válasz
Petykemano #8161 üzenetére
Ez csak a datacenter. Ott kérdezik tőle, hogy tudja e ábrázolni a teljes szerver piacot 1-2 hsz-el lentebb.
két szám: " Did you know that in Q2 2021 alone, around 3.4 million data center servers were sold?"
"Intel shipped 7,710,000 server CPUs in Q4 2021."
Hogy érzékeltessem mennyire nem egy a kettő.
-
törölt tag
válasz
S_x96x_S #8131 üzenetére
Majd akkor gondold át mit keres a hozzászólásodban a fogyasztás különbség kalkuláció, ha a hűtési és tápegység méretezésről akarsz beszélni. Ráadásul a legrosszabb és e magad által is leírt extrém körülmények között.
Tápot mindig fölé lövünk, és nem 100w-on múlik.
A hűtést pont az átlagra tervezzük, ha valaki játszani akar, minek költsön olyan hűtőre, ami 20 órás render alatt is viszi a gépet? Ennyi erővel minden csúcs cpu-ra mehetne az AIO meg az épített víz. A havi 1 családi videó miatt? Majd megcsinálja kicsit lassabban, kicsit vissza véve a sebességből.Pontosan tudod, hogy aki itt fórumoz, akár intelt akár amd-t vesz, nagyrészt levizezi.
Nyilvánvaló csak azért vergődsz ezen, mert rohadtul rosszat kell mondanod az intelre, és a fogyasztáson kívül mást nem találsz. Csak ezért nagyítod fel. De az anandtech cikkében elmondták neked, olvasd el újból.
-
törölt tag
válasz
S_x96x_S #8129 üzenetére
"egyeseknek úgyis hiába magyarázod,
mert sokan nem értik,
- hogy "mit jelent" és mire használható az "átlag".
- és mi a különbség az "adat" és az "információ" között."Átlagról beszélsz, és jössz extrém esetben napi 10 órás használattal, meg 20 órás renderrel.
Igen, ez valóban az átlag.
"A 13900K hűtését sose a 12 átlagos játék alapján - kimért 139W-ra méretezd."
Csakhogy a 139W a képen Allcore OC-s eredmény, stock 117W.
Ez már megint mindent elmond rólad, hogy miért az OC-s eredményt választottad.
Az átlag OC-zik ugye?
"amúgy a 330-350W teljesen normális a csúcsfogyasztás az Intelnél."
Ez megint az átlag, a csúcsfogyasztás....
És persze ezzel számolsz, és persze az átlag feletti áron....
Eon nappali áram 38 forint. 10 órában 100 Watt az 1000 Watt, azaz 1 Kw, azaz napi 38 forint.
Egy hónapban 1140 forint. Ami egy évben 13.000 forint. Kicsit máshogy hangzik?Egyébként kihagytál valamit a képletből.
13900K: 327e
7950x: 370eMég a te szándékosan felnagyított számaiddal, és a legrosszabb állapotot feltételezve, amit azért csináltál hogy minél rosszabb színben tüntesd fel a 13900K-t, két évre ingyen van a plusz fogyasztás.
És a te Anandtech cikkedből a a peak power grafikonok alatt: "Ennek ellenére a Core i9-13900K 32%-kal több energiát fogyasztott, mint a 253 W-os Turbo PL2 korlátja, de nagyon valószínűtlen, hogy a legtöbb játékos, aki játszik vagy általános PC-vel foglalkozik, valaha is lát ilyen teljesítményadatokat."
Hoppá. Egyszer majd elmondhatod, miért is csinálod mindazt a fórumon, amit. Hülyéskedek, mindenki tudja.
-
törölt tag
válasz
S_x96x_S #8124 üzenetére
"és újabb "kiigazítások" várhatóak az Intelnél...."
Melyik volt az előző, ami a soron következő negyedévre vonatkozik?
"versenytárs technológia előnyben van."
Arra gondolsz, hogy csíkszélesség váltással és új zen magokkal sem tudja azt hozni, amit az intel egy alder lake refresh-el?
"ami szintén nem tett jót a céges pénzügyi dolgoknak"
Ezt már végképp nem értem. A befektetők a pénzükkel szavaznak, vagy már nem?Amd Piaci ért.93,43 Mrd
Intel Piaci ért.108,77 Mrd -
törölt tag
válasz
S_x96x_S #8116 üzenetére
"mivel a SaphireRapids csúszott, a Genoa meg elég friss "
A SR-ot a nagy ügyfelek kapják, csak a nagyközönség számára lesz 2023 év eleji elérhetőség. A Genoa elindult már, vagy még mindig csak bejelentik hogy mikor jelentik be?
"ha a RaptorLake is rászabadul a piacra, akkor még nagyobb lesz a kereslet DDR5 iránt."
Még nagyobb???? Eddig mi indokolta a keresletet, szerinted?39. week
AM5: 850db
Alder: 1000db40.week
AM5: 250db
Alder: 1150dbNagy változást nem is várnék,
13900K: 327e
7950x: 370e -
törölt tag
válasz
S_x96x_S #8093 üzenetére
"ilyet
- nem jelentettem ki
- esetleg félre értelmezted
- vagy rosszul fogalmaztam."De igen. "Emiatt én óvatossan mérlegelném a nagyberuzását a mostani nVidia kártyákba ( mert még a következő generáció se lesz Gen5 kompatibilis)" [link]
Egyébként visszatérve a SAM-ra, most az nvidia és microsoft megoldása után - Directstorage 1.1- nyugodtan beláthatod hogy szinte biztosan nem tud annyit hozzárakni pluszban a gen5 ssd + gen5 vga, hogy érdemes legyen ez miatt ssd-t cserélni, venni. De ezt folytassuk akkor, ha lesz mivel tesztelni.
Azon meg marhául el kéne gondolkodnod, hogy a microsoft az amd apu-ra épülő konzoljaival miért az nvidiával kézenfogva hozta a directstorage 1.1-et PC-re
Valamint jól láthatóan a véleményed is nagyot fordult. Eddig nyomtad a propagandát a smart acces memory-ról, most meg már csak abban bízol, hátha hoz valami plusz a konyhára ha a directstorage-t gen5-el használják.
Fordul a világ...
"
És valószínűleg más a technológiai hátterünk is,
hogyha egyes dolgokat újra és újra el kell magyarázni."Nézd ebből ne csinálj problémát, én szívesen segítek, látod a jövő időt is milyen szépen megbeszéltük: [link] De az legalább átment, mert befejezted a vitát, és megértetted. (azért egy fejlesztőnek ez elég gáz, de ezt ne bolygassuk)
Aztán megbeszéltük a részvényeket is : "A befektetők is a pénzükkel szavaznak, és jelenleg az AMD már többet ér mint az Intel.
Az AMD piaci tőkeértéke (137,01 milliárd USD) > mint az Intelé (131,06 milliárd USD)" [link]Ugye szépen elmondtam, mi miatt értékelődött fel az amd, és ez inkább a nyerészkedők mint a valós teljesítmény miatt van....lásd ahogy megjött a baljós infó az amd-től, kapituláltak is a nyerészkedők. Itt sem történt semmi, csak nem értetted miért áll úgy az amd, ahogy. [link] De örömmel segítettem.
Jelenleg:
Intel: Piaci ért.106,39 Mrd
Amd: Piaci ért.90,31 Mrd"a PS5 megkülönböztet "raw"(diszk) és "compressed" sebességet."
Ha tovább folytattad volna az idézetet a cikkből, eljutottunk volna ide: "A dekompressziós egységek által megtakarított CPU-idő döbbenetesen hangzik: körülbelül 9 Zen 2 CPU magnak felel meg a PS5-nél, és körülbelül 5-nek az Xbox Series X-nél. Ne feledje, hogy ezek olyan csúcsértékek, amelyek azt feltételezik, hogy az SSD sávszélessége teljes mértékben ki van használva. Az igazi játékok nem fogják tudni 100%-ban lefoglalni ezeket az SSD-ket, így nem lenne szükségük annyi CPU-teljesítményre a kibontáshoz."
Ezek szerint még a gen4 ssd sincs kihasználva (pont úgy ahogy Pumba egy másik fórumban elmondta neked), és ez valószínű sokáig így lesz. De te már a gen5 ssd + gen5 vga kombó még teljesen ismeretlen teljesítményével próbálsz érvelni.
-
törölt tag
válasz
S_x96x_S #8090 üzenetére
Jó jó, nem kell úgy csinálni mintha számomra ez nem volna egyértelmű. Azt mond el, mit tud ehhez hozzátenni a SAM, ami miatt te kijelentetted, hogy már nem érdemes gen4 vga-t venni?
"ott nem 0.80 másodperc, hanem 0.27 másodperc 2GB adat berántásának a célértéke."
De 0.8 másodperc alatt 5,6gb adatot töltött be a microsoft + nv cucca. Nem 2gb-ot.
A 0.8-as értékhez miért nem írtad oda az adatmennyiséget??
-
törölt tag
válasz
Petykemano #8086 üzenetére
-
törölt tag
válasz
S_x96x_S #8083 üzenetére
"az igazi cél a szűk keresztmetszet ( bottleneck ) minél hatékonyabb kezelése
és a DS minél jobb hw-es támogatása."Tehát a betöltési idő csökken jelen példa esetén 2.36 másodpercről 0.80 másodpercre, és szerinted ez bottleneck-es.
Úgy gondolod, ehhez még tud hozzá tenni a gen5 ssd és gen5 gpu valamit, és mondjuk lemegy 0.6 másodpercre? Mert a 0.8 alatti érték már kb mérési hiba vagy észrevehetetlen. Ezzel te is tisztában vagy, de ettől függetlenül csak megy az amd melletti kampány. Érthető hogy miért fontos szerinted a gen5 ssd és gen5 gpu, még akkor is ha soha a büdös életben nem lesz semmi előnye. Márpedig fenti adatokból az derül ki, nagyon nehéz lesz ehhez bármit hozzátenni.
" hatékonyság ~= melyik a gyorsabb implementáció, platform"
Lássuk:
- a microsoft nv páros technológiája kész
- a smart acces memory-ról még a követelmény sincs meg
- az nvidia a paicvezető 80%-ban, vagyis a játék készítők biztosan a piacvezető igényeinek fognak megfelelni
- az amd SAM csak amd cuccokon megy, vagyis a játékkészítőknek olyan technológiát kellene beépíteni, amit a mindössze 20%-os részesedésű amd képvisel
- DS megy gen4 cuccokkal, nem kell új ssd-t venni hozzácsak ami eszembe jutott
-
törölt tag
válasz
S_x96x_S #8074 üzenetére
Akkor ennyit a zárt rendszerű amd-s smart acces memory-ról. Aminek még a leírása és a követelménye sincs meg.
[link] "DirectStorage 1.1 Out Soon with GPU Decompression Powered by NVIDIA’s GDeflate Format"
"While there's a variety of decompression formats, DirectStorage 1.1 is set to add a brand new one called GDeflate, which was developed by NVIDIA. John Spitzer, VP of Developer and Performance Technology at NVIDIA, said in a statement:
NVIDIA and Microsoft are working together to make long load times in PC games a thing of the past. Applications will benefit by applying GDeflate compression to their game assets, enabling richer content and shorter loading times without having to increase the file download size.
According to Microsoft, GDeflate's compression is designed to take advantage of a GPU's parallel data processing capabilities while also providing sizable bandwidth amplification with NVMe drives."Működik mindhárom gyártó vga-val.
2022 év végétől elérhető játékokban.
-
törölt tag
válasz
Petykemano #8066 üzenetére
A dollár ára ugyan úgy befolyásolja az am4 cuccokat is. Persze amíg készletről árulnak, és nem új beszerzés jön, addig az am4 előnyben lehet. De aztán ott is meglátszik a dollár árfolyam. A recessziós várakozás szerintem szintén jelen lenne az am4-nél, hiszen ha úgy dönt nem vásárol új gépet, akkor am4-et sem fog.
Nagyobb eséllyel egyszerűen nem kell az am5 az embereknek.
-
törölt tag
Alza-nál is megjelentek listában a B650 lapok: [link]
Raktáron sehol nincs egyetlen lap sem, Alza is október 21.... CCL Online október 15-i kiszállítást ír legkorábbra, Ebuyer október 21-et. Nem úgy volt, hogy ma ezek konkrétan megvásárolhatók lesznek?
Newegg október végére írja az első szállítmányokat. Szépen rácsúsznak majd a Raptor Lake rajtra, ami a leakek alapján nem túl jó hír az AMD-nek.
-
törölt tag
válasz
Petykemano #8053 üzenetére
"nem arról van szó, hogy az AMD kifejezetten alkalmatlan hardvert szállított volna."
nem is mondta ezt senki...
"De persze lehet, hogy ez csupán céges maszlag az arcvesztés elkerülése érdekében és az üzembe állás el fog húzódni, mint az
Aurorarétestészta"Nyilván már maga az, hogy ez megtörtént és nyilvánosságot kapott eleve nagy pofon.... azért én ilyenekről nem nagyon olvastam előtte, szóval hogy ebből hír legyen komoly gondoknak kell lennie.... még a végén az Aurora hamarabb elkészül.
Nem lennék meglepve ha kiderülne a kapkodás és a mutassuk meg rejlik a problémák mögött.
-
törölt tag
B650-es alaplapok, mindegyik jelenleg Pre-order státuszban van, de a legolcsóbb is 230 font, ami mindössze 40 fonttal van a legolcsóbb X670-es lap alatt. Az AMD által lebegtetett nettó 125 dolláros induló ár ennek majdnem a fele lenne. Erre hiába vártak sokan...
-
törölt tag
"Az AMD-vel hajtott Frontier szuperszámítógép nehézségekkel néz szembe, egy napig sem működik probléma nélkül"
-
törölt tag
-
törölt tag
[link]
"AMD Ryzen 7000 Heatspreader und Kühlungsanalyse – Temperaturen, Hotspots und Probleme" -
törölt tag
Szivárognak a B650-es lap árak is.... nem B650E, vagyis ennél olcsóbb nem lesz...
MSI MPG B650 Carbon WIFI – 329,99 USD
MSI MPG B650 EDGE WIFI – 289,99 USD
MSI MAG B650 Tomahawk WIFI – 259,00 USD
MSI MPG B650I EDGE WIFI – 239,99 USD
MSI MAG B650M Mortar WIFI – 239,99 USD
MSI PRO B650-P WIFI – 219,99 USD
MSI PRO B650M-A WIFI – 199,99 USDMSI-nél 199 dollár a legolcsóbb, ez nálunk még mindig 100e körül lesz....
-
törölt tag
válasz
S_x96x_S #8004 üzenetére
Már csak tizedik helyen van 7000-es rzyen, az is a 7800X. Nagyon gyenge indulás volt ez, látszik hogy nem veszik az új cuccot. Lehet csak a B-s lapra várnak, de egyre több felé olvasom hogy kételkednek ebben is. Drága a lap, a ram és a cpu is egyelőre, illetve kivárás van a raptorra.
Ráadásul ha tényleg januárban jönnek az X3D-s procik, akkor saját magának állít konkurenciát az amd.... ezen a véleményen is sokan vannak...
-
törölt tag
válasz
Petykemano #8008 üzenetére
"Az általad idézett kérdésfelvetésre tehát ez a válasz: a 7600X eco módban nem lassul le 5600X szintre, úgy is pont ugyanannyira gyorsabb nála."
Igen, de akkor a fogyasztáson sem nyersz, ahogy mondtad. Olyan teszt kellene, ami megmutatja mennyi a tényleges fogyasztás akkor, ha eco módban van.
-
törölt tag
válasz
Petykemano #8002 üzenetére
"Nem lehetnek olyan kiemelkedők az eladási számok."
Én is így gondolom. És igen, jönnek a B650 lapok is ezerrel.
Lehet pont erre vár a vevőkör.
-
törölt tag
válasz
Petykemano #8000 üzenetére
Vannak szivárgások [link] 2023 korai megjelenésről, a 7000 X3D-vel kapcsolatban.
"The rumors stem from multiple sources for industry leaks. One is from Greymon55, which claims that AMD will do a reveal at CES 2023. The other leak is from Moore’s Law is Dead, who states a Q1 launch is scheduled."
És szerintem is, gyorsan ki fog jönni a raptor után. A CES január eleje....
-
törölt tag
válasz
sutyerák007 #7997 üzenetére
tökéletes névválasztás.. témához? semmi? gondoltam...
-
törölt tag
válasz
S_x96x_S #7993 üzenetére
"A 12900K ~ 27e CB R23 mT
vs. 7950X ~ 38e CB R23 mT
ami azt jelenti, hogy bár többet fogyaszt, de hamarabb be is fejezi a feladatot."Itt el van felejtve kérem hogy a 12900k 280e a 7950x pedig 360e.
És ugye ez hamarosan változik a raptorral, hiszen a 7950x ellenfele már inkább az.
Na majd folytatjuk a raptor megjelenése után. Addig is nem volt szép húzás hogy bepróbálkoztál a külön mért cpu fogyasztással a teljes rendszer fogyasztással szemben, de a válaszod alapján ezt te is érzed, mert nagyban hallgatsz róla és megpróbálkozol újra az eco móddal.
Azért az az életszerű, hogy aki megvesz melóra egy 7950x-et, mert tényleg kell a kraft, az nem fog eco módozni.Játékra meg overkill egy 7950x eco módban
-
törölt tag
[link] "AMD's R5 Mistake: Ryzen 5 7600X CPU Review, Benchmarks, & Expensive Motherboards"
-
törölt tag
válasz
S_x96x_S #7990 üzenetére
A performance / watt grafikonodhoz: "Az energiafogyasztás mérése közvetlenül a kettős nyolctűs csatlakozáson történik. "
Akkor, ha jól értem, csak a cpu által elhasznált áramot mérik. Ez megint nem korrekt, mert nekem nem csak azt fogja kiszámlázni az MVM, hanem az egészet egyben. Miért ragadod ki csak a cpu-t, ez így irreleváns. Az hogy a vrm, vagy a dupla chipset nyeli be mindegy, a teljes képet nézve a fogyasztás nem kisebb mint az alder-nál. Lásd PH és Guru3D teszt.
-
törölt tag
válasz
S_x96x_S #7986 üzenetére
rendben, köszönöm
"hogy 1 tesztből (mintavételből) óvatosan illik általánosítani"
igen de a guru3d teszt szerint is 70 és 72W az idle fogyasztás (7900X és 7950X), vagyis akkora különbség nincs. Mondjuk berakhattad volna ezt a képet inkább, már az új procik is rajta vannak.összegezve a ryzen 7000 sorozat igen csak ott van fogyasztásban mint az alder, a raptort majd meglátjuk.
-
törölt tag
válasz
S_x96x_S #7984 üzenetére
Mármint a játék teszteknél. De teszteltek igpu-t is, nyilván ekkor kivették. Ezért kérdéses, hogy a fogyasztás teszteket igpu-val vagy 2080 Ti-vel csinálták.
"Vagyis a PH 1 csúcs alaplapos tesztje alapján
én nem vonnék le messzemenő következtetést a ZEN4/AM5 -ös platformról."Ó ezt értem. Most minden más teszt jobb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nintendo Switch 2
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fujifilm X
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Automata kávégépek
- További aktív témák...
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M-K i7 6700 16GB DDR4 480GB SSD GTX 1660Ti 6GB Rampage SHIVA FSP 550W
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest