- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Hobby elektronika
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Milyen notebookot vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
Szerintem sem ennyire egyértelmű a helyzet, hogy multigenerációs alaplap = $bukó$
Akkor bukó az alaplapgyártónak, ha valaki nem értékesíti tovább a használt cuccot,.hanem megtartja a polcon. De szerintem is a legtöbb esetben továbbadódik, pl egy régebbi gépet cserél, amihez szintén kellhet alaplap.
Másrészről könnyen lehet, hogy ha olcsón (csak procicserével) nem lehet egy bizonyos teljesítménynövekedést realizálni, akkor a.vásárlók.egy része inkább nem vesz új konfigot. Néhány poszttal feljebb pont erről beszéltünk az AM4-AM5 váltás kapcsán.
Szerintem olyan vészesen sok fejlesztés nem történik a körítés kapcsán sem - kliensnél - ami feltétlenül indokolná a foglalatváltást. Szerintem a 8 magos Zen4-et nem érné semmilyen kár, ha DDR4/PCIe4 lapba kerülne és ugyanezt gondolom a Zen6-ról is.
De mivel nincsenek adataim, ez valószínűleg csak hitvita.
-
hokuszpk
nagyúr
"A noverdehez majd aztán odakerül a 2700 x meg 3700x és így tovább, generációs CPU előrelépések vannak azonos foglalaton belül. "
A noverem total jól elvan az 1700 -as procival ; majd ha a win10 nyavajogni kezd, hogy nincs frissites, akkor eldontjuk mi legyen ; igen valoszinuleg megkapja az 5800X -et tolem ; de szerintem azt már lappal együtt, mert addigra Zen5 -ot akarok magamnak. Ahhoz meg kotelezo lesz az uj lap. Tiszta Intel
"A másik hogy közben te ugyan úgy nem vettél új alaplapot ahogy írtam, miközben töb generáción át kb 2x olyan gyors csúcs vagy közép porcit tettél abba az alaplapba."
magamnak nemvettem lapot ( egyebkent ez sem igaz, irtam, hogy az 5700G kapott egy B450 Tomat ) ; de akik megkaptak a regi cpuimat, azoknak igen ; oke, nem a csucskategoriat, mert ilyen ascork b450m-hdv es az msi mortar max kozottis spektrumbol lettek mazsizva, de mint irtam lap nelkul lehetne nezegetni a procit, hogy je milyen szepen ra van gravirozva, hogyaszondja "RYZEN".
Evvan, valahogy nalam még mindig ugy jon ki, hogy pont ugyanannyi veszelyes hulladekot gyartunk, mintha Intel alapokon lennenk, annyi a kulonbseg, hogy az Intelnel egyutt adod el a lap+cpu parost, es veszed meg az ujat mert valtozott a foglalat ; itt meg eladom a procit amihez vesznek egy lapot mert anelkul megse mukodik.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- Eladó ez a jóféle kis Synology DS223j
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD X 4060 8GB SPIRIT OF GAMER CLONE 3 Chieftec600W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest