Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• S_x96x_S

addikt

válasz Petykemano #9091 üzenetére

az én teóriám, hogy az AMD is próbál ~"homályosítani"
    pl. a közeli (OEM) partnereknek tartott előadásaiban.

- Egyrészt kell csepegtetni az információt, hogy megmaradjon a hitük.
    - Másrészt úgy kell fogalmazni, hogyha ki is szivárog a slide/infó,
    akkor azt a konkurencia ne tudja felhasználni. ;]

Az, hogy az infók a chips&cheese -es srácoknak nem jelentenek semmit se,
    ez egyrészt lehet normális is.

vagyis amit korábban irtál: "szándékos félrevezetések a forráscégtől"
    az én úgy pontosítanám: "szándékos ködösítés az AMD-től"
    persze a ködösítés és a félrevezetés szinonímák.. úgyhogy lehet, hogy semmi eltérés nincs .. csak kukacoskodás részemről ( elnézést .. :R )

Amit tudunk, hogy
    - Erős külső nyomás van az AMD-n, hogy valamilyen IPC növekedés legyen.
    - De a pontos módját még nem tudjuk
    - Az is lehet hogy néhány dolog az utolsó pillanatban le lesz tiltva, vagy engedélyezve lesz.

Olyan mint a (Normandiai) Partraszállás ( II. világháború)
    Mindenki sejtette, hogy lesz partraszállás, a németek is.
    De hogy pontosan hol .. az volt a kulcs ..

Vagyis mindenki tudja, hogy lesz IPC növekedés .. de hogy hogyan ;] az majd később fog kiderülni a tényleges partraszállás ( ~launch ) után ..

• b.

félisten

"hogy a két MLiD által publikált dia, a roadmap és annak részletei, valamint a blokkdiagram hamis és feltehetőleg MLiD gyártotta őket?"

Hol olvastál ilyet hogy "feltehetőleg " és hogy Mlid gyártotta őket?
    Azt írtam amit C&C is hogy nem lehet tudni mennyire valós vagy kiragadott egy környezetből akár a szivárogtató által,mindegy ki által.

Nem nevezem meg szerintem nem szorul magyarázatra semmi. Mind Mlid mind RGT meg van említve a cikkben és óva int a túlzott várakozásoktól.
    Ha mégsem 30% IPC lesz akkor a közvélemény csalódott lesz.Ugye az IPC azonos órajelen mérhető előrelépést jelent.Ez a romboló hatása ezeknek a kiragadott diáknak és az ahhoz kapcsolodó leakerek által kiötlött számoknak,mert megnöveli az elvárásokat.Ennyi a lényege amit írtam.
    Ugye emlékszel még MLiD videória amiben azt részletezte,hogy az RDNA 3 legalább 20 % kal gyorsabb lesz mint a csúcs Ada ami 600W + lesz,mert Jensen azt sem tudja máshogy elérni és ezt a gent elveszti Nvidia?

• hokuszpk

nagyúr

10-15% ipc novekedes mellett siman lehet 30% ST , csak ahhoz picit emelni kell az orajelen ; a Zen4 bemutaton is a 29% ugy jott ossze, hogy ipc + orajel.

Új hozzászólás Aktív témák