Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• HSM

félisten

válasz Petykemano #6193 üzenetére

"és frekvencia regresszió ott már túl nagy lett volna"
    Szvsz ennyire nem fogyaszt sokat egy gyorsítótár. Főleg, hogy spórol is a fogyasztáson, amikor nem a ramokból kell előszedegetni az adatokat.

"akkor igazán kiadhatták volna 6 magos verzióként is"
    Ott valószínűleg a költség lett volna túl nagy, ezt írtam is korábban, hogy inkább felsőbb modelleken tűnik nekem ez reálisnak.

"A Zen4 eléggé készen levőnek tűnik"
    Épp ez is lehet a magyarázat. Ha jól haladtak a Zen4-el, akkor felesleges lett volna késleltetni egy köztes generációval. A Rembrandt esetén kihozták, mert ott mobilra úgyis kellett a versenyképességhez egy új lapka kicsit erősebb IGP-vel, magasabb órajellel és jobb órajel kapuzással.

"De hogy a malacoknak a Zen3D-ből is csak egy sku jut annak szerintem a Milan/Milan-X-re való kereslet lehet inkább az oka"
    Vagy ez, vagy a költségek. ;) Az Alder verziók elég erős ár/értéket hoztak, azok ellen nem tűnik jó ötletnek bevetni egy költségeket jelentősen növelő, kapacitásokat foglaló, de a teljesítményen általánosan akkorát nem dobó technológiát. Így is mindenki egy olcsóbb 5600X-et követel, nem mégdrágább 5600X3D-t. :DDD

"Ugyanakkor nem érzem azt, hogy maga a termék olyan nagy port kavart volna."
    Nem kavart nagy port, hiszen leginkább olcsóbb gépekbe került, ugyanakkor ott azért lehetett pár igen jó review-t olvasni főleg az 5500U ár/érték arányáról. :K
    Bennem személyesen Renoir tulajként az kavart egyébként nagy port, hogy míg az asztali variánsok tudták, a mobilból kimaradt az a pár fontos funkció, és ez sehol nincs világosan leírva, így bennem is csak utólag tudatosult, mikor pár dolog "furcsán" működött a már kezemben lévő laptopon az asztali 3600-asomhoz képest, és úgy nem volt túlzottan kellemes meglepetés egy 1000+ eurós gépnél.

Új hozzászólás Aktív témák