Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
Ez a probléma csak a 4 lapkás Threadrippert érinti, nem? 24/32 mag. Ezt ajánlják HEDT gamer gépnek? Én azt hittem, az a 16 magnál megáll. a 2 lapkás Threadrippernek meg minden lapkára van memória elérése. Persze nyilván a memóriaelérés és késleltetések szempontjából még így is rosszabb, mint a 2700X, ami szintén rosszabb, mint az intel ring busa.
De azért azt valljuk be, hogy az intel HEDT procijainak teljesítményének kihasználását ugyanaz az ok akadályozta, ami azt is, hogy a 8 magos bulldozer származékok rendre lemaradtak a 4, 4/8 magos intelektől.
Láttam valamelik nap egy táblázatot, de nem találom.
De ez is elég jól mutatja: https://techreport.com/review/34192/intel-core-i9-9900k-cpu-reviewedHa az érték valamilyen "lokális elérés" késleltetése, akkor van hová fejlődni.
Ha azonban valamilyen átlagérték, ami a kellően jó késleltetésű lokális elérés mellett egybeméri a CCX-ek közötti kommunikációt, akkor ezen legjobb esetben is csak a CCX magszám emelése segíthet.Előbbi tűnik helyesnek, mert
itt és itt az 1db CCX-el rendelkező raven ridge is hasonló késleltetéssel éri el a memóriát.Ha nem függ össze a CPU frekvenciával, akkor szerintem ennek a késleltetésnek a javítása fontosabb lenne, mint a frekvencia növelése.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mobil flották
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Linux kezdőknek
- Horgász topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózatokról alaposan
- Filmvilág
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 12s 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 16 Pro max 256GB gyári független 2028.02.17. Apple jótállás
- PS5 Digital Edition (CFI-1116B)
- Samsung Galax S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude 5430 i5 12 gen 1235UCPU 16GB RAM 240GB SSD 14" FHD LED HUN bill W11pro laptop notebook
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 10400 / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Önerő nélkül is elvihető! Részletfizetés. 27 % Áfás számlával Dell Alienware QD-OLED gamer monitor
- 100% ÚJ - PÁR DARAB LENOVO LEGION PRO 7 - RTX 5090 - 64GB, 2TB SSD
- Navee S40 elektromos roller // Számla // Garancia //
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD Lemezes konzol Elite kontrollerrel garanciával hibátlan
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest