Új hozzászólás Aktív témák
-
joysefke
veterán
válasz
S_x96x_S #2612 üzenetére
Minden olyan programnál, amit AVX-512 támogatással fordítottak
Feltételezem a gyakorlatban, ez leginkább csak bencsmárkokat jelent.
Az AMD-nek szerintem nem az lesz itt a baja, hogy az intel tud AVX512-t, ők meg csak 256 bites AVX-et, hanem a legtöbb problémás esetben az, hogy az intel procit a dispatcher ráviszi a legjobb AVX kódra, az AMD pedig a skalár kódot futtatja pedig tudna elég komoly órajel (és magszám előny mellett) mellett AVX2-t is. Az hogy az AVX kódot is az aktuális intelre felépítésre optimalizálták és nem AMD-re az már részletkérdés, ha az AMD ráfut a vektor kódra.
Ha ránézel a magszámokra, AVX-órajelekre, cache méretre és a teljes processzor memória sávszélességére, akkor szerintem nem az AMD-nek van szüksége AVX512-re, hogy pariban legyen az intellel, hanem az intelnek van szüksége az AVX512-re hogy egyrészt legyen valami marketingfegyvere illetve ne verje agyon a ZEN2/3, ha az éppen ráfut egy több szálon végrehajtott AVX2 kódra.
Mondom ezt úgy, hogy AVX512-vel még nem volt dolgom, és SSE/AVX-szel is csak pár egyszerűbb kódot írtam (önképzés jelleggel hobbiból), tehát ha valaki jobban rálát a dologra javítson ki
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Series X, dobozában, kitisztítva+újrapasztázva, 6 hó teljeskörű gar., Bp-i üzletből eladó!
- Xbox Series X, kitisztítva+újrapasztázva, 6 hó teljeskörű garanciával., Bp-i üzletből eladó!
- Eladó Gopro Hero 10 Black edition sok tartozékkal!!
- Brutál GAMER (I7-9700K/RX 6800 Aorus/Z370-F CHIP)
- Simrig eladó PS5/PC kompatibilis. (olvass leírást.)
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! ÚJ 27% 3 év AMD RX 7900 XT / 7900 XTX készletről KAMATMENTESEN!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest