Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• carl18

addikt

válasz HSM #6351 üzenetére

Hát majd meglátjuk, mondjuk az informatikába az elavulás az egyetlen ami biztos. :) Sajnos mindig minden elavul, és mindig lesz egy jobb hardver. Úgy látszik a fejlődés ebben az íparban sose áll meg.

Most néztem hogy az AMD az AM5-ben hozni fog Zen 4D magokat, amik 16 magot tartalmazhatnak egy CCD-ben. Kisebb Cache és AVX mentes lesz, meg nem jár mellé SMT 2?

Ahogy leszűrtem akkor az AM5-ben további magszám emelkedés fog történni. A Zen 4 24 maggal kerülhet piacra, ez még ez eredeti verzió.
    Ha az IPC és órajel is emelkedni fog, magszám nővekedés mellet az biztos hogy itt brutális Cinebench eredmények fognak előjönni.

A Moore's Law Is Dead csatorna elég sűrűn foglalkozik a proceszorok lehetséges fejlesztéseivel. Nála Láttam még jöhetne 2X16 magos Zen 4D is. Úgy látszik akkor az AMD-t se kell félteni, biztos hogy lesz módszer arra hogy a jövőben olcsóbban is tudjanak cpu-t gyártani.

Szerintem a Zen 4 nyilván prémium kategória/prémium teljesítményt fog kínálni eleinte. 8-24 mag között lefedik vele a piacot, nyilván addig ameddig megéri forgalmazni. A Zen 4D meg inkább a gazdaságos gyártást hozhatja el, ahol egészen 16 magig le fedik a piacot cpu-kal.

Azért elég bízalom gerjesztő ez a Zen4D, még belegondolni is merész hogy lassan eljutunk oda hogy egy CCD 16 magot tartalmaz.
    Így egy CCD végett, 4-16 magig le tudják vele fedni a piacot.
    Persze azért hozzá teszem "Ha akarják"

Mondjuk a Zen 4D idején már piacra kerül A meteor lake-S.
    Szóval gondolom már meglépik a magszám emelkedést kategóriánként.

(R3 6-12) (R5 8/16) (R7 12/24) (R9 16/32) (R9 24/48)
    Szerény véleményem, de jó volna már ezekeről írni. :)
    Jó végre hogy van verseny a piacon, és a 2 gyártó gőzerővel fejleszt cpu-kat.

"A 2017 előtti éri meg borzalmassan unalmas volt, mindig volt intelnél évi 5%" ennyiből le is tudták.

Még egy téma amire kíváncsi leszek, hogy a játékok mikor kezdenek majd el profitálni valójában a 12/16 magból. Na és arra leszek kíváncsi, ha már ilyen valós processzor erő áll majd rendelkezésre, akkor a fejlesztők mire fogják felhasználni ezeket az erőforrásokat.
    Szerintem ha a processzorok ilyen erősen lesznek ennyi magon, lazán mehetne egy része fizikára is.

Kicsit hosszúra sikeredett, de nagyon kíváncsi vagyok. :R

Új hozzászólás Aktív témák