- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Házimozi belépő szinten
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gigabyte alaplap topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- LG C3: egy középkategóriás OLED tévé tesztje
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fujifilm X
Új hozzászólás Aktív témák
-
carl18
addikt
Hát majd meglátjuk, mondjuk az informatikába az elavulás az egyetlen ami biztos.
Sajnos mindig minden elavul, és mindig lesz egy jobb hardver. Úgy látszik a fejlődés ebben az íparban sose áll meg.
Most néztem hogy az AMD az AM5-ben hozni fog Zen 4D magokat, amik 16 magot tartalmazhatnak egy CCD-ben. Kisebb Cache és AVX mentes lesz, meg nem jár mellé SMT 2?
Ahogy leszűrtem akkor az AM5-ben további magszám emelkedés fog történni. A Zen 4 24 maggal kerülhet piacra, ez még ez eredeti verzió.
Ha az IPC és órajel is emelkedni fog, magszám nővekedés mellet az biztos hogy itt brutális Cinebench eredmények fognak előjönni.A Moore's Law Is Dead csatorna elég sűrűn foglalkozik a proceszorok lehetséges fejlesztéseivel. Nála Láttam még jöhetne 2X16 magos Zen 4D is. Úgy látszik akkor az AMD-t se kell félteni, biztos hogy lesz módszer arra hogy a jövőben olcsóbban is tudjanak cpu-t gyártani.
Szerintem a Zen 4 nyilván prémium kategória/prémium teljesítményt fog kínálni eleinte. 8-24 mag között lefedik vele a piacot, nyilván addig ameddig megéri forgalmazni. A Zen 4D meg inkább a gazdaságos gyártást hozhatja el, ahol egészen 16 magig le fedik a piacot cpu-kal.
Azért elég bízalom gerjesztő ez a Zen4D, még belegondolni is merész hogy lassan eljutunk oda hogy egy CCD 16 magot tartalmaz.
Így egy CCD végett, 4-16 magig le tudják vele fedni a piacot.
Persze azért hozzá teszem "Ha akarják"
Mondjuk a Zen 4D idején már piacra kerül A meteor lake-S.
Szóval gondolom már meglépik a magszám emelkedést kategóriánként.
(R3 6-12) (R5 8/16) (R7 12/24) (R9 16/32) (R9 24/48)
Szerény véleményem, de jó volna már ezekeről írni.
Jó végre hogy van verseny a piacon, és a 2 gyártó gőzerővel fejleszt cpu-kat.
"A 2017 előtti éri meg borzalmassan unalmas volt, mindig volt intelnél évi 5%" ennyiből le is tudták.
Még egy téma amire kíváncsi leszek, hogy a játékok mikor kezdenek majd el profitálni valójában a 12/16 magból. Na és arra leszek kíváncsi, ha már ilyen valós processzor erő áll majd rendelkezésre, akkor a fejlesztők mire fogják felhasználni ezeket az erőforrásokat.
Szerintem ha a processzorok ilyen erősen lesznek ennyi magon, lazán mehetne egy része fizikára is.
Kicsit hosszúra sikeredett, de nagyon kíváncsi vagyok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Formula-1
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- EAFC 25
- Honda topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motoros topic
- További aktív témák...
- DELL G2724D / Samsung Odyssey G5 1440p 165hz árak leírásban.
- Asus RTX 4070 12GB DDR6X - DUAL-RTX4070-O12G-EVO-DLSS 3 Garancia
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 13 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged