Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Petykemano

veterán

válasz carl18 #6352 üzenetére

"(R3 6-12) (R5 8/16) (R7 12/24) (R9 16/32) (R9 24/48)"

Én ebben - jelen állás szerint - nem hiszek.
    Persze nem azért, mert technikailag ne lehetne megcsinálni. Nagyon is!
    Lefelé azért nem, mert ahhoz hogy ez így legyen, azt kéne tapasztalnia a gyártóknak, hogy azon az áron, amin jelenleg kínálják az egyes magszámokat, nem mennek el a termékek, vagy legalábbis nem az optimális volumen.
    Felfelé pedig azért nem, mert ott van a TR és az EPYC.

Mondjuk egy lehetséges scenárió, hogy váratlanul kitúrja az Intel vagy valamilyen Arm fejlesztő az AMD-t a szerverekről és tényleg váratlanul rajtuk marad egy csomó készlet, amivel hirtelen kezdeni kell valamit. Egyébként pedig nyilván az van, amit MLiD mondott, hogy kínosan ügyelnek arra, hogy a kereslet mindig picit meghaladja a kínálatot.

Szóval egy ilyen lépés engem inkább meglepne a közeljövőben.
    a Zen4D (cloud) egy másik történet. Erről azt tudjuk, hogy kissé butított zen4 magok.
    Azt esetleg el tudom képzelni, hogy a 8000-es széria (vagy 9000-es) majd úgy néz ki, hogy a két CCD-s példányok kapnak gyors zen5 magot és zen4D ccd-t is lesz egy top 1CCD-s modell, amin csak zen5-ös sku van (vö 5800X) esetleg valami top vágott 6 magos zen5 jó drágán és onnantól lefelé már csak zen4D-vel szereltek. Bár lehet, hogy hülyén nézne ki, hogy alul több a mag.

• HSM

félisten

válasz carl18 #6352 üzenetére

Szerintem sokáig a 8 mag lesz a korlát, annyi van a konzolokban. :)
    Amúgy jöhetne komolyabb fejlődés végre CPU/GPGPU-oldali dolgokra, fizika, AI, 3D Audio. :K :R

Új hozzászólás Aktív témák