Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • HSM

    félisten

    válasz Petykemano #4436 üzenetére

    "Na nézzük, igaz-e?"
    Szerintem itt a méréssel van azért baj. Leginkább, hogy így beleszámoltuk a különböző fogyasztás alapú korlátozások hatását. A TPU-n első ránézésre nem volt túlzottan elengedve a 3900X ( [link] , gyári PPT max 140W, kb reális lehet a számok alapján).
    Az AT tesztjéből ennyi sem derül ki sajnos, de erős a gyanúm, hogy a gyári PB beállításokkal mehetett, hiszen nem írt mást, ahol a kikapcsolt SMT rosszabb kihasználtságát és ezáltal fogyasztását pl. magasabb órajellel kompenzálhatta a csip. A fogyasztásméréses adatok is ezt látszanak alátámasztani.
    Nekem van egy Ryzen 5 3600-as mérésem Cinebench R15-ben, pontosan ugyanúgy, mint itt [link] írtam, allcore 4,2Ghz-en, limitek nélkül lefuttattam SMT OFF is, és úgy 1145 pontot kaptam, ami alapján a 3600-asom a gyors memóriák mellett is profitált 43%-ot az SMT-ből, ami azért nem kevés. Így lenne érdemes megmérni az 5000-eseket is, fix órajel, limitek nélkül, SMT ON és OFF. :K

    Ahogy az AT is megállapította, még úgy sem érdemes kikapcsolni az SMT-t, ha az 5950X-es egészen jól kompenzálja órajelből. A cikkbeni állítással ellentétben nem véletlenül van engedélyezve szinte az összes kis fogyasztású Intel notebook CPU-ban i3-tól felfelé kb. mióta létezik. ;)

Új hozzászólás Aktív témák