Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• stratova

veterán

válasz attiLANte #7608 üzenetére

Mindegyikőtök mondanivalójában van igazság. Az a baj, hogy néha átmegy Intel vs. AMD vitában a téma, amire más topik hivatott és nem azonos körülmények között mért adatokat vetettetek össze.

Katt777 fórumtárs nagy valószínűséggel, egy olyan szoftveres mérés értékét említette 5-7 W-ként ami egyrészt a CPU-ra vonatkozik, másrészt abszolút terheletlen tehát nem videólejátszás alatti, harmadrészt legfeljebb lakatfogós multiméterrel lehetne hasonló értéket kimérni. Atti2010 kolléga egy nyugalmi ill. az AMD APU számára ideális kis fogyasztású állapotot mutatott - tekintve, hogy a sokoldalú hardveres gyorsításnak azaz a GPU-nak köszönhetően a CPU terhelés elhanyagolható - ami teljes rendszer fogyasztását mutatja. AttiLANte emlegette a jól felszerelt Asus lapot, ez még egy érdekes momentuma a tesztnek. Körülnéztem a korábbi vitában másutt, oldaltól függően hol kevesebbet, hol többet fogyasztott az Intel alatti ill. az AMD-vel használt lap; ebben nem tudtam dűlőre jutni, bár maga a teszt is megemlíti az Inteles lappal bizonyos esetekben adódó 10 W környéki többletfogyasztást.
    A rend kedvérét bebökök egy GA-Z77X-UD5H társaságában mért üresjáratit, kiegészítve hogy ez egy túlméretezett OCZ 1250-es táppal készült. Itt nem olyan nagy az elérés, de Trinity még mindig nagyon szépen teljesít. Ha már itt tartunk az FM2 platformnál sem a legalacsonyabb fogyasztású lappal készült PH tesztje. Ehhez is hozzátartozik, hogy Anandtech ágyú-veréb kaliberű OCZ 1250 FM2 lapokat.

Ami Katt777 kérdésében érdekes az a feszültség, emiatt is olyan eszméletlen alacsony a tisztán CPU-nál mért fogyasztás a kékeknél. Az Sandy/Ivy cerka és i3-nál is láttam már 1 V alatti VID-et.
    Szóval itt lehetne egy kis tiszta vizet önteni a pohárba, ha valaki volna olyan kedves és közkinccsé tenné a fesz.csökkentett adatait (az összes lehetséges energiagazdálkodási funkció (EIST, C'n'Q, C1E, C6 stb.) engedélyezésével, ahogy a fent emlegetett PH! mérésben is történt).

Nekem sajnos nincsen Trinitym, ha lenne szívesen kimérném. Kis támpontot adhat az A10-5700-as PH! teszt, ahol még azonos órajelek mellet is kevesebb a gyári fesz. 5700-nál mint 5800-nál.

• diablo1984

veterán

válasz attiLANte #7608 üzenetére

ez itt tényleg nem az adm vs intel topicja, itt konkrétan az fm2-es platformról van szó, amit persze nem az intel gyárt!

katt sem akarja megérteni, hogy kár itt a feszkót gerjeszteni, tulajdonképpen azt sem tudom, hogy mit is akar elérni a hozzászólásaival, mert az info szerzés az nem ilyen, ez inkább egyszerű szurkálás! jó lenne ezt a részt itt abba hagyni, mert ez NEM az a topic!

köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák