-
PROHARDVER!
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Timyyy
őstag
Osztrák - olasz mosószerek / élelmiszerek rendelhetők nálam, írj nyugodtan üzenetet!
-
Sztlaci
aktív tag
Alapvetően egy elcs*szett kép, mert később vettem észre, hogy az élességállítás manuál módon maradt. Kézből, letámasztva készült.
Ha jobban sikerül akkor egyébként a hold, amelynek volt szép udvara, amire azt mondja a néphagyomány, hogy szeles idő várható, és láss csodát az is volt.Ui: Az elmúlt napokban a T-@@@@ miatt nem volt délutánonként NET. Mára valamit barkácsoltak vele.
[ Szerkesztve ]
Acer Aspire A317-51G-77QX 17,3"; i7-10510U, 8GB, 512GB SSD
-
Alvin_ti4200
félisten
Hétvégén kimerészkedtem a Nemzeti Színházig, de így is befagyott a seggem, meg a szél is elvette a kedvem...ezeket azért ellőtem:
A képek eredeti felbontásban megtalálhatók az oldalamon.
[ Szerkesztve ]
-
nesa
veterán
Itt a masik veglet HOLD temaba sajna nemtudtam elessebb kepet csinalni meg turelmem se volt tovabb vacakolni.
-
Kazimír
őstag
Azt mondom, hogy egy kis kompakt gép tudásához képest egész jó. Nyilván nem közelről pixelenként kell nézni.. és bizonyára lehetne sokminden (élesebb, zajmentes, kontrasztosabb, akármi.. gondolom ez már digitális "zoom" volt), de akkor is ügyes!
[ Szerkesztve ]
Be köll fizetni, azt' jólvan...
-
nesa
veterán
Igen ezmar full digit zoom 64x vagy 68x sajnos a manualis elesseg alitasra meg nemjottem ra lehet nincs is csak a pixinfio szivat es valamier ilyen tavolsagra nemakar fokuszalni fuji s1000fd-tol szerintem se rossz teljesitmeny,de meg probalkozok vele ha nemfuj a hideg szel.
-
nesa
veterán
válasz philoxenia #209 üzenetére
Nincs szuromenet a fujin csak valami bajonett szeru akarmi
-
nesa
veterán
válasz philoxenia #211 üzenetére
Ez igynez ki szuroment nincs csak ez a ketoldali bajonett szeru akarmi.
-
nesa
veterán
válasz t_a_m_a_s #216 üzenetére
Na igen lehet hogy szokvanyos de mas nezopontot nemigen talaltam erdemesnek elnyomtam 150-200 kepet azt csak par lett olyan ami nekem is tetszik
Esetleg mit lehetett volna maskepp csinalni?
Belepot szedtek sot mi akar meg talan ingyen is bemehettunk volna de babakocsival nem lattam ertelmet kuzdeni a lepcsokon ...hogy mekkora resz latogathato ezt szinten nemtudom
[ Szerkesztve ]
-
Kazimír
őstag
Valóban sokan kattintanak a siklósi vár bejáratára, bár a legtöbben valószínűleg a "felhajtóval" szemben teszik.
Szép fények és színek, nekem tetszik. Talán még jobb lenne, ha a zászlók teljes felületükkel látszódnának, (és érzésem szerint nem egészen vízszintes a kép). Az ott oldalt graffiti?
Ha nem családdal vagy, akkor érdemes körbejárni a falakat más nézőpontokért.Be köll fizetni, azt' jólvan...
-
nesa
veterán
-
anyuka74
tag
Sziasztok!
Nézegettem, h hol tehetném fel a kérdésem és talán itt a legmegfelelőbb. Remélem.
Szeretnék venni egy jó gépet vagy kamerát családi felvételekhez, kirándulásokhoz. Arra, h megörökítsük a szép élményeket, látnivalókat.Fényképezőnek, ezt néztem ki, mert 28mm-ről indul és 10Xes.
[link]
de mivel a videorögzítése is 1280x720as felmerült bennem a kérdés, h tulajdonképpen mi az alapvető néhány különbség egy ilyen fényképezőgép és egy hasonló árú kamera között?
Lehet, h kamerát kellene keresnem ami fényképet is készít? Vagy ezt a fényképezőt, ami videot is?Előre is köszönöm annak aki elíndít a jó irányba!
Zsuui: a linkben a kacsintós smile-t nem én tettem csak úgy érzékeli a rendszer, a 2 sort egyben bemásolva kiadja a linket
Link javítva.
[ Módosította: philoxenia ]
-
máyköl
veterán
válasz anyuka74 #220 üzenetére
Nem, nem jó helyre tetted fel a kérdést. Van Milyen kompakt digitális fényképezőgépet vagyek? topik és van Milyen digitális videokamerát? topik. Elég érdekes az a kérdés, hogy fényképező vagy videokamerát vegyél, mert el kell döntened, hogy melyik lenne a fontosabb. Pl. A fényképezés elég fontos lenne de néha kéne a kamerázás is, akkor fényképezőt kell venned ami tud videózni is, és ez így van fordítva is. Próbáld meg eldönteni melyik a fontosabb: A fényképezés vagy a kamerázás, és onnantól már sokkal könnyebb lesz.
Máyköl
[ Szerkesztve ]
-
BEE
addikt
A vízszintet úgy lőheted be az ilyen képeken, hogy keresel egy függőlegest.
Egyszerűen azért, mert a vízszintesek ferdének látszanak
ha nem pont derékszögben nézed.
A függőlegesnek meg mindegy.
A függőlegessel akkor van gond, ha lefele vagy felfele döntöd a gépet,
mert akkor szétnyílnak vagy összetartanak, de ez még mindig jobban belőhető
mint a vízszintesek.BEE
Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !
-
máyköl
veterán
Sziasztok! Itt az új fotósorozatom, kérem véleményezzetek.
Remélem tetszettek!
Máyköl
-
okoska.
csendes tag
Röviden.
Első nem is olyan rossz, valami más témát választhattál volna ehhez a háttérhez.
Második nem tetszik, nem értem mit szerettél volna elérni.
Harmadik jó meglátás, kicsit tehetted volna homogénebbé a hátteret a DOF-al.
Negyedik is jó lenne, kicsit másik nézőpont kéne, például a kert vagy valami, hogy kifejezze a nincstelenségét a képnek, az elhagyatottságát.
Ötödik is jó meglátás, szintén a háttérrel van egy kis bajom, amúgy jó kép.
Hatodik kifejezetten tetszik, jó meglátás, vághatnál a tetejéből.
Hetediknél kicsit eltolhattad volna a jobb oldali levelet, kicsit jobban látszott volna az egész virág, de ismét egy jó meglátás.
Nyolcadikkal semmi baj nem lenne, viszonylag jó háttér, csak kicsit ez a virág... Nem valami életteli.Összeségében jó képek, kicsit a legközelebbiekben nem csak a témára, hanem a téma mondanivalójára, a háttérre is gondolj.
'i'm working on a dream...'
-
cudar07
senior tag
sziasztok
van egy S1000fd gépem
nem tudom hogy kell beállítani, hogy a képen megjelennyen a dátum!!?
tudnátok segíteni?
IrfanView val szoftveresen megoldottam, de jó lenne ha a gépen már rákerülneelőre is köszönöm!!!
-
JJános
addikt
-
-
vakondvok
tag
http://img254.imageshack.us/gal.php?g=apukkalutazs030.jpg
[ Szerkesztve ]
-
JJános
addikt
Valaki! A 233hsz.-ben van két kép, amiről semmit nem mondtatok. Addíg nem rakok fel másikat.
Please!2007-05-06 óta itt!
-
JJános
addikt
Az az igazság, az elsőnél a szemüvegem csalt meg. Mert másik szemüveg volt rajtam. Az volt a cél, hogy a légy környéke legyen éles, a többi homályos. A légy nem lett éles, azt tudtam. A másik kép buszból hazafelé(Bp-bakony) készült.
Köszi a segítséget, teszek fel még képeket.
2007-05-06 óta itt!
-
OPiiPO
veterán
"Ha a webre akarod feltölteni, vagy mailben elküldeni egy havernak, akkor átkonvertálod sRGB-be, mert a böngészők és egyéb programok (maga az XP rendszer is) sRGB színtérben mutatják a képeket, függetlenül attól, hogy mibe lettek elmentve (tisztelet a kivételnek)."
- Firefox is? Bekapcsoltam hogy nézze a beépített színprofilt, ha ez itt számít valamit. A fényképeket AdobeRGB-re állítva készítem."Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
*Ropi*
félisten
A Firefox 3-ban nem elég, ha bekapcsolod a színkezelést, fel kell még installálni hozzá a Colormanagement 0.4 nevű plugint is. De kalibrálatlanul édesmindegy, úgysem azt látod, amit kellene. Most állítottam be nemrég egy sajtós fotóskolléga monitorját. Utólag bevallotta, hogy csak egy felfújt hókuszpókusznak gondolta ezt a kalibrálási mizériát, de amikor végeztem vele, a Kisföldalattiban keresgélte az állát, mert addig esett a csodálkozástól.
Ha hardverből tud a monitorod sRGB-t, akkor állítsd arra és felejtsd el az Adobe-t, kalibrálatlan rendszeren csak gondot okoz.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
Hydra SR
addikt
A mindenit, már ilyen topic is van? Vannak az oldalon profik? Elég régóta itt koptatom az internetet, még ha mostanában keveset is vagyok de még nem láttam egy profit se, csak amatőrök járnak ide. Ellenben a DF topicra is azok a szabályok érvényesek, amik itt meg vannak határozva. Igazából nem is zavarna ez engem, bánom is én, hányféle nevű topicban gyűjtük ugyanazt, de szvsz nektek lesz rosszabb, ha eleve elszeparáljátok magatokat azoktól, akik régebb óta, több tanulással és/vagy tehetséggel nyomkodják az exponáló gombot. A kezdők egymástól akarnak tanulni, annak mi értelme van? Együtt fedezitek fel újra a fotográfiának azokat a részeit, amiket már 100 éve leírtak és a másik topicban sokan tudnak róla sokat? Tudom, kicsit lemaradtam, hogy csak most veszem észre, bár arra emlékszem, hogy emlegettétek anno, hogy kéne nyitni egyet, de akkor is és most is azt mondom: Rosszindulatú kritika egy ilyen kis fórumon ritka, mint a fehér holló és azt is moderálják azonnal. Aki meg a negatív kritika vagy a tapasztaltabb fotósok és azok képei elől menekül másik topicba, az jobban teszi, ha eladja a gépét és az árát számára hasznosabb dologra költi.
Még egy dolog ami mindig böki a szemem:
profi=professzionális, ami az idegen eredetű szó a hivatásosra. Nem feltétlenül jó fotós, nem feltétlenül tehetséges, de ilyen-olyan módon ebből él vagy ilyen végzettsége van. Bizonyos mértékig az igazolványkép készítő is profi, de azért nem tanulnék tőle fotózást, ha csak ahhoz ért.amatőr=kedvtelésből csinálja, ebből következően lelkes, ami egy profira nem feltétlenül igaz (de lehet!), ugyanakkor ÉRT IS HOZZÁ valamennyire! Aki nem ért hozzá, az nem amatőr, hanem laikus! Nekik ott a kep.tar.hu, ahol semmiféle követelmény nincs a fotókkal kapcsolatban, sőt, még fotónak sem kell lennie, rajzolhatsz is. A profik fórumai nem egy számítástechnikai oldal alrovataiból válnak ki, és nem kompakt gépekről meg alsó kategóriás vázakról, obikról beszélgetnek. Ez egy amatőr fórum, és ezáltal minden topicja is annak tekinthető.
A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
-
Murderer69
őstag
Tyűű az anyját ilyen topic is van???
Kicsit vak vezet világtalant feelingem van érdemleges hsz-eket csak a DF topic "lakói" produkálnak itt is...
Hozzátenném hogy én is csak 1 kezdő "amatőr fotós" vagyok de inkább bízom magam a DF topicos srácokra azok legalább tudnak segíteni és a kritikájuk is többnyire építő szvsz ez amolyan kép belikelő topichttps://www.flickr.com/photos/118057417@N08/
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Murderer69 #248 üzenetére
Azért marad ez a topik a másik mellett, mert sok embernek reménytelennek tűnik a másik topikba tenni képet. Ide bátrabban mer föltenni bárki akár egyszerű próbálkozást is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest