Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
:AMF:
senior tag
Nekem az alkoholos filccel cimkézett cd-im mind a mai napig működnek. Van köztük 4-5 éves is.
Egy-két dvd-men nekem is vignetta van, bár azok nagyon ritkán vannak használva. Arra az egy percre (félévente) meg kibírja az olvasó azt a kis rezonanciát, amíg leszedem róla, ami kell.
Rémtörténettel is szolgálhatok: szitázatlan Princo Cd-ről 3-4 hónap után csak úgy potyogott az adathordozó matéria! Pedig cimkézve sem volt. Először csak kisebb foltokban vált fel, aztán ha elég ügyes volt a a játékos kedvű próbálkozó, akkor le tudott pöckölni egy kisebb körszeletet is egyszerre...
Sulifix-ről: a tűzőgép biztosabban tartotta volna a cimkéket. -
tothbe
addikt
ennél jobb sztorim is van cimkézésröl.
Haverom kapott egy cimkenyomó programot és egy kis müanyag eszközt, amivel nem csak boritót, hanem a cd-re korongmatricát is lehetett nyomtatni és ragasztani.
Kis is nyomott vagy 100-at a cd-ire különbözö feliratokkal meg képekkel, stb.
Mivel azonban a cucchoz csak 2db minta matricát adtak, a többit sima A4 papirra nyomta.
Volt otthon Suli-fix ragasztója, azzal megkente, majd rátette és hagyta megszáradni.
Mikor mentem hozzá, mindig furcsállottam, hogy olyan hangos a cd meghajtója, ezért rákérdeztem egyszer, miért nem cseréli ki. Erre mondta, hogy ez már a vadiúj plextor, mert az elözö valamiért teljesen meghalt, ki sem adta a tálcát többet.
Na mondom, ott a kis lyuk, majd azzal jól kinyitjuk(neki ez eszébe sem jutott, de hát sosem volt egy Einstein a srác). Ki is nyilt a cucc, majd kijött belöle néhány barna darab enyhe égett szag kiséretében. Na erre már érdekelt a dolog és szétszedtük az egészet.
Volt benne a tetejéhez ragadva vagy 3 cimke meg ki tudja még mennyi égett meg ott.
És a vicces az, hogy neki föl sem tünt, hogy egy-két cd cimke nélkül jött vissza a meghajtóból, utólag megnéztük, volt amiröl a festékréteg is följött, mégsem vette észre.
Szóval csak óvatosan a cimkékkel. -
Montesz
tag
Képzeljétek el,hogy jártam...
Kaptam az egyik ismerősömtől kis ragasztós cimkéket amin a nevem és a címem van.Én azt ráragasztottam egy cdm-re.Majd a cd-t beraktam a meghajtóba...nagy zörgés,csörgés kinyitom a cdmeghajtót, cd megvan,de a cimke sehol...
Na ilyet ne csináljatok -
Montesz
tag
üdv! mindenkinek szeretnék hozzászolni a témához:
Szerintem teljesen mindegy milyen filccel irsz a cd-re!Én már sok cd-re irtam simával is és alkoholossal is, nem lett semmi baja!!!Nálatok már előfordult valami probléma ezzel kaocsolatban? -
GoldenBear
csendes tag
alkoholossal se lessz semmi baja szerintem nem éri meg a drágább specko toll
-
ssolitude
őstag
Lightscribe,flashlabel rulez.
-
Frenky87
aktív tag
Én kék színű Verbatim Media Marker-rel címkézem a lemezeimet. Ez gondolom nem károsítja...
-
PPeter
addikt
válasz
macilaci78 #32 üzenetére
Vigyázz azért, ebből könnyen adatvesztés lehet.
-
macilaci78
nagyúr
Én gátlástalanul írok a CD-re fekete 1-4mm-es filccel, ha elrontom a címkét, csak lesatírozom, és írom az újat. De persze volt olyan, hogy nem voltam ennyire lusta és a Millenium CD-re írt kódot elrontván denaturált szesszel alkalmaztam a backspace-t. Azóta is műxik a lemez.
-
TeeJay
félisten
én mióta van számítógépem meg CD korongom azóta ilyen 200-300forintos
0,5-0,8 mm vastag kék vagy fekete alkoholos filcekkel írom rá a cuccot.
sose volt még baj az alkohol kb 10másodperc alatt elpárolog vagy még hamarabb.
gondolom DVD-nél meg mindegy mivel írsz rá mert ott az adatréteg jóval mélyebben van mint CD-nél.
úgyhogy nem kell itten parázni
tessék bemenni valami írószerbe és venni egy 0,5-0,8 mm minőségi alkoholos filcet és csá. -
simonzé
addikt
válasz
Terminátor 4. #18 üzenetére
Ezt most nem értem. Hangosan beszéltünk, és megzavartunk?
-
Terminátor 4.
tag
K*rva sok időtök lehet, ha ilyen dolgokról képesek vagytok dumálni.
-
simonzé
addikt
válasz
parandroid #16 üzenetére
WOW! Gratula az ötlethez! Eszembe nem jutott volna Post ittel jelölni egy CD-t még akkor sem ha előtte 43 évig egy fáról lógtam volna fejjel lefelé...
-
parandroid
félisten
akkor most egy rémtörténet:
phillips cd, rajta egy post-it (a kis sárga öntapadós fecni, a 8*8 centis fajtából)
nem mai gyerek volt a cd, kb 1,5 éves, post-it időnként lejött róla, amíg bekerült a meghajtóba, aztán vissza, mígnem egyszercsak levételnél szépen foltban lehúzta magával az ezüstréteget is (vagy mi a szösz van rajta) és maradt egy átlátszó korong alatta, olyan, mint ami a 10es csomagolású lemezek alján az utolsó védőkorong...
örültem nagyon neki... -
simonzé
addikt
Az Edding nevű gyártó '99-ben jelent megy egy ''CD marker'' nevű filccel, amivel nemcsak a lemez hátára, hanem a megírt oldalra is (!) lehet firkálni. Fekete/piros/kék/zöld színű filcről van szó. Egyébként én a normál Edding Permanent filceket használom már 6 éve (F-es heggyel, de van egy M-es is.)
A CD Marker 4-500 Ft lehet, amit én használok, 200-ból megvan, és három évente kell cserélnem, mert akkorra kezd beszáradni. -
törölt tag
az odáig rendben van... de ennyi erővel a tükrös felére is lehetne írkálni...
nekem pl. volt egy cd-m, amire alkoholos filccel firkáltak vmit, ráadásul fél évig poháralátét volt egy kocsmában...aztán kiderült, hogy celine dion van rajta... szóval annyira nem aggódnék
ennyi erővel lehetne pici kis matricákat ragasztani a cd-re és arra írni... bár nem tudom ez befolyásolna-e vmit a pörgetésnél... -
törölt tag
ez most nem komoly kérdés, ugye? remélem nem az adatfelére gondoltál...
bármivel írhacc, csak ne karold szét a tetejét, ott mindegy mivel írsz, nem sav, ami mar... -
kapcs-ford
őstag
személyszerint hozzá sem érek a cd-khez , csak az oldaluknál fogom.
Egyiken rajtamaradt egy újjlenyomat amit csak 2év után vettem észre amikor picit sötétebb volt ott a szín. Megtörölgettem és még mindig ott van de a cd-t már nem tudom használni. Oxidnyomat -
vottokar
senior tag
Szerintem a filcekben az alkohol és a víz csak a festék (vagy nevezzük aminek akarjuk) oldószere és hordozója. Az írás után szerintem elpárolognak, és már nem károsíthatják a cd felületét. Ha az alkohol nem teszi tönkre a lemezt az feliratozás után gyorsan, később már nem tudhat kárt okozni, mert gyorsan elpárolog. Mondjuk maga a festékanyag már más tészta lehet, lehet hogy az agresszívebb az alkoholos filceknél. Bár amióta vannak írt cd-im én csak alkoholossal (stabilo, edding) írtam rájuk, de nem volt eddig semmi gondom velük.
-
Amúgy jó a kérdés. Én is alkoholos filcet használok évek óta, de nem lehetséges, hoyg az alkohol oldja a műanyagot? És ha igen ez károsíthatja e annyira, hogy adatvesztést is okozhat? Na meg az sem elhanyagolható kérdés, hogy 1-2 év után mi lesz a cd-vel, vajon az idők folyamán folyamatosan rongálja e az alkoholos filccel írt felirat a cd felületét, vagy nem. Mindenesetre az tény, hogy nekem a régen írt cd-im (még 1998-1999-ből) 2-3 év után már nem voltak olvashatóak (1x sebességgel lettek írva), bár nem hiszem, hogy a rájuk írt felirat miatt...
-
mr_ricsi
veterán
''normál filcel lehet Cd-re írni úgy, hogy a Cd-n rajta is maradjon a felirat, de ne sérülhessen a korong?''
A normál filc később is kenődik.
Hivatalosan víz-bázisú filcet kellene használni, de amit ilyet láttam, azt nagyon drágának találtam.
Ezért aztán alkoholos filcet használok már évek óta, de tudom, hogy nem szabadna... -
Dufresne
addikt
Alkoholossal és ezzel zárható is a téma
-
Zoltán
őstag
Helló!
Tehát alkoholos vagy normál filcel lehet Cd-re írni úgy, hogy a Cd-n rajta is maradjon a felirat, de ne sérülhessen a korong?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 500GB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 380GB Intel Optane 905P NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- 2db TOSHIBA Performance X300 4TB 7200rpm/128MB buffer
- WD Black SN850P 8TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7200-6600 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB WD Black SN750 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak korrekt áron
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P73 - i7-9750H I 32GB I 256SSD I 4K I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest