- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Ide is beírom, talán itt jobban témába vág:
Érdekelne az alábbi gép javíthatósága:
Egy Canon Powershot A630 fényképezőgép, természetesen már nem garanciális.
A zoom mechanikába valószínűleg homok került (szeles tengerpart), zoomoláskor szokatlan, kattogó hang hallatszik, bár a működésben (egyelőre) nem okoz gondot..
Kérdésem, hogy ez a hiba javítható-e, tisztítható-e a gép ezen része? Jó lenne házi módszerrel, olcsón, tekintetbe véve a gép korát.Minden válasznak örülök!
-
yoggi
csendes tag
Ha van benne akkumulátor akkor van benne áram, állandó készenlétben a kütyü, első dolog kivenni, kiszárad , vissza az akksi és mehet. Fiam mobilja kb 3 éve ázott el, akksi kikap, 3-4 napig száradt, azóta is megy, a kijelző folt ott is megvan.
Bekapcsoláskor nem pár mA van benne, azonnal elkezd torony után keresni, az pedig áramot kíván.Miután beazonosította magát a legközelebbi toronyhoz, már valóban készenlétire csökken az ármfelvétel, de azért ez nem 10 mp.
-
And
veterán
Ezt értem, de az eredeti megközelítés szerint ha nem kapcsoljuk be a készüléket, a végleges meghibásodás (nem részletezett időn át) elkerülhető. Viszont ha (akárcsak egy pillanatra is, de szintén semmi pontos utalás) megtesszük, keresztet vethetünk rá. Tehát megvárom, hogy úgy-ahogy kiszáradjon, két percre bekapcsolom, hogy lássam, működik-e (közben a telefon felveszi a maga pár mA-es tápáramát), látszólag rendben, de ettől a perctől kezdve valamikor várhatom a végleges meghibásodást. Enélkül meg akár 3 hónap múlva is vihetném kitisztíttatni, és megúsznám. Nos, ez nekem nem tűnik túl életszerűnek.
-
yoggi
csendes tag
válasz
Zoli bácsi #5 üzenetére
Savas vegyületek alakulnak ki, melyek szétmarják a nyákot, a forrasztásokat. A Kürt-nek van technológiája ezt megszüntetni, de náluk is fontos szempont az időtényező, és hát nem olcsó.
Egy kiadványukban házi " barkácsolás" esetére az izopropil alkoholos lemosást, illetve ha az nincs akkor mosószeres ( lúgos) vízben átmosást javasolják, és gondos szárítást, persze a müködést nem garantálják, de egy próbát megér. A szétszedést viszont nem lehet megúszni, és szerintem itt az a cikibb rész.
-
And
veterán
válasz
Zoli bácsi #5 üzenetére
Úgy mindentől függetlenül, az eredeti ötletet sem kommentálva, azért kíváncsi lennék, hogy mi lenne az a visszafordíthatatlan folyamat, ami pont akkor indul el, amikor bekapcsolod a telefont, és nem azonnal végez a készülekkel, csak hetekkel később. Az ok, hogy víz, meg egy csomó szennyeződést bevisz, de miért pont a bekapcsolással indul meg valami? Azért kár, hogy nem részletezte a dolgot..
-
Zoli bácsi
őstag
Nekem nem fényképező, hanem telefon ázott be. Bár mechanikus alkatrész nincsen benne, de az elektronika gondolom ugyanúgy viselkedik.
Megkérdeztem szakembertől, aki telefonokat javít. Azt kérdezte, beázás óta bekapcsoltam-e a telót. Mondtam, hogy igen, pár nap száradás után elindult, működik is, csak a kijelző foltos.
Azt mondta, nyugodtan dobjam ki. Legkésőbb 1-2 hónap után elszáll, így, hogy áramot kapott a beázott elektronika, elindult valami visszafordíthatatlan folyamat.
Azt mondta, ha nem kapcsolom be, és drágább készülékről van szó, akkor lehetséges a javítás. Hogy mi, azt nem kérdeztem. Mindenesetre mivel használtad, valószínűleg ugyanez a helyzet. -
DoubleD
aktív tag
A 200 megtekintésből akkor le is vonnám a következtetést: a felvázolt tisztítási megoldás nem jellemző.
Ez is vélemény, szóval végül is okosabb lettem, köszi. :-) -
DoubleD
aktív tag
Kedves Fórumtársak!
Használtam a keresőt, de sajnos nem találtam idevágó topikot.
Adott egy nagyon sokat látott, Sony P92, amely már nem egyszer visszajött a halálból. Legutóbb egy pohár sörbe esett bele, de ez sem vágta haza: 3 nap száradás után hibátlanul működik. Ellenben az egész gép (gombok, zoom fogaskerekek) ragad (a cukor, ugye...), nekem pedig meggyőződésem, hogy ez tény idővel ki fogja nyírni a mechanikus részeket (elektromotor és társai), a csipekről, stb. most ne beszéljünk.Még korábban egy nagyon huszadik weboldalon olvastam, hogy ilyen esetekben a desztillált víz, illetve az alkohol esetleg segíthet. Így van: arról beszélek, hogy pár intenzív mozdulattal átmossam a gépet egy-egy folyadékkal teli edényben.
A kamera szétszedésének gondolatával egyelőre nem foglalkoztam.
A kérdésem, hogy ismertek-e olyat, aki csinált már hasonlót, illetőleg van-e alternatíva.
Utóbbi kérdést elsősorban azoknak szánom, akik egyből bejönnének lehülyézni. Világos, hogy elektronikát nem teszünk folyadékba (PLÁNE nem CCD-t), azonban a gép jelen állapota idővel szerintem a végleges, biztos meghibásodással egyenlő.
Ha szerintetek a módszer instant öngyilkosság, az is segítő hozzászólás, a fölösleges személyeskedést viszont szeretném, ha mellőznénk a közölt okok miatt. Köszönöm.
A kamera már kiszolgált, viszont made in Japan, tehát eddig is nettó lesz_rta, ha 3 méter hó alól kellett előkerülni, mert az okos gazdi fejreállt a hódeszkával.Szeretném megoldani a problémát, ennek értelmében minden segítő szándékú, értelmes hozzászólást köszönök.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozával,12 honap garanciával
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest