- Azonnali notebookos kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- RAM topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
-
PROHARDVER!
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
runner 125 #60899 üzenetére
Az Összefoglaló 3. pontnál és a hozzátartozó leírásban benne az információ.
Az AliExpress védelem a kézhezvételi leigazolástól számolt 15 napon belül vagy miután a letelik a szállítási védelmi idő és lezárja rendszer onnantól számolt 15 nap.
Az értékelésnek nincs hozzá köze.
Ha PayPal-al fizettél volna akkor viszont a vásárlásnapjától számolt 180 nap az idő, ami azt jelenti hogy AliExpress idejének lejárta után is lehet reklamálni. -
runner 125
nagyúr
Sziasztok,
Adott az alábbi március 19-ei rendelésem, amit a "track order" info alapján április 6-án kézbesítettek is. Noh most, ez a rendelési cím édesanyám osztrák lakcíme volt, a termék tegnap jutott el hozzám és akkor tapasztaltam h a rendelt 2db helyett 1-et küldött az eladó. Nyilván ő csak átvette, ki sem bontotta.. A csomagból is egyértelműen látszik, h csak 1-et küldött, mert a kartondoboz pontosan ugyanakkora, mint a rendelt termék..
Nem vagyok egy gyakori ali-s vásárló, írtam az eladónak, de semmi válasz tőle.
Próbáltam vitát nyitni, de nem engedi a rendszer.
Hogy is van ennek a pontos folyamata?Értékelnem kellene először és utána tudok vitát nyitni, a kifizetett összeg felét visszakövetelni? Vagy kifutottam az időből? Valahol mint ha olvastam volna olyat, h a kézhezvételtől 15 napom van reklamálni, ebből nyilván kicsúsztam már, ez a gond?
Köszi! -
tillatrilla
senior tag
Sziasztok! Mostanában nem rendeltem,éppen nem volt szükségem semmilyen vacakra
De tettem a kosárba néhány dolgot,amit most meg vennék.Viszont megváltozott a fizetési felület,és amíg nem tiszta számomra,marad minden a kosárban. Ugye nekem van forint lakossági számlám,a kártya adatokat valamikor megadtam az Ali felületén.De azelőtt Alin PP-al szoktam vásárolni,a beállításokban pedig az volt,hogy ne a PP váltson,hanem a bankom,USD-ben,mint ahogy a leírásban is szerepel.Most,hogy más a felület,megkérdezi,hogy a szokásos Visa kártyámmal fizetek,vagy PP-on keresztül? Már én sem tudom,hogy hogyan kellene,illetve ki váltson Ft-ról USD-be. Valami infót megköszönnék.
-
válasz
Donki Hóte #60896 üzenetére
Gondolom Revolut kártya és azért GDP, állítsd át a PP-n akkor €-ra ennyi a megoldás, ezután mindig €-osként kezeli a PP.
A Wise kártyám nekem is €-osként van megadva, mert többet vásárolok €-ban, mindenféle konverzió nélkül megy a fizetés. Ha meg más devizában kell fizetnem akkor pedig átállítom a fizetéskor, mivel eleve az alap a PayPal konverzió több éve, de mutatja a váltási lehetőséget nagyon nehéz lenne elfelejteni a váltás beállítást.
Annyit változott a koncepció hogy neked kell eldönteni hogy a bankkártya milyen devizával fusson, régen meg azt adtuk meg hogy a bank váltson, de ez az új is a banki váltást biztosítja csak egy kicsit máshogy. -
Dupla konverzió annak nincs, aki tudja, hogy mire készül a PayPal, de aki nincs résen, azt lehúzzák.
Most próbáltam, EUR devizára volt állítva az aliexpress pénzneme, a kosárba a cucc EUR pénznemben meghatározott összeggel került be.
Viszont ha a fizetési módoknál a PayPalt választottam ki, akkor GBP-ben jelent meg az összeg, amit a PayPal nagylelkűen átváltott volna EUR-ra. Végül persze bankkártyával fizettem, így EUR-ban vonta le a pénzt (a számlámon EUR van, nekem az EUR terhelés volt a megfelelő).
-
válasz
Donki Hóte #60891 üzenetére
Ne fárasszál már semmi dupla konverzió, mindenkinek a PayPal-on van lehetőség a banki váltásra állítani és akár fixen is.
Ugyanis ha maradsz az AliExpress-en a $ (€) devizánál akkor a PayPal-on a kártyának azt adod meg hogy $ (€) legyen az alapdevizája, ezért amikor fizetsz a PayPal-al a $-os (€-os) terhelést küldi el a bank felé, semmiféle váltás nem történik, így bankod fogja forintra vagy akármire konvertálni. -
Köszi a segítséget, nem gondoltam volna, hogy új kártya hozzáadásához csakis fizetés indításakor van lehetőség
Mivel most van időm a beállításokkal foglalkozni, ezért inkább rendeltem valamit. Így feljött az új kártya hozzáadási lehetőség, meg a PayPal opció is.
Mivel a PayPal rögtön azzal kezdett, hogy az EUR-ban meghatározott összeget átrakta GBP-be és mindjárt le akart húzni a váltással, inkább rögzítettem az új kártyámat az aliexpressen és tudtam a kiválasztott EUR pénznemben fizetni (EUR van a kártyámon).
-
Csak tudjatok róla:
To celebrate International Workers' Day, many of our sellers will be on holiday from April 30- May 4 (Beijing Time). During that time, order processing and shipping time may be delayed. For this reason, the seller response time for disputes created between April 30-May 4 (Beijing Time) will be extended from 5 to 10 days. -
válasz
Donki Hóte #60885 üzenetére
-
-
válasz
zeon.hu #60882 üzenetére
Jó eséllyel az Saver fajtáknak nem szokás összevonódni, lehet hogy végig a belga számmal jön. Vagy fel lesz minősítve és Standard-ként jönnek. Erre nincs kialakult rendszer, véletlenszerűség van.
Milyen Cainiao számot kaptál, az már a nyomkövetési szám vagy a küldemény azonosító? -
válasz
Donki Hóte #60881 üzenetére
Nem változott semmi, továbbra is fizetéskor lehet hozzáadni a böngészős felületen vagy nem adod hozzá ha egyébként is PayPal-al fizetsz, mert minek vagy a mobil app-ban adod hozzá (Account, Services rész, Wallet)
-
zeon.hu
nagyúr
4 terméket rendeltem egyazon napon.
Mindet AliExpress saver shipping -el, hogy jó eséllyel össze legyen vonva és az ExpressOne hozza ki.
Erre az első termékhez Cainiao trackinget küldött a eladó...
Van még így esély, hogy egyszerre jönnek majd? -
Új kártyát hogyan lehet böngészőből megnyitott aliexpress.com oldalon hozzáadni?
Azt megtaláltam, hogy a régi kártyát hogyan lehet eltávolítani, de arrafelé semmi nyoma új kártya hozáadási lehetőségnek
Azt tudom, hogy majd egyszer, ha fizetek, akkor megadhatok új kártyát, de most szeretném ezt elintézni, később nem akarok ezzel foglalkozni.
Vagy legalább azt hol lehet beállítani, hogy ne alipay-el, hanem PayPal acc-al fizessek?
-
válasz
vadasz70 #60879 üzenetére
Leírva az idézett részen az Összefoglalóban.
150 € értékig nem kell vámot fizetni, annak ellenére hogy vám-árúnyilatkozat szükséges ezekhez is.
Attól felfelé is előfordul hogy 0% a mértéke, az a terméktől függ hogy a vámtarifa szabályozásban mi van megadva a mértékére.
Szóval lehet úgy vásárolni hogy ne legyen vám, ha nincs vagy 0%-os.A külföldről érkező dolgokra viszont áfát kell fizetni, ezt vagy az eladó szedi be vagy a szállító, itt nincs értékhatár. 0,1 €, $ értéktől fizetendő.
És még egy, ha a Magyar Posta kézbesítő és a küldemény nem EU-s feladással kerül hozzájuk akkor ők kérnek vámkezelési szolgáltatási díjat. -
LouiS22
veterán
válasz
SunMount3r #60876 üzenetére
Ha másért nem is, az pl. egy hasznos funkciója az appnak, hogy a tracking változáskor értesítést küld (pl. megérkezett az országba szerintük a pekidzs).
-
válasz
SunMount3r #60876 üzenetére
A mobil app-ot használva van fizetési árkedvezmény, ott lehet a gyűjtött érméket felhasználni, kuponra váltani, a játékokkal vannak pont, kupon szerzési lehetőségek és csak mobil app-os akciók.
Szerintem nincs első használatos kedvezmény, mert annál lényegesen több kedvezmény fordul elő. -
SunMount3r
nagyúr
Böngészőből rendeltem eddig mindig az Ali-ról, de van értelme feltennem mobil-ra az Ali-s app-ot? Olyanokra gondolok, hogy kedvezmények, kuponok...? Pl. ugye én már nem vagyok "new user", de ha most rakom fel először az app-ot, ugyan ezzel az user-el, akkor kapok érte valami kupont?
Köszi!
-
válasz
quadxyz #60872 üzenetére
Ha a vásárláskor nem fizetted a kereskedőnél az áfát akkor majd az itteni kézbesítő cég fogja beszedni, de az biztos hogy nem a svájci posta, mert itt Magyarországon a Magyar Posta a partnerük.
Biztonság kedvéért itt nézegesd, mert azért elő fordulhat hogy még sem a Magyar Posta hozza, mert változhat a szállítási szolgáltató. -
válasz
tknof1871 #60871 üzenetére
Megkeresed a böngészős oldalon és ha használod akkor a mobil appban az értesítési beállításokat és nem engedélyezed.
Böngésző:
Account, Setting, Activate email notifications, Disable (szürke színű). Ha az Enable gombot látod sárga színnel akkor nincs bekapcsolva.
Mobil app:
Account, fogaskerékNotification setting, balra húzod ami most engedélyezve, de ennél az Orders és az Others jó lenne ha maradna, az utolsó a Receive Email Notification lenne az e-mail-es elérés, azt kapcsold ki és a Promotions-t, de ezek Orders, Promotions, Others a mobil app-on belül jönnek
Mondjuk én nem kapok semmiféle e-mailt, pedig engedélyezve van. -
quadxyz
újonc
Sziasztok!
Rendeltem egy kínai oldalról, és kaptam egy AG......CN trackinget, de az emailben ezt írják:
Generally it takes 12-20 business days for delivery depending on your location by Swiss Post Registered Air Mail. While the carrier transit time and customs clearance time are beyond our control, some parcels may takes more days. Please email us if your package is not delivered after 4 weeks so we can contact post office to trace it for you.Akkor most a Swiss Post hozzá és ők intézik az ÁFÁT vagy nekem kell?
-
tknof1871
őstag
Üdv! Hol lehet leiratkozni az emailben küldött reklámokról?
-
draco31
veterán
18.-án rendeltem egy cucot, ma megérkezett. Szerencsém volt, vagy gyorsult a szállítás? Kínából jött.
-
Atomgeszi
nagyúr
Sziasztok
Március 17-én rendeltem egy napszemüveget Aliról, aminek kaptam akkor egy RVxyxyxyxyxyCN TN-t... ami a mai napig semmit nem ír a csomag állapotáról.
Mi lehet vajon ezzel? Készüljek arra, hogy duplán sarcolnak és fizethetek ki mindent?
-
gyula701
újonc
A posta kontra futár témában, egyik kutya másik eb. A futárok törtek már össze pótohatatlan dolgokat, távollétemben beadják az árút a szomszédomhoz, akivel 10éve fasirtban vagyunk stb. A postán maradót azért választottam, mert a feleségem ott dolgozik. De nagyon sokat romlott az egyébként sem világszínvonalú szolgáltatásuk. Belföldön úgy ahogy elmegy.
-
válasz
LouiS22 #60860 üzenetére
A postán maradókról tudtommal nem küldenek értesítőt, csak azokról amit nem hoznak ki a postaláda méret miatt. Több belföldes ajánlott esetén ezt tapasztaltam, nekem kellett figyelnem a nyomkövetést hogy mikor írják be hogy megérkezett, még 2 hónappal ezelőtt is így kaptam meg.
-
LouiS22
veterán
+1. Rugalmatlan, macerás, a kínai dömpingre válaszul "nem fér be a postaládába szerintünk, nem visszük ki", sértődött kommünikék a kínai rendelésáradatra, stb. Talán az elmúlt 10 év egyetlen értelmesnek mutatkozó fejlesztése az volt, hogy haladva a korral képesek sms-t küldeni arról, hogy érkezett valamid és ballagj be a postára. Ja, meg a printelt "értesítő cetli". De egyébként továbbra is a szocializmus egyik megmaradt szigete az egész cég.
-
válasz
SunMount3r #60858 üzenetére
De van, az AliExpress saver az a legtöbbször belga postai azonosítót kap és azt a Magyar Posta kézbesíti.
De ahogy gondoljátok, 10 éve rendszeresen vásárolok az AliExpressről, de a Magyar Posta az azóta a megbízhatatlan kategória, még a változások előtt is mindig nyomkövetős, fizetős szállítással rendeltem, hogy biztosítva legyen.
Sose postán maradóként, mert még a könyveltek esetén sem értesítenek ha már átvehető és nagy a rizikó a tárolási módjukban is, és képesek "elveszíteni" a csomagokat. Inkább egy másodlagos átvételi lehetőséget biztosítottam, csak ne maradjon a kezük közt, legyen kihozva. Ráadásul most már fizetni is kell érte, ha nem EU-s az azonosító.
Még céges címre sem kérem. -
válasz
gyula701 #60855 üzenetére
Akkor kiderült a probléma, ezeket a postán nem lehet átvenni, a futárcégek oda nem kézbesítenek.
Ha ilyet szeretnél akkor neked nem érdemes Aliexpress standard esetleg AliExpress saver szállítással vásárolni hanem a China Post Registered Air Mail-el és a Cainiao global szállítások, de ez utóbbiaknál is átfordulhat futárosra. -
gyula701
újonc
Köszönöm az infót, és azt is, hogy ilyen gyors. A Cainiao szerint az elsö rendelésem utolsó bejegyzése a sikeres vámkezelés. De erröl már lemondtam. A frissebb rendelésemnél a sikeres vámkezelés után van még "Arrive at transit country or facility" bejegyzés...Illetve lehetséges, hogy az zavaró tényezö, hogy én postát adok meg szállitási cimnek postánmaradó csomagként?
-
válasz
gyula701 #60853 üzenetére
De mi az hogy nem posta?
Az hogy nem minden AliExpressen vásárolt küldeményt a Magyar Posta kézbesíti. Vannak futárcéges kézbesítésűek is.
Az a nyomkövetési szám szintén "tisztességes" a futár cégek nem a a postai szabvány nyomkövetési azonosítókat használják.
2021 július 1-től változott a rendszerm az hogy előtte mi volt az nem igazán számít.
Az a jó hogy így nem kell a kézbesítésért külön díjat fizetnünk, mert a Magyar Posta csak azért kér pénzt hogy elektronikusan elküldje a vám-árúnyilatkozatot a vámosoknak amiért a 399/799 Ft az nagyon sok. Aztán ha nincs szerencséd még az áfát is elkérik újból és akkor már több pénzt kérnek az adat feldolgozásért, az is sok.
Hol nézed az adatokat? Kiindulási alapnak ezt javaslom, még postai küldemények esetén is. -
gyula701
újonc
Van egy frisseb rendelés is. Újra rendeltem, mert nagyon kellene at áru. Az ugyan igy járt, de az még csak 19.-étől van ebben az állapotban. Sikeres vámkezelés és kész. De mi az hogy nem posta? 10 éve rendelek az aliról 99%-ban minden megérkezett. Igaz, hogy régebben "tisztességes" tracking numbereket kaptam, ami megjelent a magyar posta trackingban is, többnyire.
-
válasz
LouiS22 #60851 üzenetére
Megnézted a nyomkövetésükben hogy átkerült hozzájuk a Cainiao-tól, volt-e kézbesítési kísérlet? A nyomkövetési szám az Express One, de csak akkor viszik és értesítenek, ha meg is kapják, a vámolási bejegyzésed után lenni kell egy Központi raktárba érkezésinek.
Ha nincs ilyen, akkor a Cainiao nem adta át nekik, így értesíteni sem tudtak, tehát elveszett.
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- MSI Thin 15 Gamer Laptop új, csak kibontott 35hónap garanciával.
- Dell Precision 7510 i7-6820HQ/16GB/256+500Gb/Nvidia1000M/Win11PRO
- Dell Precision 3520 i7-7700HQ/16GB/512NVMe/Nvidia620/WIN11PRO Új aksi.
- Lenovo LOQ 15APH8 Bankmentes, kamatmentes részletfizetés
- Oukitel OT5 tablet 12" 2K Display 12 GB memória, 256 GB háttértár, 4G LTE Dual SIM, 11000mAh Akku
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- Thinkpad P16s notebookot vennék
- AKCIÓ! Intel Core i5 4690K 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest