-
PROHARDVER!
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
lacoka55
tag
megkaptam ma az UH--BE csomagomat úgy hogy bementem a helyi postára megkérdezni hogy megjött e már a csomagom a postás lány azt mondta hogy ma jött meg oda tudja adni de csak hétfőn tud erről sms-t küldeni
ha ma jött meg miért kellene erre várni hétfőig ?
hogyha meg ma ideadta miért kell neki hétfőn erről sms-t küldeni [kép] -
ANT
őstag
Két különböző eladótól rendeltem különböző termékeket, amiket a kosárba rakva egyszerre fizettem ki. A két pakkhoz először két különböző, S00000.... kezdetű azonosítót kaptam. Aztán ma reggelre ezek "átfordultak" Expressone csomagokká, de immár egyetlen, 15827...kezdetű TN-nel. Létezik az, hogy ezek tényleg együtt fognak utazni a célig?
-
laleeee
őstag
Hallott már valaki ilyen szállítási módról hogy 'AliExpress worry-free standard' ? Miféle ez, jóféle ? :)
-
-
Charx
senior tag
Ezeket a vásárlásokat, áfa befizetéseket, kell majd az adóbevallásban jelezni?
-
tonermagus
aktív tag
Már kezdtem lemondani erről a csomagról : LT905220904NL
A jelenlegi helyét nézve mikorra várható az hogy megkapom? 1-2 hét? -
veze
őstag
válasz
ggabor02 #55782 üzenetére
Nekem egy 07. 13-án feladott küldeményem tünt el
kb 50 napja inditottam keresést a feladó postán a szevény birtokában ezt le is bélyegezték a hátoldalán de választ azota sem kaptam.3 hete újra reklamáltam, a postán ujra felvették a jegyzőkönyvet , arra sem válaszoltak.
Ma más tárgykörben kaptak tőlük üzenetet:
Korábban kezelt küldeményekkel kapcsolatos téves tájékoztatás:
Tájékoztatjuk, hogy 2021.09.29. 21:15 óra és 2021.09.30. 03:00 óra között küldött "Visszaigazolás VÁM online fizetésről " tárgyú e-mail(ek) nem aktuális, hanem korábbi küldeményével kapcsolatos értesítések, melyeket most egy rendszerfrissítés miatt generált ismét az üzenetküldő rendszer. Kérjük, ezen üzenet(ek)et tekintse tárgytalannak, azokkal Önnek semmilyen további teendője nincs. Elnézését kérjük az esetlegesen okozott kellemetlenség miatt.
És a mai online ügyintézéssel kapcsolatos tevékenységem során pedig ezt kaptam [kép]
-
ggabor02
aktív tag
Nem csak az alis IOSS adatokkal vannak bajban a postánál:
[link] -
lacoka55
tag
még nem kaptam meg
24 Sze 2021 13:19 A bejövő küldemény átvétele a kicserélőben Nemzetközi Posta Kicserélő Központ UH--BE -
válasz
dragonfx #55776 üzenetére
Ami a Posta vonalán nem EU-n belülről van küldve az mind automatikus vámolású, nem elkapás kérdése.
Majd értesít a posta és akkor lehet fizetni online, ha nem értesít, de nyomkövetésnél látsz olyat hogy online fizetés és működik a vámos ügyfélszolgálat, akkor telefonon elkérheted a kódot a bejegyzés megjelenésétől számolt 48 órán belül, de ezen idő alatt ki is kell fizetni. -
válasz
laleeee #55774 üzenetére
Majd igen, Magyar Posta lenne az mert ez postai nyomkövetési szám. Viszont ez még változhat, kaphat másik számot. Az ezután következő bejegyzések alapján lehet eldönteni. Mert most még mondjuk úgy csak a szám van megigényelve. Elmegy-e Hollandiába vagy direkt érkezik Budapestre, ekkor valószínűleg nem posta fogja kézbesíteni
-
-
cof
veterán
-
cof
veterán
Free Shipping
to Hungary via Aliexpress Selection StandardEzzel van valakinek tapasztalata? Nekem új. [link]
-
miti5
tag
Érdekesség ! Alistandard shiping szerintem nagyon jó lett, gyors és nem kell fizetni se 400 se 800Ft-ot a csomag után, kb 2 hét alatt itt van. Expressone futár hozza ki ,nem is a posta !
-
dudi6
senior tag
Sziasztok!
Július 1 óta nem rendeltem semmit, viszont most vettem egy ilyen kvm switchet belga raktárból. Az lenne a kérdésem, hogy csak várjam a csomagot vagy van valami dolgom? Kell a posta felé jeleznem valamit?
Köszönöm -
Manus4
csendes tag
Liege-ről most mi a tapasztalat?Most ért oda egy U...BE csomagom. Standard shippinggel rendeltem. Sajna nem futáros lett.
-
válasz
laleeee #55755 üzenetére
Ha szerencséd van akkor átküldik Hong Kongba.
Mert ez két helyre mehet, Küldemény előkészítése nemzetközi szállításra. Oda vagy vissza ide.
Amikor elsőként felmerült akkor is írtam,hogy a postásoknak illene tudni, hogy Kína és Hong Kong postailag és egyébként is két külön államnak minősül, hiába kínai gyarmat az utóbbi. Bár nem szereti a kínai állami vezetés a gyarmat szót. -
laleeee
őstag
Visszaküldtem egy terméket Hongkongba ,de a Magyar posta Kínába küldte .Szerintetek ez most hol tart vagy mit csinál ez a csomag ? [link]
-
cof
veterán
válasz
dethroner #55752 üzenetére
Én lengyel raktárból rendeltem, kínából küldték. Ugyanígy a DPD hozta, hollandoknál lépett be EU-ba, nem panaszkodom mert 11 nap alatt itt volt. Persze meg lehet kérdezni az eladókat, hogy van-e EU raktáron, de úgyis szokásuk füllenteni... de a 14 nap nálam még bőven belefér az EU-s rendelésnél is.
-
válasz
dethroner #55752 üzenetére
A raktári készlet mennyiség kiírása finoman fogalmazva is nem tekinthető pontosnak. Arra nem érdemes alapozni. Kaptál egy DPD nyomkövetési számot és vagy Belgiumból vagy Franciaországból érkezve viszi házhoz a magyar DPD futár. Shenzenből csak egy konténer jött, nem a csomagod.
Egyébként is az áfát kifizetted, ha importálós lenne akkor sem kell már fizetni semmit és ezeknél csak a Magyar Posta kér kezelési díjat, ezt pedig nem ők szállítják. -
dethroner
veterán
Amikor vettem, akkor azt hiszem az összes raktárból lehetett rendelni, és pont a szállítási idő és az ár miatt vettem spanyol raktárból. Na most pont a gyorsaságot buktam el, ami nem a világ, talán a jövő héten csak beesik. Ami jobban érdekel, hogy így, a kínai raktár miatt tényleg nem lesz már semmi fizetnivaló?
-
válasz
dethroner #55750 üzenetére
27-én megérkezett (Arrived at AIRPORT of Destination) majd feldolgozza a DPD központ és nemsokára hozni fogják.
Abban igazad van hogy Kínából küldték és ez így nem igazán korrekt, de nem volt a spanyol raktárban, de ezzel még nincs gond, mert az van vele amit írtam, csak hosszabb szállítási idő. Mindig azt javaslom hogy mielőtt EU-s raktárból vásárolnánk rá kell kérdezni van-e náluk belőle annyi amennyit meg akarunk venni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- AMD CPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Projektor topic
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Google Pixel 9 Pro készülékek 128gb / 256 gb / 512gb - Szép állapot, garancia, akár beszámítással
- Xiaomi Poco X7 Pro 5G 12/512gb - Makulátlan, garanciális, akár beszámítással
- Xiaomi 14T Pro 12/512gb - Makulátlan, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S25 12/256gb - Újszerű, akár beszámítással
- Eladó Cooler Master Masterliquid ML240L V2 RGB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest