- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- ASUS ROG Ally
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
-
PROHARDVER!
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lucho7
tag
Sziasztok, RE *****CN es csomag utolsó bejegyzés Consignment departure 06:28 án, ezzel ugyan mi lehet?
Van olyan ami ezt a státuszt 1.5 hónap után kapta csak meg. -
Gabor0224
csendes tag
Ismét kösz a válaszokért!
Lépcsőházban lakom én is, így ez a kertes dolog kilőve. Remélem a topikgazdának lesz igaza, és megkerül majd. Holnap pont túlórázom majd, alig leszek otthon, csak délelőtt egy kicsit, ha holnap hozná, az kicsit vicces lesz. Hívni mindenképp felhívom őket, bár szintén véleményekben az van, hogy baromi nehéz elérni az ügyfélszolgálatukat.
Írok majd, hogy mi lett, ha megkerült, akkor azért, ha nem, akkor azért. -
veze
őstag
válasz
Gabor0224 #42392 üzenetére
Nálam a dpd a kinábol hozzájuk ( rajtuk keresztül) szállított csomagokat nemes egyszerüséggel bedobálja a kapunk keresztül az udvarba ( magánház , tehát el nem lopja onnan senki, max a kutya megrágja
először még felhivott , és nem tudtam otthon lenni kérdezte bedobja, jobb hiján, más lehetőséget nem tudtam, mondtam hogy igen. Azóta azt az utolso2 métert légipostán teszik meg
ettől függetlenül utálom hogy a dpd-vel küldik ki, és nem a postával. mert a postán ismernek és automatikusan postan maradó lesz minden és bemegyek érte. ez meg ezért nem szeretem ha a dpd meg kihozza..
a másik: a máshol kézbesített csomag( tracking szerint)
az utobbi időben volt olyan hogy egy bizonyos elado , három egymást követő küldeménye is máshol lett kézbesítve.. Kénytelen vagyok most már azt feltételezni hogy ez nem lehet véletlen.. egy tracking számot kiszór több eladásra is, aztán lehet lesz olyan aki nem is reklamálja..elfelejti, nem tudja hogy kell stb. aki meg igen , annak visszafizet, és addig nála volt a pénz.. -
válasz
Gabor0224 #42396 üzenetére
Holnap hívd fel őket, ne a jövő héten. De lehet hogy hétfőn kézbesítik újból, függetlenül attól hogy mit látsz a nyomkövetésben. Nem fért bele a 19-i kézbesítés a futárnak, mert több hülye ügyfelet fogott ki, de valamit be kellett írni, én is találkoztam ilyennel már.
De nincs gond a DPD-vel, néhányan eltúlozzák a panaszaikat. Hozott nekem úgy csomagot hogy az eladó lehagyta a címkéről a telefonszámot és az e-mail címet is, egészen véletlenül nem tudtak értesíteni, csak a cetli a lépcsőházi ajtón.
Azon volt telefonszáma futárnak és a következő kézbesítési kísérlet ideje és összehoztuk a találkát. De ezzel a cetlis dologgal meg van egy probléma, ami nem DPD gond, hogy néhány hülye azzal szórakozik hogy leveszi az értesítőt és eldobja. -
Gabor0224
csendes tag
Köszi a választ!
A szomszédaimmal jóban vagyok, ha náluk lenne, 3 nap alatt már átadták volna. De 11:12-kor otthon voltam, viszont nem volt nálunk a futár.
Azért nem gondolom, hogy rossz nyomkövetési számot adtak, mert ha a DPD követőjébe beírom a csomagszámot, plusz az irányítószámot, akkor kidobja a címzett nevét, ami passzol. Most mennyi az esélye, hogy nagyjából ugyanabban az időben, ugyanabba a városba, ugyanarra a névre rendel valaki csomagot Kínából, ugyanattól a cégtől (És nem is Kovács Pistikének hívnak, hogy túl gyakori lenne a nevem).
A neten elég sok rossz vélemény van a DPD-ről, nem egy ember írta, hogy még a Magyar Postánál is rosszabbak, érdemes őket kerülni.
Az ottani vélemények alapján keresztet vethetek a csomagomra :(
És mivel bejelölte a futár, hogy kézbesítve, akár mit is csinált vele, vélhetően refundra sem számíthatok, ilyet is olvastam, hogy egy hasonló esetet törölt az Ali.
Van a DPD oldalán érdeklődési és panasz lehetőség is, az előbbire töltöttem ki űrlapot, meg telefonálom is majd a jövőhéten, hátha... -
válasz
lacoka55 #42394 üzenetére
A PayPal lényege hogy megadod az e-mail címedet és arra egy másik PayPal fióktól tudnak pénzt küldeni. Ez a pénz a PayPal egyenlegedre kerül és vagy elvásárolod vagy kiutaltatod a bankszámládra, de ez már a megkapása után a te dolgod.
Tehát csak az e-mail cím kell.
Ha kell több információ akkor a PayPal topik Összefoglalójában a legfontosabb dolgok benne vannak. -
lacoka55
tag
köszi akkor a válaszban elég ha megadom az email címemet ? más a PayPal-nál nekem csak a bank kártya van megadva elég ez hogy visszakapjam a pénzt vagy meg kell adnom a bank nevét és a számla számot ?
az hogy mennyit küld vissza nem nagyon érdekel kis összeg a teljes összeg felét akarja vissza küldeni
úgy látszik az eladók közül nincs mindenki tisztában a terméke tulajdonságaival ez már máskor is előfordult hogy rossz adatok voltak megadva egy hasonló áramkörhöz -
válasz
Gabor0224 #42392 üzenetére
A DPD nem ad le semmit a postán. Ha nem tudják kézbesíteni visszaviszik a depóban és próbálkoznak újból, de előtte mindig értesítenek, ezért is gondolom hogy ez szám nem a te csomagodé volt. De volt már olyan hogy a szomszédnak adták át.
Hétfőn felhívhatod őket és esetleg pontosíthatsz velük.
Amit kaptál az AliExpresstől az ez egy sablon szöveg. -
Gabor0224
csendes tag
Helló!
Rendeltem az Aliról egy okosórát, amit a DPD-vel küldtek el, mellékelném a nyomkövetést:
Delivered
2020-08-19 11:12:00 [HUN,Kecskemét (HU)]
Parcel out for delivery
2020-08-19 06:48:00 [HUN,Kecskemét (HU)]
At parcel delivery centre
2020-08-19 06:46:00 [HUN,Kecskemét (HU)]
In transit
2020-08-18 23:36:00 [HUN]
Last mile=> DPD, number ***********827
2020-08-09 03:30:17 [china]
Departed from Yanwen Facility
2020-08-09 01:30:17 [china]
Process completed in Yanwen Facility
2020-08-08 01:22:09 [china]
Parcel handed to DPD
2020-08-08 00:23:00 [china]
Order information has been transmitted to DPD
2020-08-08 00:23:00 [china]
Picked up
2020-08-07 21:31:41 [china]A probléma az, hogy én nem kaptam meg a csomagot, otthon voltam az említett időszakban, mindössze 13:30-14:30 között ugrottam el otthonról, de se egy értesítő, se egy telefonhívás, semmi. nem volt. A DPD nyomkövetője szerint is kézbesítve van, illetve bármelyik nyomkövető szerint is. Ellenben kaptam egy e-mailt az Alitól, ami nem tudom sablonüzenet-e:
Hi HU shopper,
Your order 8017xxxxxxxx7447 has arrived at your local post office. Come pick it up!Akkor most mi van? Szállítási címnek az én lakcímem van megadva. A DPD-nek nekem kellett volna kihoznia, és elkavarodhatott, vagy a DPD a közeli postára adta le, és majd a postás hozza?
-
-
lacoka55
tag
Sziasztok vásároltam 3 ilyen áramkört [link] de az eladó nem ezt küldte küldtem vissza neki képet a megérkezett lapokról kérdeztem hogy miért nem azt küldte ami a képen van azt válaszolta hogy az ugyan az próbáljam ki
megpróbáltam elmagyarázni hogy mi a különbség a 2 lap között úgy látszik megértette mert felajánlotta hogy vissza fizetné a vételár felét PayPal számlára de nem tudom hogy mit és hogyan adjam meg neki PayPal számlám van de régen nem használtam -
válasz
Voice24 #42385 üzenetére
Mindegyiknél ez van, aztán miután leszállt a repülő Csungkingban onnan már sínen van a dolog. nehogy azt hidd ha megérkezik nem fogom szóvá tenni az eladónak, hogy az air mail-t azért nem úgy gondoltam hogy a bakter a konténerben dobálja fel a levegőbe a csomagot, hogy air shipping legyen.
-
Voice24
őstag
válasz
Zoli-bácsi #42383 üzenetére
Nekem is mindkét csomagom ilyen szállítással érkezik (valamikor), sőt, az egyiknél még van is olyan bejegyzés, hogy shipped by air...
-
válasz
Zoli-bácsi #42383 üzenetére
Környezetbarátabb a szállítás így, legalább az vigasztaljon bennünket.
-
Voice24
őstag
válasz
Zoli-bácsi #42380 üzenetére
Akkor várjuk együtt a vonatot, talán még ebben az évben megteszi azt a kb. 900 km-t Vilnius és Budapest között, nekem két csomagom dekkol ott.
-
válasz
Zoli-bácsi #42380 üzenetére
Hát most semmit sem ír az MP mert nem működik, de Litvániában van még, oda érkezett meg. Jul 14, 2020 12:26 Arrive at the destination processing center Vilnius, Lithuania
De írtuk hogy a vasutas szállítás esetlén több megérkezés van, -
Zoli-bácsi
senior tag
Ha már csomag, én is kérdezek. RE096462347CN ezzel vajon mi lehet? Posta nyomkövetése nem írja hogy beérkezett volna, de a Parcelsapp pl. igen.
-
válasz
lacoka55 #42378 üzenetére
A Magyar Posta oldal nem érhető el, karbantartás van.
De az alábbi szöveg a várható kézbesítést, ténylegesen a várható érkezést jelenti, hiszen kézbesítés előtt még vannak elvégzendő dolgok vele, nem hiba:
Aug 24, 2020 19:00 Preparing a shipment for delivery Magyar Posta
Itt nincs ilyen bejegyzés.
Emitt meg ez van:szóval lehetne hiba is.
A futár cégek is, az MPL is szoktak előzetes értesítést -jövőbe mutatót- bejegyezni, akkor miért ne tehetné meg egy másik posta is?
-
lacoka55
tag
sziasztok RB992959325SG itt is az utolsó bejegyzés Aug 24, 2020 19:00 Magyar Posta Küldemény előkészítése szállításhoz
-
-
KeFer
csendes tag
Szeretném kérni azon fórumtársak segítségét, akik az utóbbi időben vásároltak ''Cainiao Standard For Special Goods'' szállítási móddal. Kérem, mondjátok el a tapasztalatokat, hogy mire számíthatok. Következő rendelésemnél csak akkor van esélyem ÁFA határ alá kerülnöm, ha ezt az ingyenes (de nyomkövethető) szállítási módot választom. Kicsit félek tőle.
-
Értem. De itt volt a 23:45 majd a 23:59 is és nincs előre dátum. Volt ilyen az utóbbi időben (tavaszi időszak), hogy valamiért elsőre nem tudták elküldeni és a 2.-4. egymást követő ilyen bejegyzés után jött el. Persze szokott lenni adatbázis hiba, de nem mindig az MP-nál.
-
KeFer
csendes tag
Én is csak az utóbbi egy hétben tapasztalom ezt a jelenséget. És nagyon gyanús a 23:59 időpont is. Gabesz25 szállítmánya is ezt mutatja. Az én eseteimben a 3 napos előredátumozás pedig végképp érthetetlen. Már nem is veszem figyelembe ezeket a bejegyzéseket. Csak érdekességként említettem meg.
-
Ez nem biztos hogy náluk zavar, lehet hogy akkor vesz át adatokat, nem ők írják be és időzóna szinkronizáció gond, de mint látod a képen itt nincs olyan probléma.
Az van hogy június 22-én el akarták küldeni, az nem jött össze és most augusztus 20-án újból. Ez még a Kínában születő információ amit átvesz a Magyar Posta rendszere és beírja a saját adatbázisba.
Én nem vettem egyébként ilyen hibát észre már hosszú ideje a nekem küldött csomagoknál. -
KeFer
csendes tag
válasz
Gabesz25 #42369 üzenetére
Ez valami zavar a Magyar Posta rendszerében. Az utóbbi napokban én is sorozatban kapom az ilyen valótlan belyegyzéseket a könyvelt szállítmányok esetében is. Az egyik már tegnap (aug.21.) mutatott aug. 24.-re, azaz holnaputánra vontkozó bejegyzést. Ezen bejegyzések jelentős részére jellemző, hogy 23:59 időponttal történnek.
-
Gabesz25
tag
Sziasztok. A két hónapja rendelt csomagomhoz bekerült egy bejegyzés a Magyar posta által. Ez most mi? Ha international transport előkészítés általuk, akkor ez visszaküldés? Vagy csak valami kamu bejegyzés?
-
Voice24
őstag
Nekem eddig egyetlen olyan csomagom volt, ami Vilniuson keresztül vonatozott, és már nálam van. Most visszanéztem a ninján, Vilnius és Budapest között nekem sincs egyetlen más bejegyzés sem, viszont ez is megtette azt az érthetetlen utat, hogy Brestből Vilniusba ment.
De azt is tartom továbbra is, hogy a fehérorosz belpolitikai dolgok csak maximum két hete lehetnek hatással a szállításokra, a választás előtt nem nagyon volt ott gond (legalábbis nem szerepelt napi szinten a hírekben), így a júliusi, augusztus eleji vonatos késések nem foghatók erre. -
KeFer
csendes tag
Akkor azt nézd meg, hogy honnan indult el a beszélgetésünk. Te írtad, hogy a vonat Vilnius - Minszk - Breszt - Varsó úton megy. Én rákérdeztem, hogy a te nyomkövetéseid mutatják ezt az útvonalat? Azt kellett volna írnod, hogy IGEN. És akkor nem indult volna ez a levelezés. Bár én teljesen logikátlannak tartom, hogy a Kínából induló vonat áthaladva Minszken, belép az EU-ba, elmegy Vilniusba, Majd kilép az EU- ból és Minszken ismételten áthaladva újból belép az EU-ba. De ha te ezt így tudod, akkor elfogadom.
-
Szerintem pontosan leírtam hogy mi a helyzet, így nem kell néznem.
Az hogy nálad nincs beírva nem jelenti azt hogy nincs is közben megálló, van ahol be van írva és van ahol nincs,
Nálad nincs, nálam meg be volt írva. Mindkét eseteben ugyanazon a sínpáron jönnek a konténerek, és nincs jelentősége hogy látod kiírva vagy nem látod kiírva.
De akkor mi is volt a probléma ezzel?
Jun 23, 2020 18:09 Arrive at the destination processing center Vilnius, Lithuania China Post
Jul 24, 2020 19:23 Arrive at the destination processing center Budapest China Post
Az hogy 1 hónap eltelt a két időpont közt az nem azt jelenti hogy addig Vilniusban várakozott. Akár Minszk vagy Breszt vagy a lengyel városban. A belpolitikai és vírus helyzet miatt inkább a Fehéroroszországra gyanakszom.
De mi van a Magyar Postával?
Elküldik Kínából
2020.05.30. | 13:13 Küldemény előkészítése nemzetközi szállításra
Megérkezik ide:
2020.07.24. | 19:23 A bejövő küldemény átvétele a kicserélőben Nemzetközi Posta Kicserélő Központ
Ha két időpont közti dolgokat ha nem írják be a nemzetközi postai adatbázisba akkor ők nem tudják átemelni.A másik számnál meg van egy közbenső állomás augusztus 13-án, ez Breszt lehet és azután érkezett meg Magyarországra 19-én a Jul 22, 2020 12:49 Arrive at the destination processing center Vilnius, Lithuania után.
-
KeFer
csendes tag
Ha nem hiszel nekem, akkor talán hiszel a saját szemednek. Eddig 2 küldeményem jutott el Budapestig:
RV435447262CN
RV467499703CN
Nézd meg a nyomkövetéseket. Vilnius és Bp között egyetlen egy bejegyzés sincs. Mint ahogy az előbb írtam, a Magyar Posta bejegyzése hülyeség. Már jóval a feltüntetett időpont előtt mutatta a rendszer. -
de Vilniust követően nincs bejegyzés addig, míg Budapestre nem ér. ez nem igaz.
Pedig ha jön akkor van:
Az hogy nálad nincs beírva nem jelenti azt hogy nincs is közben megálló, van ahol be van írva és van ahol nincs, előfordulhat hogy augusztustól változott és nem írják be, de a síneket nem tették arrább, Bresztbe el fog menni és még átjön a lengyeleken, szlovákokon is -
KeFer
csendes tag
Természetesen itt is!!! nézem. Vilnius és Bp között nincs bejegyzés semmiféle köztes állomásról, ha a Magyar Posta egy teljesen hiteltelen megjegyzését figyelmen kívül hagyom.
Gyakorlatilag ez a két bejegyzés követi egymást.
Jul 22, 2020 12:49 Arrive at the destination processing center Vilnius, Lithuania
Aug 19, 2020 15:55 Arrived at destination country BudapestNehogy félreértsük egymást. Kínától Vilniusig tökéletes a nyomkövetés, de Vilniust követően nincs bejegyzés addig, míg Budapestre nem ér.
-
Voice24
őstag
De arra szerintem továbbra sincs logikus magyarázat, hogy Brestből miért kell egy Magyarországra tartó csomagnak előbb Vilniusba mennie, ha onnan ismét Fehéroroszországon keresztül jön ide. Kb olyan, mintha egy Szlovákiából Lengyelországba tartó csomagot előbb elhoznának hozzánk, majd innen menne ismét Szlovákián át a végcélhoz.
-
válasz
jozsohaver #42355 üzenetére
Hát annak már lassan érkeznie kellene, akármit is mutat a nyomkövetés.
-
B-L-A-C-K
titán
Már többször észrevettem hogyha más böngészőből lépek be, van hogy az árak másak, van hogy nincs ingyen posta a másiknál van, ez miért van?
Itt egy jelenlegi példa:
Microsoft Edge-ből lépek be alira ingyenes a posta:
Chrome-ból lépek be, már 3,40 dollár a posta, és mint opciót nem is hozza frl az ingyenest:
-
válasz
Voice24 #42352 üzenetére
Szmolenszkből (Oroszország) érkező konténerek egy baráti országból érkeznek Fehéroroszországba, azzal illik foglalkozni.
A Vilniusból érkező ez már nem annyira barát, ráadásul az egyáltalán nem barát EU vidékre kell továbbítani, de nem igazán mélyednék bele a hozzáállásuk megtárgyalásába. -
Voice24
őstag
A július 9. óta Vilniusban csücsülő csomagom érdekes utat jár be, most néztem a ninján (RE081905035CN). Dostykból előbb Brestbe érkezett, majd onnan (tőlünk természetesen távolodva) ment Vilniusba. A Dostyktól Vilniusig tartó hosszú távot bő két hét alatt megtette, miközben áthaladt Fehéroroszországon is. Tehát nem feltétlenül Fehéroroszország az indoka a Vilniustól Budapestig tartó botrányosan hosszú cammogásnak.
Amúgy elég logikátlan, hogy ha tényleg az van, hogy Vilniusból Fehéroroszországon keresztül történik felénk a szállítás. Akkor ehhez miért kell az eleve Brestbe érkező csomagot előbb Vilniusba vinni?
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500XT 4GB BitFenix Neos Thermaltake 500W
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest