- Hardver vagy nem hardver, az itt a kérdés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- OLED TV topic
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kijelzőre és tartozékokra gyúr a Huawei MatePad Pro 12.2
- Milyen notebookot vegyek?
-
PROHARDVER!
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
EXIEZ
aktív tag
Segitseg kellene. 07.11 kor lejart a vedelem, tehat 15 napom van arra elvileg hogy refundot nyissak. Ha a korabban megnyitottat bezarom akkor ujat nyithatok? Mert mar lejart az ido erre ali tovabbra is azt mondta hogy varjak mert uton van..... Marcius eleje ota...
-
válasz
Bigemperor #41088 üzenetére
Ha 1 órán belül Cancel ahhoz nincs köze az eladónak, törli az AliExpress.
Egyébként is írja az AliExpress hogy a max 24 órás fizetés ellenőrzés után adják át a megrendelést az eladónak. Csoda lenne ha reagálna arra amiről még nem is tud.
A Finished azt jelenti hogy a banki mókák után jön vissza a pénzed, pár munkanap. -
Van egy logisztikai küldemény azonosítód, ehhez szoktak hozzárendelni nyomkövetési számot a szállító cég által.
Megvásároltam valamit, a kereskedő megrendeli a szállítást kap egy azonosítót a csomaghoz ezt beírja az AliExpress oldlán.ezután a logisztikai cég a szállítás módjától függően hozzárendeli egy nyomkövetési valamit.
Ha van még további szállító a vonalban akkor lehet neki még egy másik.
Viszont mivel a SunYou Logistics futáros ezért náluk marad ez a szám SYRM104401326, nem kötik a többi azonosítóhoz és te nem látod a többi "technikai jellegű" szállítási azonosítót, csak a Meest (PPP) értesít.
És ennél is jön a csalás:
Jun 29, 2020 08:53 SunYou Logistics Arrived at destination country airport Hungary
Ekkor nem Magyarországra érkezett meg. -
Bigemperor
senior tag
Tegnap rendeltem egy Android tv boxot,annak ellenére hogy előtte nap beállítottam,sajnos úgy tűnik rosszul néztem meg és nem EU plug-os volt.Emiatt azonnal a rendelés után a megjelenő cancelled ordert megnyomtam és megrendeltem újból,már a jót.irtam is az eladónak, a füle botját még nem mozdította,finished státuszban van, természetesen shipped nem lehetett, másodpercek teltek el, fel sem tudták dolgozni.a kérdés mi szokott ilyenkor lenni a metodika, a törölt rendelést utalják vissza?
-
atala
addikt
Át vettem a Meest csomagot a PickPack ponton.
Amit a kínaitól kaptam számot az ez: SYRM104401326
Egyébként három cimke van a csomagon. Egy eredeti egy Meet-es, és egy Sprinteres. Pontosabban az utolsón nem is látszik, hogy sprinteres. -
lacoka55
tag
Szia köszi de az első címre LP00175391803644 már letelt a védelmi idő és a rendszer ezt automatikusan lezárta megérkezettnek vette de még nem kaptam meg
írtam az eladónak sajnos nem tudok angolul ezért leírtam magyarul meg google fordítóval is majd csak megérti az eladó azt válaszolta hogy nézzem meg a helyi postánál de itt nincs
vissza írtam megint hogy a csomag még nem érkezett meg és nincs a helyi postánál de erre már nem válaszolt mégis hol lehet ? nem nagy érték 2 dollár alatti elektronika de nekem kellene -
Manus4
csendes tag
válasz
djsunstealer #41080 üzenetére
Nekem egy május 17, ilyen bejegyzésű jött meg múlthéten. szerintem az csak egy tranzit lehet valahol, a borítékomon kirgiz posta látszik
-
Manus4
csendes tag
Egy csomagra egyben nem lehet disputot nyitni csak termékenként? Ez így elég gáz....ha több termék van benne....
-
válasz
lacoka55 #41079 üzenetére
Nem valószínű, ezt csak beírják.Tegnap is felmerült. Akor azt nem is írtam hogy ugyan meylik repülőtérről van szó, mert ahol több van ott ez a szöveg nem igazán informatív. De a posta nem könyvel repülőtér témát. A küldeményeidet a SunYou Logistics szállítja és ezek nem könyvelt postai küldemények, nem igazán írogatják a mozgásukat.
LP00175391803644 ennek ez a szállítási azonosítója: 9062656007306
LP00171159668554 ennek ez 9062545772006
Különböző napokon indították el és mind május 28-án érkezett meg, jól összevárták őket.
Ez pedig LP00174355613065 és 9062591135406 és június 20 az érkezés, a májusiakat csak kézbesítették volna ha itt lennének. -
lacoka55
tag
Sziasztok új vagyok itt a fórumon régóta olvasom ezt az oldalt csak sokáig nem tudtam belépni mert a freemail-osokat kitiltották az oldalról és új lelszót sem kérhettek de most megtaláltam egy régi gépemen
sok éve vásárolok én is az alin a szállítással kapcsolatban vegyesek a szállítási idők volt most nemrég csomagom ami 20 nap alatt ideért de van ami már hónapok óta utazik valahol
szeretném kérni a segítségeteket van néhány csomagom ami a követők szerint megérkezett magyarország repülő terére de még nem kaptam meg ezekre várhatok még ?
nem nagy értékűek de nekem kellenének
LP00175391803644 May 28, 2020 08:52 Arrived at destination country airport Hungary
LP00171159668554
LP00174355613065
köszi -
válasz
djsunstealer #41077 üzenetére
-
djsunstealer
aktív tag
Sziasztok!
Ebben az esetben keresnem kell az Accept gombot vagy ez így rendben? Első disputam, csak azért kérdezem, mert az Összefoglalóban van valami ilyesmi.
[kép] -
fairi
őstag
-
Nem egészen értem a kérdésedet. Ezek már itt lévő küldemények.
LT048458342NL ez 30 Jún 2020 érkezett meg, július 3-án 04:19 az OLK-ból elindították a kézbesítő postára, ha oda megérkezik akkor azt beírják. Az hogy ők miért nem könyvelték le 07.11-ig a megérkezést arra nem tudok válaszolni.
A másik meg 7.-én került ki tőlük.
Szerintem a helyi posta az aki nem vezette be az átvételt vagy nem vette át. Az elsőt már kerestetném. -
válasz
Bobby G. #41070 üzenetére
A Zableze hivatalos eladója még a Gearbest, a Banggood, ez az amit találtál viszont a saját webshopjuk. Szóval itt is vásárolhatsz. Az értéke (27,64$) miatt nem lesz Áfa fizetés, de lehet hogy másik kettőnél találsz gyorsabb szállítást. Jó lenne az AliExpress standard, de a lengyelek is el vannak havazva és 2 héttel megnőtt a szállítási idő, a BG logisztikája is problémás ott is + 2 hét a 3-ra.
Ha GB- megnézed az árat és jó akkor a topikjában esetleg van jóslat a szállítási időre. -
fairi
őstag
https://t.17track.net/en#nums=LT048458342NL,LT008474894NL
Én értem kb a működést, de azt nem hogy ezek hol kerülnek ki a radarból. Már mindenen átjutott, átutazták a világot, és hetekre eltűnnek itthon, nem Litvániában, Hollandban. Ezek prime levelek, nem untracked aminél mindig lehet mondani kamu adat. NPKK jelzés után az U-s levelek van mikor napok van mikor inkább hetekre jön meg, de sajnos ahogy most nézem a Prime levelekkel is ugyanez van.
BP62 felső emeletén tárolja őket, sarokba gyűjtögeti? Kis csomagok vagyis MPL-es kocsira se kell várni. Hétfő óta semmi, közben 4 csmag elhagyta az OLK.... -
Bobby G.
senior tag
Értem. Amúgy a kérdésem konkrétan erre a termékre vonatkozott. Butácska okosóra, de nekem az a lényeg, hogy kutyázásnál kültéren lássam az időt erős napfényben is, ne karistolja össze a kutya 2 nap alatt, és azért azt is lássam ha a táskámban csörög a telefon, vagy csak a fülem cseng...
Alin szállítással kb 800 ft-al olcsóbb mint a BG-n, de nem bánnám, ha még a nyár vége előtt megérkezne, mert aztán tavaszig nincs sok értelme, akkor tudom a normál órámat is használni. Szóval ezért kérdeztem, hogy ha még mindig lutri a szállítás, akkor nem érdekel, hogy hivatalos viszonteladó, meg kevesebb, csak legyen itt.
Befejeztem az offolást.
-
válasz
Bobby G. #41068 üzenetére
Hivatalos mert az engedélyt megkapta, teljesíti a meghatározott feltételeket.
A nagyker ár nem fog változni, sőt a "gyári" hivatalos üzlet drágább, mert kisebb az eladási volumene aki többet ad el az van alku pozícióban egy darabig, de nem fognak a gyártási ár alá menni senki esetén. -
-
Amikor a rovatolósnak nincs melója, akkor vele szortíroztam a kínait.
Amikor a küldeményesnek nincs melója, akkor vele. Volt, hogy menet közben négyen voltunk, volt, hogy egyedül voltam. Mikor ki ért rá. Ha kevés levélküldemény jön, akkor jönnek a levelesek...
A magyar postát egyetlen egy dolog tartja életben. Ez pedig a melósok között az összetartás, egymás segítése. Ez már nem feltétlenül van meg egy postavezetőnél, egy logisztikás vezetőnél pedig már ritka jelenség, "and so on"... "Áj gát dö pávör"
Nem vagyok itt régóta, és nem is leszek sokáig, kizárólag azért jöttem ide mert nincs jobb dolgom, és kíváncsi voltam, hogy miként jutnak el hozzám a csomagok, szerettem volna belelátni a folyamatba. Voltam kézbesítő is, most én hordom nekik a cuccot. Érdekel a folyamat... és mivel látom, hogy mennyire agyonbonyolított, szerintem (és sok 20-30 éve postás szerint is) szándékosan "hatékonyságcsökkentett" a posta működése (sanszosan ki akarják szervezni a hasznot hozó részlegeket lásd: máv-trakció), én örülök ha (még) megjön a küldeményem. Amit már inkább meg sem rendelek szolidalitásból
Én is csodálkoztam kb két éve, hogy a japan-airmail csomagom miért járta be négyszer az OLK-Balatonszentgyörgy logisztika útvonalat. Már tudom, hogy ezért. Nincs kapacitás, felrakják egy pótkocsira, aztán huzigálják ide-oda, várva, hogy legyen...
Csúcsidőben (karácsony) ugyan ez van... pótkocsin elfér."egy rosszul vezetett cég"
kb ennyi a lényege ennek az eszmecserének... ez állami cég, itt ne keress logikát.
legyen zárszó, de azért a posta fikázása mellett jó, ha beleláttok ebbe is.
nem a postás a hülye... sőt...
ide lehet jönni, bele lehet látni, és meg fog változni a vélemény.
pacsi -
-szabi-
addikt
válasz
Zoli-bácsi #41062 üzenetére
ok
-
Oké túltárgyaltuk, ember hiány van. Én csak arra akartam utalni hogy a küldemény szállítás nem egy központra van szervezve az OLK-nál, te ott vagy gépkocsivezető így ezt is tudod.
Tehát nem ad-hoc a konténer elküldése.
Továbbra is állítom hogy nem ráérés alapján megy dolog mindenkinek van munkaköri leírása, végzi az abban lévő feladatokat és átirányítható más területre, munkavégzés közben nincs ráérő ember, mert akkor az már egy rosszul vezetett cég.
A munkahelyi, mindenki jobban tudja hogy mi van a az ország másik felén lévő postán dumát nem szoktam bevenni.Ezt zárszónak tekintem, nem igazán topik téma alapvetően a szállítás és a posta működése
-
válasz
xy.zsolt #41057 üzenetére
Hidd el, hogy ide-oda küldözgetik őket.
Ez egyrészt a "logikát ne keress" felépítés miatt van (állami), másrészt a fejetlenség miatt, harmadrészt te sem feszülnél meg 120nettóért.
Mondom, szerintem örüljünk neki, hogy előbb-utóbb megjönnek.
A postánál a digitális korszak kimerül annyiban, hogy pda, de továbbra is minden papíron megy. Mindenről nyomtatni kell, mindent ezer helyen aláírni, ez ezer papírt jelent... bele vannak buzulva a papírba, és nem értem miért. Illetve igen, de ez nem ide tartozik. -
Komám, azt, hogy Te mire következtetsz a postai hírekből, az egy dolog.
Az meg egy másik, hogy én ott dolgozom nehézpóton, és ugyan ezt mondja a levélszortÍrozótól kezdve a rovatolásosokon át, a logisztikai üzem vezetőéig mindenki.
Pösti' logisztika nem bírja, és leosztják a vidéki logisztikai üzemekre a "kínaiak" egy részét. Már aki vállalja.
Ott pedig amikor/aki ráér, az dobálja szét irányítószám szerint. Tudom, mert a minap besegítettem nekik.
Nyilván van különbség az értéknyilvánított-regisztrált küldemény, meg a wishes 25centes macskafésű kezelése között, de amíg előbbiből mondjuk bejön napi szinten mittudomén 500 az országba, az utóbbiból 20.000. Vagy 50. Címzések harmada lekopva, és a bankkártya méretű cucctól kezdve a tejes doboz méretűig van minden.
Mocsok emberhiány van (nem ok nélkül)
De ennek ellenére őszintén szólva nem tudom, hogy mennyi ember kellene ahhoz, hogy ezt viszonylag gyorsan szét lehessen szelektálni... arról nem beszélve, hogy gyakorlatilag 0 forintot kap ezért a posta, szóval nyilván nem fog megfeszülni ezekért a filléres bizbaszokért. -
xy.zsolt
őstag
-
No nem egészen így működik a posta, nem ráérés alapján megy a küldemény szortírozás. A posta oldalán lehet olvasni hogy miként bővítik a rendszert és abból azt is ki lehet következtetni, hogy miként megy a dolog. pl Füzesabony az nem csak a a helyi igényeket dolgozza fel.
A füzesabonyi logisztikai üzem tavaly megközelítőleg 730 ezer csomagot dolgozott fel, az ellátási területén mintegy 78 ezer csomagot kézbesítettek a postai munkatársak.Közben 2020 tavaszán megkezdődött a Magyar Posta legnagyobb logisztikai üzemének építése a főváros észak-keleti peremén, melynek átadása tervezetten a 2020. évi csúcsforgalmi időszak előtt megtörténik
-
-
Ne csodalkozz... tegnap láttam három kuldemenyt, hawaiira címezve, de magyar postán. Mert faszul cimez a kínai...
Annyi küldemény jön, hogy a pesti központ nem bírja, ezért a kontenerek egy részét elküldik vidéki logisztikakra, ahol irsz alapján valogatjak szét amikor raernek.
Brutális mennyisegu szar jön be, elképzelni is nehéz, hogy ezzel mennyi ember tudna megbirkózni.
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Windows 11
- Yettel topik
- A kereskedőknek elege van a Visa és a Mastercard díjaiból
- Hardver vagy nem hardver, az itt a kérdés
- Honda topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- iPhone-t használók OFF topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A8 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Vadiúj SSD-k!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest