- ZIDOO médialejátszók
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- ASUS ROG Ally
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
-
PROHARDVER!
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
chatran
őstag
válasz
vandor01 #32094 üzenetére
Csak, hogy legyen egy pozitív példa is az újraküldős témára.
Nem akartam bukni a 20 dolláros kedvezményt ezért belementem, hogy küldje újra. Adott egy Yanwen-es tracking számot és a purchase protection-t kitolta 50 nappal.
Ezt a yanwen számot (RP807803321SG) nem igazán lehet követni, amit az oldal mutat az alapján fogalmam sincs, hol lehet a csomag.
Hát hol máshol lenne, mint a kezemben.Ma reggel legnagyobb meglepetésemre, hozta a postás néni a barna kartondobozt rajta nagy R betűvel.
Szóval nem ördögtől való az újraküldés lehetősége, ha kitolja a protection-t, akkor elvileg védve vagy.
-
válasz
talpas #32448 üzenetére
Na ez akkor már megint egy másik móka, csak kiviszik nem Pick-pack-olnak és egyértelmű hogy az RO....EE nem nyomkövetési szám, hanem megrendelés kód, a nyomkövetési szám az MST9102...... szám.
Köszi az információt. Kérdés az, hogy mi alapján döntik el hogy házhoz szállítása vagy Pick-pack pont. Mert ha kiviszik házhoz akkor ezzel nincs gond. Mikor vetted és így hány nap volt a szállítás? -
profesur
csendes tag
Sziasztok.
Mobil vásárlás előtt állok és xiaomi készüléket szeretnék vásárolni az aliról official storeból mivel nov 11-től nagy akciók lesznek. Eddig innen még nem vásároltam. Az érdekelne, hogy nincs mód az alin a banggoodhoz hasonló EU priority line szállításra vagy ahhoz hasonlóra, amivel gyorsabb a szállítás illetve a vámon nem akad fenn?
Előre is köszi a segítséget.
-
válasz
HUNRobar #32441 üzenetére
Nem igazán érted amit írok, nem az a probléma hogy egy általános keresőben tudod követni.. Ez a track24a egy általános nyomkövető, bejegyzéseknél különböző logisztikai cégek vannak elsődlegesen. Mindent mutat ami össze tud szedni a vakvilágból, gondolhatod hogy nem 6 cég szállítja.
Ha igazi postai nyomkövetési szám lenne, akkor itt többet látnál:
Erről beszélek, itt látod különbséget, hogy miért kamu postai azonosító: -
HUNRobar
tag
Nem átverés, simán végig tudtam követni az egészet, az MST csak arra kell hogy átvedd a csomagot a PPP-on. Itt végig látod: https://track24.net/?code=RO412024977EE
A Posta nyomkövetője nyilván nem érti, de most valamiért a másik csomagomat sem tudja követni ami „hagyományosan” jön elvileg. -
válasz
Nwis86 #32439 üzenetére
Nem megy oda valami német dolog volt eddig. Ha köze lenne a postához akkor a postai nyomkövetőben is látnád a mozgást, a nyomkövetöd emlékeim szerint írja hogy a bejegyzés honnan származik, ott nem a magyar posta van ezeknél. Postai szempontból kamu tracking. Egyébként is az mst-s számú az amit kézbesítenek.
Írtam hogy nekem végig követhető volt a mp oldalán az ami észt postaszámos volt és ők is kézbesítték a címemen -
Nwis86
aktív tag
Én arra gondoltam hogy esetleg a kínaiak feladják ahogy szokták, elmegy a csomag az Észtekhez és onnan valamiért a meest viszi tovább a sprinterhez és ott kap mst számot amivel kikerül pikpakra...Amúgy én nagyjából látom a mozgást a 17tracken... De én nem értek ehhez, ezt csak gondoltam
-
HUNRobar
tag
Na, de jó hogy van ez a topic, ma én is kaptam egy ilyen email-t és sms-t hogy akkor mehetek xy pickpackpont-ra a csomagért, néztem is egy nagyot
Nagyon érdekes, szerencsére 3km-en belül van a kisorsolt pont, de jó sok kérdést felvet ez a „meglepetés”. Egy hónappal korábban ugyanattól az eladótól ugyanazt rendeltem (aliexpress standard shipping) és akkor RP.. kóddal simán házhoz hozta még a postás. A mostaninak a kódja RO412024977EE ha valakit érdekel.
-
Meridius11
aktív tag
Sziasztok,
RV141415075CN
Több mint 2 hónapos rendelés, és függően attól hogy melyik tracking siteot nézem, kb. 1 hónapja ugyanazok a status updatek ismétlődtek. Most kapott egy "shipped by air" updatet, de nehezen hiszem el, hogy erre 2 hónapot kellett volna várni, és amúgy is csak Aliexpressen látom ezt, a többi tracking oldalon ugyanazok a hülyeségek ismétlődnek. Valakinek van hasonló tapasztalata? Számíthatok még a csomagra?
-
rushty
őstag
Mikortól kellene indítani a reklamációt?
- egyik eladótól több rendelés különböző kamu csomagszámok közte, amik egy része kézbesítve státuszú(ha ez számít időben, vagy ugyanúgy 60.naptól?) Itt még csak félidő van 30 nappal.
- másik eladó: ~60nap (aug vége óta) és nem érkezett meg :/
- harmadik eladó shipment cancelled (60.naptól?) -
Beszéltem a Sprinterrel, kapnak egy csomagot és azt hogy melyik PP-pontra vigyék, a Meest adja nekik az információt lényegében.
SMS-et akkor tudnak küldeni ha a csomagon ott a telefonszám (ha olvasható és egyezik a miénkkel akkor meg is kapjuk) ha nincs telefonszám, akkor csak az MST-s számmal lehetne kitalálni hogy hol vehető át.
Annyit kértem hogy jelezzék a "feladónak" hogy azt a MST-s számot és ne a kamu észt posta számot írják meg a vevőnek. Hogy lesz-e fogantja azt nem tudom.
Mivel mi nem tudunk csak lakcímre szállítással vásárolni (nem tudunk PP pontot választani) az AliExpressről, így ez teljes egészében átverés kategória. -
válasz
Nwis86 #32428 üzenetére
Ez a formátum RO410998825EE egy nemzetközi postai nyomkövetési szám amelyet azt észt postán keresztül a Magyar Postának kellene itthon kézbesíteni. Semmi köze lengyelországi Meesthez, a Pick-pack pontos Sprinterhez.
Ez így kamu nyomkövetési szám, nem nevezhető eredeti ragszámnak, az AliExpress eladónak a MST-s számot kellene beírni, nem hazudozni, átverni.
Ezzel becsapja a vásárlóit, ezt negatív értékeléssel illene viszonozni. -
Nwis86
aktív tag
Itt a csomagkeresőbe beírod az MST-s számot és kidobja melyik pikpak ponton van a csomagod.
Viszont a meest saját nyomkövető oldala alapján ami látja az eredeti ragszámot már 18.-a óta ott áll 1 pik pak ponton, szóval lehet már vissza is küldték, mert ha jól tudom 7 napig őrzik... nézd meg a másik linken melyik ponton van a csomagod, mit írnak ott? -
Ha rákeresel vagy visszaolvasol volt már róla szó, a Sprintert kell nyaggatni azzal a MST-s számmal., mert kamu postai nyomkövetési számot kaptál.
Sprinter Ügyfélszolgálat Telefon: 06 1 881 2615 Hétfő: 7:00-19:00 Kedd – Péntek: 7:30-17:30
Elméletben küldenek e-mailt is az talán bővebb. Van valami keresőjük is.Én továbbra is állítom hogy az eladó felelős érte, hogy nem címre kézbesítik, te is megadtad a címedet, köteles oda küldeni, nincs joga arra hogy hogy egy benzinkútnál vagy akármilyen pp ponton adják át.
Az hogy az eladók AliExpressre mutogatnak hogy a Aliexpress standard szállítást választva így működik, adnak egy kamu észt posta nyomkövetési számot és ennyi az baromság.
Majd ha a sok dispute hogy a csomag rossz címre lett küldve és kérem a pénzt vissza, észhez térítik őket, hiszen kaptak egy lakcímet és nem oda szállítják, így jogos a dispute, még akkor is ha érte menve megkapjuk és akkor is ha az eladó azt állítja hogy címünkre küldte, hiszen nem a Pick-Pack ponton lakunk, én legalábbis. -
lcdtv
tag
Sziasztok. Van egy ilyenem. Elvileg már régen még kellett volna kapnom. Jött is egy sms a 303444138 ról hogy "T.Cimzett! MST910140**** csomagja megerkezett a PickPackPont-ra!" Ez lehet hogy az Aliról rendelt csomag. De hol tudom átvenni melyik pickpack ponton.
-
válasz
trialboj #32422 üzenetére
Az általad linkelt képen az látszik hogy 26-án elindult Romániába, de szerintem ennél több információ nem lesz előtte látod hogy a belső mozgásról van információ.
Már lejárt a szállítási védelmi számláló? A vásárlásnál a kézbesítési bejegyzés leállította?
Bár a dispute miatt lehet hogy nem látod.
Mint írtam a máshol történt kézbesítés kamu nyomkövetési szám invalid tracking informatio és arar kellene dispute, ez a visszaküldési eljárás viszont ne tudom mit enged meg. Ha cancel lehet-e a többire amazt indítani, nekem ilyen nem volt még, nem kellett visszaküldeni semmit és azt módosítani, főleg úgy hogy meg sem kaptam. -
-
trialboj
őstag
Köszönöm, elnézést a bénázásért, most találtam meg az eladó válaszát, adott egy új trackinget, amivel az a bajom, hogy 22 nap alatt még az országot sem hagyta el, pedig ennyi idő alatt már ide szokott érni.
Igazból nem sürgős, de azt kérte hogy töröljem a dispute-ot, ha ezt megteszem, onnantól nincs több esélyem reklamálni, ha végül még sem érkezik meg 59 nap alatt?
Én a rendelést: Order time: 10:01 Sep. 25 2019 adtam le, de ez a tracking meg csak October 7-től indult, lehet megint kaptam egy fake számot, hogy elhallgassak, és ez sem hozzám fog megérkezni? -
gyulazsolti
senior tag
Sziasztok!
Ehhez 11.11.-én hozzá lehet még csapni piros kupont? 2/10, 2/15, vagy ami jön még.
Most repkednek a piros kuponok.Segítsetek már.
Ez mit jelent? "so sorry you can see the product details "
Fordítóval: "sajnálom, hogy látja a termék részleteit " -
trialboj
őstag
Ok, tudom hogy hibásan töltöttem ki, de semmilyen opciót nem látok hogy ezt jelezzem, akkor most így jártam? Még csak 1 levelet sem tudok írni az eladónak. És a 3 dolcsi is idegesít, mert ez a tétel 0.60 cent kellene legyen.
A többit helyesen töltöttem ki, mert hogy sok más szarság is hozzátartozott a csomaghoz, de sehol nem jött válasz. -
cof
veterán
válasz
sanyi0627 #32411 üzenetére
Hát kíváncsi leszek én is, az ali már most kiírja mennyi lesz az ára akcióban 11.11-től, hát ami engem érdekelne az vérszegény akció 1-2$, és ez a 10/2 és 69/10 kupon sem nagy szám, remélem azért bővül majd a paletta, én nem akcióban kaptam 5/3 és 10/5-t is 1 hónapja.
-
Digitalpimp
senior tag
Az Ali a 11.11-es rohamra elkezdte szórni coinért a 10/2-es és 69/10-es kuponokat. Lehet többet is venni.
-
cof
veterán
válasz
sanyi0627 #32408 üzenetére
Nekem is van olyan csomag ami nem frissült többet.
01 Okt 2019
02:43
Feldolgozás/szállítás alatt
Székesfehérvári Logisztikai ÜzemTermészetesen már rég átvettem, de ez az utolsó bejegyzés, még egy pár kimaradt, kézbesítésre átadva, stb.
Gondolom óriási a káosz már most, aztán mi lesz még, a nyakunkon 11.11... Még mai rendeléssel is kérdőjel, hogy karácsonyra ideér-e egy csomag, szóval legyen b terv. (ezt általánosságban, nem konkrétan neked írtam)
-
sanyi0627
senior tag
Ma szóltak otthonról, hogy jött 3 csomagom.
Nézem posta appba, parcels-ba.
Semmi infó.
Egységképző felbontása 10ik napja.
A másik 5 napja átvétel a kicserélőben.
Nemzetközi ajánlotta. Rendes követési számmal.
Közben jött az email is hogy továbbküldesre került felém. (írtam nekik hogy 10 napja áll a csomag a levegőbe.
A kérdés az lenne hogy miért nem frissül az appba, hogy haladt a csomag? -
Nwis86
aktív tag
Sziasztok
Visszatérve a pick-pack pontos szállításra, időközben én írtam az eladónak hogy miért ezzel a meest futárral küldték a csomagom és miért nem kapok rendes házhoz szállítást. Azt válaszolták röviden, hogy ők a megadott címemre küldték az Ali logisztikai rendszerét használva.... Ennyi, ezek alapján úgy gondolom hogy nekik fogalmuk sincs erről az egészről, jó kérdés akkor hogy kerül egyre több csomag pick-pack pontra? Gondoltam írok az Aliexpressnek is, de hiába kerestem nem találok feléjük elérhetőséget, vagy csak én nem találom... -
Udv! Van itt olyan aki revoluttal fizet alin? Engem szivat es 2 nap alatt kb 30 probalkozasbol kulonbozo eladoktol osszesen 2 sikeres vasarlasom volt... Illetve feldob olyat hogy valami kockazat van es claim alipay.. Regeljek fel az alipaybe.. Ezt miert kell? Az otp kartyaval siman tudok fizetni a revoluttal meg szivat,
-
flegga92
senior tag
válasz
-Pityer- #32397 üzenetére
Nem lesz semmi gond, ha nincs benne folyadék. Ha mégis kiveszik, szépen ki kell tölteni, nem kell ferdíteni semmit, viszont írd rá, hogy nem tartalmaz nikotint, így hamarabb megkapod. A mod és a tank csak "kiegészítő" mint mondjuk a cigitöltő, cigipapír stb, nem az vonatkozik rá mint a dohányra és az eliquidre.
-
Nem az eladó cserélgeti, átadta a Yanwen-nek a csomagot azok szórakoznak a számokkal, az igazi postai azonosítónál a fogadó ország postája írja be a megérkezést és a kézbesítést. Ezeknél a Yanwenes számoknál ők úgy gondolják hogy 20 nap alatt megérkezik és azt beírják, ezután a kuncsaft elkezdi cseszegetni a helyi kézbesítő céget, hogy hol a csomagja, pedig még lehet hogy a Yanwen raktárában van.
Ha közben elveszítik mivel azt látja mindenki hogy ide "megérkezett" szerinted őket vagy az ittenieket szedi elő bárki is? Ez a sunnyogásuk lényege, mossák kezeiket hiszen ők leszállították. Persze nem.
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Ömlenek a felhasználók a reklámos Netflixre
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- ZIDOO médialejátszók
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- ASUS ROG Ally
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- TCL LCD és LED TV-k
- A hónap végén jön a S.T.A.L.K.E.R.: Legends of the Zone Trilogy Enhanced Edition
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500XT 4GB BitFenix Neos Thermaltake 500W
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- BANKMENTES KAMATMENTES ASUS Vivobook 15 X1504ZA-BQ856W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Update 05.16 Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Csere-Beszámítás! Asus Dual RTX 4060Ti 8GB GDDR6 Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest