- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Házimozi belépő szinten
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA® driverek topikja
-
PROHARDVER!
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
maj-viktor
őstag
válasz
wwenigma #10694 üzenetére
Emberünk nem feltételnül érti "félre", csupán arról van szó, hogy saját magam nevébe tudok beszélni!
A csomagok 98%-a megjön 60napon belül... így a maradék 2%-nál az erősen "szélsőséges esetnek számít"... itt nem is ezzel szoktak visszaélni, hanem a TN nélküli csomagokat "letagadják" (sajnos rengeteg megkeresésbe - kommentbe látom ezt a mentalátást... na én ezzel nem értek egyet)Értsd: valamire mondjuk 45-60nap szállítást vállalnak... emberünk már 5-10nap után vitát nyit, hogy nem jön meg... aztán megjön a 20-30.napra - a vitát nem zárja le... így ingyen kapott árut! (na én az ilyeneket rühellem... az a 60napon túlcsúszás tök más történet és nem is gyakori... elégé nagy számú saját statom van.... 1000+csomag, és ahogy írtam kb. 1%-os arányról beszélünk, hogy a vállalt szállítási határidő túllépik! (viszont kezdjük azzal, hogy az ali / PayPal sem ad automata igazat a vevőnek ha 60.nap alatt nem jön meg, azért ott is van plusz "türelmi idő", amibe megszokott jönni, így... pláne "értékesebb "TN-es" csomagok esetén ez nem "trükközhető ki"!
Mert amúgy tényleg van olyan eladó, aki vállalja... leírva, hogy ha 60napon belül nem kapod meg automata a refund és "megtarthatod ingyen" a terméket! Van ilyen! Ilyen eladó! (de nem ez az általános)
-
dugynok
senior tag
válasz
206 cc #10696 üzenetére
1; Alin nncs PayPal
2; 60 napos, pénz visszatérítés szerepel meg nem érkezett árunál, eezt hívják buyer protection-nak.Ennyi idő bőven elégnek kell lnni, hogy megérkezzen a csomag, sok dropshipper miatt ennyi az idő.
Meg kell nézni a csomagon, hogy mikor lett feladva. 4 éve vásárolok kintről több helyről, egyszer volt, hogy bélyeg szerinti feladástól számolva 3 hónapra jött meg. Szóval sokk függ az eladó gyorsaságán is.
Szóval az, hogy mikor shipped a státusz nem releváns, ebay-en vásároltnál shipped státusz után egy hetes bélyegek vannak. De sokszor 10 - 12 napra is itt van. Nyilván, mert "üzletektől" vásárolok a
shipped jelzés arra vonatkozik, hogy elküldi raktárba a rendelést.
Mindenesetre illik visszafizetni a pénzt, ha megérkezik az áru refund után. -
206 cc
senior tag
válasz
bigrob #10693 üzenetére
Visszakapod a pénzed szinte biztos,ha nem érdekezik meg a termék,mivel véd a Paypal is!Illetve , ki mondta hogy 60 nap az garantált??!!...én nem egy esetben kaptam már meg az évek alatt 2.5-3 hó után a terméket de eszembe sem jutott hogy ne fizessem ki ismét ha visszautalta az árat.
Ő(az eladóra gondolok) is azért dolgozik-kereskedik, hogy megéljen.....látom TE ezt másként gondolod!!A legjobban azt bírom az ilyen emberekben még ők sértődnek meg,ha valaki rendre utasítja vagy szembesíti a viselkedésével!
Nem vagy TE véletlen politikus??....mert akkor érthető a gerinc hiánya
-
Kernel
nagyúr
válasz
bigrob #10693 üzenetére
Aki Kínából rendel, eleve tisztában van azzal, hogy várakozni kell, két hétig, vagy két hónapig, vagy ritkán még tovább is. Legtöbb esetben nem is az eladó tehet erről.
Ezt bevállaljuk szerintem a kedvező árért cserébe, vagy nálunk nem is kapható dolgokért.
A 60 napon történő lovaglás elég pitiáner kekeckedés. Hogy még dicsekszel is az eladó megkárosításával, az jellem, neveltetés, műveltség kérdése. Ez a baj, hogy még csak nem is érzed, mennyire gáz.
Pedig kerülhetsz még te is hasonló helyzetbe, amikor jól jöhet mások jóindulata.
Volt egy pofa másik topikban, magyar webáruházban látott egy véletlenül hibásan árazott TV-t, de valami vicces áron 200 Ft vagy ilyesmi.
Volt képe eldicsekedni, hogy ő leadta a rendelést, screenshot, meg ami kell, és ha nem teljesítik, akkor megfelelő jogi eszközökhöz fog folyamodni. Mondanám, valami jogász / ügyvéd fazon volt az illető.
Hányinger, erre mit lehet mondani...
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
bigrob #10693 üzenetére
Nem, itt normalis emberek vannak es TE. 60 nap mulva visszakapod a pénzed majd ha mégis megérkezik ugy TISZTESSÉGES, ha ezt jelzed az eladonak es KIFIZETED mert megérkezett.
Persze a tisztesség és a becsület pár embernek nem jelent semmit, remélem az élet visszafizeti ezeknek.
Nem fogsz hianyozni a közösségből, leirtad magad.
-
bigrob
őstag
Remélem az összes csomagotok 60+ nap alatt érkezik meg és még ti hálálkodtok majd az eladónál
Leírtam a véleményem, de teljesen felesleges van itt elég becsület kapitány. Többet nem láttok itt, pá. -
bigrob
őstag
válasz
KamuMazsola #10684 üzenetére
Jó hogy neked van olyan, ha le van ez írva: "All products on AliExpress.com are guaranteed to be delivered within 60 days" akkor én élek is vele...
-
cidalain
veterán
válasz
tamass.szabo #10685 üzenetére
jobban jársz a refunddal.
pénz visszajön, megrendeled belőle újra, és újra él a vásárlóvédelmed.
resendnél már nem: vagy elküldi az eladó vagy nem. -
Vertigo18
addikt
válasz
KamuMazsola #10684 üzenetére
+1!
-
tamass.szabo
tag
Helló!
Ezt a teát rendeltem egy pár hete, ami meg is jött:
http://www.aliexpress.com/item/2014-Flower-fruit-tea-Fruits-tea-Flavored-fruit-tea-200g-Free-shipping/1850848497.htmlAzonban amíg a leírásban 200 g szerepel, addig mind a csomagon súlyként, mind a teán 100 g van feltüntetve. Két dolgon gondolkodom:
1. Partial refund (5 dollár, mivel pont a felét kaptam meg az ígértnek)
2. Még egy ugyanilyet küldhetnek nekem, elvégre 200 g-ot rendeltem.A második opcióba szerintetek bele fog menni az eladó?
-
hzsolee
őstag
válasz
Turbobacsi #10682 üzenetére
Értem, köszönöm.
-
renegat1
tag
Sziasztok!
Most rendeltem először, így lenne egy kérdésem. 22-e óta csak annyit látni, hogy elhagyta a repteret és a célországba elküldve. Ez mennyire szokványos dolog? -
maj-viktor
őstag
válasz
Something_ #10676 üzenetére
Nem gyakran szoktam EMS módot választani, eddig a ~3+évem alatt talán 3x volt... akkor emlékeim szerint 1-2hét alatt jött meg! (hamár gyorsaságra megyünk, akkor inkább DHL, az instant biztos 1héten belül mindent elintéz - világ másik feléről ideér 3nap alatt és 2nap alatt lemegy a vámolás és házhoz jön - persze ez "drágább", de nagyobb érték esetén már kifizetődő, így 50E+-os tétel esetén)
-
Something_
őstag
válasz
maj-viktor #10665 üzenetére
Köszönöm a kimerítő választ!
Pár órája meg is rendeltem a cuccost, elvileg 24 óra míg hitelesítik a fizetést, aztán 5 nap mire postázzák. Kíváncsi vagyok erre az EMS gyorspostára. Tényleg van rá esélyem, hogy postázás után 20 napon belül megkapom? Mármint megkapja a vámhatóság
-
maj-viktor
őstag
válasz
bigrob #10672 üzenetére
Azért nem "illik" ezzel "visszaélni"...
Milyen értékről van szó...én azért a mondjuk ~5-10$-nál értékesebb cuccokat nincs lelkiismerem megtartani... csak ha valami nagyon szélsőséges eset, nem válaszol gyorsan az eladó, a feladási dátumból látszott, hogy pl. miatta volt lassú a csomag... értsd 2hét után adta fel, stb. -
bigrob
őstag
válasz
petertoth10 #10673 üzenetére
Dispute, item never arrived, pénz vissza és lehet hogy megjön 1-2 hét múlva
-
petertoth10
tag
Sziasztok! Március 1.-én rendeltem egy cipőt és még nem jött meg. Tehát 57 napja, telefonos app szerint még 9 nap van hátra Purchase Protection-ből. Elméletileg fel lett adva. Sajnos tracking információ nem mutat semmit, az eladó eltűnt, hirdetés sincs már fent. Mit tegyek? Tudna valaki segíteni? RJ698790443CN China Post R.A.M. Előre is köszönöm!
-
maj-viktor
őstag
Kis "pozitív" tapasztalat megosztás... ne csak mindig a negatívok legyenek kihangsúlyozva...
Rendeltem egy "kicsit nagyobb értékű" valamit (fotós cucc) - 41$
sajnos kicsit sérülten érkezett meg (nem volt gondosan csomagolva, csak "dobozba beb*szva", így egy műanyag alaktrész letört... (szerencsére használható, de azt az alkatrészt pótolnom kell - talán egy ezresből megúszom)
szokásos kör - ráírok az eladóra / vita nyitása dispute... beírok valami "szándékosan kicsit nagyobb összeget", mert már tapasztalatból tudom, hogy úgyis "alkudozás lesz"...
így hasraütésre mondom legyen mondjuk a 41$-ból 11$ és akkor kerek...eladó szinte azonnal visszaírt, hogy ok-ok refund (képekkel bizonyítottam a hibát), de nem-e lenne paypal-om!
(ugyebár ez azért jó - jobb nekik, mert akkor nem lesz fekete pontjuk az ali-nál)
Mondom OK, de előbb pénz küldve - utána close-olom a vitát... és minő "meglepetés" szinte azonnal - ma fél-1napra rá megjött a pénz.... megköszöntem üzenetben neki és zártuk vitát...(mindjárt majd mondja valaki, hogy ne örüljek: 1hónap múlva majd jön a csavar, hogy visszarefundoltotja a paypal-tól a pénzt, mi!?
)
mondjuk a paypal fee-t én álltam... szal "csak" 10,13$-t kaptam a 11$-ből
Amúgy viccen kívül, már vásároltam ettől a shoptól korábban és úgy gondolom ilyen egy korrekt ügyintézés!
Hiba bizonyítása - hiba elismerése - kártérítés a vevőnek... (mindezt "gyorsan" - nem időt húzva) -
Endru001
csendes tag
Hello!Első olyan tapasztalatom,hogy rendeltem valamit,nem tudtam követni,nem válaszolt az eladó semmi levelemre,1 nap volt hátra,és az alitól kaptam e-mailt hogy valamit kezdjek vele,értékelés vagy vita.Nyitottam vitát,1 nap alatt nyertem,semmi válasz nem jött rá,így vissza kaptam a pénzt.Eddig oké,na most ma,meg jött a csomag!Ilyenkor mi a teendő?Köszi a segítséget előre is!
-
Taktoj
aktív tag
Ekkora tetelnel azert korbeneznek az alibaba n is par tizezret szerintem megsporolnek par uzivaltassal
-
maj-viktor
őstag
válasz
Something_ #10662 üzenetére
Yepp nettó 107E Ft... +27% ÁFA +2E FT vámkezelési költség!
Mivel ez túllépi a 150€-s vámhatárt, így vám is vonatkozhat rá, mely vagy: 2,5% általányvám vagy a termékcsoport alapján 0-15% közötti valami!
TARIC-táblázatból kell - tudod kinézni, ha jól értem - látom ez motor alkatrész
[saját blog reklámja eltávolítva]http://kkk.nav.gov.hu/eles/1/taricweb/
http://ec.europa.eu/taxation_customs/dds2/taric/taric_consultation.jsp?Lang=hu&redirectionDate=20110125
http://ec.europa.eu/taxation_customs/dds2/taric/taric_consultation.jsp?Lang=hu&Expand=true&SimDate=20160428Ahogy futólag néztem talán a:
87-14 a motorkerékpár alkatrész kategória8711 - Motorkerékpár (beleértve a segédmotoros kerékpárt [moped] is)...
8714 - A 8711-8713 vtsz. alá tartozó járművek alkatrésze és tartozéka : (TN701)
8714 10 - Motorkerékpárhoz (beleértve segédmotoros kerékpárhoz [mopedhez] is) :
8714 10 10 - - Fék és alkatrészei
8714 10 20 - - Sebességváltó és alkatrészei
8714 10 30 - - (Úti)kerék és alkatrészei és tartozékai
8714 10 40 - - Hangtompító (kipufogódob) és kipufogócső; ezek alkatrészei
8714 10 50 - - Tengelykapcsoló és alkatrészei
8714 10 90- - Más :Más kategória eset 3,70%-os vám-ról ír...
Mivel EMS posta van megjelölve, azzal átlag 1-2hét szállítással lehet számolni, posta weboldalán nyomkövethető lesz!
Vevővédelem van (mint ebay - PayPal fizetés esetén), itt csak bankkártyával tudsz fizetni! (nincs paypal... alipay van)Érdemes lenne olyan eladót keresni, akinek már van "értékelése a termékről", de mivel ez elég specifikus termék nem valószínű, hogy találsz, első ránézésre van elég értékelése a eladónak - megrendelhető tőle...
(leírásomban van egy aliexpress-es rendelős tanács blogposzt, írtam benne egy 5pontos "mire kell figyelni" felsorolást) - [saját blog reklámja eltávolítva]
"Egy aliexpress-es termék rendelése esetén 5 fontos dologra figyeljünk!
1. Az eladó értékelése
2. Az adott termék értékelése
3. Minél nagyobb order szám
4. A rendelés feldolgozási ideje (processing time)
5. Postaköltség - Free Shipping"Ott részletesebben le van írva a további "tanácsok"!
A processing time, ennél a terméknél 7days, ami még a "vállalható kategória", de gondolom ilyen termékeknél ez magasabb is, mint az "átlag" 3days
[ Módosította: Intruder2k5 ]
-
dugynok
senior tag
válasz
Something_ #10662 üzenetére
Erre még rájön a szállítási jöltség, ha jól láttam 60+ dollár, mert ems gyorspostával küldi. Ez nem fog elveszni, viszont lehet vámon fennakad és áfázzák a termék+száll. ktsg összegét, számíts inkább rá. Kibontásról csinálj videót, mert ha sérült egyik idom, tudsz reklamálni bizonyítva, hogy úgy kaptad.
-
Something_
őstag
Sziasztok!
Ebayről szoktam rendelgetni kis összegekbe, 20.000 ft alatt. Eddig nem volt gond, ha volt 1-2 hibás termék, akkor egyből visszautalták a dellát vagy küldtek egyből cseredarabot.
Most sajnos rákényszerülök aliexpress-re, sosem rendeltem és most sajnos 100.000 Ft felett kéne megrendelnem ezt: [link]
Mit érdemes tudnom, hogyha esetleg nem érkezne meg a termék? Ugye itt közvetlen bankkártyával lehet rendelni, itt is védve vagyok ezzel a Buyer protection nevű opcióval?
Amúgy szimpatikusnak tűnik az eladó a leírások alapján.
Ha itt azt írják, hogy 7-20 nap alatt itt a csomag, akkor az valós vagy a szokásos 1-6 hét a szállítás?
Köszönöm előre is a segítséget, inkább kérdezek, mint hogy bukjak ennyi pénzt.
Szerk.: hagyjam, hogy OTP váltsa át a pénzt dollárra vagy inkább közvetlen dollárt fizessek be a számlámra? Ahogy néztem 280 alatt váltja az OTP a forintot dollárra.
-
trafóóó
tag
válasz
maj-viktor #10658 üzenetére
Erről van szó.Rávilágítottál a lényegre.
Akkor sanszos hogy benézte a kicsi kínai. -
bigrob
őstag
válasz
maj-viktor #10658 üzenetére
Anno legóknál volt olyan hogy mást küldött mint amit rendeltem, lefényképeztem, elküldtem neki és küldött egy jót. Ha egy eladónak sok eladása és értékelése van azért be lehet játszani a resendet szerintem.
-
maj-viktor
őstag
válasz
trafóóó #10654 üzenetére
Sajnos ilyet én is tapasztaltam nem 1x - nem 2x - nem 3x!
A mennyiségeket "szeretik" elnézni!
Én szimplán ráírok, hogy 3db-ot rendeltem, de csak 1db-ot kaptam (képekkel illusztrálva)
Ha izél, akkor ügyet nyitok rá, ott ugyanezt leírom... pikk-pakk visszaadják a pénzt!
Ja és mindig "bepróbálkoznak" "resend-el", inkább ragaszkodjunk a partial refundhoz és újból megrendeled akár tőle akár mástól újraindult Buyer Protection-nal!De nagyon bosszantó tud lenni, amikor valamiből rendelek 3db-ot (mert annyi kell belőle), és 1-2hó várakozás után csak 1db-ot kapok belőle... így újabb rendelés... újabb 1hónap várakozás, stb.
(#10645) Juditta_56
Ezt nem tagadom.. "rafkósabb" eladók vannak itt, meg több csaló is... de ha körültekintően választasz - vásárolsz, akkor OK! De ez tény - ezt én sem tagadom!
ebay így kicsit "biztonságosabbnak" mondható(#10653) Tomi0703
Hülyén írta... de gondolom arra célzott, hogy az indok ne a vevővédelem lejárta legyen, hanem pl. "meggondoltad magadat" - rossz színt rendeltél, stb. és már nem kell a termék, stb.
(ezt szokták alkalmazni, mert ha sok negatív visszajelzést kapnak, kizárják őket)
Milyen termékről - értékről van szó!? Eladó link - termék link!? -
trafóóó
tag
-
Linda1
aktív tag
válasz
trafóóó #10643 üzenetére
Ez nem China post ordinary small packet plus-os ? Ez csak Kínában tudod nyomon követni, de legalább látod mikor adta fel és mikor hagyja el az országot. Nekem már jött ilyennel 2 csomagom, egyik 1,30$ körüli érték, 20 nap alatt kézhez kaptam. Nagyon rákaptak most erre a szállítási módra, de jött már csonagom 10$ alatt is rendes nyomkövetéssel.
-
trafóóó
tag
Ma befutott megint 1.csomag és újabb kérdést vetett fel.
2db terméket rendeltem , levélként jött és csak 1db van benne, és a csomagoláson is csak 1db van
feltüntetve.Nyissak vitát ?? Vagy szoktak ilyet csinálni az Ali-n hogy külön adnak fel 2 ugyanolyat terméket???Sok rendelésen vagyok túl de ilyennel még nem találkoztam.
Vagy egyszerűen elqrta és csak 1-et adott fel. -
Tomi0703
addikt
Udv!
Erre valaki?
-
petertoth10
tag
Sziasztok! Március 1.-én rendeltem egy cipőt és még nem jött meg. Tehát 57 napja, telefonos app szerint még 9 nap van hátra Purchase Protection-ből. Elméletileg fel lett adva. Sajnos tracking információ nem mutat semmit, az eladó eltűnt, hirdetés sincs már fent. Mit tegyek? Tudna valaki segíteni? RJ698790443CN China Post R.A.M. Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Jövedelem
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Formula-1
- Star Trek
- Sorozatok
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Kuponkunyeráló
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GAMER PC: Új i5-14400F (10mag/16szál) +Új RTX 5060 Ti +16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- AKCIÓ! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 6800 16GB +16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Nagyon kedvező áron!Eladó Synology DS923+ Alza Gari 2027.10.23-ig
- Enermax Maxtytan 750W Titanium Moduláris Tápegység
- Cooler Master MWE Gold V2 1250W Moduláris Tápegység
- Acer Predator Helios 300 - 15,6"FHD IPS - i7-7700HQ - 8GB - 256GB SSD+1TB HDD - GTX 1060 6GB -MAGYAR
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G / 8/ 256 GB / Gyári független / 12 Hó Garancia
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest