- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- Házimozi haladó szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Arcade jellegű kontrolleren dolgozik a Sony
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
falzergy
csendes tag
Hello!
Ha tud valaki segítsen:
Hozzám került 2 db albacomp d22es típusú laptop. Kiválóan működnének egy apró hibát leszámítva: mindkettő billentyűzetén használhatatlan a 3;4;9;R;T;P;Ü; Ú billentyűk.
Az egyik gépen xp a másikon win2000 van, de próbáltam linux live alatt, ott is produkálta a hibát.
Ebből gondolom ,hogy nem szoftverhiba.
Fizikailag a keybordok kiváló állapotban vannakmegnéztem a csatlakozót az alaplapon: semmi hibára utal jel. Kerestem valami mikrokapcsolót: hátha....de semmi
Külső ps2-es billentyűzetről viszont hibátlanul működik.
Valakinek valami ötlete? Olvastam a 2007-es bejegyzéseknél, hogy más gépe is ugyanezeket a karaktereket nem "vitte", lehet típushiba amire azóta sincs megoldás? -
Tomi0703
addikt
hali!
rokontol tudnek venni egy albacomp activa eco mobil traveller v6
(m660 se) tipusu laptopot hasznaltan 40 k- ert. (1.73-as dual proci,
80 giga hdd, 2 giga ram stb stb...). a cucc 1,5- 2 eves. a kepernyon
vannak aprobb hajszalkarcok de nem annyira latszodnak. a laptop
tetejen is van egy melyebb karc. szoval a kerdes az lenne, hogy
meg-e er annyit?
koszi. -
MrSealRD
veterán
Akinek van Business V3-hoz 1.03-as BIOS vagy tudja honnan lehet leszedni az kérem segítsen.
Előre is köszönöm.
-
Zugárus
csendes tag
Sziasztok!
Segítség kellene. Van egy Albacomp Activa Eco-Mobil Traveller V8 laptopom amin valószínűleg az alaplapi videókártya beadta a kulcsot mert a kép pár perc után szétesik 6 darabra majd az egész kép furcsa karakterekre . mit tudok tenni ilyen esetben? Alaplapcsere a végső megoldás?
-
MrSealRD
veterán
Albacomp Business V3-on(Mitac 8258d) szeretnék BIOS-t frissíteni. (Jelenleg 1.03 és KBC 1.02 van)
1.07-el próbálkoztam de nem megy. Hibaüzenet dob: [link]
Találtam valami 1.00-át külön Vista-hoz, de az is ezt dobja.
Win7 32bit rendszerem van, parancssorból próbáltam. Csökkentett mód parancssort is megnéztem de ott is ugyanez.
KBC meg külön poén: [link]Ötlet, hogy mi lehet a gond?
-
thotzoltan
tag
Sikerült!
Pendrivról..nem kevés próbálkozással,de fent van..csak egyet nem értek..ez dualcor,nem?hiába akarom beállitani a 2 proci használatát,csak egyet mutat..beirom,hogy msconfig,megnyilik a renszerkonfigurácio menű..és ott a rendzserinditásban speciállis beállitásokban hiába jelőlöm be aprocesszorok számát,csak egyet mutat!
Béna voltam valahol,nem vettem észre valamit? -
thotzoltan
tag
Tudod,mindenki elkezdte valahogy!
Volt a gép már szakembernél is,de ő azt mondta,nem tud vele mit kezdeni,vagy ha igen,az nagyon fog fájni..ezért buherálom én..eddig nem okozott gondot feltelepíteni egy gépre az op rendszert,ez most kifogott rajta,de bvalahogyan megoldódik,ha másképpen nem,egy kis külső segítséggel!
Üdv! -
Gus
aktív tag
válasz
thotzoltan #2448 üzenetére
Simán földugod egy PC-re a SATA csatlakozó ugyanaz. Lemezkezelőben törlöd a partíciókat. Bár szerintem a válaszaid alapján inkább fordulj szakemberhez!
-
Gus
aktív tag
válasz
thotzoltan #2446 üzenetére
Ha Win 7 kell rá, akkor másik gépen is telepítheted végső esetben akár PC-n is, elég rugalmasan elindul a legtöbb hardveren, aztán utána összeszedi maga alatt a hardver elemeket.
XP az nem nagyon szereti, ha kicserélik alatta a vasat. -
Gus
aktív tag
válasz
thotzoltan #2444 üzenetére
Akkor pasz...
-
thotzoltan
tag
szerintem az Albacompnál ez az F1 gomb..itt csak a boot menű jön be!
F2-vel igen a BIOS-ban állítottam be a bootolást,ezen kivül is kellene még?igazából kezdő játékos vagyok,nagy érdeklődéssel,kevés tudással..tehát minden hasznos tanácsnak örülök,hiszen aki ért is hozzá,csak jobban tudja! -
Gus
aktív tag
válasz
thotzoltan #2442 üzenetére
Az F2 a BIOS setup. Van boot menü is.
-
thotzoltan
tag
F2-re adja ki a boot menűt..ott is beállítottam,ott kezdtem..aztán semmi..
kösz a segítséget,akkor megy darabolásra a gép,én nem szenvedek vele,inkább veszek egy újat..
hacsak csoda nem történik..másik meghajtót tettem bele,hisuen az elsővel,nem is látta a lemezt,amikor benne volt ,még a windows alatt sem,nem hogy bootnál.. -
Gus
aktív tag
válasz
thotzoltan #2440 üzenetére
slimre.
Innen a messzi távolból nehéz megmondani, hogy mennyire reménytelen.
Lehet, hogy nem minden fajta meghajtóval hajlandó menni a boot. Esetleg egy másikkal is meg kéne próbálni.
Vagy F9-el, vagy F12 vel elindítani a boot menüt, és ott kiválasztani, a DVD-t vagy a pendrájvot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Felvásárolta a Briumot az AMD
- Milyen autót vegyek?
- BestBuy topik
- Nyaralás topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Új Dobozos Asus TUF GAMING F15 Gamer Vágó Laptop 15,6" -30% i7-13620H 32/1TB RTX 4070 8GB 144Hz
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i5-1145G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT HUN
- Dell Latitude 5400, 14," FULL HD IPS Touch, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás szá
- Macbook Pro 16" M4 Pro 14/20 mag - 24 GB, 1TB vagy 512GB, 100% - Apple garancia, magyar (45)
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- BESZÁMÍTÁS! VALVE Steam Deck LCD 1TB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged