Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Androidos tablet topic
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Projektor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
shotika
őstag
válasz
Dilikutya #153 üzenetére
A konzol témát azért hoztam fel, mert azt a hamis képet tükrözik, hogy igen, itt van a 4k gaming kora.
"PC-n ugyebár ilyen korlátok elvileg nincsenek, ott mehetne a 4K, és szerintem ez igenis jogos igény a felső kategóriában, hogy legalább a megjelenés évében, meg mondjuk a következőben, ne kelljen kompromisszumot kötni, a DLSS használatát is beleértve. A 2K felbontásnak is megvan a helye, arra ott vannak a 4K-ra nem, vagy csak alig elég középkategóriás kártyák, az RX7800, RTX4070(Ti), bár elég ganaj dolog ez is, mivel ezek pár éve nem középkategóriásak lettek volna még, arra ott a 4060 és az RX7600, ezeknek van az 1080p felbontás"
Az igényed/igényetek nem tudják teljesíteni, mert az új játékok nem bírják 4k/RTX/ max beállításokon - egyszerűen ez van."A Steam adatai erősen tájékoztató jellegűek"
De zsebből előrántva, jelenleg ez egy olyan statisztika, ami elég jól lefedi a felhasználók hardvereit. Függetlenül attól hogy mennyi laptop van benne - bár én nem hiszem, hogy számottevő lenne az ilyen userek száma.Még egyszer mondom, az hogy vannak elérhető áron, sőt, nagyon olcsón 4k kijelzők, abból nem következik az, hogy a videojáték piac is felzárkózott ehhez. Látványos javulás történt persze az elmúlt pár évben, de még mindig nem vagyunk ott, hogy új címek esetén, akár high end kategóriában ezeknek meg tudjanak felelni a gépek. Legalábbis natívan, DLSS nélkül...
"arra ott a 4060 és az RX7600, ezeknek van az 1080p felbontás"
Nem ezeknek van, ezt csak te állítod.#155fiATHaLON:
"Nekem igenis hiányoznak a valódi ötletek a játékokból,
amik nem feltétlenül látványban jelentkeznek."Erre nem tudok mást mondani, mint, hogy játszd végig a topic címét is adó játékot. Olyan ötletek vannak benne, hogy fogtam a fejem, és folyamatosan, fejezetről fejezetre képes lenyűgözni.
-
fiATHaLON
őstag
válasz
Dilikutya #153 üzenetére
Ilyenkor kéne a vásárlónak is azt mondani, hogy jó, én meg majd megveszem, ha az a hardver itt van. Vagy megveszem a mostani hardveremre akciósan, ha a teljesítmény is akciós.
Megfogtad a lényeget, ebbe az irányba indulok el. A "most kell nyomni,
most új" hozzáállás már amúgy sem nekem való...
@shotika
A realitás az, hogy a high-end gépek sem bírják az új játékok egy részét kompromisszum mentesen, maximális beállítások mellett, 4k felbontáson - de ilyet senki se mondott, hogy bírni fogják. Ezt lekövetni, évente kellene zsebbe nyúlni és fejleszteni a vasat, de ebben sincs semmi új. Ugyanez volt 15 évvel ezelőtt is - anno a PCdome fórumán is voltak olyanok, akik évente cserélték le az aktuális gépüket.Ez azért ha újraolvasod, tartalmaz egy paradoxont, legalábbis az Alan Wake esetében, hogy hűek maradjunk a témához...
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Tenisz topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vallás
- Linux kezdőknek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Mesterséges intelligencia topik
- Robot fűnyírók
- További aktív témák...
- Dell P2720D - 27" 2K -több db- 2560x1440 IPS monitor
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Xiaomi 12T Pro 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- KÉSZPÉNZ AZONNAL! iPhone felvásárlás - Budapest
- 1TB SEAGATE SSD XBOX SERIES S/X
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070Ti 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8GB I 256GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest