Hirdetés
- Samsung LCD és LED TV-k
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- TCL LCD és LED TV-k
- A frissítési frekvenciához igazítja a képkockagenerálást az új Lossless Scaling
- Plazma TV topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Projektor topic
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
And
veterán
válasz
ZooLee #10852 üzenetére
"[..] lehet, hogy egyáltalán nem tervezték akkus használatra a gépet, csak elemekre."
Ez az érv nekem nagyon nem tetszik. Hiába nagyobb az elemek nyugalmi feszültsége, a belső ellenállásuk az akkukhoz képest a sokszorosa. Márpedig egy fényképező kapásból sok száz mA-es, sőt egy amper feletti nagyságrendben is képes áramfelvételre a nagyobb teljesítmény igénylő belső alkatrészei - motorok, vakutöltés, kijelző - okán. Ilyen nagyságú terhelőáramnál pedig az elemek rögtön elvéreznek, a kapocsfeszültségük jól lecsökken, úgyhogy a helyzet éppen az általad felvetett fordítottja szokott lenni.
Mod.: ráadásul az alkáli elemek magasabb feszültsége csak a kisütés elején relatív magas értékű, a merülési folyamat során állandóan csökken. Ellentétben a jó NiMH akkukkal, amelyek egészen sokáig a névleges érték közelében képesek tartani a kapocsfeszültségüket.
Az én kompakt gépemhez is adtak anno négy ceruzaelemet, amelyekkel az csak percekig volt működőképes. Utána kisebb áramú fogyasztóban még jó sokáig bírták.
#10853: IPC-1L kisütés módban, mármint ha AA vagy AAA méretről van szó. Ha elvétenénk a kisütés végét (amikor a kijelzett töltésmennyiség kinullázódik), akkor a kezdő időpont, a kijelzett töltési idő és a kisütő áram ismeretében a merítéskor kivett töltöttség visszaszámolható. -
bally4
tag
válasz
ZooLee #10774 üzenetére
Szia!
Igen, azóta nem írtam de nem fundáltam sokáig, 11.11 alatt meg akartam mindenképp venni, ezért voltam kicsit sürgető jellegű a kérdéseimmel. 21 dollár, meg egy 2 dolláros kupon, 19$-ért megkaptam free shippinggel, amikor még nem fogyott el, tegnap este 9 körül. Alex is rendelt 21-ért, úgy tudom. Fentebb, amikor még először kérdeztem ezt a típust, azt írták, ez jó ár érte.
Egyetértek, nem csak az árat néztem, bújtam a teszteket, a netet, kérdéseket tettem fel, mindent összevetve döntöttem a termék mellett, remélem. Ha megjön, majd írj, megosszuk a tapasztalatokat -
Kernel
nagyúr
válasz
ZooLee #10324 üzenetére
Tegnap nekem is épp az jutott eszembe, hogy a töltőn lehetne legalább egy figyelmeztető felirat, lehetőleg a 9V-os fészek mellett, de minimum a töltő alján. Így lenne korrekt, semmibe nem kerülne.
Számomra természetes, hogy utánanézek a töltőáramnak, átlag laikus felhasználó ilyennel nem foglalkozik.
Ha szerepel is az alján a töltőáram, sokan azt sem tudják hová tenni, hogy mi a sok, mi a kevés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest