Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Azonnali fotós kérdések órája
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Mini-ITX
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Airsoft
Új hozzászólás Aktív témák
-
szbalogh
addikt
válasz
stefanitsr #12997 üzenetére
Namost ez még nem volt szétszedve soha. Azért hézagolást meg kell csinálni gondolom. Most itt van rá a soha vissza nem térő alkalom... 3 nap szünet
Gyengébb rugót kéne akkor beletenni? Mert amíg azt nem vettem meg nem szedném szét. -
sptkyle
senior tag
350-et arra írtam, hogy annyira belőhető a JG G36, és azzal (ha már C, illik arra is használni amire való) , kint is , bent is használható ezzel az erősséggel, és esélyes a hosszútávú aránylag problémamentes használat. Ellentétben a 450, vagy a főlé húzott JG-kkel. De nagyon nem zavar.. nem fogunk játékon találkozni szerintem.
JG G36-ot nem kell bemutatni köszönöm szépen.. volt 2 is. Szeretem.. de nem árt tisztában lenni a képességeivel. -
stefanitsr
senior tag
válasz
szbalogh #12996 üzenetére
Ne bántsd a vezetékelést, ha nincs toldozgatva, nem sérült a szigetelés, akkor csak azért mert piciny szemed világának nem tetszik felesleges cserélni.
Az a motor az egyik oka amiért ezt a puskát megvesszük, no meg a meglepően jól megcsinált kompressziója... Ja és volt idő, amikor 30k-ért vesztegették őket vaterán... (30!, úgy hogy nagynyomatékú motor, acél tok, tök jól összerakott gearbox, fasza kompresszió, gyárilag 6,04-es cső, és teljesen vállalható hopup gumi... Out of the box 430 fps, tartósan, pontosan...)
-
szbalogh
addikt
válasz
stefanitsr #12993 üzenetére
ÉÉÉéééssss... már lőttem is vele
Jók hozzá a táraim, bár kicsit erősebben kell helyrenyomni a 031-hez képest, először el is ejtettem. Még a célzók is szépen be vannak rajta állítva, oda lő ahol a pecek van
Szép rozsdafoltok vannak rajta itt-ott. Asszem újra kiélhetem olajozási mániámat
Kicsavaroztam a tus végét. Valami eszement megoldás van odabent. Egy rugó fogja a kioldó gombot és azt a rejtekajtó valamit. Amint leszedtem szétugrott... most legózhatom össze.
Gyorsan ledobtam róla a Tamyát és ráforraszttottam a T csatit mert az aksin is az volt. Most megy a szakadt aksim töltése. Valóban egész jó motor lehet benne ha egy ilyen ezer éves 3 hónapja nem töltött aksival és azzal a vezetékeléssel elindult
Nagyon jó masszív szerkezet és nem is olyan nehéz mint vártam.
Valóban nincs sok hely az aksinak a tokfedél alatt. A rúdaksi épp befér... a képeken csalóka volt, nagyobbnak tűnt a hely. A tusban talán van 1.5cm széles hely a bemélyedés alatt is. Holnap megmérem egy lécdarabbal.
Azt vettem észre az elmúlt pár napban, hogy erről a típusról nem nagyon van magyar teszt, külföldi se nagyon. Lehet, hogy írni kéne egyet.. -
kop8
őstag
válasz
stefanitsr #12970 üzenetére
Így hagyom most, jó így is, 130-as garder rugó van benne, de jelenleg nemtudom milyen erős...
Utoljára 28-as bb-vel 340-350-et lőtt, ami kevés mert lőtt már 390-400-at is.
De tegnap egy rakat cuccot kicseréltem benne a mi csak javíthat rajtaAz AK puskákat sosem szerettem, kizárt hogy olyat vegyek, inkább egy M4, de nem szeretném lecserélni mert ez nagyon jó fegyó, sokaknak van ilyen is
(#12965) BaKeSZ87
Én csak azt szeretném hogy messzebbre lőjön a puskám ezért tuningolgatom. -
stefanitsr
senior tag
válasz
Hurkaleves #12985 üzenetére
Javasoltam neki hogy próbáljon bele a motorba egy másik forgórészt, úgyis a mágnes miatt "nagy nyomatékú" egy motor. Szerintem így jár a legjobban ő is, ha ez bejön neki.
-
szbalogh
addikt
Na megvan!
Skeleton tusnál a tuselem lyukas. Alakítgatás nélkül ki lehet tolni az aksit a tuba. Az meg ott élére állítva védett helyen van, oldalaira meg teszek valami vékony kemény lapot aztán bebandázsolom. -
Hurkaleves
őstag
válasz
stefanitsr #12983 üzenetére
ajánlatot tettem neki. megtarthatja a motort és még választhat egyet vagy kettőt az eladó cuccaimból. van egy jópár. remélem meg tudunk egyezni. -
zalman90
őstag
válasz
stefanitsr #12982 üzenetére
peq box nekem se teccik , az a tusra rakott aksi meg szerintem macerás , meg elrontja az összképet , meg leeshet stb
nagy aksimat sikerült haverral szétszedni : kép , elég ronda lett
de majd kap zsugorfoliát , szilikon kábel meg nemvolt , meg k.rva nehéz volt forrasztani azt ami rajta volt , ezért 220 as kábelt kapott , anyira nem lényeg hogy néz ki , m4 tusban épphogy elfér és nem látszik
100-200 lövés után rámérve van benne 9.1v
-
stefanitsr
senior tag
válasz
Hurkaleves #12981 üzenetére
Nah, kicsi a világ. Msn-en megtalált az a srác aki megvette a motorod.
-
stefanitsr
senior tag
válasz
zalman90 #12978 üzenetére
A nagyobb akksikat macerásabb elhelyezni és pl nekem PEQ box oly mértékű vizuális környezetszennyezés (értsd RHANDA), a másik lehetőség ugye ha tusába teszed, de eléggé sok fegyvernek nincs meg a tradis puska tusa. Vannak még a különféle akkuzsákok, szíjak, odaszigszalagozom megoldások, egyik rushnyább mint a másik. Érdemesebb inkább 1100-1200-1600-as akksit venni, mert azokat csont nélkül el lehet tenni úgy, hogy ne legyen rusnya és ne törje meg a fegyver fegyverszerűségét, ugyanakkor 1000+ lövést kibírnak azok is...
-
Hurkaleves
őstag
válasz
stefanitsr #12980 üzenetére
én is hasonlóra gondolok... ha egy motor fullra szar akkor sem kéne ekkora galibát csinálnia..
mondtam neki, hogy nagyon sajnálom, de én ezért nem fogom kárpótolni. ez van asszem nem én tehetek az esetről. -
stefanitsr
senior tag
válasz
Hurkaleves #12976 üzenetére
Nem tudjuk mit csináltak, lehet megfőzték a motort, lehet csak simán rövidre zártak akármit és úgy kulált be, vagy akár volt egy rossz motorjuk, kicserélhették a tiédre és most a sajátjukat akarják visszaküldeni "rossz" címszóval. De lehet, hogy pont náluk romlott el...
-
zalman90
őstag
válasz
sptkyle #12945 üzenetére
köszönöm a válaszokat
itt irjátok hogy mindenkinek ilyen 1200 meg 1600 as aksija van, és azt mondjátok hogy az elég? akor az emberek minek vesznek 4000mah-st meg stb ?
nekem most 2db aksim van , egy 1200 as meg 2000 res , ilyen 3000bb -t ki lehet a 2 vel lőni 1 töltéssel
amugy a töltő 8.4v os akksimba 9v ot tölt bele , ez normális? (ni-cd akksi)
-
szbalogh
addikt
válasz
Hurkaleves #12976 üzenetére
Ezek hallatán lehet, hogy mégiscsak benne hagyom a biztosítékot a stukkerben
Már csak 4 óra és itt is van -
Hurkaleves
őstag
válasz
sptkyle #12975 üzenetére
nem írta a márkáját de egy 11.1V 2450mAh 30C akkuja van. az elég jóféle, de akkor sem kéne szétégetnie mindent a motor hibájából. felhívta WD-t és azt mondta neki a szerelő, hogy ezek a motorok nagy áramot vesznek föl a semmiért. biztos van benne valami ennyire nem vágom a motorok tulajdonságait, de én logikusan úgy gondolom, hogy a motor annyi áramot tud felvenni amennyit az akku kínál neki. namost ha az akku 68-73 amper körül tud leadni akkor, hogy került a rendszerbe olyan áramerősség (~150+A) ami szétégetett mindent?
a motor miatt??? ugye, hogy nem igazán kóser? nekem nem áll össze a kép.. -
sptkyle
senior tag
válasz
stefanitsr #12972 üzenetére
Akkor figyelmetlen voltam.. nem láttam, hogy C... Kop8: C-ből semmiképp ne csinálj DMR-t.
Hát JG nem a legjobb, de azért meg lehet csinálni használhatóra (mondjuk 350fps körülire)
Erre tudok is példát. (bár általánosságban igaz, elég betegesek mondjuk Cyma ak-khoz képest)pisztoly: Fogadjunk hogy egy noname 15C-s akkuja van a srácnak?
-
Hurkaleves
őstag
köszönöm a kommenteket! valahogy én is így gondolom. sántít a dolog.
most írt a srác, hogy bocsánatot kér mert valszeg az aksi volt a hibás. namondom..
meg írta, hogy ennek ellenére nagyon melegszik a motor. mondom mit csináljon? hűtsön?
azt mondta, hogy még a T-csati is megégett meg lerobbant a vezeték meg szikra villám minden volt... azt mondja, hogy elvileg a T csatik 150A-ig bírják. hogy keletkezhetett ettől több abban a rendszerben??? a motor rágenerált még egy százast vagy mi?
most írtam neki, hogy mondja már meg a lipo-jának az adatait. kíváncsi vagyok, hogy egyáltalán mennyi ampert tud leadni az az aksi.
további kommenteket szívesen fogadom. és az eddigiekért köszönöm. -
szbalogh
addikt
válasz
Hurkaleves #12968 üzenetére
Volt benne biztosíték vagy sem?
Ha meg nem akkor meg miért baszatta míg leégett ha nem ment? -
sptkyle
senior tag
válasz
stefanitsr #12970 üzenetére
kop8: Miért kínzod azt a szerencsétlent?
Mellesleg ha tényleg mindenképp g36-ost akarsz dmr-nek (150-es rugóval), az jo sok melóval fog járni. És nem csak a fogaskerékszettet fogod cserélni. Első körben a gyári motort kukázd. Szerintem bőven kevés a 150-eshez.. és ha erőlteted, akkor csak szétégetsz mindent. Igen.. a box törésről nem is beszélve. Mellesleg nem írtál márkát. Nem mindegy.Stefanitsr: A 96cm és az optik simán meglehet egy G36E-nél. És nem mindenki használ MASZ2010-et.. (vagy egyáltalán szabályrendszert
)
@pisztoly: Elmondottak alapján a kedves szerelőnek kellett épp egy nagynyomatékú motor... meg némi szervízköltség.
Én már nem lepődnék meg ilyenen lásd: [link]
De lehet hogy csak a srác akar rafinált lenni... -
stefanitsr
senior tag
Figy, most szedd szét, ha a box orra letört, akkor meg vegyél egy rendes puskát, mondjuk egy acél cyma AK-t.
(Jó tömítésekkel SP130-M140 rugókkal alulról nyalja a MASZ 2010 DMR limitet egy jól összerakott puska.)
Teszem hozzá MASZ 2010 szerint minimum 95 centis, optikás, DMR puska replikája lehet csak DMR, tehát szabályszerűen NEM játszhat G36-ból készült erős puska.
-
stefanitsr
senior tag
válasz
Hurkaleves #12964 üzenetére
http://www.youtube.com/watch?v=2xs3OuqVJrg 1:08.
Nem kell ahhoz auto akku, hogy rendes legyen a trigger response... Elég egy rendes motor
(11,1v 1100 mAh 15c)
-
Hurkaleves
őstag
srácok! egy fontos kérdéssel fordulnék hozzátok!
eladtam egy SHS nagy nyomatékos rövid motort.
most írt a tag, hogy "kösz, hogy rossz motort küldtél el" majd leírta, hogy szétnyomott egy AB fetet egy 11.1v-os lipo aksit és még a T csatlakozó is megégett. azt mondja a szerelője, hogy "túl nagy áramot vett föl"!! nálam tökéletesen működött és kb. annyit használtam, hogy szinte bolti állapotban volt. nomeg írtam neki, hogy akkor szerinte mibe szánták ezt a motort? fűnyíróba? gyanús egy kicsit, hogy a szerelő valamit sántít és rám akarja kenni az esetleges ballépését.. szereltem már egy párszor most meg elég bivaj cuccot raktam össze nyomatékos motorral fettel plusz bivaj lipo-val és érdekes módon nem égett le semmi...
hozzászólásokat várom.
thx. -
BaKeSZ87
őstag
válasz
Hurkaleves #12966 üzenetére
Nem megjegyzés, csak ha olyat vár a tuningtól ami nem reális, akkor inkább felhívjuk a figyelmét, hogy: " Bazz, felejtsd el, mert nem lesz olyan soha!"
-
Hurkaleves
őstag
igen pontosan az! ettől nagyobb nyomatékú szerintem nem nagyon létezik... fizikai képtelenség. nem férne a boxba bele.
egyébként a sector kerék uccsó kilépő foga le van flexelve (nem tudom olvastad e)mod:
ja, stefanitsr: lehet nincs szükség a nagy mAh-os aksira, de az is meghatározó tényező a leadott áramerősségben és így befolyásolva a trigger response-ot. akinek számít a billentyű meghúzásától számított reakcióidő akkor annak nagyobb mAh-os akksi javallott.
én például majdnem gyorsabban tudok tüzelni egyes lövéssel mint sorozattal... -
BaKeSZ87
őstag
válasz
szbalogh #12955 üzenetére
Nekem annyi van változtatva a fegyveren, hogy egy 110-es guarder rugó van benne, meg guarder csapágyas rugóveztő, meg FET, minden más gyári a gearboxban, és nekem a 11.1V-os 1200mAh-s firefox LiPo úgy meghajtja, hogy a hi-cap-ek nem tudják lekövetni, delayerrel biztos mennének, de nem nagyon haszálok hi-cap-et, se sorozatot, így lesz@rom. Szóval szerintem a 7.4V bőven elég.
-
kop8
őstag
válasz
Hurkaleves #12961 üzenetére
Sniper puskába nem sok a 160-as rugó szerintem, vagy igen?
Ez az?
[link]Néztem 32:1-hez, de akkor félfogazású dugatyút is kell vennem....
Lehet így hagyom ahogy van
-
kop8
őstag
Üdv mindenkinek!
Segítség kellene!
Valaki tudja hogy a JG G36-okban milyen áttételű a fogaskerék szett?Mert vettem egy 160-as rugót, hogy sniper puskát csinálok a puskámból de nem tud csak egy párat lőni és lemerül, 11.1-es 2400-as lipo aksi van benne!
Gondolom nagyobb áttételű fogaskerék szett kellene, csak mekkora?
-
Hurkaleves
őstag
meg ez a töltő amit kaptam hozzá aszonta a szaki, hogy többet is tölt bele mint 7.4, de még nem lépi át a 8.6 voltos határt vagy mennyi az...
bár nem balanszeres a töltő, de aszonta, hogy egy teljesen új aksinál amit ha rendeltetés szerűen használunk nem lehet baj. minden esetre venni fogok a töltőhöz egy ilyen kis balanszert tuti ami fix mert idővel elképzelhető, hogy a 2 cella feszkója elmászkál az egyen értéktől... -
szbalogh
addikt
Köszi a tapasztalatokat! AKkor már biztos a 7.4V. A zippy meg olyan olcsó hogy nem hagy nyugodni. Holnapra tolódott a nagy nap, délután kapom meg a stukkert. Akkor mindent meglátok, hogy mi hova fér
-
stefanitsr
senior tag
válasz
Mivel elvileg a behajtható válltámaszban van a rögzítő retesz, amivel oldalra csapott állapotban rögzül a tusa, korlátozott lehet benne a hely ilyen szempontból. Ugyanakkor a 7,4v 1600 mAh elfér a tokfedél alatt, és azzal a motorral nagyon sokat kibír. Számolhatsz nyugodtan 1 mAh / lövéssel, de lazán több van benne... Felesleges átlag magyar aegbe midcapek mellé 1200/1600 feletti akku, mert a többit is ajánlott game előtt feltölteni és nem feszegetni a határait mint anno HollyBonny tette...
-
Hurkaleves
őstag
válasz
nekem most egy Turnigy 7.4V 25C 2200mAh van ami 55A ad le és nagyon kegyetlen! a "trigger response" atom minimál! olyan érzésem van mikor tüzelek, hogy ezt a rendszert most semmi nem állíthatja meg! a rof is szép és a szaki akitől vettem azt mondta, hogy 2-3 nagyobb játékot is kibír 1 töltéssel. ennek ellenére minden game után/előtt tölteni fogom mert nem akarom pedzegetni a cellák határait mivel (még) nem tudom monitorozni a feszt. mérete pedig kisebb mint egy 7 cellás 8.4V-os mini aksinak. súlyra is jóval könnyebb. állatság. (örül)
-
szbalogh
addikt
Azon filózok, hogy nem stick lipo-t veszek hanem egy 3-5 Ah-s zippy-t vagy turnigy-t hobbykingről. Olcsóbbak és sohase merülnének le, de vajon a telitusban elég hely van-e egy ilyen aksinak?
Egy 3Ah-s 3 cellás azért már túlzás nem? Ilyen nagy kapacitásúakból 2 cellást elég venni ugye? -
szbalogh
addikt
-
BaKeSZ87
őstag
Rendeltünk csapattársammal 1-1 A&K SVD-t, ha mégsem jön be, annyiért amennyiért vettük, simán el tudjuk adni sofair-en.
-
szbalogh
addikt
válasz
Hurkaleves #12950 üzenetére
Ezt a kólásdobozos kronót kéne már valakinek rendesen kimérnie és akkor sok játékostárs élete lenne sokkal egyszerűbb. Nekem van mindenféle dobozom csak egy rendes kronó kéne arra meg nincs pénz
-
Hurkaleves
őstag
válasz
stefanitsr #12949 üzenetére
egy százassal ilyet lő!?
az enyém is nagyon dilaj most pedig a gyári rugót hagytam benne... jó lenne egy kronó.. -
stefanitsr
senior tag
SHS M100, RS type97b-ben: 399-404 fps... Megvan bele a tuti rugó...
-
Hurkaleves
őstag
reggel megnéztem betöltve, működés közben a fegyót és szépen teszi a dolgát!
szépet és szépen lő 0.25 BB-vel. nem akad nem potyog nem dupláz. állatság. viszont egyszer még újra fogom vezetékelni mert most kicsit kókányolt a rendszer... és akkor egyben kap egy új festést is a váz. -
stefanitsr
senior tag
válasz
zalman90 #12944 üzenetére
Az igazán menő csávók cqb-n is egy szimpla szemüvegben nyomják.
Én annyira nem vagyok menő. Közelharcos mókákon, CQB-n, beltéren jellemzően mindig fent van valamelyik arcvédő.
Kültéri, erdős, stb. játékon ahol jellemzően 20+ méteres rálövési távok vannak, hangulattól függően veszem le vagy teszem fel az arcvédőimet. Van hogy az elején felteszem és később zavaróvá válik, akkor szabadulok a felesleges terhektől, és van úgy hogy nem teszem fel az elején aztán a fülem mellett elfütyül egy sorozat, és akkor hamar-gyorsan felugrik a pofázmányomra.
-
Hurkaleves
őstag
huh. na végeztem a fegyver generállal. kicsit kábel dzsungeles most az első kézvédő belseje, de lényeg, hogy működik szépen. a fet is hibátlanul teszi a dolgát levegő is jön ki a csövön, egyes ill sorozat lövés is kifogástalan. ezt csak azért mondom mert most szedtem szét életemben először M4-et. néha felb@szott, de a végeredmény kárpótolt. holnap nappal tesztelem a lövedék röppályáját.
szintén első tesztelésem volt lipo aksival és hát nagyon nagyon fajin! az egyes lövés reakció ideje atom minimál! az nagyon tetszik! (hát 55 ampertől illik is!) a rof is bőven jó! szóval eddig királyság minden! aztán holnap kiderül, hogy lő e... -
sptkyle
senior tag
válasz
zalman90 #12944 üzenetére
A sima munkavédelmis szemüveg 3000ft
A bb 1ft/db
De amikor fejentalálnak.. az érzés: felbecsülhetetlen.
Viccet félretéve (természetesen számít, hogy milyen távolságról milyen fegyverrel találnak el, de álltalánosságban: ) sztem nem vészes. Időnként elhagyja a számat 1-1 fejlövésnél a "Megvolt" élőtt egy rövid "Ááá", de legtöbbször csak 1mp-ig fáj.Aztán már nem is foglalkozol vele. Néha hagy egy minimális nyomot is (véraláfutás, ritkább esetben minimálisan vérző seb) , de az is eltünik max 1-2 nap alatt. Mondjuk engem fogon még nem lőttek...
Volt csapattársnak lőtték nemrég ela frissen elkészült (kb6 napos) fogát. (porcelán, vagy miamanó az) Mert bár szinte mindig látni rajta arcvédőt, pont aznap nem viselte.(az uj foga tiszteletére, vagy én nem tudom) De a vicc az volt benne, hogy csak a fog legeslegvégéről tört le, de ott szabályosan látszódott a bb íve.
Vedd azt is figyelembe, hogy egy nyílt pályás játékon is kerülhettek olyan szituációba (mondjuk fedezék mögül kilépve, véletlen elsütött fegyver, vagy közeli tereptárgyról visszapattanó bb) ahol jol jön a teljes arcvédelem. Én javasolnám ilyen körülményekre is a használatát, a te érdekedben. Egyéb esetben kérdezze meg fogorvosát, gyógyszerészét. -
zalman90
őstag
válasz
stefanitsr #12943 üzenetére
és nagyon kell ez ami a teljes arcot , fület stb-it védi? elég 1 jóféle szemüveg? erről olvastam mondjuk hogy volt akinek kilőtték a fogát
, na de ha simán messziről fejbelőnek az mennyire fáj?
-
stefanitsr
senior tag
válasz
zalman90 #12942 üzenetére
Személy szerint többfélét. A sárga lövész szemüvegtől kezdve a pántos rácsos szemüvegen, a szőtt rácsos sansei maszkon keresztül van cserélhető lencsés desert locustom, kommersz munkavédelmi víztiszta szemüvegem, munkavédelmiből olyan ami takarja a dioptriást, és ezekhez van még egy kakukk féle maszk kópiám ami csak arcot véd, OImi-től.
A párásodás és a játék jellegétől függően cserélgetem őket. A szövött acél rácsos sansei volt az első és több okból úgy gondolom hogy a rovarpofa-kinézetet leszámítva az eddigi egyik legjobb kombinált szem és arczvédő, mert nem páráll, védi az arcot ugyanakkor az arczvédő része keskeny és nem akadályoz abban hogy az arczodat rá tudd tenni a tusára-válltámaszra és érdemben tudj célozni.
-
zalman90
őstag
ti miféle maszkot használtok játékon ? én ilyet néztem ki , elvileg paintball maszk , de használják airsoftra is. kellene 1 hasonlót vennem , csak nem tudom a lencse mit bír
-
stefanitsr
senior tag
válasz
szbalogh #12938 üzenetére
AB fetek némelyikénél már esett úgy, hogy nem múkodott a slukker játékon, vagy olyan szakaszos múkodést produkált, hogy a gyerek nyomott 1-2 egyes lövést vagy egy rövid sorozatot, majd xy ideig billentyűhúzásra nem történt semmi, majd egyszercsak megint ment...
AB fettel szintén volt már problémája a Zalaiaknak is, eleinte nagy elánnal belerakta mindkét puskájába, majd 1 játék sem telt el és mindkettő ment a levesbe. Konkrét problémára nem emlékszem de nyilván oka volt rá.
-
stefanitsr
senior tag
válasz
macilaci78 #12939 üzenetére
Nekem van három döglött chaoli motorom. Nyertem ?
-
macilaci78
nagyúr
válasz
stefanitsr #12937 üzenetére
boyi motorra egyébként sokan mondják, hogy tetü, meg erőtlen, de legalább áramot sem fogyaszt
Nekem van egy döglött Caoly motorom. Elhiszed, hogy ez kevesebbet fogyaszt?
-
szbalogh
addikt
válasz
stefanitsr #12937 üzenetére
P-fetnek az irf4905-öst használja mindenki vagy van kisebb ellenállású is ennél? Ha már egyszer rendelek befér pár ilyen is hátha rávetemedek a duplafetes megoldásra.
Jajó ez hülye kérdés volt, mert nincs sorba kötve a motor és az aksi körrel így nem érdekes az ellenállásastefanitsr: szerintem végtelen sok hely van ott a tücsökhöz képest
ártani nem árthat.
Én a biztosítékot kidobtam. -
stefanitsr
senior tag
válasz
szbalogh #12936 üzenetére
Most azon agyalgok, hogy a kisebb kapacitású, méretű, kisebb áram leadó képességű 11,1v lipo mellett már nem is feltétlen kell fet, főleg ha a motorod nem nagy áram felvételű (boyi motorra egyébként sokan mondják, hogy tetü, meg erőtlen, de legalább áramot sem fogyaszt
).
Ez most így együtt okoz egy kis dilemmát, hogy bántsam-e az aksut (tegyek-e bele fetet), főleg hogy annak a fő akkuja egy firefox 9,6v 2000 mAh nimh, és agyatlanabb játékokra van csak hozzá a 11,1v 20c 1200 mAh rúd.
A VFC rendszerű, tokfedél alatti akkus jószágoknál ugyanis ehhez meg kell toldani a fekete vezetéket, hogy előre érve a biztosíték helyére tudja az ember rakni a fetet.
-
szbalogh
addikt
Nagyon erősen gondolkodom innen fetet rendelniIRF 1404 FET
Innen ugyan annyi lenne a postaköltség mint itthon de maga a fet ötödébe kerülne csak. -
zalman90
őstag
válasz
stefanitsr #12924 üzenetére
akkor elvileg nekem a jobbik szereltség van , fém csapágyak , fém hop kamra, fém rugó vezető , 390 fps , erősített gb, és a test alu nem spiáter , az elülső markolat is alu nem műanyag.
motor nemtudom mennyire gyenge, én meg vagyok vele elégedve , szép rof ja van
hop gumi valóban cserés , mert hidegebb időben elég random a lőtáv
-
szbalogh
addikt
válasz
Hurkaleves #12925 üzenetére
Én annyit fogok az új AK-val csinálni, hogy átvezetékelem és veszek hozzá egy lipo-t
-
BaKeSZ87
őstag
válasz
macilaci78 #12930 üzenetére
Szegény kakas
-
sptkyle
senior tag
válasz
stefanitsr #12928 üzenetére
A HK 416-osuk elvileg ALU. (review azt mondta.. bár ahhoz képest meg b*szott nehéz... )
-
stefanitsr
senior tag
válasz
Hurkaleves #12927 üzenetére
Spiáter.
-
Hurkaleves
őstag
válasz
stefanitsr #12926 üzenetére
jóó, tudoom!
csak van otthon vagy 5 féle rugóm és nyomkodásra összehasonlítottam...
egyébként nincs kronóm sajna és a környéken senkinek szal csak meccsen fog kiderülni, hogy mi a helyzet... remélem azért nem megy 400 fölé..ja és az anyaga milyen lehet a fegyvertestnek szerinted?
-
stefanitsr
senior tag
válasz
Hurkaleves #12925 üzenetére
Minimálisan. A levegős részbe nem igazán szerencsés a sok kenőanyag.
Rugót nem ránézésre becslünk, hanem az összerakott puskát mérjük.
-
Hurkaleves
őstag
az AGM teste milyen fémből van? mert a mágnes nem fogja de súlyra nem érzem nehéznek...
tegnap kipucoltam, megcsináltam a hézagolást. ma jön a vezetékelés ezért nem tudtam még összerakni a GB-t. 3 féle dugófejet próbálgattam amiből az egyikkel sikerült normális kompressziót elérnem (azaz egy idő után nem tudom teljesen összenyomni a dugattyút).
a hopup gumi katasztrófa volt, de cserélve systema-ra. nózi cserélve mert a gyári itt is elég gagyi volt (itt megjegyezném, hogy az új nózi kb. 0.5 milliméterrel hosszabb a gyáritól, de ez úgy gondolom, hogy csak pozitív hatású lesz).
cső cserélve bár a gyári is elég szépen csillogott belülről.
a boxba egy helyre rakok golyóscsapágyat mégpedig a bewel kerékhez, hisz ott még nincs akkor erőhatás a kerékre viszont az a 2. leggyorsabban forgó alkatrész.
a gyári rugó marad mert ahogy elnéztem egy kisebb méretű kb. 120-as erősségű rugónak felel meg. a gyári fém (nem csapágyas) rugóvezető marad. viszont a dugófej csapágyas lesz.
henger egy 4/5-ös element henger. a hengerfej is új lesz.
a motor is marad a gyári mert bár nem tudom milyen típus, de a mágnes erejéből ítélve valami nyomatékos fajta lehet és csapágyazott is, jónak tűnik. a többi cucc is gyári marad.
ez a sok alkatrész nekem megmaradt az F2000-es időszakból így úgymond ez nem plusz költség. FET ma kerül bele + T csati és mehet a teszt.
hozzátenném, hogy ez előző meccsen a külső csöve lötyögött a fegyónak amit csak most fedeztem fel.
namost abban az állapotban lőtt. 370-et és a rof is elég kevéske volt. kíváncsi vagyok mit teljesít a szervíz után illetve milyen rof-ja lesz. a meghajtásról egy 7.4-es 2200-as 25C-s lipo fog gondoskodni. így látatlanba szép reményeket fűzök hozzá...még egy kérdés:
a dugattyú vezető sínt milyen mértékben zsírozzam vagy olajozzam?
thx. -
stefanitsr
senior tag
Alaphangon a hopkamra, gumi cserés. Hopkamra esetleg hozzáértő mód élhetővé tehető, de ez kétesélyes, no meg annyira nem drága egy element kamra, hogy ne tegye bele az ember.
A nózi környékén úgy szelel, hogy jaj. Az SHS M4 nózi viszont perfekt bele és nem drága.
Két felszereltségi szint létezik, az erősebbnek a műanyagjai is jobbak, a boxában 7mm golyós csapágyazás van, csapágyazott rugóvezető, dugattyúfej, stb. A hopkamrája, motorja ugyanúgy gyenguszka, de valamivel erősebb rugót is szokott kapni (400+ fps), a boxa is jobban bírja az adjusztálást. A csapágyazottság ellenére a rugóvezetőt és a csapágyakat érdemes cserélni, mert a golyós csapágyaik szeretnek széthullani a nagy rugó alatt, a rugóvezető ténylegesen vezető része pedig elég rideg műanyag, le szokott jönni a talpról, reped, stb. Ezt onnét veszed észre, hogy relatív gyakran "megszorul a box" hátul ragad a dugattyú, mert a rugó olyan szerencsétlenül feszül be a vezető és a dugattyú közé, hogy úgy marad.
A gyengébb szereltségnél a csapágyak műanyagok, rugóvezető szimpla műanyag, rugó jelentősen gyengébb. Ennél a verziónál kicsit magasabb az üzembiztosság, a kisebb rugó miatt (320-370) a gyári nem túl jó akku jobban bírja, valamint a gyengusz motor jobban viszi az egész rendszert.
A test spiáter, míg pl a a&k vagy egy src esetében (ami ügyesen vásárolva nem drágább mint a boyik, mondjuk rises szépség kevésbé szokott a keretbe férni) alu. Könnyebb, kevésbé rideg és kevésbé hajlamos törni.
Azt meg nem is említettem hogy néha olyan hanyagul rakják össze a boyikat, hogy a ris és a tok függőleges tengelye lazán zárja a 15 fokot...
Jobb esetben lötyögve, rosszabb esetben fix 15.
-
sptkyle
senior tag
válasz
zalman90 #12922 üzenetére
"De egy JG, vagy boyi M4-et ne nagyon hasonlíts egy jobban sikerült CA M4-hez. Boyi M4-esek tömítései javarészt olyanok mint a tésztaszűrő (M120 systemával jó ha megvan a 370 fps), motorjuk iszonyat gyenge (kis tuning, és már jöhet is az akksi vagy motor csere, esetleg egyszerre a kettő), vezetékelés cserés, hopup kamra szerelékei lötyögnek ezerrel, ildomos cserélni."
"+ adalék: Mire használhatóságban egy boyit felhozol oda ahol a CA alapból van, majdnem ugyanott vagy árban, ugyanakkor még mindig csak egy JG vagy boyi cuccal játszol... (csapágyak, rugóvezető, dugattyúfej, motor, hopkamra, hopup gumi, nózi, stb)..."
"Pl van egy haverom boyi ras2cqb-t építgetett mindenféle érdekességgel. Én a G&P sentrymet anno vámáfával 83k-ból hoztam be, ő most kb ugyanitt tart és egy boyi m4-e van... (ilyen rugó, olyan nózi, amolyan hopup gumi, hopkamra, guarder IT motor, sok sok idő és szerelés, törött visszaforgásgátló rugó, stbstbstb, de legalább az ő boxa gyárilag egy full tuning boyi box volt ami ma már nem annyira jellemző)."
"Én a tudomány jelenlegi állása szerint NEM vennék dboys m4-est, olybá tűnik ugyanis, hogy az a&k újraindította ezen termékvonalat, és az ő M4-eseik nagyságrendekkel jobbak a boyiknál, kintről berendelve meg csak picivel drágább."
"Ha boyi akkor valami mindig bekulál majd benne. Hol egy egyeslövés alkatrész, hol egy golyós csapágy, hol egy visszaforgásgátló, vagy annak a rugója, hopkamrája alapból kuka, motorja szintén... Volt már annyi bajom ezekkel, hogy azok után akár egy G36-ot is szépnek tud látni az ember. "
(by. stefanitsr.. csak hogy ne kelljen megint gépelnie túl sokat.
)
Mellesleg egy zacsi bb ellövése még nem egy nagy mennyiség... -
zalman90
őstag
válasz
stefanitsr #12921 üzenetére
miért a boyikkal mi a gond? nekem eddig semmi , és kb 4000 bb már el lett lőve vele
-
stefanitsr
senior tag
válasz
Hurkaleves #12915 üzenetére
AGM érezhetően jobb mint a boyi... Gyakorlatilag a piacon levő M4-ekből a wellt leszámítva, mindegyik jobb mint a boyi.
Shimán nem értem miért veszik...
-
szbalogh
addikt
válasz
Hurkaleves #12916 üzenetére
Ahoz inkább a 4/5-ös cső passzol.
-
Hurkaleves
őstag
válasz
Hurkaleves #12915 üzenetére
namostmár csillog villog belülről! eszméletlen volt.. még a henger is csupa dzsuva volt. alig mozgott a dugattyú és a fogaskerekek.. szerintem már ezzel a művelettel nyertem egy kis rof-ot. plusz beújítottam egy 7.4V-os 2200mAh 25C-s lipo aksira amit még nem volt szerencsém kipróbálni mert holnap fogom a vezetékelést+fet-et megcsinálni és utána. nagyon kíváncsi vagyok.
kérdés:
a gyári henger 3/4-es. nekem meg van egy 4/5-ös hengerem. melyik passzolna jobban egy 39 centis csőhöz? thx. -
Hurkaleves
őstag
megvettem az M4-et. AGM a márkája. már szét is kaptam és elég masszív GB fogadott. acél csúszó csapágy, fém rugóvezető, csapágyas dugófej stb... viszont a benne lévő kenőanyag már inkább ragasztóként funkcionált mint kenésként..
neki is álltam a takarításnak. sok alkatrészt tudok és fogok cserélni. csövet, hopup gumit már cseréltem most a GB-t renoválom.. eddig pozitív a cuccos.. -
szbalogh
addikt
válasz
stefanitsr #12913 üzenetére
Egy ilyen 26-os rúd nem férne be tokfedél alá?
-
stefanitsr
senior tag
válasz
szbalogh #12910 üzenetére
+, ha az embernek arra jön ingerenciája szerez egy plusz gearboxot. Boyihoz lehet rendelni szőröstől bőrőstől.
Egyiket belövöd cqb határra, másikat 400 alá, vagy ha mindent egyben akarsz, összeraksz egy nagyon tutit 500-ra.
Acél tokos, behajtható válltámaszos AK esetében kiveszed a tűzváltó csavart, a markolat csavarját, leveszed a markolatot és a tűzváltót (leírni majdnem hosszabb, mint megtenni), hopkamrát előretolod, box ki, másik box be, visszarakod az előbb említetteket, és kb újra csatára kész a cuccod, ha van tartalék boxod... 10-12k körül bejön a komplett box, vezetékeléssel, motorral, tűzváltó szerkezettel...
-
sptkyle
senior tag
válasz
stefanitsr #12909 üzenetére
Ez Ver.2 volt.
Vagy nem értelek. -
szbalogh
addikt
Nekem még mindíg az MP5 SD6 tetszik
De nagyon sokat szívtam a tücsök szerelésével. Valahogy nem igazán lehet normálisan beállítani a motormagasságot a V2 fegyóknál (vagy csak én nem tudom a trükköt) A 031-nél meg szépen odaillesztettem a motortartó bakkal és könnyen be tudtam állítani. A lentebb említetteken kívül még az is nagyon tetszik, hogy rá lehet forrasztani a motorra a kábeleket, a tokfedél alatt pillanatok alatt lehet aksit cserélni és minden alkatrészhez hamar hozzá lehet férni ha valami gond van. Egy hopgumi csere miatt a tücsöknél kb kétszer annyi szenvedés van.
A teli tust le fogom cserélni keretesre. Ha valakinek van eladó vagy cserélne telire az keressen meg pm-ben!
Valahogy éreztem én legbelül, hogy nem szabad eladnom az oldalsó railt meg a midcap táraimat
Apropó, az Element tárak rendesen passzolnak és adagolnak cm.040-ben?
Van olyan elemlámpatartó amit az AK külső csőre lehet erősíteni? -
sptkyle
senior tag
válasz
stefanitsr #12907 üzenetére
Nem mondtam, hogy nem fogja.
Mellesleg pont egy anyagfáradás (vagy gyári hiba) volt a dologban, ami akár egy acél testes ak egyes részeivel is előfordulhat. (szerintem)
A TM belső részeivel abszolut nem volt bajom.
Mellesleg eladtam már. Ugy 2 hónapja. -
sptkyle
senior tag
válasz
BaKeSZ87 #12903 üzenetére
Azért jó "nekem ez tetszik"-et venni, mert az tetszik
Sokkal jobb érzés egy olyan fegyverrel a kezedben mászkálni, ami külsőre is tetszik. (biztosan vannak ez alól kivételek)
Nekem például nagyon nem illik a kezembe egy AK sajnos. Nem a fogása, vagy a súlyelosztása miatt. Egyszerűen csak nagyon idegen tőlem.
Mellesleg vannak sokan, akik dzsiájdzsósat játszanak airsoftban. Ezt egy AK-val a kezükben sokkal kevésbé tehetik meg.
Ennek ellenére nem kétlem, hogy az AK jó, teljesítményre, pontosságra, lőtávra,ár/érték arányra. Ha lesz rá keret biztosan beszerzek egyet tartalék fegyvernek, hogy legyen mihez nyulni ha ledobja a láncot a másik. (mint ahogy stefanits kolega is mondta) De nekem pl soha nem lesz main fegyverem az AK... -
BaKeSZ87
őstag
válasz
macilaci78 #12904 üzenetére
Ez mekkora
Ideje volt visszatérni, rég jártál errefelé.
-
macilaci78
nagyúr
-
BaKeSZ87
őstag
válasz
stefanitsr #12902 üzenetére
Csak minek venni "szép", "nekem ez tetszik"-et, ha tudod, hogy az alap AK-nak nagyobb a célozható lőtávja, pontosabb, kevesebb pénzből mint amennyit a "szép", "nekem tetszik"-ekre rá kell költeni, hogy egyáltalán megközelítsd egy AK-k említett alapképességeit. A strapabírásról, megbízhatóságról nem is beszélve.
Nyilván ahogy írtad is, valamelyik M szériás fegyvereddel kapcsolatban, hogy van olyan fegyver ami alap állapotban is nagyon pontos, és jó is a lőtávja, mint egy AK-nak, csak azt nem is kapni meg annyiért mint egy AK-t. Ezért ár-érték arányban nálam mindenképp kínai AK a favorit. -
BaKeSZ87
őstag
Én is mindig visszatértem az AK-hoz, és most már nem is vennék más AEG-et.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hirdetni!
"Alapelvek III.10.16. A hardverapro.hu, az Állásbörze és a városi LOKÁL topiccsoportokon kívül máshol terméket, szolgáltatást, munkát hirdetni."
- Azonnali fotós kérdések órája
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Adobe Photoshop
- Mikrotik routerek
- Windows 11
- BMW topik
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- További aktív témák...
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G5 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Olcsó Notebook! Lenovo Ideapad 3! Ryzen 3 3250U / 8GB DDR4 / 128GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest