- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Philips LCD és LED TV-k
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Apple MacBook
- iPad topik
- Azonnali processzoros kérdések órája
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
Új hozzászólás Aktív témák
-
robi191
csendes tag
-
robi191
csendes tag
válasz
liksoft #9478 üzenetére
Igen, többféle szemlélet és hozzáállás van, amikhez társulnak a különböző szűk keresztmetszetek.
Valamint azt se szabad elfelejteni, hogy a kommunikáció is hamis sokszor, mert az esetek többségében az egyéni próbálkozók nem teszik közé, hogy a próbálkozásaik sikertelenek voltak. A leghangosabbak azok, akiknek sikerült, és diadalérésük van, hogy mennyit spóroltak vele. Szerintem ez a rulettezők egyszeri sikerélménye. Emellett - amiért bossősan reagáltam korábban - jó pár olyan írás is van, aminek a tényleges célja adott kereskedelmi termék eladásának propagálása, és ezt néha hamis érveléssel teszik meg. -
robi191
csendes tag
válasz
liksoft #9476 üzenetére
Az eddigi tapasztalataim:
1. "ál"-RAW.
A partíció RAW-nak látszik, de nem komoly a probléma, mert nincs hibaüzenet és a meghajtót látja win.
A windows chkdsk parancsa szépen helyreteszi a dolgot.
Akinek ez bonyolult, annak ajánlanak egyéb programokat, mint pl. korábban szereplő linken látható, de talán a partíció kezelő programok többsége képes megoldani, bár jelentps részüknek csak a fizetős verziója jó rá.2. "valódi" RAW
Jellemzője, hogy win alatt "a meghajtót formázni kell" vagy hasonló hibaüzenet jelenik meg, a meghajtó - vagy csak az adott partíció nem olvasható.
A widowsban a meghajtók között többnyire meg se jelenik a betűjele, vagy ha megjelenik, jelzi, hogy nem elérhető.
A diszk kezelőben viszont látható, jó esetben betőjele is van, vagy adható neki.
Ekkor elvileg többféle megoldás lehet.
Szerencsés esetben - és nagy kockázatot vállalva - gyors megoldások lehetségesek fizetős programok révén, pl. a partíció sikeres helyreállítása, vagy a partíció formázása, és formázás utáni adatok visszzanyerése.
Biztosabb módszer a biztonsági másolat készítése, és abból történő helyreállítás, ennek két feltétele van:
1. mivel ez napokat is igénybe vehet, ha 1TB-nál nagyobb partícióról van szó, kell olyan gép, ami napokig garantáltan folyamatosan tud működni, szünetmentes táp, stb. biztosítása áramszünet esetére, illetve fizikai hozzáférés és rendszeres ellenőrzés (ha pl. otthagyják, hogy majd egy nap múlva megnézik, hogy hol tart, és közben valamilyen hibaüzenet volt, akkor esetleg a win egy idő után lekapcsolja a gépet, és akkor lehet előlröl kezdeni az egész folyamatot.)
2. kell egy üres, és legalább egy picivel nagyobb partícióval rendelkező üres meghajtó, vagy partíció + akkora szabad háttértár, amennyi adatot vissza akarunk nyerni.Egyenlőre ennyi, de ezek csak azok, amiket én tapasztaltam eddig, nem általános érvényűek.
-
robi191
csendes tag
A nagy kérdés most az, hogy mire jó a raw copy?
Az OK, lementi a képfájlt - na de melyik program tudja a képfájlt olvasni, abból fájlokat kimenteni?
Mert különben nem sokat ér a képfájl lementése. -
robi191
csendes tag
válasz
King Unique #9467 üzenetére
Nem tudom, mi a normál eset, pár éve talán egy 400GB-ossal volt gondom, annál is másnap reggelre lett meg a fájlista és kezdődhetett a mentés. Arra emlékszem, hogy a testdisket nem tudtam kivárni, rengeteg ideig csak pörgette a szektorok számát és még messze volt a fájlok felismerése.
Most keresgélek testdisk leírásokat, de csak az ismert hármat találom, így majd kénytelen leszek rögtönözni.arra is volt több működő példa pl. ezen a fórumon is
na, ez nekem új info, eddig mindig azt hallottam, ha raw, akkor "format, mert a csekkdiszk nem műxik".
A minitoolst eddig nem próbáltam, az ingyenes verziója csak partíciókezelésre volt jó, és arra volt megszokott megoldásom.
Azon gondolkodok, hogy kéne egy listát csinálni a hasznos progikról és kitenni valahova, mindig ugyan az a téma, és vannak bevált programok, csak a használattal van gond, elég lenne ránézni a listára, jó segítség lenne.
-
robi191
csendes tag
válasz
King Unique #9464 üzenetére
Nem mondanám, hogy annyira lassú lenne a GDB.
Alig három napig molyolt és utána lehúzta az adatokat a wc-n. Lehet, hogy neked 3 nap nem sok, nekem rengeteg, pláne, hogy eredménytelen volt.
külső particionáló program
Ezt a bekezdésedet egyáltalán nem értem. Van ezekkel bármilyen tapasztalatod? A többségnek még a nevét se hallottam.
Nekem csak pár esetben volt dolgom raw esettel, szerencsére, mert mindig időben megszabadultam a pc-től, aminek az usb csatlakozói kezdtek kilazulni, de mindannyiszor azt láttam, hogy ha raw lett egy pendrájv, akkor azt csak menteni lehet és fájlokat visszaállítani, de az adathordozót újra kell formázni.A második linken lévő söveg végén levő chkdsk opció nevetséges, ha valóban raw eset van, akkor chkdsk el se indul, az valami dilettáns reklámcikk volt, vagy az illető így akart állást találni, ha jól láttam, majdhogynem a cv-jét is csatolta a cikkhez. Agyrém, milyen írások vannak a weben.
-
robi191
csendes tag
válasz
King Unique #9462 üzenetére
Korábban volt problémám image fájllal, amit csak a kiíró program tudott olvasni.
Közben weben rákerestem imgc fájlra, hát a kis progi csinálta, ezek szerint volt egy üres pendrájvom, arra mentettem, de ez 3 tb-s méretben sajna nem működő megoldás.
A gdb-vel az a bajom, hogy iszonyat lassú, így jó lenne két gépen párhuzamosan dolgozni, egyiken a gdb, a másikon valami más progi, és akkkor talán szerdára lesz eredmény...
A másik bajom a bizonytalanság, az "ismeretlen hiba", na, az nem tetszik nekem, pláne, hogy a legvégén irta ki és még a gépet is lekapcsolta maga után.
Ja, közben te is hozáírtál, akkor én is.
Pont azt akarom, hogy az egyik gépen a 6tb-s legyen és dolgozzon az image fájlból, és a másik gépen neki tudok állni testdiskkel vagy valami mással kideriteni, mi lehet az "ismeretlen hiba".
Csak az a bajom, hogy webes testdisk leírásoknál ilyen nincsen, mindenki csak arról csinált videot, hogy ott helyben visszaállítja a törölt fájlokat.Csakhogy raw esetében ez necces, de raw kezeléséről még nem találtam testdiskes példát, hogy merre barangoljak a menüjében.
-
robi191
csendes tag
válasz
King Unique #9460 üzenetére
Olyasmire emlékeztem, ami raw kiterjesztésű fájlt csinált, szövegszerkesztővel lehetett benne keresgélni.
Most nem veszek új programot, a régi öreg gdb megvan, abban bízok, de napokig molyol és image fájlt csinál, és korábban nem teszteltem, hogy azt mely más program tudja használni.
A Macrium reflectet azért nem használom, mert arról tudom, hogy egyedi image fájlt csinál.Az lenne az ideális, ha a 6tb-ot lementeném és után kétfelé szedve egyiken ott az image fájl és abból kimentem a fáljokat a másikra, csak az a hdd dolgozik, de ahho kéne a raw fájlba író progi, csak nem jut eszembe és nem találom az évekkel korábbi listámat.
-
robi191
csendes tag
Üdvözlet, egy hdd raw-vé vált, milyen megoldással tudnék biztonsági másolatot csinálni róla?
hdd raw copy tool csak teljes lemezre hajlandó menteni, partícióra nem.:-(
Új hozzászólás Aktív témák
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Samsung, WD, Micron 2TB Gen4 NVMe SSD!
- Álmodtam egy nagyot! Persze! Hisz alszom! WD Red 3.5 8TB 5400/256MB (WD80EFAX) Ingyé FOX!
- Hozz a Nyuszi Tárolót? Hozzon! Yó áron érdekel? Persze! WD 2TB LILA (WD20PURZ) INGYÉ FOX-al mégjobb?
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad T540P - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Lenovo Legion Pro 7 16IRX9H INTEL I9-14900HX RTX 4080 bolti ára 1.35 mill ft
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest