Új hozzászólás Aktív témák
-
Asshur
tag
Sziasztok!
Nemrég hozzájutottam egy NF8-V2-höz.
Szépen működik, csak annyi problémám van vele, hogy az USB portok valamiért nem működnek.
Úgy tűnik, fizikailag nem hibásak, de semmilyen beépített XP vagy Win7 driver esetén sem kelthetők életre.
Az eszközkezelő szerint hibátlanok, a 6-ból 2 port esetén érzékeli a Win a rádugott eszközt, de nem felismerhetőként hibaüzenetet ad.
A BIOS beállítások közt nem találtam olyat, ami miatt ez fenn kéne álljon.
Van valakinek esetleg ötlete, vagy volt ilyen gondja ezzel a deszkával? -
Spirit
őstag
Sziasztok!
Morbid módon vettem anyósom gépébe egy Intel X25-V SSD-t. Abit NF8 lapja van. A gond az, hogy gépindításkor vagy elindul a gép, vagy akár 1 percet is várni kell,hogy megjelenjen a post-képernyő. Ezután kb 90%-ban nem ismeri fel a meghajtót. Ha viszont felismerte, akor napokig is teljesen stabil, semmi gond vele, csak nem szabad kikapcsolni.Lenne valami ötlete valakinek?(Bios frissítés, stb)
Megjegyzem a kis A64 3000+-es 1,5Gb ddr1-el úgy repül,mint az álom. Sok 4magos gépet megszégyenítene, úgy pattog.
-
djculture
félisten
válasz
Obama Beach #2001 üzenetére
Elég kihalt a topik de a kérdésedre is max találgatni lehet.Nekem egy 2600+ sempron 2400mhz en ment alapfeszen ,egy másiknak meg már 2000mhz eléréséhez is feszt kellett emelni.
-
Obama Beach
csendes tag
Köszi a semmit :/
-
Obama Beach
csendes tag
Sziasztok. Abit NF8 lapom van, egy 2,8-as amd sempronnal, ami most 1,6-on megy. Gyári hűtővel mennyit lehet rajta még tolni felfelé? kb a 2000-et bírnia kéne nem?
-
törölt tag
Valaki esetleg?
-
törölt tag
up!
-
törölt tag
Hehe, a lentebb említett konfigomat,holnap vásárlom vissza 15.000ft-ért, csak 512 Kingmax rammal,és 6600gt-vel...Szerintetek ezt a gépet még lehet tuningolni? (Van értelme?) ha vennék bele két 1GB-s ramot,meg erősebb procit,vga-t akkor még a mai géjmekből futna rajta valami? Ja,ha valakinek van S754-es A64-es ,procija 3000+-tól eladó szóljon!
-
joshua7
veterán
válasz
rayoliviero #1994 üzenetére
NF8-at biztosan nem. 5 évvel ezelőtt még nem is létezett.
-
rayoliviero
veterán
Ez egy nagyon jó alaplap, 5 évig használtam egy ilyet, soha semmi baja nem volt.
-
nandon
tag
válasz
greatchaos #1990 üzenetére
Az NF8 - NF8 V2-es eltérés világos!
Válaszod köszönöm!
nandon -
Dízeles
aktív tag
válasz
greatchaos #1989 üzenetére
Köszönöm greatchaos!
-
greatchaos
addikt
-
Dízeles
aktív tag
Hali fórumozok
Kérdésem ,hogy az alaplapom egy A64 3700 s754 procit megfelelően tud-e kezelni,ki tudom-e használni a proci képességeit.
ABIT nf8 Alaplap azonosítója 06/14/2005-NF3-250(GB)-6A61CA1AC-17
s754 -
nandon
tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem: Az Abit NF8 és NF8 V2 között mi a különbség? Pl. bios-beli eltérések, állítási lehetőségek(pl: Softmenu van-e a V2-ben) :Vcore, Vmem, FSB, stb.
A válasz(oka)t előre is köszönöm!
nandon -
vargalex
félisten
Hi!
Egy nagyon gyors kérdésem lenne! Ez a lap megy egy olyan táppal, amelyiken nincs -5V? (Állítólag az újabb szabványban nincs.)
-
akyy
csendes tag
Sziasztok!
Segitségeteket szeretném kérni!
Van egy idegesitö gondom és egyszerüen nem tudok rájönni, hogy miért csinálja
a vas.A jelenség a következö:
Fut valamilyen (teljesen mindegy hogy játék vagy program)
"xy" alkalmazás, egyszer csak kidob egy "xy.exe - Alkalmazáshiba" ablakot a
következö üzenettel:A "0x00000259" cimen található utasitás a '0x00000259" memoriacimre hivatkozott.
A memoriaterületen nem végezhetö el a következö müvelet: read"Kattintok egy OK-ot aztán ki is lép.
A számok a hibaüzenetben mindig különbözöek, és a végén a "Write"-ot is szokta irni
bár ritkábban.
Volt, hogy mindig csak annál az adott müveletnél irta ki, de mindig!Nem tudom, hogy most kezdjek el aggodni, mert valami a végét járja a gépben,
vagy csak én csesztem el valami telepitést???A pc-m:
Abit Nf8 V2
AMD Athlon 64 S754 3000+ (2.0 -rol 2.4Gh-re huzva)
Kingston KVR400X64C25A/512 DDR PC 3200 400Mhz - 2 db (DUPLA OLDALAS, PÁRBA VÁLOGATOTT)
Chieftec 410W táp
Abit Ati Radeon 9600 SE 128MbA BIOS-ban a DRAM Configuration menüben állitottam át néhány értéket:
CAS 2.5
RAS: 3
MIN: 6
ROW: 3de ezekkel az értékekkel hajtom már egy éve, szoval nem hiszem h emiatt lenne.
Több Progival is teszteltem már a RAM-okat mneg az egész pc-t de semmi rendellenes...
Pl. Everest ultimate 2007, + D Mark, CPU Stability Test, memtest86-3.2, MemTest, Super Pi stb.
A vasam még 2006-ban raktam össze, mostanában állitottam össze egy másikat is
de annál is elkezdte csinálni!
Gyanakodom, hogy valami program okozza a gondot!Ha valaki tud segiteni azt nagyon megköszönném!
Ákos
-
vargalex
félisten
Hi!
Vettem egy Abin NF8 lapot AMD Athlon 3000+ -al, gyári hűtéssel. Jelenleg a 17-es BIOS van fenn, de nagyon fura, hogy már induláskor 45 fokról indul a proci, majd csak a BIOS-ban matatva vel is megy 55-ig (esetleg tovább is). Ebben a BIOS-ban is elcseszték a proci hőmérséklet mérését? (Ja, a system hőmérséklet sem jó szerintem!.) Vagy csak rosszul tettem fel a ventit? Mennyi paszta kell a procira? Esetleg sokat raktam?
-
Csaba92
csendes tag
Hello én azt szeretném kérdezni hogy ehhöz az alaplaphoz ugye csak agp graf kártyát lehet csatlakoztatni?
-
válasz
VaniliásRönk #1978 üzenetére
közben kiderült, h a ram volt a ludas, kicseréltem és azóta stabilan megy!
-
Sziasztok!
A minap vettem egy abit nf8-v alaplapot, és a chipseten a borda forró szokott lenni, szerintetek ez normális vagy vmi gáz van a lappal? Bocs, ha hülyén hangzik a kérdés -
HERR Z
veterán
válasz
VaniliásRönk #1972 üzenetére
egy pár 566-os adatát szépen vitt 630MHz-en
-
mazda626
addikt
Hali!
Milyen alaplap? A mostani úgy néz ki kinyúlt, kell helyette valami. Tapasztalatok? -
VaniliásRönk
nagyúr
Azt továbbra sem tudja senki hogy 279-es FSB-n és afelett miért fagy ki már a BIOS is pár másodperc után?
Jónéhány rendszert tuningoltam már, de ilyesmit még nem tapasztaltam.
-
Balinov
titán
válasz
greatchaos #1968 üzenetére
pff.arra már nem emléxem,mit írt ezzel kapcsolatban Motion_Blur,talán itt a topikiban leírta,olvass vissza,jobbat nemtok.
-
Balinov
titán
válasz
greatchaos #1966 üzenetére
üdv,Motion_Blur hajtott egy ilyen - esetleg 2600+ sempit - ilyen lapban,vhol 8x300 környékén...
-
greatchaos
addikt
kérdésem
abit nf8 v2
2800+ sempi
tapasztalatok tuning kapcsán?
mennyi feszt adhatok a cpu-nak, chipsetnek...?
ez egy 2800+ sempi, venice 256-os sse3
előre is köszi -
kalló
aktív tag
hy all4
nekem is egy abit nf8 alaplapom van.és azt szeretném kérdezni hogy hogyan lehetne rábírni több fsbre a lapot mert csak max 280fsbét bír plussz voltot próbálgattam de semmi említésre méltóvagy esetleg unlockolni valahogy a sempimet és egy 9xes szorzót beállítani lehetséges valamelyk?ha ogen hogy?
vagy az is lehet hogy ez 1 elkúrt darab és nem jön ki belöle a 300fsb -
TexT-BoY
addikt
válasz
VaniliásRönk #1962 üzenetére
van már P3 S-em
duálra nem telllik
-
TexT-BoY
addikt
istenem.. nagy az isten állatkertje
A DDR1 és a DDR2 ram abszolut más.. az S754es procik DDR1re lettek optiimalizálva.
Amnugy én most rendeltem 1Gb Patriot 500mhz-es tuning ramot meg egy 3400+os A64 mobil proccot. Meglássuk mittud. -
andree
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #1959 üzenetére
A memcsi feszültségét még nem próbáltam emelni, az lesz a köv lépés. Hátha sikerül még kifacsarni valamit ebből a konfigból
-
andree
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #1957 üzenetére
Amiatt gondoltam, mert a procim most 1600 helyett 2080 mhz-n megy (200x8 helyett 260x8), viszont így a mem max clock-ot vissza kellett venni 200-ról 166-ra. A ddr2-es memcsi meg ugye lazán bírná a magasabb órajelet.
De közben kikerestem a cikket, amit anno még tavaly olvastam (onnan rémlett a DDR2) és valóban DDR modulokról volt szó ott is, nem pedig DDR2-ről. Csak épp Corsair 550Mhz tuning memcsik voltak -
andree
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék DD2-es 667-es vagy 533-as memóriát rakni az NF8-as deszkámba, de nem tudom, hogy menni fog-e. Mivel a hivatalos doksi csak a DDR-400 -as memóriát írja, hogy használható benne.
Próbálta valaki? -
TexT-BoY
addikt
kiválóan megy szerencsére
-
VaniliásRönk
nagyúr
Most már legalább stabil, de most meg már a BIOS kifagy 278 felett, ennyit kis fesszel is megy, többet az istennek se, nem számít neki semmi.
Mindegy, így is épp elég a cucc (Sempron 2800+@2225MHz, Kingmax DDR400@445), de nem értem, a régi ramokkal 318-on is POST-olt...
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #1947 üzenetére
A RAM volt a ludas, 1GB SuperRam megtette a hatását.
[Szerkesztve] -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Motion_Blur #1938 üzenetére
Előfordulhat hogy egy Venice-256 (DH-E6) nem akarja a 2300MHz-et sem?
Vagy csak a ramok kacatok? (mind a 3
) 1T-ben nem akar 360 felett stabil lenni, de még 2T-ben sem megy 380 fölé a RAM.
-
Latsza
aktív tag
válasz
Vigneau #1945 üzenetére
Még az abit oldalán nem néztem utána, a hibajelenség pedig még az SP2 telep előtt volt jelen, és meg előtte lett az alternatív megoldás kitalálva..De majd próbálkozom, és keresek drivert.
Érdekes volt, hogy még mielőtt az alaplapi LAN-t letiltottam volna, a PCI-os hálókari összegajdult vele, és nem lehetett rendesen beállítani, állandóan megszakadt a kapcsolat, meg 0.0.0.0 volt az IP-cím -
-
Latsza
aktív tag
Még valami, valami drivert lehet szerezni netről, hogy az integrált hálózati csatolót fel lehessen éleszteni?
Nem sikerült a hozzáadott CD-vel felismertetni tökéletesen, és most egy pci-os lankártyával vagyok el.. -
Latsza
aktív tag
sziasztok! annyit szeretnék megkérdezni, hogy ezen a lapon van alaplapi infra csatlakozó?
ha van, akkor hogy néz ki, és mi a lábkiosztása? -
Parlagfű
tag
Sziasztok. Egy NF8-asban, egy Sempron 2800+, Palermo magos procival mi a várható optimális tuning mhz? Egyáltalán a Palermo magos proc az tuningbarátnak mondható?
-
kalló
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #1939 üzenetére
hy!!
lenne egy-két problémám!abit nf8 lapom van,2600 sempivel döcög tuningolni probálgattam és 275fsb,3*htmellett 2-3hónapig ment atom stabilan de egyszer DoD közben meghalt a cucc és conection errort irt ki a játék, kiléptem és azt vettem észre hogy elszált a beépített hálókarim megpróbáltam letíltani majd enedéjezni,ujra rakni a drivert nem segített semmi ha le akartam tíltani belefagyott!semmi nem segítettpróbáltam egy cmos törlést hátha..., és ujra életre kelt a hálókarim
probáltam ujra belőni a régi beállításokat de ugyan úgy meghalt a hálókarim(igaz 270fsb vel megy stabilan de érdekelne hogy miért nem megy már a 275fsb) valakinek van valami tipje hogy mi lehet a probléma oka?
én csipszetre gondoltam hogy túl melegedett és a lap lelőt egy bust ami haza vágta azt a fos gigabitlant! -
Latsza
aktív tag
sziasztok! elnézést kérek az offolásért, de mégis NF8-ba kéne nekem proci.
nincs valakinek eladó Athlon 3200+ -a véletlen? nagyon kéne! -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Motion_Blur #1938 üzenetére
Kösz, szerintem a proccal nem lesz gond.
Várok még egy kicsit a dologgal, most sajnos van más elfogalaltság, aztán az alaplap mellé veszek majd egy Freezert is.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
VaniliásRönk #1937 üzenetére
Ismerőseim között + itt a PH!-n akinek volt, mindenkinek ment 300 fölött (persze, ha a proci is akarta
)
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Motion_Blur #1936 üzenetére
Kösz, ez bíztató, de jó lenne tudni hogy a te alaplapod egy kivételes tuning darab, vagy általános a 300MHz+ FSB.
Az nForce 4-ek 280-300 között szokták megadni magukat, persze van amelyik megy sokkal többet is, az nForce 3 nálam sajnos kimaradt... de szeretném pótolni a hiányosságot.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
VaniliásRönk #1935 üzenetére
A 300-as FSB gyak. 100%-ra vehető, de nekem ment már 325 fölött is
-
VaniliásRönk
nagyúr
Nézegettem régi hsz-eket, de jobb szeretnék konkrét választ kapni 1-2 tapasztalt tulajtól.
Szóval van most otthon egy ASUS K8U-X (elég jutányosan sikerült hozzájutni), feszemelés ugye nincs, Sempron 2800+ (Venice-256 E6) alapfeszen elszaladgál 260-as FSB körül (még tesztelgetem, nem volt elég időm, 262-nél már szemetel a VGA
, 258-on megy most), és hát nem hagy nyugodni a kisördög
, jó lenne még egy ''kis'' tuning. Mennyit szoktak menni ezek az alaplapok? 320-325 az reális cél 3x-os HT-vel, vagy szerencse kell hogy kifogjon ilyen alaplapot az ember? Kösz.
-
Vigneau
félisten
válasz
Motion_Blur #1933 üzenetére
Azért, ha teheted, előtte próbáld ki. Biztos, ami biztos alapon.
-
Vigneau
félisten
válasz
Motion_Blur #1931 üzenetére
250-esre tippelnék.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Motion_Blur #1930 üzenetére
up
-
Motion_Blur
félisten
Hi!
Maximum mekkora vinyót ismer fel a lap? -
Oreg_Nene
tag
Melyik a legstabilabb nforce driver az alaplaphoz? Az 5.11-el egyik haveromnak meggyűlt a baja én meg most vettem ilyen lapot szóval nem nagyon tudom melyiket telepítsem fel
-
Balinov
titán
válasz
Balika19 #1924 üzenetére
nálam anno GA-K8NS rev 1.1-ben már a 4-5ik bios revből kifelejtették a feles szorzót,de nem is éreztem hiányát,mostani lapomba még az f1-es biosszal sem volt feles.ha nálad bejött a 8,5-ös szorzó,akkor használd egészséggel.
én nem nnyertem volna túl sokat anno,mert nemtúl húzható ramjaim voltak nf3-as lapban,de most az nf410-ben már 500-as vitesta dübörög szinkronban.
-
Balinov
titán
én kerülném a feles szorzókat,nekem anno a 8,5-ös szorzóval iszonyat instabil volt a rendszer,újabb bios rev-ekben ki is vették a feles szorzót.
-
Balika19
csendes tag
Hello
Nekem egy NF-8-as lapom van és nagyon meg vagyok vele elégedve ráadásul nagyon királyul lehet vele felhúzni a procikat
AMD Sempron 64 3000+ aminek az órajele 1800MHz gyárilag sikerült felvinni 2266MHz-ig
és ami meglepő hogy nem nagyon melegszik tőle
a beállítások:
FSB: 266-ra kell állítani
Multiplier: 8,5 (szorzó)
Ebből kifolyólag a Hyper Transport 800MHz lesz de ezt nem kell beállítani csak a fenti kettőt
sajnos ettől nem tud többet ez a maximum de azért egy semprontól ez is elég jó!!! -
djkenny
csendes tag
nahm bex@rok most meg megy normálisan 270-en 166-on a memó.
2 napig le volt kapcsolva az elosztó, lehet kellet neki vmit ''''pihenés''''?? -
djkenny
csendes tag
hello
az a problémám van hogy ha 270-ig húzom a procit a memó pedig 166-on van akkor bios rom hibát ír ki. de ha 240 a proci és a memó pedig 200-on akkor is ez van.
260-on simán megy hiba nélkül, már nyomtam rajta bios frissítést de az sem segített.
ha vkinek van vmi ötlete lécci írjon [fontos] -
AtiGef
senior tag
Hi!
Hát sajnos megint van problémám a géppel.
Az lenne a gond, hogy telepítésnél megakad és kék halál azt írja, hogy Kernel error.
Nemértem mi lehet a gond?
Lassan ott tartok, hogy kukába a géppel. Ja cseréltem már ide kábelt is de ugyan úgy csinálja.
Ja és hibátlanúl megy a gép XP telepítés után 2 napig.
[Szerkesztve] -
Hc_Mano
csendes tag
U bocsesz még egy kérdés Flash menüvel frissitsem a biost vagy simán dos ból ? melyik a jobb ?
-
Hc_Mano
csendes tag
Thx a tüzfalat énse szoktam telepiteni de a biost megnézem.
-
Vigneau
félisten
válasz
Hc_Mano #1905 üzenetére
A beépített tüzfalat az nVidia drivere tartalmazza, mint hálozatfelügyeleti eszközt. Sokunknak nem vált be, nagyon lekorlátozta a netet. Én nem telepítettem fel. Egyszer a Windows-om is megbolondult tőle.
A lapot - mivel van jó pár altipusa - és a hozzá való bios-t innen ki tudod keresni: [link].
Anno a legfrissebbet használtam és nekem bevált.
A chipset drivert pedig innen keresd ki: [link].
[Szerkesztve] -
Hc_Mano
csendes tag
Szevasztok hát 2 orája olvasgatom ezt az oldalt már nem is látom a betüket anyira bujjom
ugyhogy erre a következtetésre jutottam hogy inkább megkérdem ABIT NF8 hoz kellene nekem egy jó bios ami tuti amivel lehet is huzni a procit mert nekem max 232 fsb re sikerült eddig se a sorzora nem reagál se semmi ilyesmi másik álitólag van beépitet tüzfal na azt se találom milyen driver kell hozzá köszi előre is . -
Motion_Blur
félisten
válasz
Motion_Blur #1903 üzenetére
mekkora állat vagyok, az még a Giga lapnál volt
...
[Szerkesztve] -
Motion_Blur
félisten
Basszus elfelejtettem milyen billentyűvel lehet behozni a ''rejtett'' beállításokat (timings..)
plz help! -
boyzooonn
csendes tag
válasz
Rommel6600 #1901 üzenetére
hello
a procit csak simán húztam semmit nem állítottam. fesz emelésben meg még kezdő vok és nem akartam elfőstölni a cuccot. ha van vmi vélemény hogyan lehetne a legtöbbet kihozni a konfigból az szívesen várom.
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- ASUS P5GC-MX/1333 + proci + ram
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR VI EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR X670E GENE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 4gen i5 félkonfig
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Samsung Galaxy A54 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Ne hagyd ki: AORUS ELITE lap, 41.500 Ft-ért! 0% THM-re is!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 15 Pro / 128 GB / 100% Akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest