- Hobby elektronika
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Notebook hibák
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Házimozi belépő szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- MSI notebookok
- Egy nap a TCL-nél: érkeznek az új tévék!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Vigneau #1199 üzenetére
Á, nem estem neki semminek, csak aludni jártam haza a hétvégén.
Első a család...
De még péntek este megnéztem Everestet, van olyan hőmérséklet, hogy Alaplap meg olyan is hogy AUX. Egyik 30, másik 31 fok. Ez kevésnek tűnik, nem lehet a csipszet...
Akkor Te hol méred a csipszet hőjét? -
-
chaby7
aktív tag
Ide is berakom:
''Lenne egy kérdésem! Mennyire egészséges az alaplap számára a következö:
ABIT NF8-V
AMD Sempron 2800+ 64bit 1600MHz 256KB L2 E6
Tuning:
CPU: 1600MHz@2400MHz 8x alapfesz
FSB: 300
HT 900MHz 3x szorzó
Ram 512MB DDR Kingmax Hardcore
A kérdés meddig él a lap 300-as FSB mellet és milyen kihatással van a gépre a 900MHz HT?
Jó lenne igy használni a gépet mert elég meggyőző a teljesítménye:
SuperPI:39 sec
MetaBench: 9741
Nemnagyon meleg a lap bordája kb 32 fok de azért mégis...'' -
válasz
Vigneau #1190 üzenetére
Az egész jó!
Nekem a kissebbik Zalman van rajta és 40 fokos 240-es FSB-nél.
De ezt én kívül mértem. Van egy előlapi panelem és az egyik hőmérőt bedugtam a Zalmi közepébe.
Ha nem felejtem el majd otthon megnézem Everestet én is...
Na üdv, hazamentem (én is melóból fórumozok).
-
-
Balinov
titán
Vig, 4k-ba tudnak hozni nekem új AC Freezer 64-et. megérné szted?
-
Balinov
titán
válasz
Vigneau #1161 üzenetére
Köszi,Vig,hogy helyettem szóltál. Így van,sajna otthon nincs net és mostanság nem is lesz. Na,elhoztam tegnap a ramot,csak babalátogatóba voltunk estig,és nemtudtam kipróbálni. Csak leellenőrizni a számsort a modulon...és tényleg nincs olyan rajta,hogy d4 d43 d5,stb.
csak ez: HY5DU56822BT-J
Ma megy majd a teszt,páron 6ig melózik,ugyhogy lesz kis időm kiprószálni.
Esetleg a ram típusra valamelyikőtök tud mondani? -
Balinov
titán
én pont ugy emléxem,hogy socketA vonalon voltak a d43-ak tuningramok,de a rosseb tudja. tesztelek,valszeg pénteken viszem át este a srácnak a régi ramjaimat,ha megfelel a félgigás.
engem is hidegen hagy a cicergés,csak nehogy a árny sziliciumvölgybe ciceregje magát át valami a lapomon... -
-
Balinov
titán
csak átmenetileg. legalább le fogom tesztelni a giga lapot 3db modullal.úgynézki,szőrementén fog majd a csere menni. az a baj,hogy a srác szerint,ami a modulokon van felirat ,na ahoz még hibádzik 2-esetleg 3 karakter. pl. a d4,d43,d5.
az imént olvastam egy topikba,hogy a hynix d43-akat nem csipázza az a64,igaz ezt egy winchester tulaja mondta...még 2 óra és a kezembe lesz a cucc,remélhetőleg ma ki is tudom tesztelni.
mod: ofkorz, a lap cicereg,valami kondi,szvsz,vagy mosfet. még jó ,hogy 3 év garim van rá
[Szerkesztve] -
Balinov
titán
Uraim,
tudtok segíteni,hogy s754 vonalon nf3-250-el hajtva a hynix modulok hogy hajthatóak?
Ma hozok el egy 512MB-os 400-as ilyet HY5DU56822BT-J ,de srác szerint se D4,se D43 se D5 nincs a feliraton. Hynix a szentem,de még spd -t se tud mondani. -
Balinov
titán
mostmár tényleg meg kéne nézni,hogy milyen is pontosan. kicsit elbizonytalanodtam,hogy tccc vagy tccd. az infineon az tuti...
tényleg,infi ramokat a64-be hogy lehet cibálni? tegnap kipróbáltam szinkronba 220-as fsb-vel,ramokat 166-ra visszaosztva időzítés és command rate auto-n. 2,5-4-3-8 1T-be hajtotta az amd hammer memóriavezérlő. így pc3500 ddr ramnak ismerte fel, olyan 34xx írás, 17xx olvasás, ~50 időzítés eredményt produkálva everest 2.20-ba -
Lacika_
aktív tag
Mostanában már nem akart bekapcsolni a gép... meg ugye az a hang és rászántam magam egy márkás 430W-os, 24 tűs(alaplaphoz), 12V-on 2 körös táp megvételére.
De nem sokat változott a helyzet, annyi hogy 250*9-en egy árnyalatnyit halkabban ciceregna mindegy, ezt majd a 939-es lap és a PCI Express oldja majd meg egyszer...
-
Terrorista
senior tag
Üdv!
Azt nem tudjátok hogy hogyan lehet beüzemelni a lant gigabitesre? Mert én úgy tudom, h az alaplapi lannak gigabitesnek kellene lennie, ehhez képest 100Mbitesnek ismerte fel a win.. -
válasz
Lacika_ #1136 üzenetére
Ehe, én is szenvedek ezzel!
Nekem 9800pro -val cicereg a deszka, de csak mióta megvan a videókártya.
9600XT volt előtte, azzal nem csinálta.
És szintén csak bizonyos 3D effekteknél cicereg nekem is, szerintem ott fogyaszt a legtöbbet a videókártya, és jól megszívja az AGP-t. Alaplap meg cirmog, csak még nem jöttem rá, hogy melyik az az alkatrész. Már ha csak 1db-ból jön a hang. -
Lacika_
aktív tag
Furcsa hiba:
Splinter Cell3
-Shader3 -> cicergő hang
-Shader 1.1 -> nincs hang(mint általában)
megnéztem a teljesítményfelvétel mindkét esetben 300W (Monitorral együtt)
de pl 3Dmark-ban szintén shader3-al 330W-ot fogyaszt és nincs cicergés
ha procit visszábbveszem pl 250*8-ra akkor nincs ez a hang
(250*9-en már van, alaphelyzetben 250*10-el megy)
konfig: AbitNF8+A643000(10*250)+Inno6600GT-AGP(560-1100)+1GB RAM
Samsung200Ide(SP2014N)+120Ide(1213N)+160Sata(1614C)
táp: Coolink 350W
vajon táp probléma?, de akkor 3dmark alatt és más játékokkal (amivel többet fogyaszt a gép) mért nem cicereg
-> akkor alaplap?
vagy az SC3 SH3-al ilyen spéci módon terheli a gépet mindenkinek?
másnál hasonló pobléma?
a cicergő hang: Bővebben: link másnak is ilyen hangot ad az alaplapja?
gariztatás sztem nem menne, mert csak ebben a spéci helyzetben hangoskodik
javítható valahogy? (garivesztés nem érdekel)
vagy csak egyszerüen ne tuningoljak ha SC3-al játszok -
-
cortez25
senior tag
Halli
mi a különbség az NF8 és az NF8-V között?
Amúgy egy ilyen lapon gondolkodom...van velük gond? -
Balinov
titán
válasz
Vigneau #1127 üzenetére
hú,Vig mester,tuningot passzolom.a honlapon van a lista a supported agp vga-król...mindjárt...ímeBővebben: link ahol a slot-okat sorolja fel,ottvan a linkje
-
Balinov
titán
válasz
Vigneau #1125 üzenetére
ez az a misi lap :Bővebben: link
MSI K8N Neo3-F -
Vigneau
félisten
válasz
Balinov #1121 üzenetére
Igen, olvastam róla, jó kis lap. Csak egy a bibi: mit kezdenék a mostani VGA-mmal? Ez volt korábban is a baj, sokat buktam volna vele, ha eladtam volna... Bagóért meg butaság lett volna megszabadulni tőle.
Amúgy jó alternatíva lehetne, mert a procimtól nem kéne így megválni, jó kis darab.Ráadásul 4 SATA van benne.
-
andree
csendes tag
-
Balinov
titán
válasz
Vigneau #1120 üzenetére
hát,elég felejtős,találtam anno a neten pár user review-et,de azt az agp riser megoldát szidták ,mint a bokrot,
abitba: nv8 Bővebben: link,igaz,csak pci-e,de azér ezse rossz -
Balinov
titán
válasz
Vigneau #1117 üzenetére
van ilyen lap, nf3-250-el és agp + pci-e foglalattal. msi csinált ilyet s754-be,de az agp-t valami agr-el helyettesítették (riser szerü megoldás) ezzel a lappal csak az a gáz,hogy az msi honlapján fennvan a compatible agp vga card-ok listája,és...és...hát eléggé rövidke. Giga csinált egy K8NE-t nf4-x-el,ami s754-es pci-e-vel,meg talán az ecs is. a Gigát kérdeztem Gianni-tól multhéten, 17-18k-ért tud hozni.
-
pisti
őstag
válasz
Vigneau #1115 üzenetére
Igen erre nagyon kíváncsi leszek énis, de azért reménykedek, nincs semmi kedvem alaplapot cserélni. Ha csak egy ugyanilyen 754es, de pci-expresses lapra cserélek is 5-6k rá kell fizetnem a cserére, és semmit nem nyerek vele a vga foglalaton kívül. Lehetne cserélni 939re is, de arra még jóval többet kéne ráfizetni, és azzal se kapnék semmi értékelhető pluszt.
Ha azt is beleveszem, hogy teljesen elégedett vagyok most ezzel a konfiggal, egyedül a vga-t kell majd cserélni, akkor főleg nincs kedvem a csereberéhez.
[Szerkesztve] -
Igen, amekkora a szám, annyi ciklus alatt teszi a ram az adott dolgot. Minél kissebb a szám, annál gyorsabb a ram.
Az én moduljaim pl. 400MHz-en 3-3-3-8 (vagy 3-4-4-8?) -at tud a gyár szerint.
Most 2,5-3-3-6 -nál tartok...
Everested van? Az mér ram időzítést is. Ott tetten érhető a különbség.
Hogy aztán a valós alkalmazásokban mennyit jelent a dolog, azt már nem tudom. -
Nem!
Megkeresem a cpu-fsb tetejét szinkron ramokkal, csak a legbutább ram időzítésekkel. Azután egyenként játszok a sokféle időzítéssel, a MHz akkor már marad.
Hát igen, aszinkron nem próbáltam. De szerintem a cpu már nem húzná soká...
De ha valakinek nagyon nem megy a ramja, akkor szerintem is megéri az aszinkron! -
-
andree
csendes tag
Most látom a HIS honlapján, hogy az X1000-es Ati kártyák már csak pci-e foglalattal jönnek ki, az agp el van felejtve. Pedig úgy nincs kedvem ettől a jó kis deszkától megválni
-
A varázsszer a TCCC, a csipek feliratán. (van TCCD is, de azt magamfajta halandó már nem tudja megfizetni)
Én a szinkron FSB-RAM hajtás híve vagyok. Legbutább ram időzítésekkel felhúzom az FSB-t a maxig (proc vagy csipszet miatt van vége azzal nem törődöm).
Aztán a memtest86+ progival tesztelve elkezdem visszavenni a ramok időzítéseit. -
Balinov
titán
s754 a64-ek memóriavezérlője csodákat tud művelni,az én régi bartonos gépembe a 400-asok nem mentek 405-nél többet,most nf3-250-es deszkába 440-et is.ráadásul 2 különböző ic-vel szerelt modul.
ramhűtésről: talán,igazából nemtudom,sosem volt még hűtött ramom. majd a többi szaki megmondja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lexus, Toyota topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hobby elektronika
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Nintendo Switch 2
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- Széthullott az Amazon és a Stellantis autós szoftverüzlete
- Gitáros topic
- Építő/felújító topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
- Gigabyte MJ11-EC1 AMD EPYC 3151 4c8t, 4xDDR4, 8xSATA, NvME, Mini-ITX, 2xGbE LAN, szervermenedzsment
- Kingston FURY Renegade Pro 128GB (4x32GB) DDR5 4800MHz KF548R36RBK4-128 vadi új memória
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PLUS GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASUS P5GC-MX/1333 + proci + ram
- Samsung Galaxy A05 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ProArt Z790-CREATOR WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest