Új hozzászólás Aktív témák
-
Rommel6600
őstag
-
Vigneau
félisten
válasz
#34512128 #1008 üzenetére
9000-ért jobb lenne. Ha nem nagy a difi az üzemi frekik között (400 - 433), akkor az alacsonyabb freki jobb időzítésekkel (2.5 és 1T) - ha megy - kb. ugyanazt hozza, mint a magasabb freki rosszabb időzítésekkel. Nagyjából kompenzálják egymást saját tapasztalataim szerint. (Magasabb freki, rosszabb időzítéssel talán egy leheletnyit jobb lehet, de csak a nagyobb sávszélességből adódóan.)
Van rá példa, hogy az időzítéseken jóformán nem tudsz állítani, de a freki meg szalad felfelé, mint az állat. Sokszor ez az egyetlen út.
[Szerkesztve] -
Vigneau
félisten
válasz
#34512128 #899 üzenetére
Nálam kb. évente mennek a lapok, de itt egy másik topik, ahol a jövő lehetőségeit latolgatják: Bővebben: link. Lehet, már írtál is bele, nem tudom. Szerintem tavasszal még bőven lesz 754 a boltokban. Az ABIT meg csak ad ki majd BIOS-frissítést a laphoz...
-
Vigneau
félisten
válasz
#34512128 #889 üzenetére
Wazze... Már mióta hajtok valakit Micron RAM-okkal kapcsolatban, hogy miként tuningolhatóak... Te vagy az én emberem! A héten én is a gazdija leszek egy ilyen márkájú 1GB-os modulnak. Na, kiváncsian várom az eredményeket. Csak rajta!!!
Ja, a CL3 csak egy dolog, mehet az még a frekitől függően 2.5-ön, esetleg még 2.0-án is. Szerencse kérdése. -
pisti
őstag
válasz
#34512128 #885 üzenetére
Szorzót nem lehet felfelé állítani, tehát 7x a max amit beállíthatsz. Ha szerencséd van akkor el tudsz menni 300mhzig az FSBvel így 2100mhz en menne a procid.
Nálam azvan a procinál, hogy 260 vhány fsbig stabil alapfeszen, viszont egy határ fölött hiába adok neki plusz feszt már úgyis instabil, úgyhogy a proci feszt. max legvégső esetben emeld.
Nemtom a memóriád milyen, de a proci végének a megtalálásához szerintem oszd vissza amennyire csak tudod a memóriát, és a HT-t is vedd vissza teljesen.
Ha megvan a proci vége akkor utána próbálgathatod a memóriát meg a HT-t.
[Szerkesztve] -
pisti
őstag
válasz
#34512128 #877 üzenetére
Enermaxba a 300Ws ilyen 7, 8k, Chieftek 300Ws olyan 5, 6k viszont a 360Ws Chieftek meg már 8, 9k.
Én másokat is megkérdezve inkább költök most kicsit többet erre. FSP Green Power 400W a kiszemelt kb. 13, 14k viszont ez várhatóan tartós darab lesz amit nem kell 1,2 év után cserélni.
[Szerkesztve] -
pisti
őstag
válasz
#34512128 #869 üzenetére
Legújabb ph!-s cikk olvasd el mivan az alján, ezután nem lehet kétség a felől ,hogy a Sempronod 64 bites is.
Bővebben: link
Egyébként mennyi pénzt akarsz tápra szánni, énis most akarok újat, ebben a Coolinkben csalódtam, 1,5 után kezdenek felpúposodni benne a kondik -
Rommel6600
őstag
válasz
#34512128 #867 üzenetére
nekem se egyből a windóz telepítése után adta be a kulcsot! ahogy írtam, telepítéstől számított 1,5 hét és 3nap közötti idő eltelte után! mindig rakhattam újra a win-t, fogalmam se volt mi a baj, aztán egy haver javaslata bevált: tápcsere
Ha lehet a vásárlásnál ezeket kerüld: Codegen, Mercury, Vargáné -
Rommel6600
őstag
válasz
#34512128 #865 üzenetére
azt a tápot azonnal szedd ki a gépedből! Nekem nem ment vele a windóz max1hétig, ugyanis a vinyó nem bírt rendesen dolgozni, nem kapott elég kakaót! Pedig akkor még csak egy Radeon 7500volt benne ideiglenesen, meg 256megaRAM! Tehát egy nagyobb teljesítményű táp, egy ilyen konfighoz kötelező
Nem bootolt be a gép egy idő után (3nap-másfél hét), mert a vinyó nem látott rendszer-fájlokat! Tehát az egy dolog hogy nem fog menni vele a géped, de lehet hogy valamelyik hardvert még el is b@szod vele ezáltal! A kötekedőknek pedig üzenem: ugyanazt a vinyót használom azóta gond nélkül!
[Szerkesztve] -
Rommel6600
őstag
válasz
#34512128 #862 üzenetére
Szeva
én is Flash menüvel frissítettem biost, nem állítgattam semmit! A hogy az előttem szólóak leírták: ne sz@rjál, töltsd le a file-t, csomagold ki, flash menü elindít (mielőtt megkérded, igen előtte fel kell telepíteni!), update from file, végigmegy (nekem kb 1 perc volt), újraindul/indítod mindegy, nem emlékszem, belépsz a biosba mindent újra beálligatsz, reboot, és élvezed az életet!
Nem értem miért akarod alapbeállításokra ''lenullázni'' a biost a CMOS jumperrelúgyis felül lesz írva a régi, mert új kerül a helyére, nem mid1 akkor?
[Szerkesztve] -
-
Vigneau
félisten
válasz
#34512128 #855 üzenetére
Igen, lehet. Pont a lusta embereknek találták ki. Eddig én is ódzkodtam tőle, és kizárólag floppy-t használtam erre a célra, hogy bootolásnál csináljam. Aztán, ahogy írtam, nem jött össze, mivel rutinból akartam csinálni - nem olvastam el a kézikönyvet...
De bevált, és igen egyszerűnek tartom.
-
Vigneau
félisten
válasz
#34512128 #847 üzenetére
Múlt alkalommal elszállt az agyam, mert már nem a jó öreg és bevált Alt+F2 kombinációval lehetett a flopiról BIOS-t frissíteni. Meguntam a kisérletezést, mivel nagyon berágtam és megcsináltam a frissítést WinXP alól a CD-vel kapott FlashMenu és a letöltött legfrissebb BIOS használatával. Ez is egy módszer...
-
pisti
őstag
válasz
#34512128 #847 üzenetére
Megy ígyis szerintem, csak rossz adatokat mutat, mindenesetre ha találsz vkit aki szívesen segít neked és frissített már eleget biost, hogy meg tudja csinálni akkor szerintem ne hagyd ki a lehetőséget.
A lapot nem lehet vele tönkretenni, csak a biost. Ami ha tönkremegy nem tudod elindítani a rendszert, bios cserével persze orvosolható ez a dolog.
Egyébként egy bootolható CDvel is nyugodtan meg lehet csinálni, nem kell ehhez feltétlen floppy, vagy (bár van aki szerint ez nem biztonságos, én nemlátom be hogy miért), én WinXP alól frissítettem a biost már vagy 2x. -
pisti
őstag
válasz
#34512128 #843 üzenetére
Biost frissitettél már a lapon?
Ha nem, akkor a hőmérséklet azért annyi amennyi, plusz a procit is azért írja ki rosszul mert régi biossal nem ismeri fel az új Sempronokat a lap.
A hőmérséklet probléma ha jól emlékszem az 1.4 es biosban már megoldódott, a 90nmes CPU támogatást meg 1.5ös biossal hozták be asszem.
Szóval biost kéne frissítened.
[Szerkesztve] -
pisti
őstag
válasz
#34512128 #829 üzenetére
Minden azon múlik a tuningnál, hogy mekkora FSBig bírja majd a procid, ramot szépen vissza lehet osztani azzal nem lesz baj. Nekem 260akárhány FSBig stabil a 2800+om. De ezek az újabb Sempronok jóval tovább is mehetnek, nemtom a te procid mekkora szorzóval megy, de 200 helyett mondjuk 300 FSBvel biztos jóval gyorsabb lesz.
Sandra, Everest szerintem meg tudja mondani neked, hogy van e 64bites utasításkészlet a procidban, bár igazából nemtudom ezek mennyire megbízhatóak. A legbiztosabb ha a procin lévő kód alapján nézed meg az AMD erre való oldalán, hogy milyen magos a kicsike, ez alapján meg lehet tudni biztosra is, hogy 64 bites-e vagy sem. De azért gondolom csak nem viccből tették rá azt a címkét.
[Szerkesztve] -
pisti
őstag
válasz
#34512128 #828 üzenetére
Nem akarom én lebeszélni csak zavart, hogy olyasmit írt le ami meglátásom szerint távol áll a valóságtól, énis jól megvagyok az NF8ammal pl. . Inkább örülni kéne annak, hogy vannak olyan alaplapgyártók akik el mernek térni a sablonoktól, ezzel is szélesítik a kínálatot, és remélhetőleg megkönnyítik a váltást néhány embernek a szabványok között.
-
Balinov
titán
válasz
#34512128 #810 üzenetére
Hali,ennél többet nem találtam,
Bővebben: link
abitusa fórumán valaki olyan topikot nyitott,hogy milyen hűtőt érdemes nf8 és mobil a64 kombóhoz venni,de semmi konkrét nem volt válaszként,csak 1 link egy cpu hűtőhöz. -
Vigneau
félisten
válasz
#34512128 #788 üzenetére
Ehhez mit szólsz: Bővebben: link? Olvasd el, nem rossz kis cikk...
-
Hun'reeth
őstag
válasz
#34512128 #788 üzenetére
A hyper transportról pl: ezt olvasd el: [/L]http://www.sg.hu/cikkek/26192[/L]
Értéke 800 MHz nf3-nál, vagy 1000 MHz nf3 ultra ill. nf4 esetén. Ezeket marketingben 1,6 GHz ill. 2 GHz-ként emlegetik.
A lényeg, hogy az értéke a chipsettől függ és ha túlságosan túlléped rendszerinstabilitást és fagyásokat okoz.
a 800 ill. 1000 érték az ún. fsb -ből (ami itt végülis nincs legalábbis nem úgy mint korábban) és egy szorzóból adódik. A szorzót a biosból állíthatod.
Alapból minden K8 200-as fsb-vel dolgozik. Ha tuningolsz ezt emeled tehát a szorzót vissza kell venned, hogy ne lépd át túlságosan a meghatározott értéket. Amúgy semmi jelentősége nincs, hogy emnnyivel megy nem ez a szűk keresztmetszet a rendszerteljesítményre nincs hatással.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H77-DS3H H77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Crucial Ballistix Sport LT 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z97-A Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Kingston FURY Renegade Pro 128GB (4x32GB) DDR5 4800MHz KF548R36RBK4-128 vadi új memória
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- Apple iPhone 14 256GB/ 86% Akkuval / 12 hónap jótállással!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest