Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
::Trunks:: #1769 üzenetére
Mert sok minden van rárakva... de hát ezért vettünk ilyet nem?
-
válasz
::Trunks:: #1767 üzenetére
Na az meg (ismét csak az emlékek közt turkálva), JMicron, vagy valami hasonló chip vezérli. Van neki külön drivere, a többi közt megtalálod, na még azt is dobd fel.
Hanghoz meg nem értek, mert sose próbáltam. -
válasz
::Trunks:: #1765 üzenetére
Még ne siesd el! Ha jól emlékszem az az ismeretlen eszköz a uGuru chip lesz. Azt is telepítsd fel.
-
válasz
::Trunks:: #1762 üzenetére
Mindenhez, amit a chipset tud: IDE, Sata, háló, hang, (memória??) stb...
-
válasz
::Trunks:: #1758 üzenetére
Bezony. Mindjárt azzal kék kezdeni az oprendszer után.
-
Ja, most olvastam vissza, hogy gyári a hűtőd.
Esetleg azt nem akarod cserélni? Sokkal jobb megoldások vannak, itt a PH!-n ~4-5K-ért sztem kapsz egy jó hűtőt.
Sata-t nem tudom, azzal nekem is kellett varázsolni mikor új volt a deszkám. Aztán örültem, hogy megy rendesen, és nem nagyon piszkáltam tovább.
-
És kézzel megtapizva érzed a procid bordáján, hogy valóban olyan meleg?
Ha be vannak kapcsolva a bioszban az energiatakarékos fícsörök (EIST? ha jól rémlik), akkor ugrál a feszültség, de a CPU frekivel együtt.
Pl. nekem 6X300=1800MHz 1.2Volt illetve 10X300=3000MHz 1,31Volt között váltogat a proci a terhelés függvényében.szerk: Ja, milyen procihűtőd van?
-
Ha ugyanolyan hűtővel nyomod, akkor egyszerűen csak másképp számol az új lap, mint az előtte lévő. És akkor a procid ugyanolyan meleg, mint korábban.
Én is így jártam minap az AB9 - IP35 csere után 10-15 fokot lett melegebb a procim. És ez sztem nem igazán lehetséges, inkább csak azt szeretném tudni, hogy melyik áll közelebb a valósághoz. -
DDR2 ramoknak a 2 Volt szinte alapfesz, azon ne aggódj.
De most meg miért habog a bioszod...Kollégámnak is pont ma javasoltak egy biosz égetést ramcsere miatt, esetleg te is süss egyet (ami pont fagyogató géppel macerás).
-
-
Elköszönnni jöttem... IP35-re váltottam. Tapasztalatok még nincsenek, mert lecsuklott a windows a cserétől.
Néha benézek majd. -
Ha minden a tervek szerint alakul, akkor ez itt az utolsó írásom egy AB9-el. IP35 lesz az utód... Ha megbarátkoztam vele, majd jövök vissza lebeszélni benneteket a váltásról.
-
válasz
::Trunks:: #1533 üzenetére
Már egyszer próbáltam, de most hogy mondod, beírtam újra, hátha...
Köszi. -
Itthonról látok linket is, csak lassan. A fix IP címet, maszkot úgy használom, ahogy írtad. Viszont a "helyi kapcsolat" nekem csak a két gép között él, a netet egy másik "telefonos kapcsolat"-on keresztül érem el (modem).
Viszont nem is butiság amit mondasz, mivel a másik gép örökké ki van kapcsolva, lehet a helyi kapcsolat azzal próbálkozik nekem az oprendszer elindulásakor? Most deaktiválom a "helyi kapcsolat" -ot, és újraindítok...
Köszi!
-
-
No ezt most nem értem, hogyan jön össze a Te 2600XT-d a HD audioval?
A biosznál meg nem hiszem, hogy szándékosan lefagyasztottad a gépet, hogy úgy tűnjék bekerepált az alaplapod, és így hirtelen kell venni egy jobbat... bááár ha jobban belegondolok...
Nem-nem, -8K az egyenleg a zsebpénzemen. Kivéve persze, ha elcseréled egy Z-3e cuccra...
-
-
Megteszünk tiszteletbeli AB9 tagnak.
Semmi gond csigabájttal, egyszer nekem is volt, miután kiütöttem egy Abit-ot.Ami a bioszt illeti bele fogom sütni, csak kivárom a vasárnap estét, hogy másnap akcióba léphessek ha valami balul ütne ki. Plussz elébb kimentem pendrivera is, hogy a Mikrovalami boltban kezébe adhassam az embernek, hogy ezt kérem belesütni ebbe.
Egyszóval aggódom kissé... -
éN79 barétunk közben elárult minket... vett egy csigabájt lapot.
Plussz lecsuklott az oprendszere is, majd ha újrakalapált hardvert/szoftvert majd biztos próbálja megmagyarázni hűtlenségét...
AB9 meg gariztatás alatt van.Izé öööö hányan is tettétek fel már az új bioszt? Egy kisérlet, nem kisérlet.
-
Ja! Az más, akkor nem is a 22-es biosszal van a gond.
Ööö esetleg nem kell hozzá új flashelő progi? Vagy nemtom, valami újdonságra számítanék az átszámozás miatt...Én már csak úgy vagyok ezzel a bioszbesütéssel, hogy nem is veszem vissza alapra, hiszen mindig így tuningolva megy, alapon meg soha nem ment, mittomén mit csinálna úgy.
Nálad van, ma beviszed a madárboltba?
-
Mégvalami...
éN79 barétom említette, meg most én is látom, hogy a korábbi biosz számozási rend (ab920, ab921) megváltozott, az új 22-est m516a22 -nek hívják...
A zip-en belül, a txt fájlban viszont stimmel a dolog, ott ab9, ab9 pro -t írnak.De akkor is most miért változhatott a számozása? És mit jelent az 516 vajon?
-
Hát ez elég nagy gáz...
És mikor besütötted nem volt semmilyen "anomália", látszólag rendben megcsinálta, stb. És mikor újraindítottad volna, akkor már semmi?
Mert ugye van akinek rendben megy, és magam sem akarom elhinni, hogy annyira sz@r bioszt tennének ki, hogy el sem indul...Most akkor így hogyan merjem belesütni? Kezdek félni, az én lapom nem garanciális...
-
FONTOS!
éN79 barétom üzeni rajtam keresztül, hogy az új 22-es biosszal gond lehet. Besütötte és Neki el sem indul a gépe, holnap viheti vissza boltba/szervizbe.
Neki jobbulást, mi meg óvatosan!
Üdv: csigi -
-
-
válasz
zolinagy #1417 üzenetére
Még annyit tennék hozzá, hogy az Intel procid igazi FSB-je az 266MHz, ezt négyszerezi belül a procid (1066). A DDR ramod pedig az alap FSB-t duplázza meg, vagyis 1:1 -ben DDR533 lesz.
Szóval a ramosztóval még van tered játszani.szerk: Na most ezen elgondolkodtam,
jól írtam skacok?
-
-
válasz
MoneyHunter #1398 üzenetére
Majd írd meg légyszi mi volt a ludas, hogy tanuljunk belőle mi is...
-
Azt írta, hogy leáll mintha kikapcsolnák/áramszünet lenne. Régi bios tudna ilyet csinálni?
Akárhogy is süssön bele újat, hogy kizárjuk a hibaforrások köréből.MoneyHunter: Mint lejjebb javasolták, töltsd le a Flashmenu-t és a 20-as bioszt.
Ja! Emberek itt egy kikapcsolgatós hiba van, mi van ha bioszírás közben is megcsinálja szegénynek!
Mégiscsak egy másik táppal kéne kezdeni...
-
válasz
MoneyHunter #1387 üzenetére
A cmos reset alapra állítja a bioszt. Ha új bioszt süt be az ember, akkor utána illik ezt megtenni, és ezután beállítani mindent az új bioszban.
Ez egy kis háromtüskés bigyó a biosz elem környékén. Alapból két tüske rövidre van zárva egy jumperrel. Ezt tedd át pár másodpercre a másik két tüskére, majd vissza a helyére. Alaplap könyvecskéjében a rajzon megtalálod a helyét.Bioszírás után, ha nem változott semmi, körülnéznék a helyedben tápügyileg...
Milyen márkájú is a mostani tápod? -
válasz
ez_meg_emaz #1361 üzenetére
Más ötletem nincs, elvileg beleszúrod és mennie kellene...
Cöcö, egy codegen tápnak - ha olyanja van - bármihez lehet köze. De miért nem használod ki a remek alkalmat és teszed át próbára addig a Te tápod a tesód gépébe?
-
válasz
ez_meg_emaz #1359 üzenetére
Mindkét kártya S3 volt?
Azzal másnak is volt itt már problémája... próbálj más fajta PCI kártyát ha teheted. -
Akkor jól rémlett...
A 150 Watt meg egyenlőre jónak tűnik, de mi lesz itt még később? A prociknál sikerült mostanában visszavenni a teljesítményből, de a videókarik nagyon elszálltak. Jó tudom, hogy 10X gyorsabb, okosabb, bonyolultabb...
Biosz miatt haragszom Abitra, a baki után a 22-est illett volna max. egy héten belül kidobni.
-
Sztem is alap, hogy visszafelé kompatibilis legyen ez a szabvány.
Plussz a videókari gyártók sem tudhatják előre, hogy milyen szabványt támogató csatiba teszik majd a kártyájukat, úgyhogy a legrosszabbra számítva ott kellene lenni a plussz tápcsati(k)nak is.1.0-nál 75 Watt rémlik nekem. Lehet ez hüleség.
2.0-nál mennyi lesz? -
válasz
Raikkönen #1324 üzenetére
Első körben szerintem nézd meg, hogy tuning nélkül is produkálja-e ezt. Ram se legyen tuningolva.
A szervizest meg csókoltatom: azt mondta hogy az alaplapom rosszul volt beállítva vmi mert az alaplap nem jó helyen kereste a vga-t
Zájec: Hát én nem vagyok ilyen bátor, már a múltkori 1,45 Volt is soknak tűnt. Csak úgy öregesen az (közel)alapfeszes tuningot nyomom...
-
válasz
--Disztroj-- #1305 üzenetére
Vannak chipsetek integrált vga -val, azt hiszem erre gondolsz. De nekünk most nem olyan lapunk van. Semmilyen képet nem tud kiadni magából, nincs is hová dugni egy vga kábelt.
-
válasz
rétisün #1293 üzenetére
Nem láttam ezt a tesztet, de erre gondoltam.
Nem lehetne azt, hogy az alaplapgyártók kompenzálnák a dropot? Biosz már tudja milyen procit dugok bele, annak megfelelően kicsit rátolna még, hogy proc már tényleg akkora delejt kapjon, amit beállítottam.
Úgy számolom, olyan +3% -ot kellene hozzáadniuk... -
Megvolt... összefűzöm a tegnapi eredményekkel:
- 6X300-on 116 Watt a fogyasztás
- 10X300-on 128 Watt, ugyanazon körülmények közt
- 10X300-on 136 Watt 1,35 Volt helyett 1,45 VoltonUtóbbi esetben a cpu hőfoka 2-vel volt magasabb, a magok pedig 5-8 fokkal. És "mire odaért" a delej 1,41 Volt lett. Mindezek Everest szerint.
-
válasz
--Disztroj-- #1274 üzenetére
A kedvedért már itt is vagyok kikapcsolt EIST & C1E -vel, vagyis 10X300-on...
Nos hát minden kedves CO2 kibocsájtó társam, íme:
- 6X300-on 116 Watt a fogyasztás
- 10X300-on pedig 128 Watt, ugyanazon körülmények közt
Így ~10%-al fogyaszt többet az én gépem.Megyek, gyorsan visszakapcsolom...
-
válasz
--Disztroj-- #1269 üzenetére
Ezt a mérést rám testálták, én meg itt lopom a napot a PH!-n.
Igérem a hétvégén megnézem..
Mondjuk alapon 6X300 és a 10X300 közti különbség megfelel?
Várni kell pár percet, mikor bootol a masina olyan 140-150 Wattot eszik, ha bejött a win, akkor 120-130 felé, jópár perc múlva megnyugszik teljesen, úgy most 116 Watt kell neki(pedig nyomom a PH!-t). -
válasz
--Disztroj-- #1259 üzenetére
Ahogy éN79 is mondta, ha procit tuningolsz, akkor vedd vissza előtte a ramokat valami 800 körüli értékre, hogy tutira ne játszon bele a képbe.
Így nem megy a 3GHz körüli érték?És 10X FSB300-on próbáltad, vagy más szorzóval?
-
Csak ez miatt nem vettem még E6XXX procit.
Csak a minap itt bogár lett a fülembe téve, és ki akartam volt próbálni a magasabb FSB-ket is. Na itt kezdődtek a gondok a szorzóállítással...De igazad van, szeretem a nagy szorzót, csak bosszant, hogy nincs vele szabad variálási lehetőség.
Egyébként, mikor még új volt a C2D rendszerem, rögtön nyomtam neki egy 7X400-at, mert itt olvasva, azt biztosan tudnia kell. Hát most kiderült számomra, hogy akkor valójában 10X szorzóval 4GHz-en próbáltam indítani a gépet, persze hogy nem ment.
-
-
Na kibújt a szög a zsákból!!!
Játszottam a bioszban a proci fícsörökkel... eredménye, hogy ha az EIST (jól írom?) engedélyezve van, akkor nem mennek a köztes szorzók. Csak 6 és 10 (nálam).
Mikor disabled-re teszem azt az egy pontot, máris vígan szaladt pl. 8X szorzóval.
Csak megoldottuk (nagy nehezen)! Köszönet Zájec kollégának, a szemfelnyitásért.
Amúgy kár, maradok az energiagazdálkodásnál, így a 10-es szorzónál...Zájec: Sztem olyan bika gépünk van már, hogy még...
Játék nélkül nem tudom kihozni a prociból a 10%-os terheltséget sem.
Most pl. core1 - 1-5% , core2 - 0-1% közt ugrálgat. Mindezt 1800MHz-en.
Ha bírnám levinném vagy ezerig... -
Dehogy hülyeség!
mert ez ugye csak akkor él , ha nem használod a gépet, ekkor leveszi takarékra..
de kérdem én : mikor nem használod? mindig dolgozik...Nekem a ház elején lévő kis LCD kijelzőmön látszik, hogy a bekapcsolt gép kb. 99%-ban alapon megy (itt most 6X szorzóval). És még így is 0-10% közötti a proci terheltsége. Csak akkor szokott felváltani a szorzó, ha elindítok valami alkalmazást, aztán ha bejött visszavált szépen.
Folyamatos terhelést, csak SuperPI, Orthos, na meg a játékok alatt van.szerk: #1245-re: Zannya! Lehet, hogy az energaigazdálkodás üti ki a közbülső szorzókat?
Ezt mindenképpen ki fogom valamikor próbálni, köszi. -
-
válasz
rétisün #1235 üzenetére
Köszi, ezek szerint nem AB9 probléma.
éN79: Mi az, hogy Abit fícsőr, hát nem azért vettünk mi Abit cuccot, hogy viszonylag baráti áron tudjunk tuningolni? És akkor elvennék előlünk a prociban rejlő lehetőséget, a szabad szorzóállítást? Nem akarom ezt elhinni.
Akkor mégegyszer megkérdem: Nem lehetséges az, hogy ez az Intel C2D procik egyik tulajdonsága?
-
Na megvolt a SuperPI teszt.
10-es illetve 8-as szorzóval tökéletesen egyforma idő kellett a gépemnek, hogy elszámoljon 1 millió dizedesig. Erről ennyit.
Pedig a 20%-os processzorteljesítmény csökkenésnek tutira ki kellett volna itt jönnie. Vagyis most már tény, hogy hiába állítok be kissebb szorzót, a proci nem úgy fog menni, hanem a legnagyobbal.Ráadásul a 8-as szorzó bállításakor, a mérés után mikor újra akartam indítani a gépet, a biosz kifütyült. Nemcsak, hogy nem működik, még valami galibát is okoz...
Most már tényleg egy mégrégebbi biosszal kellene kipróbálni.
-
Ez hihetetlen, ilyen egyszerű dologra nem tudunk rájönni...
Ez bizonyára az unokatacsid gépe volt. És akkor Nála Everest tudja mérni a 8-as szorzónak megfelelő MHz-et.
De nálunk szintén az Everest nem azt méri, hanem a max. szorzótMost eszembe jutott a nagy ötlet, majd este otthon tudom csak megnézni:
Minden monitorozó progitól legyünk függetlenek, lemérem a superPi-vel a procim 10-es szorzóval, utána meg 7-el vagy 8-al. Látszódnia kell a különbségnek... -
Hát ez az, hogy nem!
Eddig bármi mást állítottam (7,8,9), mindig csak 10-el indult. Majd azt váltogatja a 6-al.Most akkor már csendben megkérdezem... tudja egyáltalán bármely C2D proci azt, hogy ne csak a legkisebb illetve legnagyobb szorzón üzemeljen?
Jelentkezzen egyvalaki, aki nem a max. szorzón nyomja. -
Én Everestel is néztem az kiírja rendesen a szorzót. Pl. nálam mindig alapon 6-os szorzó van, és az látszik rendesen vele, ahogy váltogat 6 és 10 között.
Memtest el néztem még.
Gondolod, hogy SEMMIFÉLE progi nem írja ki helyesen a szorzót, mindig csak a minimálisat és maximálisat? -
Nos kedves tuningolós AB9 tulajok.
Van-e itt olyan ember, aki nem a maximális szorzóján használja a prociját? éN79 barátomnak és jómagamnak is 20-as biosszal csak a maximális szorzón megy a procija. Beállítani be lehet kissebbet is, be is veszi, megjegyzi a lap, de ha megnézzük valami a progival, akkor látotható, hogy maradt a legnagyobb szorzó.
Eddig egy E6420 illetve egy E4400 csinálta ezt.Még visszább kellene mennünk a biosz verziókban?
-
Na skacok, fél órát esett-kelt a winem, mire rájöttem hogy a nyavajás bioszom nem veszi be a 9-es szorzót. Ez normális?
Végül betettem egy cd-re írt bootolható memtesztet, ami egy halom hibával ugyan, de kiírta, hogy a freki 10X333, vagyis 3333MHz. Pedig én 9X333-at állítottam be. És visszanézve is annyi, szóval megjegyezte a szorzót, csak éppen nem úgy megy...Ilyenkor mi van?
-
Nagyjából maradok majd valószinű a 3GHz környékén, kivéve ha kiderül, hogy még egy kicsi delejjel megy jobban, mondjuk a 3,2GHz-el már érdemes lenne foglalkozni.
De az a tapasztalatom, hogy ha egyszer már megindul a feszejigény felfelé, akkor az rohamosan növekszik is.
Inkább az fsb-re hajtok majd azthiszem.éN79: Nyomi egy progi ez a flashelő, de végülis jól teszi a dolgát... csak rossz nézni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Huawei Watch GT 4, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest