Új hozzászólás Aktív témák
-
Vladislav
tag
Sziasztok!
Kérlek segítsetek!
Lehetséges, hogy nem megfelelő topikot választottam, de felvetném a kérdésemet!
Gigabyte 7600 GS videókártyám van. Mostanában a számgépem elég sok hibát produkál.
Egy játék futtatása során lefagyott a gépem, újraindítottam a vasat, de az XP a ,,nagy semmit" töltötte be. Megjelent az ismert XP logo, alatta a töltést folyamatát ábrázoló sáv, majd következett a ,,nagy sötétség" . Már az XP logo betöltése során észrevettem, hogy nagyon ,,pixeles" a kép, a szinek elmosódnak, felcserélődnek stb...
Csökkentett módban történő indítást követően be tudtam jelentkezni a rendszerbe. Leszedtem az nvidiás progit, ill letiltottam a videókártyát az eszközkezelőben... ezt követően sikerült bejelentkeznek ,,normál módban". A színelmosódás ...stb. megszünt...
Kíváncsiságból az XP-t ,,ledúrtam" a gépről, majd ismét feltelepítettem, videókari progiját is stb... de egy újabb játék installációt követő indítás után ismét ,,megdöglött a gép" Ugyanazok a tünetek, amit előzőleg leírtam...
Mi lehet a gáz? Van vmi tipp, ötlet esetleg... Én a videókártyára gyanakszok egyértelműen, de még csak másfél éves... az mondta volna föl a szolgálatot...?
Köszi!
Vladislav
-
törölt tag
Halihó!
A "Gpu Caps Viewer" tesztprogi használatához kérnék tanácsokat!
Mit kell beállítani, hogyan futtassam, mennyi ideig.... hogy veszem észre, ha hibás a vidkari... stb.
MSI n9500GT kártyám van.
Annyi beállítási lehetőséget véltem felfedezni a progin belül, hogy laikusként elvesztem az útvesztőben... MSAA, meg ilyen dolgok nekem nem sokat mondanak...Eddig már 4x elindítottam a progit, abból kétszer gond nélkül elindította a 3D-s animációt, 2x pedig kipakolt pár cikcakkos zöld/lila vonalat és kimerevedett... Nagyon megköszönném a tanácsokat/észrevételeket/segítséget.
Tiszteletem!
-
törölt tag
Halihó!
Nem vagyok itt otthon, szval srry, ha a rossz topikba írtam.
Gondok vannak a gépemmel, konfig a következő:
Gigabyte MA770-UD3
AMD Phenom 8450 X3
2x Kingmax TinyBga 2048 DDR2 1066
MSI nVidia 9500GT
Oprendszer Windows XP ProfessionalA fő probléma:
A gép napi szinten 2-3szer minden további nélkül kifagy..... játéktelepítés esetén pedig szinte állandóan. A Ghost Recon-on kívül nem is sikerült felraknom semmit: se Gothic 2-3, se Fallout 3, de még kisebb gépigényű cuccosokat sem... Legtöbb esetben még telepítés is gázos, egyszerűen megakad minden a procedúra elején, és onnantól kezdve már csak a Reset gomb nyomkodása segít.
A korábbi AMD 1700+-os gépem nem csinált ilyet, pedig már szinte őskövület...... :S
Másodlagos probléma:
Pár Game esetén olyan dll file-okért könyörög, amiket még a régi gépem sem kért... legújabb nVidia driver és DirectX pediglen telepítve vannak...
Harmadlagos és egyben legröhejesebb: ha DVD-t akarok írni, elkezdni, azonban ahogy rányitok egy tök alap progit, pl tCommandert, egyből kimerevedik a kép... amennyiben kifagy, sosem kék halál jön, hanem képkimerevedés.Memtest86 lefuttatva, semmi gondot nem jelzett.
Arra kérném meg a tisztelt hozzáértő tagokat, ajánljanak nekem tesztprogikat, amikkel a procit, alaplapot, vidkarit tudom tesztelni, mert megesz a méreg.
Mivel eléggé laikus vagyok, szeretném tudni, hogy, milyen sorrendben és miként ajánlatos lefuttatni ezeket a majdan ajánlott progikat.a segítséget nagyon köszönöm előre is!
-
Steve1979
aktív tag
valószínűleg ram hibás, szerintem szedd össze a cumót, doboz, driver lemez, manual stb és vidd vissza. a 2-3 év szerintem is áll, elvileg semmin nem kéne akadékoskodniuk.
ha már nincs ilyen valami hasonlót fogsz kapni (esetleg kicsit jobbat), de előfordul h raktárról még előbányásznak neked egyet... -
rigo88
aktív tag
régi a topic, kicsit felélesztem ezzel a kérdéssel:
mellékelt képeken látható pöttyözést csinálja a monitor, miután leállt egy játék közben a gép. újraindítás, windows már fel sem állt, kékhalál (win7). majd win7 újratelepítés már nem segített mert ugye az állandó 3d. xp felrakás sima, minden megvan rajta, hibátlanul működik, ám a nvidia drivert már nem szereti. xp indítóképernyő a bitcsigával is szemcsés, meg a bios, ahogy alább látszik:
[link]
[link]
[link]
[link]
elég valószínű, hogy vga hiba igaz?költői kérdés volt, hiszen nyilvánvaló. DE a garanciális részével nem nagyon vagyok tisztában. eddig még nem kellett semmivel visszaszaladgálnom. azt mondják, hogy ezek a karik már gyáriszám garisak, tehát nem kell hozzájuk sem számla, sem garijegy sőt elvileg nem is adtak hozzá ezutóbbit. ja, egy msi8800gts g92ről van szó tavaly tavasz/nyár körüli vásárlás, gondolom legalább 2-3 év gyárigari van rajta..
tehát ha elmegyek a boltba a karival dobozostul és odaadom, hogy nem igazán működik, megnézik, ahogy látszik valóban hibás, és adnak árban egy újat? (mivel ezt a modellt már nem lehet kapni.)
mivel problémázhatnak a boltban?
thx. -
poffsoft
veterán
igen. Ezexerint a
VGA nem a hibás -
poffsoft
veterán
mosnézem, megin kicsit leült a topic...
-
-
szjoci
őstag
sziasztok!
Adott a következő probléma: van egy MSI Radeon 9600xt videokártyám. Egy ''szép'' napon bootol a gépem, bejön a winxp és pár perc múlva marha lassan nyíltak meg az ablakok. Gép újraindít, winxp boot képernyője elszíneződik és lefagy.. Nagynehezen rájöttem, ha kikapcsolom a biosban a 8x-os AGP-t akkor bejön a windows (ilyenkor 4x az AGP) de az ablakok szintén marha lassan nyílnak meg. Videokártya beállításoknál kikapcsoltam az AGP-t teljesen és így működik a rendszer. Szóltam a cimbimnek(számtech boltos, akinél vettem a karit pár hónapja) hogy gubi van a kártyával. Hozott egy letesztelt Powercolor Radeon 9800 SE-t, azzal viszont az alaplap diagnosztikai ledjei (d-bracket) processzor inicializálásnál megáll, post ohne. Régi kártya visszatesz, gép működik (AGP kikapcsolva). Volt már CMOS reset is, összes kártyát kipakoltam, ramokat egyenként is próbáltam de nem hajlandó a 9800-assal elindulni... Lehet hogy nem a videokártya döglött meg hanem az alaplap? Volt már valakinek hasonló problémája?
(szerk: konfig az adataimnál)
[Szerkesztve] -
Dr. Ernő
tag
Az eredeti problémára reflektálva, nekem akkor produkálta ezt a jelenséget a vid. kártyám mikor néhány kondenzátor - nem tudni miért - tönkrement rajta. -> így vid kártya kuka.
-
poffsoft
veterán
ha elszáll, akkor kell hogy tolerálja, ha hibás, akkor van gond.
Azért én megnézném a helyedben,h a vga bios mit mond a memü méretéről, lehet csak rá kell dumálni, hogy márpedig az 128mb
(nekem mondjuk-most nézetm- a 128 mb ről meg a win(catalyst) azt állítja, 256. én mondjuk nem bánom, higyye azt, ha akarja)
-
Sherman
tag
-
Sherman
tag
Nekem is problémám akadt egy Eagle FX 5200 kártyával.
Pár napja a 128 MB-os kártyát 64 MB-osként ismeri fel. Induláskor is ennyit ír ki, biosban az agp aperture size 128MB van állítva, ha számít ez vmit. Létezik h elveszett a memória fele? Vissza lehet vhogy kapcsolni? -
Boglya
senior tag
-
mminer
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Adott egy probléma:
Van egy gép, öcsémé (ECS-865PE, 2.4 celeron, Ati 9600pro, 1G ram), és elég furcsa dolgok történnek rajta. Filmnézés közben Restart bármikor, viszont a 3DMark simán lefut + játékok. Bármilyen program fut nem jelentkezik a probléma csak filmnézés közben!! Vajon mi a hiba??
Szokásos driver cserék megtörténtek, bios frissítve, rendszer újra rakva, (igaz a tápja nemrég halt meg és le lett cserélve azt nem tudom milyen van benne de hasonló mint eddig) és még mindig köcsögöl.
Valaki találkozott hasonlóval? -
poffsoft
veterán
ez a totyik meghót........
-
SSJPeter
őstag
Jah szerintem is az alaplap rossz,mert régi konfiggal nem csinálta ezt,és csak az alaplap meg a processzor lett kicserélve és mivel a procinak nem sok köze lehet a dologhoz,így kizárásos alapon az alaplap a ludas.Megy vissza a szervízbe újra de előtte persze belerakok egy másik kártyát is.Én pedig azt hittem ez biztos valami beállítás-hiba de ha itt senki nem hallott ilyen problémáról akkor nem lehet az.Azért kössz a tippeket.
-
Boglya
senior tag
AMD-vel semmi baj, szerintem a via-val sem. Lehet h kifogtál egy rossz lapot. Én a mostani gépemmel 1 hónapon keresztül b*szakodtam fagyásgondok miatt, vettem új tápot, raktam a drivereket ide-oda, állítgattam az órajeleket meg feszültségeket. Aztán egyszer olvastam, hogy pont ez a sapphire x1800 inkompatibilitást mutat az asus k8n4-e alaplappal és persze nekem az van
- azt írták h vissza kell venni a HT-szorzót 1-szeresre. De szerintem ez nem inkompatibilitás, egyszerűen az alaplap a szar, mert nekem 3-szoros ht-vel is megy, de most ezért nem fogom beküldeni a lapot garanciába, 2% teljesítményveszteségért.
Már tényleg csak az maradt, hogy teszteld másik kártyával a gépedet ill. a kártyádat másik gépben. Gyorsan rájössz, hogy mi a rossz. Egyébként szerintem nagy szemétség, hogy manapság már ilyen rossz minőséget adnak a pénzünkért, régebben soha nem volt gondom, mindig magam vásárolgattam össze az alkatrészeket a gépbe, ráadásul nem is olyan körültekintően, mint most és mégis működtek rendesen. -
SSJPeter
őstag
A drivereket már vagy 10X-er újraraktam.CMOS cleart is nyomtam,az előbb még bios-t is frissítettem.Egyik sem segített.A kompatibilitásról meg annyit,hogy mivel legyen akkor kompatibilis ha egy 6800Ultra-val nem az.Lehet,hogy az alaplappal van a gáz,1 hónapja vettem és már volt szervízben,mert kék halállal meghalt a rendszer.A szervízeseket is megkérdeztem mi lehet a gáz . . .azt válaszolták,hogy fingjuk sincs róla,vigyem be újra. . .konklúzió:a VIA(vagy csak ez a lap) egy nagy rakás szar
.Már kurvára bánom,hogy a VIA és az AMD mellett döntöttem.A régi gépemnek 2 évig semmi baja nem volt soha . . .erre ez a szar lap meg egyfojtában baszaxik itt nekem.Ha valakinek van egyéb ötlete miért csinálja ezt . . .az írjon már be ide pls.THX.
-
Boglya
senior tag
Szerintem először próbáld ki úgy, hogy letörlöd azt a drivert, mert lehet, hogy az okoz gondot. Utána jöhet a szokásos móka: kipróbálni a kártyát egy másik gépben, kipróbálni a gépedet egy másik kártyával. Ilyen problémáról én még nem hallottam, elég egyedi géped van
.
Szerk.: esetleg még nyomhatsz egy bios-reset-et, hátha attól javul a helyzet.
[Szerkesztve] -
SSJPeter
őstag
Most nézem,a via 4in1 driverben van AGP-hez is driver szal fel van rakva . ..
-
SSJPeter
őstag
Most nézem,a via 4in1 driverben vab AGP-hez is driver szal fel van rakva . ..
-
SSJPeter
őstag
Tényleg felhúzza mert ha alapra veszem akkor még kevesebb pontot 4300-at kapok.Driver hiba lenne???De mondom megpróbáltam már powerstrippel,rivatunerrel,winfox-szal felemelni az órajelet . . .na meg persze már 3féle drivert is kipróbáltam.81.98,83.91.84.21.Mindegyikkel ezt csinálja.De 4300-4500 pont alapórajelen is eléggé kevés lenne.Passz.
-
SSJPeter
őstag
Azt nem is írtam,hogy mikor először nyomok 3dmark-ot egy pillanatra vízszintes fehér vonalak villanak be . . .aztán restart után persze már nem.
-
SSJPeter
őstag
Hali!Nekem is lenne 1 kis problémám és remélem itt tud valaki segíteni.Az a helyzet,hogy van egy ilyen konfigom hogy:Asus A8V alaplap,Athlon64 3700+ San diego proci egy Leadtek Geforce 6800ULTRA-val.Na már most a videókari órajele 400/1100-ról 446/1160ra van húzva.Coolbitsel állítottam be,de próbáltam már mással is.Az a nagy helyzet,hogy mikor kikapcsolt állapotból bekapcsolom a gépet és windowsban nyomok 1 3dmark2005 teszet akkor 4500 pont körüli eredményt hoz ki ami ugye elég kevés ehez a kártyához 446/1160as óraljelen meg pláne.Na de most láss csodát:NYOMOK 1 RESTARTOT és utána 5900 pont körüli erdményt kapok és utána akárhányszor restartolom ugyanenyni az eredmény.Ez a teljesítmény növekedés játékoknál is meglátszik,szal ha restratolok gyorsabb lesz a kártya . . .a beállítások nem változnak restart után sem és az első bootnál is 446/1160-on megy a kártya de akkor lényegesen lassabban mint restart után.Van valakinek valami tippje,hogy ez miért lehet ???
Remélem érthetően elmagyaráztam
ehát első boot-4500pont,restart-5900.A fene se érti . . .előre is köszi a választ.
-
Boglya
senior tag
Annyit még megtehetsz mielőtt elkezded cipelni a vga-t ide-oda, hogy visszalövöd a cpu és a vga órajeleit mondjuk kb a felére az eredetinek és ha lehet a feszt is csökkentsd. Így ha túlmelegedésről vagy áramhiányról van szó, kiderül. Egyébként a stand-by-ra álló monitor télleg nagyon valószínű, hogy a vga hibája
.
-
kymco
veterán
90%, hogy a VGA rossz. Szerezz be ideiglenesen egy másik karit, és ha megy vele a géped, akkor nagy ívben dobd el a régit. Ebben a teljesítmény kategóriában én is ATI-t ajánlanék... sajnálom, hogy az alaplappal összeveszik.Az 5200-nél jobb a Nvidia4 GF Titanium sorozat is szerintem....
-
poffsoft
veterán
hasonló kínom van egy abit ati radeon 9550/256-tal, de mivel semmi hardvert nem változtattam mostanában, én szoftveres gubancra gyanaxom.
Elindul a disney's 102 kiskutya (game), és a mozinál egyből nincsen kép, de a hang megy, és
a gép nem érzékel semmi gombot (resetet kivéve).
Mozi után már alt-tab, ctrl-alt-del visszaadja az asztalt, de a játékban akkor sincs kép.
Amikor mozizik, még a hang is 100%, attól függetlenül, hogy winben lehalkítottam-e vagy sem.
Ha senkinek nincs tippje, asszem a teljes újratelepítés marad (bár attól kicsit félek, mert annyi cuccos van fent..)
(asrock k7s41gx, sempron 2200+,xpEE) -
poffsoft
veterán
hasonló kínom van egy abit ati radeon 9550/256-tal, de mivel semmi hardvert nem változtattam mostanában, én szoftveres gubancra gyanaxom.
Elindul a disney's 102 kiskutya (game), és a mozinál egyből nincsen kép, de a hang megy, és
a gép nem érzékel semmi gombot (resetet kivéve).
Mozi után már alt-tab, ctrl-alt-del visszaadja az asztalt, de a játékban akkor sincs kép.
Amikor mozizik, még a hang is 100%, attól függetlenül, hogy winben lehalkítottam-e vagy sem.
Ha senkinek nincs tippje, asszem a teljes újratelepítés marad (bár attól kicsit félek, mert annyi cuccos van fent..)
(asrock k7s41gx, sempron 2200+,xpEE) -
Antee
tag
És amit a #7-esben irtam arrol van véleményetek?
-
Antee
tag
igazábol két hete vettem bele a procit, és azona hétvégén tettem bele egy 512-es samsung ramot, ami sehogy nem akart menni az enyémmel egyutt. azota már rájöttem, hogy lehet a masik pár foglalatba kellett volna tennem a masikat, mert lévén, hogy nem egy márka, ugyse mennek dualban, sőt a fesz is elvileg mas volt, és azota van minden bajoma géppel. Nem hiszem hogy a procival lenne a baj, igaz nem uj volt, de külsőre semmi baja, nagyon jo allapotban van.
-
Antee
tag
válasz
parandroid #6 üzenetére
Na akkor viszont ha már ott tartunk, hogy nem jo a vga, és nem akarok sokat ölni ujba, mert ugyis koliban van a gép... akkor szerintetek egy fx 5500 mennyivel jobb ennél? mert leirasban csak annyi különbséget láttam, hogy a 350MHz-es orajel elott ott volt a dual... az sokat szamit?
-
parandroid
félisten
Próbáljátok ki a VGA-t egy másik gépben. Valószínűnek tartom, hogy az a hibás, hasonló hibajelenséget nekem is produkált már (indulásnál néha nem volt kép), garis csere lett belőle. Táp csere márkásra és nagyobbra akkor nem segített. A próba másik gépben mindenképpen fontos lenne.
p -
Antee
tag
igazábol az egész olyan, mintha kikapcsoltam volna a monitort, mert pl filmnél is megy a hang meg minden tovább, de azt nem tudom, h meddig menne igy, mert nem várok olyankor vele sokat... kikapcsolom. 10 perc utan elindul rendesen, de ha nem várok vele, akkor a windows betoltésekor ugyanezt megcsinalja...
-
Antee
tag
Sziasztok!
Nekem van egy olyan problémám, hogy egy ideje meg van hülyülve a gépem. Ez abból áll, hogy játékok, amik eddig mentek rajta, most lefagynak, bár ez még nem is a legrosszabb. Amit nem értek az egészben, hogy legtöbbször olyat csinál, hogy a gép nem áll le, de a monitort stand by-ra teszi, és akármit csinálok vele, nem kapcsolja vissza. A konfigom: Asus A7V880 alaplap, 3200+ Barton, 512MB 400MHz RAM, és Inno 3D GeForce FX 5200 VGA Eleinte arra gondoltam, hogy lehet túl van húzva a proci, de visszavettem a gyári 11*200-as FSB-re, de ez sem segitett. Lazítottam a memoria késleltetésen, semmi. Egyszer arra lettem figyelmes, hogy a vga hűtőbordái olyan melegek voltak, hogy alig lehett hozzáérni. Nem tudom, hogy milyennek kellene lennie, mert előtte nem néztem, de sztem annyira nem szabadna forrónak lenni. Aztán ráálítottam egy ventit, ami most jól hűti, de pl FIFA 2006-nál is lelövi a monitort. Nézegettem, hogy lehet sok feszt kap, de sehol nem találtam leírást, ahol konkrétan ott lenne, hogy az agp-t mennyire kellene állítani. Szóval már csak az maradt, hogy vagy az alaplap, vagy a vga nem jó, bár remélem az utobbi, ha már valasztani kell. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a proci elég melegen, 55-57°C-on megy, de hétfőn tudok csak rendes hűtőt venni rá. Vagy lehet ez az oka?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Politika
- Építő/felújító topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- TCL LCD és LED TV-k
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hobby elektronika
- One mobilszolgáltatások
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- IPhone 15 Pro 128GB Függelten! Akku: 89% Jótállás: 2027.01 hó ig
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest