Hirdetés
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Hobby elektronika
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Apple asztali gépek
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyunyu
félisten
válasz
Hegyirabló #6097 üzenetére
Ha jól látom, ennek a Jysk székben sincs fémes kapcsolat az ülőlap és a háta között, csak a 2 műanyag karfa tartja össze őket, mint az egykori Trigemet, amit szintén egy kamu 45k-s árcímkét áthúzva osztogattak 25k-ért.
Ha sokat fekszel benne, pár éven belül ketté fognak törni a karfák a csavaroknál, aztán kuka az egész.
Mondjuk a Trigenek egy pozitívuma volt: negyedannyiba került, mint a Samurai, és így is tartósabb volt.
-
Skynet258
veterán
Sziasztok,
pár éves Ikea Markus székemet cserélném - van ajánlat mi legyen a következő lépcsőfok. Ár számít persze, nagyon max 100 körülig mennék el. Semmi extra, 80kg, kényelmes legyen és némi deréktámasz legyen benne...
Noblechairs Hero-val szemezek csak utálom a műbört mert hamar elkezd foszlani, a bőr meg már drága lenne. Szövet lenne talán a legjobb de ebből nem látok...Mod: vagy elég lehet az EPIC is? Kinézetre még jobban is tetszik...
-
Hegyirabló
veterán
válasz
Hegyirabló #5747 üzenetére
Sziasztok!
Úgy tűnik, olyan három hónap után végre találtam széket. Jyskös, most akciós volt, hasonló ahhoz, amit megszoktam. Eddig nem lehetett kapni, valószínűleg ideiglenes készlethiány volt, elakadt a hajó a csatornán, vagy mit tudom én. Kellett kompromisszumot kötni, például a krómozott talp nekem nem tetszik, mert tiszta karc lesz rövid időn belül, de már nagyon kellett az új szék, az előző még rosszabbul néz ki, mint a februári képen.
-
so_ha
senior tag
Az Embody gaming verziója tavaly még 1.276€ volt, most már 1.309€
Közel ott vagyunk, mint az eredeti Herman Miller Embody ára. -
so_ha
senior tag
Ezek szerint evrynet0 jobb árat kapott bő egy hónapja (1000€, mínusz bőr karfa), de így is bőven korrekt ár, pláne a magyar ajánlatokhoz képest. Nekem is bőr karfával, PostureFit deréktámasszal, aftermarket fejtámasszal, de még a Remastered előtti modellem volt. Ha parkettán fogod használni, akkor egy székalátét meggondolandó alá (nekem tömör bambusz parkettára került, de így is nyomot hagyott, ezért vettem alátétet).
-
wwhy
veterán
No, ma kaptam egy ajánlatot: 1350.- EUR, úgy az Aeron, mind az Embody esetében:
1.) New Herman Miller Aeron Remastered chair in Graphite in size B (fully loaded) with PostureFit SL, black leather arm pads and hard floor casters including shipping (fully assembled), german tax and full 12 years warranty for 1350 Euro. Delivery time: 4-5 working days after payment.
(igen, bőr karfával kértem)
2.) New Herman Miller Embody chair in Black (fully loaded) with hard floor casters including shipping (fully assembled), german tax and full 12 years warranty for 1350 Euro. Delivery time: 4-5 working days after payment. -
famokus
csendes tag
Sziasztok,
Tudom, hogy csak "seggel" veszünk széket vagyis ki kell próbálni, de így home office és bezárások közepette eltört a székem így muszáj lesz netről rendelnem valamit.
Eddig a 70-100 ezres tartományt nézegettem. Szövetet szeretnék és fontos az állítható magasságú karfa. Van esetleg jackpot ajánlat?
Eddig ők akadtak fent a rostán:
SAGA PLUS főnöki forgószék - Office Plaza Webáruház
FULKRUM Exkluzív Főnöki Forgószék - Office Plaza WebáruházRóluk van vélemény?
Köszönöm, előre is.
-
Satyka.
csendes tag
Sziasztok!
Valakinek van tapasztalata a Diablo márkával? Ha esetleg akadna valaki tudná pár szót mondani róluk, mennyire minőségi a termékeik?
-
so_ha
senior tag
válasz
evrynet0 #6088 üzenetére
Amikor én vettem a fejtámaszt, akkor csak egy cég forgalmazott ilyet, de most ezek szerint legalább három. Ez nézetemben azt jelenti, hogy a piaci rést többen próbálják kihasználni, mert egyre több felhasználói igény van arra, hogy nem csak a gyárilag meghatározott testhelyzetben ülnek az emberek napi 8-10 órán keresztül egy székben. Ilyen amikor az elmélet nem (mindig) találkozik a gyakorlattal.
-
evrynet0
csendes tag
Aeron-hoz a legközkedveltebbek az Atlas Headrest és az Enginered Now Headrest de a gyártó azt mondja hogy mivel ergonómikus a szék és ha helyesen ülsz benne a tartásod is jó ezért nem kell hozzá fejtámasz.
-
so_ha
senior tag
válasz
pokerarcsuny #6085 üzenetére
HM-nél nem választható, Steelcase-nél opcionális.
HM után gyártott viszont igényes, fém vázzal.
AeronSense Headerest -
so_ha
senior tag
Ha válaszoltak, és publikus az infó, akkor megoszthatnád itt velünk az árat, hátha mások is kedvet kapnak a vásárláshoz (terjedjen a minőség
).
Remélem a minőségi márkát nem az árazásra érted, mert láttam olyan teszt videót, ahol 180 ezres hálós "prémium" szék esetében 2 hét alatt annyira megnyúlott, hogy a pali a szerkezeten ült. Úgy hogy óvatosan a vásárlással, mert sokszor fog a cerka vastagon a nem éppen minőségi székek esetén is.
-
pokerarcsuny
tag
A fejtámasz nem releváns ?
-
wwhy
veterán
Köszi. kértem árajánlatot mindkettőre, aztán majd meglátjuk, mit mond Pascal
Közben találtam még jópár minőségi márkát, csak azokról nem sok infó van, és a termékeket beszerezni még nehezebb, mint a HM-t. Pl. az említett Kinnarps, de Roto, Sedis, Wagner, Vitra, Züco és még 101 -
so_ha
senior tag
"Aeron vs. Embody"
Az Aeron mesh hálót egy műanyag és azt egy fém keretbe rögzítették, ami masszívvá teszi, de ha nem szabályosan egyenesen ülsz 8-10 órát akkor az oldaladat nyomhatja "fészkalódás" közben. Az Embody speciális felületet kapott (több réteg spec anyag), így több keresztirányú mozgást enged meg kényelmetlenség nélkül. A mesh évek alatt hajlamos megnyúlni (cserélhető csak a háló a műanyag kerettel, de nem olcsó, ellenben az olcsóbb székekben lévő háló utánzat hamar megnyúlik, de legalább nem cserélhető). Az Embody ülőfelületét is egy idő után cserélni kell (lehet), de miután több réteg alkotja így hosszabb ideig bírja mint az Aeron hálója. Értelem szerűen a HM minőség mindkét széknél kiváló, én sem kidobtam 10 év után az Aeron-t, hanem valaki használja tovább. Aeronhoz vehetsz prémium után gyártott fejtámaszt (nekem volt), de az Embody-hoz sem gyárilag, sem után gyártva nem létezik. -
wwhy
veterán
Van valakinek konkrét tapasztalata Aeron vs. Embody téren? Elolvastam 101 tesztet, véleményt, de nem sokkal vagyok előrébb. Napi 8-10 óra munkához kellene.
Esetleg volt/van valakinek Kinnarps 9000-es széke?
-
JoinR
őstag
válasz
pokerarcsuny #6078 üzenetére
Én pedig Steelcase Gesture-t vennék
-
válasz
pokerarcsuny #6078 üzenetére
Ha nincs felső határ árban akkor HM Embody.
-
pokerarcsuny
tag
Hali
Egy felsokategorias szeket szeretnek ,nagyon sokat ulok benne nap mint nap.
170cm 60kg mit ajanlotok? -
nyunyu
félisten
Tudomásom szerint vámmentes maradt az Egyesült Királyság a brexit után is.
Ez csak a GBben vagy EUban gyártott árukra igaz.
Nem otthon/EUban gyártató angol cégek cuccaira NEM vonatkozik, azokat ugyanúgy megsarcolja az EU az UK határon, mintha direktben Kínából jönne!
Pluszban rájön még a vámkezelési díj, és a magyar 27% ÁFA is fizetendő brexit óta.
Előtte az előbbi egyáltalán nem volt, utóbbi helyett meg lehetett az angol 20% VATot fizetni.
-
so_ha
senior tag
Tudomásom szerint vámmentes maradt az Egyesült Királyság a brexit után is.
Brexit-megállapodás: vám- és kvótamentesen kereskedhet az EU a britekkelHa a brexit link nem menne, akkor keress rá a címre a google-val (első találat).
Én az Árva Trans szolgáltatásával maximálisan elégedett voltam (korrekt árak).
-
so_ha
senior tag
válasz
Fr3eWar #6070 üzenetére
Ahogy evrynet0 is írta, az Aeron is 1.349€-os áron van, amit 1.000€-ért vett meg.
A konfigurálható Embody 1.469€, így gondolom hogy 1.100-1.200€ körül elhozható. -
so_ha
senior tag
10 évig Aeron volt ez előtt, az Embody-val még csak szemezek.
Ahol "evrynet0" fórumtárs vásárolt, egészen korrekt áron elérhető. -
so_ha
senior tag
Herman Miller Mirra 2 kontra Steelcase Leap v2 paraméterezhetőség:
"a beállító füleket nem lehet kényelmesen elérni a székből (!!), mert a kéztámasz annyira ívelt, és ott a tetején a bumfordi kifli, hogy ki kell hajolni teljesen, ilyenkor a kéztámasz teteje, mint egy mankó a hónalj alá kerül, nyom rendesen"
A Steelcase Leap v2 beállításai kényelmesen elérhetők a székből, és a kartámasz "végtelen" beállítással paraméterezhető. A kartámaszok függetlenül egymástól állíthatók függőleges és oldalirányban egyaránt. 8 fokozatban magasságban állítható, és fokozat mentesen fordítható befele és kifele, illetve előre és hátra (4D-ben állítható => magasságban, szélességben, mélységben és szögben) a 9×25 cm-es."a háttámla nem állítható meg adott szögben. Nem tudom, hogy más székeknél hogy van, de nekem fontos lett volna ez/egy ilyen tulajdonság. Tehát vagy hinta, vagy függőegesben lehet rögzíteni, de olyan nincs, h hátranyomom hintába, és ott megállítom"
A Steelcase Leap v2 háttámláját 5 fokozatban rögzítheted hinta a mozgásban. -
nobela
senior tag
válasz
maxika2004 #6063 üzenetére
Köszi, ez tényleg jónak tűnik
Elárulod mekkora magasság / súly mellett használod?
-
fluidpwn
tag
Ha valakinek bejön az ArenaRacer Craftsman, most lejön belőle közel 18K: [link] Fekete sajnos már elfogyott.
-
Satyka.
csendes tag
Sziasztok!
Home office miatt én is most már amellett döntöttem, hogy beújítanék egy újabb székre. 190 cm vagyok és 100kg környékén, 60-70 ezer forint környékén szeretnék vásárolni. Tudnátok ajánlani valamit ezeknek a paramétereknek megfelelően?
Eddig a Tesoro Zone Balance-t és a Speed-et néztem ki magamnak, ha valakinek van ezekkel tapasztalata bátran írja le válaszként!
-
hhgygy
senior tag
válasz
beach head #6051 üzenetére
Üdv, 2 hete vagyok tulaja egy ArenaRacer Premiere-nek, 180 centi vagyok, a fejem búbja van egy vonalban a széktámla felső végével és a szék névleges terhelhetősége 150 kg. A szék amúgy röviden kurva jó. Előző székem egy 15 eFt-os Jyskes szar volt, ez meg 138 e Ft volt, reméltem, megéri, de úgy néz ki, hogy meg.
-
nyunyu
félisten
válasz
dragon1993 #6057 üzenetére
Az olcsóbb székeknél a műbőr elkezd foszlani
Drágábbakon is.
Másfél éves Samurai KL2-mön a második ülőlap is ugyanúgy dezintegrálódik, mint az első.
Asszem be kell ruháznom egy valódi bőr Noblechairsre.
-
Adyzon
csendes tag
Sziasztok,
Ha már felmerült az Arenaracer és Noblechairs márka, van valami számottevő különbség a 2 márka székei között? Például egy Noblechairs Hero és Arenaracer Supreme között? Képek alapján 1:1 ugyanaz, max huzat anyagában, karfában más. Az Arenaracer nagyon szimpatikus, főleg az 5 év garancia miatt is, de ha olcsóbban be lehet szerezni Noble-t akkor az mellett maradnék, csak ne lenne az a fránya izzadós műbőr, ezzel ellenben a Supreme szövet is lehet.
-
dragon1993
őstag
válasz
dragon1993 #6056 üzenetére
illetve kérdésem, hogy a műbőr vagy a szövet verzió az ajánlottabb.
Az olcsóbb székeknél a műbőr elkezd foszlani, így a Marcusból is szövet van itthon.
Nekem mindkettő megfelel, így inkább a tartósabb kevésbé ápolásigényes felé mennék. -
dragon1993
őstag
Sziasztok!
Jelenleg egy Marcus széket használok.
A gondom vele, hogy már kicsit billegős az egész valamint a kartámasz kialakítása miatt nem tudom rendesen betolni az asztal alá.Alacsonyra állítva túl alacsony a szék, magasabbra állítva beleér kartámasz az asztal lapba.
Gondoltam beruházok egy drágább darabba.
Noblechairs HERO jött szembe velem.Itt a kartámasz hátrébb tolható valamint emelhető ha jól látom, valamint a megemelem akkor alátolhatom a széknek a kartámasz közepéig az asztalnak.
Tapasztalatok szerint mennyire jó vétel? 115K HA-ról.
97kg 193cm vagyok
-
komitom
csendes tag
Sziasztok,
erről a székről van valakinek tapasztalata? Nem nagyon láttam róla infót a fórumon.
MERRYFAIR FULKRUM
[link]
Tulajdonságai alapján tudja amire nekem szükségem van, a tartósságával kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
Köszönöm. -
válasz
beach head #6051 üzenetére
-
ntereb
újonc
Sziasztok! Sok itteni olvasgatás, méricskélés után egy Arozzi Mezzo v2 széket rendeltem meg alzáról, elvileg kedden érkezik. Majd ha érdekel valakit és nem felejtem el, akkor írok majd véleményt, mert úgy láttam, alacsonyabbaknak nem nagyon voltak itt ajánlások. Én 160 cm vagyok, és ennek a széknek volt a legrövidebb az ülésmélysége, de a háttámlája elég magas. Remélem nem kell majd visszaküldeni.
-
beach head
senior tag
Továbbra is kérem a 185 cm magas sorstársakat ha tudnak olyan székről ami legalább hátul fejközépig érő támlával rendelkezik, és legalább 120 kgt bír linkeljék
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Last Epoch
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- BMW topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fényképeken az újra lilába boruló Xperia 1 VII
- További aktív témák...
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Samsung S23 Ultra 512/12GB Fekete / Normál állapotban / 27%-os ÁFÁS számlával / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest