Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
milyen széket javasoltok otthoni napi 10 óra programozáshoz? Esetleg asztal tipp?
megszűnik az iroda ahova jártam s gondoltam, hogy akkor ergonómiailag is normális munkaállomást raknék össze...
Az irodában van 4-5 Markus szék (ami közül van ami még alig használt) amit meg lehet venni, de lehet otthonra jobbat vennék - ha van ár érték arányban jobb -, ha nincs akkor marad egy Markus...
-
-
+Techno+
tag
Sziasztok!
Új széket szeretnék venni, a legfontosabb hogy tartós legyen mindegy hogy szövet vagy bőr vagy műbőr de legyen tartós és minnél több év garancia legyen rá. Lehet gamer szék is bár én úgy vagyok ezzel hogy: kb az összes gamer székre 1 év a gari és ha a gyártó a saját termékéről nem hiszi el hogy kibír többet én miért tenném.
Szóval: 191 cm magas vagyok és 86kg.
Valami olyan szék kellene amiben napi 8-9 órát kényelmesen lehet ülni és ahogyan említettem strapabíró. Max 70-80 ig mennék el árban köszi.
-
Cruzito76
csendes tag
válasz
K1LLMy53Lf #3136 üzenetére
Ez a rugalmas hát milyen érzés? Nem tartja keményen a hátat, hanem idomul ahhoz, hogyan dőlsz?
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz
Cruzito76 #3135 üzenetére
x5: több opció van benne (ha megnézed a cseh katalógust, akkor ott látod az összes opciót és irodabutik is tudja biztosítani), 5év garancia (+1év vásárolható), jobban állítható kartámasz
spinelly: egyedi, rugalmas hát (sztem baromi jó, nekem nagyon tetszett).
(az árral kapcsolatban pedig szerintem összecserélted, mert pont, hogy az x5 emelkedett 10+%ot, a spinelly ára nem változott
)
-
Cruzito76
csendes tag
válasz
K1LLMy53Lf #3093 üzenetére
Hát, úgy néz ki, nem ön össze ez a fővárosi széknézés.
Voltam fent többször is, de sosem sikerül időben végeznem ahhoz, hogy legyen időm megnézni őket.
Ha 2-3 mondatban kéne megfogalmaznod, miben írnád le az emagra x5 és a spinelly alapvető különbségét?
Látom, hogy most pl. az x5 zen egészen jó áron van, a spinelly viszont emelkedett. -
-
Shatter98
tag
Sziasztok!
Már egy ideje szemezgetek a Noblechair Epic vagy Iconnal, csak attol tartok hogy lehet hogy túl nagyok lesznek (169 cm). Valakinek van tapasztalata hasonlo magasságra esetleg?
-
sylar5
csendes tag
Sziasztok!
Új széket szeretnék venni, a legfontosabb hogy anyaga szövet legyen és kényelmes legyen számomra (férfi 170 cm, 70 kg).
Két széket néztem ki, az egyik AKRACING K702, a másik Vertagear PL4500. Nemtudok olyan boltot ahol ki tudnám próbálni, csak online rendelném, attól tartok hogy mindkettő egy kicsit nagy lenne. Valaki próbálta már ezek közül valamelyiket ? Vagy tudnátok ajánlani más alternativát ? Max 100 000 Ft költenék rá. Köszi.
-
A 'bőr' persze csak textilbőr, nagy csodát nem várok tőle; minőségben a nagy átlagra hajaz.
A komfort maradék részét elintézi klimatizálás...Viszont fentebb rosszul írtam: a szék teljes front része (t.i. ami érintkezik benne üléskor) bőr, és csak a többi műbőr.
Egyébként stabil, nem dülöngél oldalra és nem nyikorog. Ennyi pénzért korrekt.
-
Dusee
őstag
Sziasztok!
Kérnék egy kis segítséget, tippet szék választáshoz.
Amiket szeretnék egy széktől:
-Szövet vagy mesh borítás, bőrféléktől tartózkodnék.
-Állítható könyöktámasz (elég csak fel-le irányban, de ha többféleképp is lehet az szuper)
-Relatíve puha ülőlap
-Fej és deréktámasz
-Tetszenek a gamer, versenyautó ülés kialakítású székek, így ez nem hátrány, viszont színben fekete, szürke max piros ami szóba jöhet
-Ha van lábtartója is az csodálatos
-Árban 65k lenne a limit amennyit rá szánnékAmit rólam tudni kell:
-181 cm magasság, ~80-85kg
-Többnyire játszani fogok a székben, de lesz hátradőlős sorozat/film nézés, netezés is, akár 8 órán át, nem szeretnék hátfájással kiszállni belőleAmit eddig megnéztem:
Ikea:
Nagy általánosságban egyik szóba jöhető szék sem tetszett, vagy kemény volt az ülőlap, vagy nagyon alacsony és fix a könyöktámaszJysk:
Szintén kapufa, és elég ócska minőségűek is voltak a székek, bár ez lehet a kiállítottság miatt, de az is sokat elárul az anyagminőségükrőlKika:
Itt volt jó sok opció, és egy nagyon tetszett is, a Genius*HLC-1168F-1W, viszont a színe az valami borzasztó.Lenne valami pró tipp ami általában beválik, vagy járjam végig az összes boltot és talán lesz valami?
Köszi a válaszokat előre is
-
Kerestem új széket magamnak, és ide is betévedtem.
190cm / 110kg
Napi 8-10 órát ülök a székben.
Eddig egy IKEA FLINTAN székem volt, és megnéztem az itt is ajánlott MARKUS-t.
Az én két gondom a Flintannal: kemény az ülőlap és elleben a mesh hátlap nem tart és a deréktámasz is gyenge; ezekben a Markus sem jobb.
Néztem KIKA, Mömax, Jysk székeket is; egyik sem volt jó.
Tegnap este elugrottam az Office Depotba, és a következővel sétáltam ki:
Ahogy beleültem (na jó: másodszorra) abszolút komfortosan éreztem magam benne:
- az ülőrész puha/párnás, de se nem túl lágy, se nem 'pufi'
- a háttámlának az íve és főleg a deréktámasz keménysége pont rám van szabva (ugyanakkor a támpla fix, nem emelhető), és csak pont annyira lágyan párnázott, hogy jól essen hátradőlni
- a tilting keménysége állítható; nekem hard alatt valamivel elég is, mivel így enged hátradőlni egy keveset helyezkedés közben, de csak combbal erőből kinyomva tudok teljesen hátradőlni - nálam a 'lecsúszás' mindig úgy kezdődik, hogy csak hátradőlök egy picit...
- a teleszkóp kemény, a kerek simán gurulnak, a karfát nem használom, sz'al passz
- a borítás az űlőlapon bőr, az oldalán és hátlapján műbőr - legalábbis a leírás alapján, a gyakorlatban pedig az idő majd megmutatja
- nyak-/fejtámasz nincs, de a hátlap kellemesen magas: ~2 cm-rel a vállaim fölé nyúlik
-
K1LLMy53Lf
senior tag
én a mesh-t hasonló okok miatt vetettem el, illetve a székek próbálgatása közben volt olyan szék aminek a hálórésze vagy meg volt már nyúlva (ami elvileg nem fordul elő), vagy a gyártás során nem feszítették meg eléggé, így a bal combom hátsó fele hozzáért a keret egy pontjához (alul ívelődő cső végéhez), ahol nyomott. (egy samurai szék volt OP-ben) mondjuk ez utóbbi kivédhető úgy, h megvizsgálod a szék szerkezetét, hogy pontosan hogyan van összeépítve a keret stb... de bármelyik is az ok, számomra nem a legpozitívabb ómen
én emiatt nem vettem meg anno a lexington-t, és sokáig kerestem a szövet ülőlapos verziójátno, de amennyiben opció mindkettő, akkor tényleg megpróbálni a spinelly-t
-
Land
veterán
válasz
K1LLMy53Lf #3123 üzenetére
Egyiket sem vetném el. A Markusom szövet ülőlapos és nem rossz. Ez a mesh szellőzés szempontjából még jobbnak tűnik. Párom viszont megjegyezte, hogy talán a meshre érdemes mindenképp ruhában ráülni. Lehet nyomna, szúrna ez a hálós, gumis anyag.
Diablo nekem sem tűnik meggyőzőnek. -
GeryFlash
veterán
Sziasztok!
Babzsákot hol érdemes venni 40 ezer alatt?
-
K1LLMy53Lf
senior tag
általánosságban, csak anyagminőség miatt linkeltem. talán jobban látható talán videóból. érteni sajnos én sem értem
amazon alapján nem biztos, h megvenném a basic-et de ez amúgy az ergohuman mintájára készült cucc, nekem nem jön be a deréktámasza
egyébként mesh vagy szövet ülőlapos széket szeretnél? vagy mindegy? csak azért kérdezem, mert a lexington ugyebár mesh és a spinelly szövet. amennyiben mesh kell, akkor a spinelly alapvetően kizárva és nem érdemes várni rá.
-
Land
veterán
válasz
K1LLMy53Lf #3121 üzenetére
Csak ez V-Dynamic, tehát másik szék.
Ja és amúgy mit mond róla a srác?
Wau2-be beleültünk és valamiért nem jött be. -
K1LLMy53Lf
senior tag
ha ismét ott jártál a wau2-be nem ültél bele?
Diablo szék review amúgy
-
Land
veterán
Vettem egy valódi bőr Noblechairs Epic széket. Vakon vettem, mivel sehol nem lehet kipróbálni. Sajnos beigazolódott a gyanúm, mi szerint nekem a bőr/műbőr székek nem lesznek jók. A panelban a melegben beleragadok. Így megválok tőle. Ma elmentünk az Office Plázába, mert a honlapjuk szerint volt kiállított Spinelly szék, de sajnos mégsem volt. Talán jövő hétre összerakják...
Amúgy újra végigseggeltem a székeket, csak most párom is végig ülte és a Lexington nyert nálam újra, nála először. Innen még a Spinelly lehet esélyes, ha lesz türelmem addig járni oda, míg tényleg ki nem raknak egyet...
Illetve van egy titkos tipp, melyet elvileg ki tudok próbálni a kacifántos módon. Egy itthon még ismeretlen - főleg gamer székeket gyártó- lengyel márka irodai széke.
Diablo V-Basic (anyagminőségétől tartok)
Aztán újra az Emagrákig vissza lehetne kanyarodni, de oda kellene egy minimális akció, hogy meggyőzzenek. -
Reggie0
félisten
válasz
HUNited #3117 üzenetére
De jo, de lehetne jobb is. Pl. hiaba allitom a billenes rugojat minimumra, akkor sem tudok hatradolni rajta annyira elol van a sulypont. Akkor tudok csak, ha felteszem a labam egy masik szekre, vagy lehajtom a tamlat vizszintesbe. Magassag is eleg szuk tartomanyban allithato, nekem pont jo, mert atlagmagas vagyok, de egy 185-190 centis ember, mar nem biztos, hogy boldog lenne vele.
-
HUNited
őstag
Sziasztok,
Kérhetnék véleményt a Canyon CND-SGCH5 (CoraX) székéről?
Igen kiemelkedőnek tűnik az ár-érték aránya (hatvan párezer forintért 4d kartámasz, 180 kilós teherbírás, minden irányban állítható).Vagy csak nem látom a fától az erdőt?
Köszi a segítséget.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
50k körüli kínálatot nem ismerem sajnos, így tippeket nem tudok adni, hogy mi lehet megfelelő.
Boltokból, amit meg tudsz/érdemes nézni: Officeplaza, nem sokkal távolabb tőle Rs bútor (én csak nézelődnék, tőlük kb soha nem vásárolnék), irodabutik, irodaszékfutár. Én ezeket jártam anno végig
-
14Spike88
tag
válasz
K1LLMy53Lf #3107 üzenetére
Köszönöm
-
Tibko8
senior tag
Sziasztok.
Széket szeretnék otthonra és teljesen ismeretlen terep ez számomra egy márkát sem ismerek. 181 cm magas vagyok és 90 kg. Általában 99%-ban teljesen hátradőlve ülök és napi 6-8 órát is akár. A keretem max 50E Ft.
Milyen márkát ajánlotok amit érdemes megnéznem? Budapesten melyik üzletben tudom megnézni és kipróbálni őket tudtok mondani olyan helyet ahol nagy a választék és végig tudom ülni őket? -
K1LLMy53Lf
senior tag
ohh, értem. mondjuk nekem is 3 alkalomból 1x sikerült úgy mennem OPbe, hogy volt spinelly. Szerintme sokan viszik, és így a kiállított modell is legtöbbször hamar elkel. (nem véletlenül)
Megvallom nagyon sokáig én is gamer székben gondolkodtam és sokáig vacilláltam, hogy megvegyem-e az Icon-t. Jelen pillanatban 36éves vagyok, 10+éve ülőmunkát végzek, nem épp a legjobb minőségű székekben ülve, és otthon sem kevés időt töltök a gép előtt. kb 2-3évvel ezelőttig sosem gondoltam volna, hogy bármikor is érinteni fog az emiatt kialakuló derék-/forgó stb fájdalom. Amikor kezdtem érezni, hogy valami nem 100as már, akkor kezdtem keresni a széket, ahogy írtam: elsőre gamer széket. ami masszív, tartós stb-stb..az utóbbi ~2évben egyre jobban előjön a derék-forgóprobléma és eközben ugyebár kerestem a székem... és próbálgattam gamer székeket is. számomra nem megfelelő kialakítása. ezt most már érzem (pár éve nem éreztem volna semmit, mert alapvetően kényelmes beleülni abba is). ezzel szemben egy spinelly-be vagy x5-be beleülni és időt tölteni benne kb orgazmus. (nem véletlenül adják a deréktámasz párnákat a gamer székekhez is ugyebár... illetve pl vertagear sem véletlenül alkotta meg a triigger-t... persze valszeg inkább az, hogy egy alap székes sokszoran túlárazva, hipernagy profittal adhasson el, mert "gamer" is közrejátszik)
Ebből vontam le azt a következtetést, amit nemrég írtam (talán neked, talán másnak): "az, hogy a derék/hát/forgó stb fájdalmak kinek, mikor jelennek meg nagyban függ az életviteltől (mozgás mennyisége, mennyi időt ül a székben) illetve az öröklött dolgokról. De alapvetően semmiképpen sem egészséges a full egyenes háttámla anatómiailag."
De ne értsd félre: én nem vagyok orvos, nem akarok senkit semmiről lebeszélni, csak a saját tapasztalatomat írom le. Egyálalán nincs kizárva, hogy tévedek. Gamerből én is az icon-t vettem volna, ahogy írtam (még a secret lab titan volt a másik jelölt, csak annak nehézkes a beszerzése)
(#3106) 14Spike88: itt jobban tudnak segíteni szerintem
-
14Spike88
tag
Bocsánat, hogy ide írok, de nem találtam rá topicot, hátha itt is van egyébb kiegészítőkben jártas emberke. Milyen headsetet ajánlanátok, ha elsősorban a (kényelem mellett) mikrofon lenne fontos? valahogy sehol nem találok erre információkat, hogy melyik headsetnek mennyire jó / erős a mikrofonja.
Köszi ha van bármi infó, vagy tovább irányítás valahová / valakihez. -
Land
veterán
válasz
K1LLMy53Lf #3104 üzenetére
Spinelly szerintem nem volt kiállítva, illetve tényleg 100k Ft a lélektani határ. Az Emagra meg annyira túlnyúlik a keretemen, hogy azért esik ki.
Marad a Lexington vagy az Epic/Icon. Csak utóbbiakat ki kellene próbálnom. Eddig bárkire írtam rá vagy bármilyen tesztet olvastam, csak bátorítottak, hogy vegyek Epicet vagy Icont, melyek árban olcsóbbak 20k Ft-tal a Lexingtonnál. -
K1LLMy53Lf
senior tag
fejtámlát és sosem használom, így szerintem soha nem is teszteltem, hogy milyen
Lexington szerintem is az egyik legjobb szék OP-ban, ahogy ezt írtam, az Oklahoma alternatív megoldás (nem hálós ülőlap), de Lexington szerintem is minőségibb. Ha már ott jártál a Merryfair székeknek is adhattál volna esélyt, főleg, hogy a Spinelly közel van relatív a felső határhoz (113k) és szvsz baromi nagy ugrás minőségben/kényelemben. és ugyebár nézted az emagra-kat, amik eflölött vannak.
az emagra székek: igen, drága... vagyis drága lett. nem is kis mértékben drágult... nem kicsit lepődtem meg, amikor ezzel most hét elején szembesültem... amit konkrétan tudok: az x5 zen összeállítás, ami most 125330huf bruttó, július elején még "csak" 109800huf volt. A mostani árán én is erősen elgondolkodnék, hogy megvegyem-e. 5év gari ide vagy oda, ez az ár sokkal jobban a Spinelly felé vinne. -
Land
veterán
Ma megnéztem jó pár széket. Voltak az Office Plázában és az Irodabutikban is. 100 Ft alatt nézelődöm.
OP-ben ezeket néztem meg: Chairman 769, Chairman 726, Oklahoma, Forte-Tune-Kentucky, Lexington, Ufo X-Tra + pár számomra noname gamer szék.
- Chairman 769: nagy reményekkel ültem bele, mert volt aki ajánlotta. Eléggé testre szabható, de nekem hirtelen nem volt meg benne a kényelmes pozíció. Nem volt rossz, de nem éreztem benne ülve semmi rendkívülit. A 2 karfa nekem túl távoliaknak tűntek és alánézve nem is lehet beljebb állítani őket, hanem inkább még kijjebb ami furcsa.
- Chairman 726: olyan fura műanyag érzetű szék volt, az alsó deréktámasz (?) nem támasztott semmit. Nem jött be.
- Oklahoma: többen ajánlották a fórumról. Nekem nem jött be, főleg azért, mert a fejtámla lötyögött. Az eladó szerint mind ilyen, így ezen része nem túl hasznos.
- Forte, Tune, Kentucky: olcsóbb fejtámlás székek. Érezhetően gyengébbek, mint a fentiek. Több műanyag rész, kevesebb beállítási lehetőség.
Ufo X-Tra: nekem kényelmetlen volt
- Lexington: hálós támla, hálós ülőlap, rengeteg beállítás, fejtámla stb.. Ez volt számomra a legkényelmesebb. 3 év garancia van rá. Ha ebből a boltból vennék széket, akkor ezt venném.
- Gamer székek: rövidtávon a párnás deréktámasz, illetve fejtámasz jobbnak tűnt, mint a fenti székek többségének verziója. Amitől tartok az a PU bőr. Nem tudom mennyire rohadnék bele.Irodabutikban: Emagra X5 variánsok, Emagra X8 variánsok
Mindkettő jó volt, az X5 többet tud, több dologgal tuningolható, így az ára is ennek a leghúzósabb... Nem tudom szánnék-e ennyit székre. 5 év garancia van rájuk.Gamer szék: Mindenképp el kell mennem mondjuk a Pixelbe, hogy milyen a többi.
Ami fontos: nem tudja valaki Pesten hol lehet kipróbálni Noblechairs Epic és Icon székeket. Ezeket tudnám jó áron megvenni. Többszörös év gamer széke győztesek, feltételezem nem ok nélkül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Politika
- Windows 11
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Horgász topik
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat! (vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t)
- További aktív témák...
- Archer AX23 AX1800 v1.20 Kétsávos Wi-Fi 6 Router
- Lenovo ThinkPad X395 - Ryzen 5 PRO 3500U - 8GB - 256GB
- Fujitsu Celsius R920 Szerver/Gamer 2x Xeon e5-2670 256GB Ram, 10TB tárhely, FirePro 8GB GDDR5 VGA
- Asus A15 F507NU-LP101 2 év garancia, újszerű
- HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////
- Wheel Stand Pro - GT /PRO /EX /FX + Thrustmaster T150
- Chario Hyper 1 Mk2 audiofil hangfalpár
- keresek Rx 6700xt..6800..6800xt mai átvétellel,szombathely--kőszeg--sopron átvétellel
- GARANCIÁS FULL WHITE GAMING PC 16GB DDR5 RAM, RYZEN 5 7600X , RTX 4060 8GB, 1TB NVME SSD, 4TB HDD
- Technics SA-202 vintage sztereó receiver
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Zalman I3 Edge EVGA 550W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Fractal Design Nano S 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest