Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Pacák

senior tag

A Jysk Langemarkot vettem meg amikor megjelent - napi szinten eltöltök benne 8-10 órát itthon.
    Előzőleg a melóhelyemen kezdett tönkremenni a vállam és a jobb karom, így amint otthoni munkavégzésre lett lehetőségem éltem vele. A régi itthoni székem is jobb volt, mint a benti kínzószék, de az intenzív használatban az ülőrész szivacsa tönkrement - gyorsan kellett valami, de nem bántam meg.
    A tornával eljutottam egy élhető állapotig, amit a régi, nem állítható karfájú székben ülve csak szinten tudtam tartani. Most nem fáj a vállam, teljesen rendbe jött a karom, mert a megfelelő szögben tartom munka közben.
    Utólag okoskodva mindegy, hogy milyen széket vettem volna a régi helyett, csak a karfa és háttámla legyen jól beállítható. Visszaolvastam, hogy más Jysk cuccoknak vannak gondjai, kerék, gázlift, ülővas stb. nekem csak annyi a mentségem, hogy 70kg vagyok, ami talán nem egy extrém megterhelés a szerkezetnek.
    Ahogy összeraktam a miénket, ennél egyetlen darabból van ez egész villa, a szék minden része nehéz volt, mint a sár. Amikor 40000Ft volt, akkor vettem meg, mert elszántam magam, hogy márpedig munkaeszközben nem alkuszom meg, essen rajta jól az ülés, de közel 70000Ft már fájó lett volna ugyanezért.
    Azóta nézegettem a hasonló típusokat a neten, mert öcsém is keres hasonló széket, amit ugyanígy lehet állítgatni. Vannak ám elszállt árak egy átlagfizetéshez képest. A legtöbbször ugyanezt a vázat használja mind, csak a körítés más. A Langemark szövet borítású, a hasonló kinézetű székek vagy teljesen, vagy legalább betéteiben műbőrrel bevontak. Van aminek küllős a kereke, a másiknak nincs állítható szivacspárna a fejtámláján, vagy a derékrészén. De érdekes módon a karfájuk egyforma. Öcsémmel azóta voltam párszor székeket nézni. Mindenhol bele is ültem - volt, hogy sikerült összerakniuk a boltban egy hasonló típust úgy, hogy az ülővasat fordítva csavarozták fel és a gázlift állítókarja sehogy sem akart kézre esni, meg a szék is majdnem leesett a gázlift tetejéről. Szóval, csak óvatosan próbálgassátok! :DDD
    Ha ugyanezekkel a megkötésekkel keresnék új széket, hogy szövet legyen a borítása, legyen minden része beállítható, akkor most jócskán zsebbe nyúlós lenne a történet. Olyan két és félszeres áron már meg is vagyunk. :DDD
    Olvasgatva a Jysk oldalán a véleményeket nem mindenkinek ilyen pozitív csalódás a végeredmény. Szerintem nem minden darabja készül ugyanott, mert elég nagy a szórás a végeredményt tekintve. Ami az egyik svédnek, dánnak, norvégnek bevált, azt a terméket pár hozzászólással arrébb a polgártársa már szidja, mint a bokrot.

Új hozzászólás Aktív témák