Hirdetés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• jolti05

őstag

Sziasztok.

Kettő dolog érdekelne, az egyik aktuális, a másik csak kíváncsiság.

10 emeletes panelházban lakom és éppen az imént üvöltött ki egy nő az erkélyen valahol, hogy halkítsam le a zenét (,,mert senki nem kíváncsi rá") és emiatt szeretnék informálódni, hogy ezt jogosan tette-e, vagy -szerintem- kultúrált hangerővel szombaton 13 órakor hallgathatok-e zenét, vagy meg kéne húznom magam és nem felidegesíteni magam. Magyarul tudni szeretném, hogy ő a bunkó, vagy én. (Az is foglalkoztat, hogy hétköznapokra mi vonatkozik.

A másik dolog igazából kíváncsiság. Tegnap arról beszélgettem egyik sráccal, hogy tulajdonképpen mikor büntetik a pénzhamisítást. Valahogy felmerült, hogy a haveromnak kéne csinálni egy saját pénznemet, amin az ő képe lenne. Ez onnan származik, hogy a nagymamája Dádi királynak szokta hívni :)
    Itt az a kérdésem, hogy ha a srác mondjuk egy tízezresre rávágná a saját képét, az úgy tudom, önmagában pénzhamisítás, de ha jól láthatóan feltünteti rajta, hogy hamis, vagy minta, vagy hasonlóak, az nem (azt hiszem).
    Mi van akkor, ha egy ilyen pénzt a boltban elfogadnak, mert mondjuk nem nézik meg rendesen, csak elveszik? Előállítható ezután valahogy az, aki ilyennek fizet?

(Az első kérdés fontosabb :) )

Köszönöm a választ!

Új hozzászólás Aktív témák