Új hozzászólás Aktív témák
-
A jelenlegi kormany azzal tesztelte, hogy mit tehet meg es mit nem, hogy elvette a rendoroktol a nyugdijkedvezmenyt. Mivel akkor nem tortent semmi, ezert meg is kapta a valaszt, hogy barmit. Ha egy ilyen hordereju lepesnel nem alltak ki magukert a rendorok, akkor soha nem is fognak.
-
Reno7
senior tag
válasz
Debilon #7291 üzenetére
talán emlékszel mi lett azzal a főtiszttel aki le merte írni
Gondolom sokan kiálltak mellette...Mint fentebb is írtam, erre egy ex-rendőr kellene, nem aktív.
ami siker lehetne (nagyobb elfogások, és ehhez hasonló dolgok) azok meg valahol a sarokban apró betűsen jelennek meg
Szerintem ez nem teljesen igaz, azért a regionális lapoknál, de még az indexen is elég sok címlapos hír volt abból hogy drog termelőt/csempészt/uzsorást fogtak, de erre ugyanúgy vonatkozik az "...addig az állampolgárnak mondhatsz bárki bármit, mert csak azt látja, hogy megint megküldte a rendőr mert nem volt bekötve/telefonált/nem használt világítást/lejárt 2 napja a műszaki."
-
Vertigo18
addikt
válasz
philoxenia #7296 üzenetére
Itt, ha egy politikus hibázik, azt megvédjük a tömegtől!
2006!
-
philoxenia
MODERÁTOR
Az a baj, hogy a mi országunk a kivétel erősíti a szabályt országa, holott a kivétel valójában gyengíti a szabályt. A mindenki egyenlő, de vannak egyenlőbbek, sajnos itt valóság. Nyilván nyugatabbra is valamelyest, de ott nem sz ják le, ott le tud mondani egy politikus, ott egy tévés műsorvezető egyszer bukik le, ha rokkant helyen parkol, nálunk lassan az a hír, ha nem....
Az átlagpolgár, meg nyilván úgy gondolkodik, hogy amit nem tilos azt szabad, amit nem vesznek észre, azt nem tilos. Tehát ha meg tudom úszni, jól jártam.
Konkrétan a Rendőrséggel most az is gond kicsit, hogy a máshol az állomány alapját, törzsét adó 40-es 50-es korosztály rég nyugdíjban, a fiataloknak meg kisebb az élettapasztalatuk, ami bizony sokszor jól jönne....
Aki már átélt egy bizonyos szituációt, másképp tud újra belekerülve reagálni, mint aki ezt csak iskolában tanulta. Másképp nézek ötvenéves fejjel egy hasonló korú rendőrre, mint arra, aki a fiammal egykorú, ő is másképp szólít meg... ragozhatnánk. -
káen
tag
válasz
philoxenia #7294 üzenetére
Így van
-
philoxenia
MODERÁTOR
Egyértelmű és betartható törvények kellenének, világos végrehajtási rendeletekkel, most a magyar törvények és betartásuk kb. annyira sem konzekvens, mint a Kádár rendszerben volt, még akkor is világosabbak voltak a határok és nem változtak négyévenként....
Most ez az állampolgári hozzáállás:Nagyon helyes, ráadásul ha tényleg átlagsebesség-mérés lesz, akkor a blokkolós rohadékok sem ússzák meg.
A fene a belüket, olyat tesznek, amilyet neked nem áll módodban. Ennyire frusztráló nézni? -
káen
tag
Mikor Ároknak kezdett kinyílni a szája, felajánlották, hogy menjen dolgozni valami a lakhelyéhez nem igazán közeli helyre...vagy szereljen le. Az utóbbit választotta és elment politikusnak (mondjuk rá nem vonatkozik ez az öt éves várakozási idő?). Szima Juditot meg egyszerűen bevádolták mindennel, amivel csak lehet, de tudomásom szerint nem marasztalták el.
Itt aki szembe hugyozik a széllel, elég gyorsan ki lehet csinálni. Bárkit.Hogy mire megy el? Irodákat bérelnek, fizetik az ott keletkező közüzemi számlákat, ügyvédeknek is fizetnek azért, segélyeket adnak a tagoknak..ennyit tudok, nyilván van több tétel is.
---
A második bekezdéshez:
igazad van, egy normálisan működő, független szakszervezettel talán meg lehetne ezt tenni. Itt meg kb. annyi lenne, hogy egy magas beosztásban lévő vezető felveszi a telefont, tárcsázza a szakszervezeti vezetőt és bemondja: "Na de Zolikám, ezt nem kéne...". A válasz: "Parancs, értettem!".
Persze ehhez kellene még egy normális média is, ami nem cenzúráz, nem téved el stb.Nehéz dolog, az biztos.
-
Debilon
addikt
a második feléhez:
ezzel nem is lenne baj, de nincs ember aki ezt nagy médiában az arcát/nevét adva hozzá le merné írni/nyilatkozni merné, talán emlékszel mi lett azzal a főtiszttel aki le merte írni, hogy jóformán semmi nincs (budi papír/irodaeszközök/stb.)
addig, amíg a kormányzat és azon keresztül a felső vezetés (leíratlanul) de úgymond kvótákat szab meg, hogy x évben mennyi összeget kell behozni (bírság/közig/feljelentések/egyebek), mert úgy tervezik a rendőrség költségvetését addig az állampolgárnak mondhatsz bárki bármit, mert csak azt látja, hogy megint megküldte a rendőr mert nem volt bekötve/telefonált/nem használt világítást/lejárt 2 napja a műszaki
ami siker lehetne (nagyobb elfogások, és ehhez hasonló dolgok) azok meg valahol a sarokban apró betűsen jelennek meg, vagy nem a rendőrség neve alatt megy, hanem a TEK csinálta/hajtotta végre/ügyesek voltak
-
Reno7
senior tag
Az első fele: Az eredményt láthatod. Anyagi függetlenséget amúgy úgy értettem, hogy a szakszervezeti vezetők a rendőrség alkalmazottai. Úgy elég nehéz ugrálni. Nézd meg, mi lett Árok Kornéllal, Szima Judittal.
Nyilván ebben az esetben főállású szakszervezeti vezető lenne a megoldás (ami drága), Árok Kornél politikus lett Kónyával együtt és a Bajnai nem tudom milyen pártjával karöltve akarnak bejutni a parlamentbe, Szima Judit meg mintha sikkasztott volna nem?
Egyébként havi 900 Ft 5000 embertől elég szép összeg, mire megy az el?Kérlek, írd le, szerinted hogyan lehetne elérni ezt a támogatást.
Kezdetnek nem lenne rossz mondjuk a rendőrség alapvető problémáit megismertetni ez emberekkel, mivel a közmédiából az jön le hogy nincs túl sok gondja a rendőrségnek a létszámhiányt leszámítva (az én olvasatomban, meg néhány embert hallva persze). Vagy azt hogy a gazdasági minisztériumból mondják meg hogy jövő évben mennyi bevétele lesz a rendőrségnek, amit mondjuk kvótázással próbálnak megoldani, és nem azért táborozik az út mentén mert nincs jobb dolga a rendőrnek. Első körben azt kéne bemutatni a publikumnak hogy miért olyan gyenguska a rendőrség amilyen. Én valami ilyesmire gondolok, nyilván ehhez minimum egy jól összeszedett médiakampány kéne a szakszervezetek részéről.
-
káen
tag
Fizettünk tagdíjat, átlag havi 900 forintot. Mindegyik szakszervezet szedte. És egy-egy szakszervezet 5-8000 tagot tömörít magába
Az eredményt láthatod. Anyagi függetlenséget amúgy úgy értettem, hogy a szakszervezeti vezetők a rendőrség alkalmazottai. Úgy elég nehéz ugrálni. Nézd meg, mi lett Árok Kornéllal, Szima Judittal.
Az én véleményem mindig is az volt (és ezt többször hangoztattam a szakszervezeti vezetőknek), hogy ennyi pénzből simán futná egy komplett ügyvédi irodára vagy országos hírű ügyvédekre, akik kacagva taposnák ki az érdekeinket. Valamiért nem arattam osztatlan sikert az ötletemmel.Az átlag állampolgár támogatását soha nem fogjuk elérni. Mindig van valami a rendőrséggel kapcsolatban, amit be lehet dobni a közmédiába, amin lehet csámcsogni, ami miatt le lehet húzni a céget.
Kérlek, írd le, szerinted hogyan lehetne elérni ezt a támogatást. Komolyan kíváncsi vagyok -
Reno7
senior tag
Kedvezmények: Nem is volt olyan aki az ellenkező álláspontot képviselte volna, és párt-független. Így ezen nem kell csodálkozni, és valljuk be máshonnan nem jut információhoz az átlagpolgár a rendőrséggel kapcsolatban, csak a médiából informálódik (online/offline).
Semmi egyetértés nincs...
Azért ez a tagok felelőssége is...az anyagi függetlenség meg megoldható tagdíjból, ha tegyük fel 30k a rendőrség létszáma (nem tudom pontosan mennyi), és egy szakszervezet magában foglalna 5000-8000 tagot, az már nem elhanyagolható létszám...
Átlagpolgár támogatása? Ugyan, ezt soha nem fogjuk elérni.
Így nem is...
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
BÁ Nutrition #7283 üzenetére
De valójában nem nyíregyházi, csak azt mondja, nem nemzetiségire gondolok speciálisan, csak sima simlis gyerekre... A szülő nem is tud róla, hogy iskolát kerül, nem az kerül feltétlen iskolát, akinek a szülei munkanélküliek, sőt... Anno is voltak kulcsosgyerekek, amikor még KMK volt.... Ráadásul, mondhatja, hogy orvoshoz megy, gyereknél eleve nem feltétlenül létezik azonosító okmány...
Nem kéne ezeket a gyerekeket csipeltetni?A kutyáknál már bevált....
-
káen
tag
Felesleges az USA-val összehasonlítani, évszázadokkal le vagyunk maradva tőlük. Nálunk több szakszervezet is van és nem elég, hogy a Kormány teljesen ellehetetlenítette őket, még egymást is ott fúrják, ahol tudják. Semmi egyetértés nincs, egy olyan megmozdulás sem volt még, amin mind a négy? (asszem ennyi van) részt vett volna, kiállt volna mellette.
(nem beszélve arról, hogy véleményem szerint elég nehéz úgy érdeket érvényesíteni, hogy a szakszervezet vezetősége anyagilag függ a rendőrség vezetésétől - alkalmazotti viszonyban áll.)
Átlagpolgár támogatása? Ugyan, ezt soha nem fogjuk elérni. Nézd meg, mi volt tavaly, amikor elvették gyakorlatilag az utolsó megmaradt kedvezményeinket. A kormányzati kommunikáció bedobta, hogy 35 évesen megyünk el nyugdíjba és mint a gumicsontra, úgy harapott rá az átlagpolgár. Senki nem állt ki mellettünk. Magyarországon nem bevett szokás a szolidaritás -
valentinho
senior tag
válasz
valentinho #7253 üzenetére
Köszönöm a választ, gondolom a "rend" őrei sem tudnak semmit ezek szerint kapcsolatban. Nem meglepő.
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz
philoxenia #7276 üzenetére
mondjuk 3 hónapig nem kaphat semmilyen segílyt a család és egyből elpicsázza anyuka ha legközelebb az utcán kolbászol, más kérdés hogy utánna meg a többiek nem tudnak majd tanulni tőle mert viselkedni ott se fog tudni és akkor meg a tanárok kezdenek el sírni ismét
ilyen ez a sáskanép, nem kéne tenyésztörvényeket hozni és akkor nem lenne ez..Káen: azt a mai napig úgy gondolom
-
Reno7
senior tag
Nos, ha olyan a helyzet mint amiket írtok, miért nem tesztek ellene valamit? Pl. egy erős szakszervezetet csinálni? Elég csak megnézni az USA-t most hogy mi megy az alkotmánymódosítás körül, elég szépen összefognak a rendőrök arrafelé, itthon egy jól kommunikált kampánnyal az átlagpolgár támogatását is elnyernétek. Szerintem.
-
ESP
őstag
válasz
philoxenia #7276 üzenetére
A keletibe.
Esetleg népligetbe.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
BÁ Nutrition #7264 üzenetére
Az merült föl bennem, hogy itt a faluban se mindenki az itteni iskolába jár, a Nagykörúton elkapottat hová kísérik, ha azt mondja nyíregyházi?
-
káen
tag
Én ilyet nem mondhatok
Viszont Vertigo jól mondja: rosszak a törvények, ilyen esetben nem az intézkedőt védik és ennek tudatában nagyon kevés az olyan egyenruhás, aki meg merné húzni az elsütő billentyűt. Nem beszélve arról, hogy ekkora rokonság esetében nagy a sansz, hogy a saját fegyverével lőnék agyon.
Ezért lenne ésszerű vidéki településekre KR bevetési csoportokat leküldeni (amit az utóbbi bő fél évben abszolút nem csinálunk). Most is ez lesz valszeg, tűzoltásképpen...a fél kezemet rá merem tenni, hogy ma este már a tranzitok Kenderes utcáit fogják róni...kicsit megkésve.
Voltam hasonló helyzetben és látni kellett volna a kisebbség arcát, mikor nekiállt összetutulni a fél utcát egy bírság miatt (engedély nélküli vezetés ofkorsz), mert azt hitte a barom, hogy ketten vagyunk csak a tranzitban...aztán mikor jelzésre kimásztak a többiek is (nyolcan), tonfával a kézben, akkor hogy-hogynem kuss lett, meg okéfőnöközés, hadnagyurazás... -
káen
tag
Ilyenkor imádom, hogy KR-ként közlekedési akcióban szopom a brét órákon keresztül az út szélén szaros bírságra vadászva ahelyett, hogy az ilyen helyeken tennénk rendet...mert az is biztos, hogy egy csoportnak már nem mertek volna nekimenni "honfitársaink". Remélem ráeszmél a vezetésünk (főleg most, hogy volt KR PK lesz az ORFK), ilyen helyeken van ránk szükség.
-
káen
tag
válasz
BÁ Nutrition #7264 üzenetére
Már működik...el tudom képzelni, mennyire foglalkoznak ezzel a kollégák (gondolom kb annyira, mint én).
-
BÁ Nutrition
addikt
most olvastam az láttam az újságban vami cikket(nem olvastam el) hogy eztán majd a rendőröknek kellene bekísérgetni a hülyegyerekeket az iskolába..
oszt mégis hogyan mikor két járőr van egy kerületben oszt csá... -
Vertigo18
addikt
-
törölt tag
Igazából szólva tesztet kéne látni. Arról tonna van, hogy téli-nyári között mi a különbség, de ilyenről speciel nem láttam egy normális rendesen megcsináltat.
Talán Totalcaros felmérés volt, az autósok nagy része azt se tudja mekkora nyomás kell a kerekeibe, meg se nézi, a lemért autók nagy részénél rohadt nagy különbségek voltak kerekenként. Eleve azonos kerék ellenére változó a tapadás, az út közben máshogy melegszenek folyamatosan más a tapadás és ez még csak egy dolog. Lehet két új gumi egyik oldalt, és két kopott másik oldalt, nem egyforma a tapadás, főleg ha jól társul hozzá a nyomás is. Erről is érdekes lehetne egy teszt.Itt most azonos gyártó azonos árkategóriás, minimálisan eltérő gumijaira kell gondolni, vagy különböző de hasonló árban lévő, mintázat, felület-árok%, idő, kopás, anyagminőségben csak kicsit térnek el egymástól. Persze ezt most ki a bánat mondja meg, a rendőr nem fogja az út szélén hogy most ez jó vagy már túlságosan eltérő stb. Értem én miért nem véletlenül kell egyformát használni.
És ettől függetlenül én úgy gondolom, hogy télen kopott nyárik helyett még mindig biztonságosabb a jó állapotú téli amik csak kicsit térnek el egymástól. Teszt kéne. Bár ha alá is lenne támasztva még mindig a meghatározása, ellenőrzése elég bonyolult. -
valentinho
senior tag
Sziasztok! Jelenleg külföldön élek, dolgozok itt vettem autót. Német rendszámmal rendelkezik amivel most hazalátogatnék egy kis időre. Régen volt olyan jogszabály, hogy nem vezethettél külföldi rendszámos autót, most mi ezzel a helyzet? Valakitől azt hallom, hogy ez már változott és egy igazolás kell csak, hogy valóban itt laksz, mástól pedig a szöges ellentettjét, hogy nem lehet még mindig... Előre is köszi a választ. Üdv
-
törölt tag
válasz
Vertigo18 #7251 üzenetére
Remek. Tehát tegyük fel ha fent van télen egyforma nyári ami picit van kopásjelző felett, tehát azért még nem büntizel meg, viszont tudjuk, hogy köpedék a tapadása. De ha fent lenne bazijó téli fullos jó állapotban ami feltépi az utat úgy tapad csak épp az egyik nem egyforma mintával azért meg elveszed a forgalmit. Ez krva jó. Honnan vannak szalajtva a törvény megalkotói és elfogadói?
-
törölt tag
válasz
Debilon #7248 üzenetére
De. Nem lehet megkérdezni? Ha egyszer nem tudom. Az megint más, hogy nem ajánlott nyári gumival közlekedni télen, de engem a szabály érdekelt.
És a kopottság vagy hogy nem egyforma a két gumi egy tengelyen, de legalább mindegyik jó állapotú azt mennyire figyelik, mennyire büntethet meg?
-
-
FerNandor
őstag
-
FerNandor
őstag
Rendörök, ti megbüntetnétek?
http://www.origo.hu/itthon/20130125-tilosban-parkolt-navracsics.htmlén simán, mint a sz@rt!
-
törölt tag
válasz
Vertigo18 #7234 üzenetére
Az jó. Most olvasom, hogy márciusig amúgy se lehet vizsgázni, gondolom a csúszás miatt szóval addig van időm eldönteni mit is akarok. De ez az AM meg 50-es robi az életképes ha nem akarok biciklit tekerni. Csak kicsit kérdéses ezek a robik mit bírnak terepen. Ja, hülye vagyok akkor már mehetek aszfalton is.
Zsír.
-
Vertigo18
addikt
válasz
#90933760 #7233 üzenetére
Motorblokkba be van ütve, ennyi... hameg felmerül a gyanú, hogy kamu a beütés (régen a TSZ-ekben simán meg lehetett csinálni
), akkor egy jelentés, 3 fénykép, és elküldik neten szakembereknek, akik simán, képről megmondják, hány köbcentis...
Akkor fizetheted a büntetést is, meg a szakértőt is...
-
törölt tag
válasz
Debilon #7232 üzenetére
Értem. Ez 40k körül van az még nem is vészes. De ha nincs műszaki, meg semmi ellenőrzés akkor honnan tudják, hogy az 50-es? Papíron annyi, de valójában meg 125 mondjuk. Azzal már súlyt is lehet vinni.
Kerti traktort is lehet vele vezetni. Ez mekkorát jelent? És utánfutót vonhat? -
Debilon
addikt
válasz
#90933760 #7231 üzenetére
50-es robogóhoz nem kell a korlátozott (de ezekkel nem fogsz cipekedni, az tuti)
simsonhoz sem, nem nagyon látok rendszámos simokat, még a b51-est sem
50es robogó/motorra is kell biztosítás + vez eng. (legalább M kategória)
tehát röviden: a biztosítást és a jogsit csak úgy úszod meg, ha biciklizel
minden más megoldás pénzbe kerül -
Debilon
addikt
válasz
#90933760 #7226 üzenetére
terepen, terhelve?
50ccm felett kötelező a rendszám/műszaki és a biztosítás + legalább B125 jogis vagy A1 (vagy melyik most a legkisebb A kategória) plusz egy robogóval nem is nagyon lehet cuccolni
akkor menj amivel akarsz, nem tudom mit agonizálsz ennyit
a lehetőségek vázolva, hogy melyiket választod az a Te dolgod, vagy maradsz illegálisba és bízol abban, hogy nem kapnak el -
törölt tag
válasz
Debilon #7225 üzenetére
Gyorsabb? Nem gyenge? Azért ezt nem nézem ki 300W-ból. Itt nem bicikliúton kell menni, hanem terepen, rohadt emelkedőkkel több Kilométert végig terhelve.
Tehát tegyem le az AM-et olyan 70 körül meg egy 50-es robi? Az nem 25kW-ig szól? Vagy 50ccm felett kell már rendszám?
-
Debilon
addikt
válasz
#90933760 #7224 üzenetére
a "sebességnek" is ára van
mire nem elég egy 300W alatti villanybicikli? gyorsabb mint a hagyományos, és kényelmesebb is
magánúton (lezárt földút/magánterület) lehet jogsi nélkül <-- ez a normális megoldás/szabályozás a földútra
de nem értem mi a problémád, miért nem jó a földútra egy AM kategória és egy 50-es akármilyen robogó?
értem, hogy minél kevesebből szeretnéd megúszni
-
törölt tag
válasz
Debilon #7223 üzenetére
Elektromos bringából nem csak 300W-ig lehet papírok nélkül? Az meg harmatgyenge. Bringám van amúgy, azzal járok.
Egy Simson meg egy A korl is megvan nem tudom kb. 120-150 körül. Akkor az a + 50-70 egy Ladára már inkább érdemesebb pláne annak aki nem is szeret motorozni. Ha nagyobb különbség lenne árban akkor oké lenne, de így nem erőltetem.Egy kicsit hülyeségnek tartom amúgy, hogy erre nem tudnak semmi normális megoldást, a földutas közlekedésre. Kellene rá egy korhatár, esetleg sebességhatár, esetleg egy minimális zöldkártya meg műszaki. Ne okádja a füstöt meg legyen rajta fék kb ennyi. Azt se hiszem el, hogy nem lehet a földutat besorolni valami kategóriába. Jogsiból 1-2 óra hogy lássák tudsz vezetni, meg ismered a közlekedés alap feltételeit. Kész. Pár tízesből meglenne. P+F kategória, Parasztoknak Földútra.
-
Debilon
addikt
válasz
#90933760 #7222 üzenetére
quadra is kell műszaki, biztosítás és rendszám
ha olcsón akarod megúszni akkor elektromos vagy sima kerékpár (bár normálisabb abból is 40-50k minimum)
a kényelemnek ára vanB kategória meg egy szakadtabb Lada is veri a 200k-t simán
fűnyírótraktor is K kategória (ha jól rémlik, akkor egy kaptafa a kistraktorral (robi55 és társai))
-
törölt tag
válasz
Vertigo18 #7221 üzenetére
Én arra lettem volna kíváncsi, hogy papírokkal hogyan lehetne olcsón megúszni a közlekedést. De legolcsóbban az A korlátozott meg egy Simson jönne ki. Viszont ez már sok, pláne, hogy utálok motorozni. Ha jól olvastam akkor A korl. együtt megkapni az M kategóriát is, azzal pedig lehet vezetni quadot is és a korlátozás 25kW-ig szól. Ez így azt hiszem 70-80 ezer. A quadra meg csak biztosítás kell? Műszaki nem tudom, meg rendszám, forgalmi. Ezt nem tudom, próbáltuk haverokkal kideríteni, de valami katasztrófa 10 oldalból 11 féle módon van leírva. A K kategória lett volna a másik megoldás (ezt olcsóbb is letenni, bár nem tudom lehet régi árak), de egy csettegőre is kell műszaki meg rendszám ha jól néztem.
Csak hát ennek már így elég húzós ára van, ennyi erővel egy B meg egy Lada és kezit csókolom, ez itt nem alternatíva sajnos egyik se. Súlyos pénz mind.
A fűnyírótraktort azért kérdeztem, mert esetleg az egy lyuk amivel lehet közlekedni minden nélkül, ere nem találtunk semmilyen beszabályozást. Nem akarok vele közúton menni, de a szabályok szerint a földút is az.
-
Vertigo18
addikt
"Kerti traktor és állati erővel vont jármű ("K" kategória)
A "K" kategória fogalma
Nemzeti kategória. Kerti traktor: az egytengelyes motoros részből és hozzákapcsolt egytengelyes pótkocsiból álló, a közúti közlekedésben egy egységként résztvevő és 15 km/h sebességnél gyorsabban haladni nem képes lassú jármű [a 6/1990. (IV. 12.) KöHÉM rendelet 118. §-a alapján]. "
Csettegő, lol!
Ha el van zárva sorompóval pl., akkor szabadon "száguldozhat" bárki addig, amíg nem okoz valakinek "legalább" egy könnyű sérüléses balesetet... Akkor a forgalom elől lezárt területen is megy a rendőri intézkedés...
-
törölt tag
Közben én is rátaláltam máshonnan, sajnos azt kell levonnom belőle, hogy tök mindegy milyen út, mert közterület és ott nem lehet menni papírok nélkül.
A fűnyírótraktor amúgy hova tartozik? Arra milyen papír kell? Milyen jogsi? Hol mehetek vele?
-
törölt tag
Üdv.
A házi építésű, mukucs csettegő, szarvacska papírok nélkül hol használható? Földúton se lehet? Jogosítvány is kell rá (K) vagy semmi értelme letenni, ha magára a járműre nincsenek papírok?
-
tolts.hu
őstag
BUÉK!
És ezzel együtt megalakult az Országgyűlési Őrség!
-
Vertigo18
addikt
Majd amikor a Bíróság is benyalja, nem röhögünk ezen!
-
Vertigo18
addikt
Ezt nem hiszem el...
Én hoztam volna mérnököket, és megépíttettem volna nekik ingyen, had menjenek...
-
szasanyi
félisten
Az egész éves gálya után kívánok jó pihenést, és persze
-
tolts.hu
őstag
Így van.
Olvasgass.2012. évi II. törvény
a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Filmgyűjtés
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Projektor topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Probook 640 G2 (14/i3-G6/8GB/256SSD/Magyar/Win11) - Szép!
- ThinkPad P1 Gen3 15.6" 4K IPS i7-10850H Quadro T1000 32GB 1TB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Bomba ár! Dell Latitude E6540 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I DVDRW I 15,6" FHD I HDMI I W10 I Gari
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged