- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- Karnyújtásnyira van Kína a HBM2 memóriák gyártásától
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kína-exkluzív Arrow Lake-S processzorral gyarapodott az Intel portfóliója
- Milyen videókártyát?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- SSD kibeszélő
- Gaming notebook topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- LG LCD és LED TV-k
- Azonnali informatikai kérdések órája
-
PROHARDVER!
Gyakori kérdések, téma összefoglaló és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Czo
addikt
válasz bkiky01 #40374 üzenetére
Nincs megosztas funkcio az iCloud Drive-ban. Ezert kerdezem, hogy hol latsz te ilyet, vagy mibol gondolod, hogy ez-az? Amikor egy, az iCloud driveban levo elemet oda akarsz adni masnak, akkor vagy elkuldod neki a masolatat pl. emailben, vagy mas helyen (igy ugye, rogton elkezd letezni ez a valami, egymastol tok fuggetlenul, tobb peldanyban), vagy keszitessz egy kollaboracios hozzaferest, igy ez az elem, megjelenik a masik ember iCloud Drivejaban (igy csak "1 peldany" letezik, amit a masik valtoztat az objektumon, az megvaltozik nalad is). Ezt a kollaboraciot tudod ugy, hogy eleve meghivod az embereket elore, vagy csinalsz egy linket, es ezt a linket adod oda, majd aki megnyitja a linkedet, annak a Drivejaban jelenik meg a cucc. Szoval, ha elarulod, hogy mit csinalsz, amire azt hiszed, hogy megosztas, akkor ki fogjuk tudni deriteni, hogy mivel allunk szembe. En nem tudok linkes megosztasos funkciorol, igy el nem tudom kepzelni, hogy mit csinalsz, plane, hogy az miert nem megy.
-
Czo
addikt
válasz bkiky01 #40368 üzenetére
Tovabbra is #worksforme. Kiprobaltam harom modon:
- kijelolom a kepeket, jobbgomb - share - shared album - ott new shared album - adok neki nevet, nem hivok meg bele senkit, create. Majd megnyitom az albumot, rabokok az ember ikonos gombra, es megnyomom a public linket.
- a shared albumok kozott eleve letrehoztam egy shared albumot, majd majd bepipaltam a public websiteot, es az elobbi kepkijelol, jobbgomb, share, shared album modszernel nem ujat csinaltam, hanem kivalasztottam az elozot.
- kijelolok kepeket, jobb gomb es share, majd icloud link. A vagolapra kerult link, ugyonugy mukodik.iCloud Photo Libraryt hasznalok, ugy, hogy be van jelolve a gepeken, hogy optimizalja a tarhelyet.
-
Czo
addikt
válasz bkiky01 #40364 üzenetére
Mukodik az, itt egy shared folder:
Ez a link rajta: https://www.icloud.com/sharedalbum/#B0oGgZLKut9Rnwk
Siman latszik, privat brozerbol is, meg masik geprol is, ahol nem vagyok belepve.
Szoval, #worksforme
-
cigam
titán
válasz bkiky01 #39381 üzenetére
Azt szeretnéd, hogy a Finder ne az "előzményekben nyíljon, vagy egyáltalán ne jegyezze meg mit hol nyitottál meg?
Ha elég a Finder alapból másik mappában nyíljon, mondjuk a Home mappát mutassa, akkor a Finder beállításaiban az "Az új Finder ablakok tartalma" listából válassz másikat.Vagy el is távolíthatod az oldalsávról.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Czo
addikt
válasz bkiky01 #39140 üzenetére
Gondolom semmi nem korlatozza a halozati kapcsolatot? Illetve, ha valami korlatozza is, akkor megkerested, hogy mit kell tenned, hogy ne korlatozza? Gondolok itt pl. valamilyen MDM ceges profilra, vagy tuzfalra, vagy barmire, amit telepithettel.
Szerk: Az Air pedig gondolom most lett eloszor bekapcsolva? Vagy az is hasznalt volt mar? Ott nincs semmi mokolas?
[ Szerkesztve ]
-
Czo
addikt
válasz bkiky01 #39138 üzenetére
Pedig, a koltozteto a legegyszerubb.
Mit jelent az, hogy nem latja? Mit probaltal tenni, annak erdekeben, hogy lassa? Pl. osszekototted 2 cipofuzovel, vagy megkerested a koltozteto grabojov szamot es egyszeruen raolvastad?
Tehat, ahhoz, hogy segiteni tudjunk, tudnunk kell, hogy mit probalsz, hogyan probalod, es mi az amit ekozben tapasztalsz?
-
Krethx
aktív tag
válasz bkiky01 #38799 üzenetére
Nos tettem egy próbát és működik. Köszi!
Három négy újraindítás vagy kikapcsolás után már nem ment.
Aztán Bluetooth ki-be kapcsolása megint megoldotta a dolgot.Bár hozzáteszem elöző verzión próbáltam és akkor ez nem segített.
Mac mini M4 Pro 64GB/512GB - macOS Sequoia | iPhone 12 / 14 Pro 256GB - iOS 17 | Apple TV 4K 128GB - tvOS 18 | Watch S9 45mm - watchOS 10 | PlayStation 5 / 3 / 2 Network Adaptor 80GB HDD-OSD | Amiga 4000D Cyberstorm Mk-II 060 50MHz 128MB RAM/120GB-HDD/32GB-CF - AmigaOS: Workbench 3.1
-
Krethx
aktív tag
válasz bkiky01 #38799 üzenetére
Reméljük működni fog továbbra is. Nálam ez nem hozott eredményt pár hete. De most teszek még egy próbát.
Mac mini M4 Pro 64GB/512GB - macOS Sequoia | iPhone 12 / 14 Pro 256GB - iOS 17 | Apple TV 4K 128GB - tvOS 18 | Watch S9 45mm - watchOS 10 | PlayStation 5 / 3 / 2 Network Adaptor 80GB HDD-OSD | Amiga 4000D Cyberstorm Mk-II 060 50MHz 128MB RAM/120GB-HDD/32GB-CF - AmigaOS: Workbench 3.1
-
Krethx
aktív tag
válasz bkiky01 #38785 üzenetére
Nálam viszont nem. Pedig kutakodtam utána. Néha pedig jól jönne. Az volt az érdekes ha ment akkor jó volt mind addig amíg a gépet ki nem kapcsoltam. Vannak azok a lépések hogy lép ki az iCloud-ból majd vissza mindegyik eszközön stb. (sorolhatnám) Ezek nekem sosem segítettek. Érdekes módon valamiért egyszer aztán csak megy.
Próbáld meg a Continuity Camera Service-t újraindítani.
Terminal:
sudo killall ContinuityCaptureAgent[ Szerkesztve ]
-
Krethx
aktív tag
válasz bkiky01 #38783 üzenetére
Ez egy jó kérdés. Nálam ritkán működik. Van olyan hogy napokig nem. Aztán egyszer kipróbálom és megy. Amikor megy akkor mindig. Aztán kap egy újra indítást vagy kikapcsolom és napokig (hetekig) semmi. Én már feladtam. Megjegyzem kábelesen mindig jó.
Most megint tettem egy próbát. Szokásosan nem hajlandó működni.
-
Czo
addikt
válasz bkiky01 #38597 üzenetére
Ez pedig itt sem bonyolultabb, mert tenyleg azt kell csinalnod, amit szeretnel. Mit szeretnel? A drive, loginkor mountolodjon. Tehat meg kell keresned, hogy hol van a loginnal elindulo dolgok listaja (System Settings / General / Login Items; Ventura elott Preferences / Users ott az Usereden belul a Login Items) es egyszeruen, huzd bele a drive ikonja a desktoporol, a listaba. Bumm, mostantol ez fel lesz mountolva.
-
vadkörte
addikt
válasz bkiky01 #38589 üzenetére
Safari-n kívül is van ám élet.
#38591 Sidorovich
"...a szoftver UX hülyeségeit kell majd szoknom vagy kezelnem."
Egész addig nem találtam a MacOS-ben logikát, amíg nem kezdtem napi szinten használni egy Manjaro-t. Aztán megvilágosodtam, mint a kis Buddha. Nem tökéletes a MacOS, attól nagyon messze van és valóban vannak hmmm... ...furcsaságai az UX-nek
"- magyar bill kiosztás újra feltalálása (minden írásjel máshol)"
Gyűlölöm! És most nagyon visszafogott voltam. Viszont custom layout-ot beállítva a Win-es billentyűzetem 99%-ban Mac kompatibilissé vált. Nem olyan elegáns, mint a gyári, de legalább nem kell újratanulnom mindent.
"- ablakkezelés (pl. 2 ablakot egymás mellé kirakni..."
Dettó! Bár programokkal megoldható, de kérdés miért kell ehhez külső app?
"- fura logikátlan bill. kombinációk"
A Mac inkább egérközpontú, Win-en sok műveletet billentyűkombinációkkal oldok meg. Itt szoktathatom magam vissza az egérhez...Üdv. V. Körte
-
vadkörte
addikt
válasz bkiky01 #38573 üzenetére
Jobban jársz, ha átformázod ex-FAT-ra, azt a Mac is kezeli és a Win/linux-nak sem okoz fejfájást.
#38570 Sidorovich nem elképzelhetetlen. Azért kíváncsian várom mikorra fog befutni. Ha ez lesz az első almás cuccod, egy rögtönzött élménybeszámolót azért megoszthatsz majd.Üdv. V. Körte
-
-Skylake-
addikt
válasz bkiky01 #38548 üzenetére
igen. a retina felbontás 218PPI , a nem retina akkor fog ugyan úgy kinézni csak lesz kevésbé éles, ha ezt lefelezed. 109 PPI. ezt részleteztem fentebb. akkor lesz jó neked a 24" , ha 2240 x 1260 felbontáson használod, vagy a 27" ha 2560 x 1440 felbontáson használod. ahogy nekem úgy jo a 32" hogy 3008 x 1692 felbontáson használom (1/2 32 Pro Display)
[ Szerkesztve ]
A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
-Skylake-
addikt
-
Czo
addikt
válasz bkiky01 #38545 üzenetére
Mert a 4k-nak, mint retinanak pont a fele a fullHD. Ezert ahogyan a full HD monitoroknal abszolut maximum a 23-24" ami elfogadhato, ugyonigy, a 4k monitornal is max 23-24" ami megfelelo. Ha nem retina modban akarod hasznalni, ahhoz pedig 42-44" ami passzol. Minden masban olyan skalazas lesz, ami se nem szep, se nem gyors (gyors, ahhoz kepest, mintha egyaltalan nem, vagy tokeletes @2x lenne). De ezt mar itt tobben leirtuk ezer meg egyszer. Ezek a monitorok egyebkent Windowshoz sem idealisak, mert ott sem ez a cel DPI es barmikor becsuszhat egy olyan szoftver, ami rosszul renderelodik, ha skalazva van a monitorod. Egyszeruen, ezeket nem szabad megvenni.
-
-Skylake-
addikt
válasz bkiky01 #38540 üzenetére
Retinaval megegyezo meretu (!) nem retina felbontasok :
24" : retina 4480 x 2520 , nem retina 2240 x 1260 ( kb full HD)
27" : retina 5120 x 2880 , nem retina 2560 x 1440 (WQHD)
32" : retina 6016 x 3384 , nem retina 3008 x 1692tehat ha ekkora kijelzoket ekkora felbontason hasznalsz akkor minden ugyan akkora lesz mint a retina monitorokon, csak ugye kevesbe eles mert 1/4 annyi pixelbol all. en 32 monitort hasznalok az emlitett 3008x1692 felbontason, nagyjabol tokeletes. mivel a retina felbontas 218 PPI , ezert nem retinaba erdemes a 109 (ez az emlitett 1/2) PPI-re torekedni, akkor ered el ezt a sweetspotot. Ami nativan ezt tudja , azaz siman 100% on tudod hasznalni az a 27 WQHD es a 34 ultrawide 3440x1440, ezek ~108-110PPI meretek.
[ Szerkesztve ]
A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
scream
veterán
válasz bkiky01 #38540 üzenetére
Nekem 32" 4K-ra a Mini alapból a "Default"-ot állította be (ahogy a neve is mutatja ), az érzésre Windows 150%-nak felelhet meg. Én "More Space"-en használom (Windows-on 100%), neked a "Larger Text" felé lévő, 2 opcióból kell akkor esélyesen valamelyik, ha az alapértelmezett neked túl kicsi. Settings -> Displays alatt találod.
-
TigerCat
nagyúr
-
r4z
nagyúr
válasz bkiky01 #33647 üzenetére
Mindegyik mai iMac hattervilagitasa PWM vezerleses, viszont 22kHz-en, szoval nem banto. Sajnos nem tudom, melyik generacioval vezettek be ezt a frekvenciat.
Szoftveresen f.lux-szal minden modellen van kekfenyszuro, a gyarilag pedig Sierraval jelent meg a Night Shift, azaz 2012-es gepektol kezdve elerheto.
Ha ennyire fontos a flicker free kijelzo, es nem kell erogep, inkabb egy Mac Minit ajanlanek sajat monitorral. Egyreszt sokkal olcsobb, masreszt biztosra tudsz menni a kijelzot tekintve.
[ Szerkesztve ]
Into the void, into the emptiness, into the place beyond form
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Egy újabb érdekes eset [Update HSZ-ben]
- Kuponkunyeráló
- Íme az új Android Auto!
- YouTube
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Kína-exkluzív Arrow Lake-S processzorral gyarapodott az Intel portfóliója
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Strix B360 Intel i5 9400F 16GB DDR4 480GB SSD RX6600 8GB Rampage Shiva Chieftec 600
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i7 9700E 16GB DDR4 500GB SSD GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Rampage SHIVA 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z270 i5 7500 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 6GB GDDR5 ZALMAN S3 TG 500W
- Bezámítás! Apple Mac Mini M2 2023 8GB 256GB SSD számítógép garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H110M i5 7500 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX1060 3GB GDDR5 ZALMAN S3 TG ZALMAN 500W
- Eladó GamerPC/A kép csak illusztráció/
- Nitro 5 NH.Q7MEU.002 gamer laptop (15,6'' FHD/Core i5/8GB/512 GB SSD/GTX1650 4GB/NoOS)
- Ryzen 5 3600, MSI RX5600 XT, 16GB DDR4, 1TB KINGSTON SSD M.2, B450M
- AMD Konfig (R5 5500, Giga B450M, 16GB,FSP Fortron, Chieftec ECO 550W) SSD?, VGA? -ALZA 26-30hó gar
- ASUS H81M-R alaplap /i5 4460 /8Gb félkonfig
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest