- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Mini-ITX
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali fotós kérdések órája
- IR fotózás/Infra fotózás
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Hangtalan nootbook
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Analóg fényképezés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TIV
tag
sziasztok!
kellene nekem egy nagy help!! adott egy írtó régi debian, amin egy scriptet kell írni. a script lényege, hogy megadunk neki egy sztringet és egy mappát és ezen belül és az almappákon belül is minden fájl tartalmát átböngésző a sztring után.
NEM VÓK LUSTA, mert már 3 fajta varációval megcsináltam, de egyik sem meg azon a dög régi debianon.
1. nincs rgrep
2. nincs grep-nek -R -r se -d paramétere.
3 ott tartok, hogy ls -R mappa kitudja írni az almappák fájlneveit, de nem tudom, hogyan tovább..
Aki hozzáértő kérem segítsen! Azon megoldásokat amit csináltam nem fogadják el, hisz a régi debianos gépen nézik meg és ott nem megy
Ezer köszönet és dícsőség!
[Szerkesztve] -
TIV
tag
Sziasztok!
Van egy kis bash scriptem, ami lényege, hogy egy szót keres rekurzívan egy mappában grepel..a grepes sor egyy csővezeték, mert az eredményt kicsit megszelektálom, stb...
viszont...nem zárhatom a scriptet exit 0 -al, mert mivan akkor ha nem fér hozzá a mappához..szóval hogy lehetne figyelni a grep-es sor (vagy grep) kilépési státuszát.
fontos lenne, hogy ne pipefail-el oldjuk meg, mert régebbi debian alatt nem műxik!
köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Villanyszerelés
- Futás, futópályák
- Formula-1
- World of Tanks - MMO
- PlayStation 5
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Teljes külső kijelzővel hódítana a Flip7, ami kapott egy kistestvért is
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eszpresszóképes kávéfőző 15 bar nyomással
- Bitcoin Miner Eladó Bitmain Antminer S19 JPro 104 Th 3150 watt
- OLCSÓBB!!! DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- Xiaomi 11 Lite 5G NE 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest