Hirdetés
- A Corsair kontrollere egységesítheti ventilátoraink és világításunk szabályzását
- A Thermalright kicsit szolidabbá tette a Frozen Horizon szériás vízhűtéseit
- Komolyabb hálózati igényeknek is eleget tehet az OWC Thunderbolt 5-ös dokkolója
- A britek kormánya megnézte, hogy mire jó a Microsoft M365 Copilot
- A firmware okozhatja a Windows 11 augusztusi frissítésével kapcsolatos SSD-hibát
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Micro Four Thirds
- Hisense LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- SSD kibeszélő
- Komolyabb hálózati igényeknek is eleget tehet az OWC Thunderbolt 5-ös dokkolója
- A firmware okozhatja a Windows 11 augusztusi frissítésével kapcsolatos SSD-hibát
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
helltp
aktív tag
Sziasztok!
Megoldhatatlan problémába ütköztem. Adott egy Uuntu Server 14.04.1 alapú samba szerver 2 db HDD-vel. Legyen az os-t tartalmazó HDD a C, az adatokat tartalmazó pedig a D. Ha C-ről és D-ről is csinálok sharet akkor egy másik linux alapú gépről elérem mind a kettőt, de windows alapú gépről, a C-n lévő mappát látom, van RW jogom viszont akármit csinálok a D-n lévő mappákat látom ugyan de ennyi, még belelépn sem tudok, permission errort dob. Mind a két meghajtó EXT4 formátumú. A második meghajtón az összes mappának 777-es jogot adtam, sambában mindenkinek engedve van a hozzáférés, az összes sharet ugyanolyanra állítottam, csak a meghajtók különböznek.
Ha segít, többek közt ez van az smb.conf fileban:[film]
path = /media/fejesa/Data/film
writeable = yes
; browseable = yes
guest ok = yes
read only = no
create mask = 0777
[sorozat]
path = /media/fejesa/Data/sorozat
writeable = yes
; browseable = yes
guest ok = yes
read only = no
create mask = 0777
[Videos]
path = /home/fejesa/Videos
writeable = yes
; browseable = yes
guest ok = yesA film, sorozat van a külső meghajtón, a videos a belsőn. Androidon és win7-en teszteltem, a win7 a problémás. Nem tartom valószínűnek hogy a samba beállításokban van a hiba, mert ugyanúgy állítottam be mind a két share-t és az egyik megy a másik nem.
Számomra ez teljesen érthetetlen és egyik külföldi fórumon sem találtam működő megoldást.Előre is köszi a segítséget, és bocs a hosszú hszért:
helltp
Új hozzászólás Aktív témák
- Gitáros topic
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mafia: The Old Country teszt
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xbox Series X|S
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- PC Game Pass előfizetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 512GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3410, 94% Akkumulátor
- 142 - Lenovo LOQ (15IAX9) - Intel Core i5 i5-12450HX, RTX 4060 (1db , utolsó ... aki kapja ...)
- HIBÁTLAN iPhone 13 512GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3273, 100% Akkumulátor
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest