Hirdetés
- Milyen processzort vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen videókártyát?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali informatikai kérdések órája
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Titmouse09
aktív tag
Sziasztok!
Nem is tudom hol kezdjem. Talán a közepén: Szóval adott egy ASUS laptop, elég jó a hardver benne, de sajnos AMD-s, így az amúgy sem túl combos akksi nem sokáig bírja. Windows alatt. Szeretnék egy akkukímélő, könnyített linuxot felrakni rá második rendszerként.
Első kérdés: Milyet? Lubuntuval szemezgetek, próbálgattam virtualboxban, nem tűnik rossznak. Tanácsolták nekem a crunchbag-et, de az már túl low nekem.
Második kérdés (csokor): Na ez összetett. Van a gépen dual bootban egy nem működő OS X. Ez működött mindaddig, amíg nem raktam újra a mellette lévő windowst. És, hogy ne legyen túl egyszerű a helyzet a boot sector az ő partícióján van (hogy venne a szájába valami hengereset). Próbálkoztam vele, hogy aktívnak jelölöm meg a windowsét, de akkor nem bootolt be.
Szóval most ezt az OS X-et cserélném linuxra, de hogyan? Ha elindítom a linux telepítőt ott tudom törölni az OS X partícióját, és annak a helyére egyszerűen felrakni a linuxot?
Ha igen, akkor nem baj neki, hogy (a win 350MB-osát is számolva) már 4 partíció van, amiből az utolsót
háromfelé vágva (root, swap, home) már 6 lesz?Ha sikerül felrakni akkor a grubban meg fog jelenni a win8, vagy azzal megint játszani kell?
Előre is köszi a válaszokat, segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Milyen processzort vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gyúrósok ide!
- Milyen monitort vegyek?
- Eredeti játékok OFF topik
- Építő/felújító topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen program, ami...?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- LEGJOBB KIJELZŐS! 400NIT ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 256GB FHD 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3277, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest