Hirdetés
- Tavaszig befut az Intel feltápolt csatamágusa, de a játékosok nem fognak örülni
- Kell-e a korlátlan mobilnet, vagy luxusból égetjük a pénzt?
- Híres és hírhedt processzorokkal számol le az Intel
- Neked az algoritmus mondja meg, hogy ki vagy
- Adatvédelem kontra kényelem: ha kérik, a Microsoft kiadja a kulcsokat
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- TCL LCD és LED TV-k
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Duplázik a NAND is: a Samsung 100%-os áremelésben gondolkodik
- AMD FX
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Titmouse09
aktív tag
Sziasztok!
Nem is tudom hol kezdjem. Talán a közepén: Szóval adott egy ASUS laptop, elég jó a hardver benne, de sajnos AMD-s, így az amúgy sem túl combos akksi nem sokáig bírja. Windows alatt. Szeretnék egy akkukímélő, könnyített linuxot felrakni rá második rendszerként.
Első kérdés: Milyet? Lubuntuval szemezgetek, próbálgattam virtualboxban, nem tűnik rossznak. Tanácsolták nekem a crunchbag-et, de az már túl low nekem.
Második kérdés (csokor): Na ez összetett. Van a gépen dual bootban egy nem működő OS X. Ez működött mindaddig, amíg nem raktam újra a mellette lévő windowst. És, hogy ne legyen túl egyszerű a helyzet a boot sector az ő partícióján van (hogy venne a szájába valami hengereset). Próbálkoztam vele, hogy aktívnak jelölöm meg a windowsét, de akkor nem bootolt be.
Szóval most ezt az OS X-et cserélném linuxra, de hogyan? Ha elindítom a linux telepítőt ott tudom törölni az OS X partícióját, és annak a helyére egyszerűen felrakni a linuxot?
Ha igen, akkor nem baj neki, hogy (a win 350MB-osát is számolva) már 4 partíció van, amiből az utolsót
háromfelé vágva (root, swap, home) már 6 lesz?Ha sikerül felrakni akkor a grubban meg fog jelenni a win8, vagy azzal megint játszani kell?
Előre is köszi a válaszokat, segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
- Gyúrósok ide!
- Kell-e a korlátlan mobilnet, vagy luxusból égetjük a pénzt?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Feketelista, avagy a rossz boltok topicja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Spórolós topik
- Házimozi belépő szinten
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- LG 39GX90SA-W - 39" Ívelt Smart OLED/ WQHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / G-Sync & FreeSync
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest