-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
válasz
sghc_toma
üzenetére
oké, akkor erőt veszek magamon, és kipróbálom
úgyse lesz belőle a mai nap folyamán kipróbálható dolog, de legalább gyakorlok egy kicsit. meg ha meglesz a crosscompiling része, akkor mást, más cuccra is megpróbálok leforgatni. a routeremre már nagyon kell egy torrent-tracker 
-
GD
őstag
válasz
sghc_toma
üzenetére
köszi, ezt nem tudtam eddig csak sejtettem..
aktuális kérdések:
1. viszont párhuzamosan használok debiant meg ubuntu-t is ugyan azon a gépen, szeretem követni mindkettőt hogy fejlesztik..
az s2disk esetén nem tudom mennyire szerencsés mikor az egyik rendszerből azzal lépek ki, de a következő bootkor meg másikat élesztek.. ebből lehet kavarás? mindkettő egy swap partíciót használ
remélem érthetően adtam magam elő2. másik bajom hogy ugyan azon nevű user de más uid esetén a mail mappa tartalma ami egy másik, mindkét rendszer által használt ext3-as partíció,thunderbird-ben csak az egyik rendszer esetén törölhető levél, a másikon csak akkor ha minden esetben kiadom a chown meg a chmod parancsokat..
3. ubuntu alatt ha új kernelt rakok (debiannak most muszáj volt mert a 486-os kernellel nem látta a 2 giga ramot ,csak a 686 bibgmem-el) akkor a kézzel forgatott modulok is auto bekerülnek az új kernel alá, debianban nem.. module-assistant talán mindkettőn van pedig..
mi az ubuntu trükkje?ps: a noti ami a64-es turion, érdekes módon a gyári debian a64 kernellel nem bootol fel, elakad és áll..
Új hozzászólás Aktív témák
- Küszöbön az androidos PC-k
- Opel topik
- Semmibe veszi a KRESZ-t a Tesla Mad Max módja
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Gumi és felni topik
- Sweet.tv - internetes TV
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Árváltozás: Deus Ex Human Revolution Collector's Edition
- AKCIÓ! Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Árváltozás+játék!The Witcher 2 Assassins of Kings Collector's Edition
- Calman Home for LG licenc (PGenerator támogatással) ÚJ ára 66.000 Ft.
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3431, 94% Akkumulátor
- 8 GB-os GeForce RTX 2060 SUPER (OEM HP) - garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 64GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3658, 100% Akkumulátor
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
- Kezdő Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 7500 / GTX 1050Ti / 16GB DDR4 / 128SSD+1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

úgyse lesz belőle a mai nap folyamán kipróbálható dolog, de legalább gyakorlok egy kicsit. meg ha meglesz a crosscompiling része, akkor mást, más cuccra is megpróbálok leforgatni. a routeremre már nagyon kell egy torrent-tracker