-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
oatis
csendes tag
Üdv!
Gondoltam megosztom mire jutottam a fagyással, hátha más is jár így. Végül a kubuntu is szépen fagyott, így visszamentem debian 10-re azt 11-re és azt 12-re frissítettem. A 10-es teljesen stabil volt a 4.19.0.17-es kernellel. 11-re upgrade után felkerült egy 5. xxxx verziójú kernel, ezzel nagyon fagyott, majd upgrade után a 12-es feltett egy 6.xxxx verziójú kernelt, ez már ritkábban fagyott, de ez sem lett stabil. Így most jelenleg debian12 van rajta 4-es kernellel indítom, nem a 6-ossal, kde plasma x11 desktoppal, és stabilan megy. -
fatpingvin
addikt
memtesttel nem csak magát a memóriát teszteljük, hanem a memóriavezérlőt és a memóriát együtt. simán lehet hogy az előbbivel van gond.
ha a már fagyó rendszert klónoztad át, akkor simán lehet hogy átörökítettél egy bad blockot, ami szépen csendben vált írhatatlanná és így megőrzött valami hibás értéket.
mondom, kezdjük egy memtesttel, illetve az eredeti disk smartctl -a átnézésével. kernel logot verbose-ra állítva is utol lehet érni dolgokat, dmesg-ben is meg tudnak jelenni az ilyen problémák előjelei.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Horgász topik
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Autós topik
- Mini-ITX
- Milyen házat vegyek?
- Windows 11
- Poco F7 Pro - jó, de az amatőr sem rossz
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! HTC VIVE Pro 2 virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3083
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 490+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest