-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
válasz
márNemKereső #12098 üzenetére
ionice segíthetne esetleg...
egyébként nem normális, de nem is ritka, egyes alaplapoknál ez előfordul. -
Jester01
veterán
válasz
márNemKereső #11742 üzenetére
Valószínűleg akkor megjegyezte defaultnak a windowst. Állítsd vissza a grub-set-default paranccsal.
-
válasz
márNemKereső #11685 üzenetére
Jajj istenem, de nem tudok fogalmazni
Van egy szerver (ubuntu) amihez samba-n csatlakozik 4db win7 és egy xp (de, h 7 vagy xp az mindegy...) És van 1 db linux (fedora) ami nem samban hanem nfs-en csatlakozik hozzá, de ö is a helyi háló része és aktívan használja azokat a könyvtárakat amiket a win-ek samban keresztül. Ergo, közös munka könyvtárak vannak.
(#11686) bambano: Közben leesett, h a gyökér könyvtár jogai miatt simán törölhető. De az még mindig nem, h miért nem írhat bele senki más...
-
válasz
márNemKereső #11681 üzenetére
A könyvtártörlésben tényleg nincs semmi extra...
Az elején írtam, h samba/nfs win/linux gondoltam érthető a kapcsolat
samba <-> win / nfs <-> linux
Win-ről (jobb gomb -> tulajdonságok -> biztonság - máshogy nem tudom, h kellene megnézni) azt látom (mind2 könyvtár esetén), h senkinek semmihez nincs joga (nincs pipa sehol) de attól a 2. könyvtár simán írható. De ezt a samba intézi, szerintem. Tulajdonosi viszonyt (a nem írható könyvtáron) meg azt látom amit kilistáztam a szerveren: 2 csoportot mutat de az egyik win-es: Mindenki és 500 (unix group\500) és egy tulajt: SZERVER\szerver
szerk: "a másik gépről"-t úgy értem, h nem a linux-ról hanem egy win kliensről hoztam létre a könyvtárat (a 2. eset)
Jah, szinte biztos, h vmi acl gubanc lesz...
-
márNemKereső
tag
válasz
márNemKereső #11648 üzenetére
Akkor válaszolok magamnak: OpenSUSE alatt, ha kikapcsolom a BIOS-nan a VT-d funkciót, akkor megszűnik a probléma.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest