- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- A Perplexity felvásárlását fontolgatja az Apple
- XIV. Leó pápa szerint a politikusoknak kezdeniük kell valamit az AI-veszélyekkel
- Beperelték az Apple-t a részvényesei, mert túlzott az AI-fejlesztések kapcsán
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
márNemKereső
tag
válasz
Jester01 #11743 üzenetére
Grubnak nincs saját logja, ugye?
Egyébként sejtem mi történt: nem egészen úgy működik ez a dög, ahogyan emlékeztem: ha azonos paraméterekkel kétszer kiadom a grub-reboot-ot anélkül, hogy közben újraindítanám a rendszert, akkor az első alkalommal elteszi az aktuális default értéket valahová (ahonnan a köv. bootnál visszaszedné), felülírja azzal, amit paraméterként kapott, újabb grub-reboot, ekkor az utoljára beállított értékkel fejbeveri azt, amit korábban elmentett és mindkét helyen megmarad az utoljára beállított windows...Egyébként köszi, ez valóban ennyi volt.
-----------------------------------------------------------------------
Azért tragédia, mennyire kiestem egykori szakmámból...
Néhány órája töröm a fejem, miért is nullázódott a ~/.bash_history-m.
Déltájban meg azon tököltem egy órát - akkor még eredmény nélkül -, hogy miért nem tudok ftp-n felmásolni egy kb. 2GB-os disk image-t a gépemre, ráadásul változó volt a felmásolt méret. Az utolsó 100-200MB maradt le folyton. Ez utóbbit délután megoldottam, mert végre rájöttem, hogy megtelt a diszk alattam. Most meg azt láttam, hogy a virtualbox-os vm-ek nem indulnak el. Most tudatosult bennem: a virtualbox leálláskor visszaír egy .xml-t a diszkre, ami most a 0 szabad hely miatt nem sikerült. Szerencsére készít róla mentést. Miközben élesztgettem a virtuális gépeket, akkor esett le: a history is ezért tűnt el...
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gyúrósok ide!
- BestBuy topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- XIV. Leó pápa szerint a politikusoknak kezdeniük kell valamit az AI-veszélyekkel
- Medence topik
- PlayStation 5
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Aorus Elite RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged