-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
márNemKereső
tag
válasz
Jester01 #11743 üzenetére
Grubnak nincs saját logja, ugye?
Egyébként sejtem mi történt: nem egészen úgy működik ez a dög, ahogyan emlékeztem: ha azonos paraméterekkel kétszer kiadom a grub-reboot-ot anélkül, hogy közben újraindítanám a rendszert, akkor az első alkalommal elteszi az aktuális default értéket valahová (ahonnan a köv. bootnál visszaszedné), felülírja azzal, amit paraméterként kapott, újabb grub-reboot, ekkor az utoljára beállított értékkel fejbeveri azt, amit korábban elmentett és mindkét helyen megmarad az utoljára beállított windows...Egyébként köszi, ez valóban ennyi volt.
-----------------------------------------------------------------------
Azért tragédia, mennyire kiestem egykori szakmámból...
Néhány órája töröm a fejem, miért is nullázódott a ~/.bash_history-m.
Déltájban meg azon tököltem egy órát - akkor még eredmény nélkül -, hogy miért nem tudok ftp-n felmásolni egy kb. 2GB-os disk image-t a gépemre, ráadásul változó volt a felmásolt méret. Az utolsó 100-200MB maradt le folyton. Ez utóbbit délután megoldottam, mert végre rájöttem, hogy megtelt a diszk alattam. Most meg azt láttam, hogy a virtualbox-os vm-ek nem indulnak el. Most tudatosult bennem: a virtualbox leálláskor visszaír egy .xml-t a diszkre, ami most a 0 szabad hely miatt nem sikerült. Szerencsére készít róla mentést. Miközben élesztgettem a virtuális gépeket, akkor esett le: a history is ezért tűnt el...
Új hozzászólás Aktív témák
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Home server / házi szerver építése
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- E-roller topik
- Háztartási gépek
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Apple MacBook
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- CSX 2x2GB (4GB) DDR 800 MHz kit
- Xiaomi Redmi 10 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest