Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• márNemKereső

tag

válasz Jester01 #11743 üzenetére

Grubnak nincs saját logja, ugye?
    Egyébként sejtem mi történt: nem egészen úgy működik ez a dög, ahogyan emlékeztem: ha azonos paraméterekkel kétszer kiadom a grub-reboot-ot anélkül, hogy közben újraindítanám a rendszert, akkor az első alkalommal elteszi az aktuális default értéket valahová (ahonnan a köv. bootnál visszaszedné), felülírja azzal, amit paraméterként kapott, újabb grub-reboot, ekkor az utoljára beállított értékkel fejbeveri azt, amit korábban elmentett és mindkét helyen megmarad az utoljára beállított windows...

Egyébként köszi, ez valóban ennyi volt.
    -----------------------------------------------------------------------
    Azért tragédia, mennyire kiestem egykori szakmámból...
    Néhány órája töröm a fejem, miért is nullázódott a ~/.bash_history-m.
    Déltájban meg azon tököltem egy órát - akkor még eredmény nélkül -, hogy miért nem tudok ftp-n felmásolni egy kb. 2GB-os disk image-t a gépemre, ráadásul változó volt a felmásolt méret. Az utolsó 100-200MB maradt le folyton. Ez utóbbit délután megoldottam, mert végre rájöttem, hogy megtelt a diszk alattam. Most meg azt láttam, hogy a virtualbox-os vm-ek nem indulnak el. Most tudatosult bennem: a virtualbox leálláskor visszaír egy .xml-t a diszkre, ami most a 0 szabad hely miatt nem sikerült. Szerencsére készít róla mentést. Miközben élesztgettem a virtuális gépeket, akkor esett le: a history is ezért tűnt el... :W

Új hozzászólás Aktív témák