- Megerősíti a platformfüggetlen sugárkövetéses tesztjét a 3DMark
- A Seenda ollós klaviatúrája a Microsoft Sculpt Ergonomic Keyboard nyomdokain jár
- Gamescom 2025: Itt a legújabb Gaming NUC
- Cicomától mentes Palit GeForce RTX 5060 a kevésbé tágas gépházak gazdáinak
- Eldőlt: nem építhetnek hátsó kaput az Apple termékekbe a britek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Az Xbox égisze alatt oldaná meg a PC-s játékosok legnagyobb gondját a Microsoft
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hobby elektronika
- OLED TV topic
- Októberben hozza PC-s kézikonzoljait a Microsoft
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Apple asztali gépek
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
janos666 #31405 üzenetére
Nekem annyival nagyobb szívatás, hogy a RAID-ről is bootol
5 SATA-s olcsó lapot is nehéz találni, nem hogy 6...
A 25Mb/s tényleg fura, az olvasás nekem is több sokkal (AthlonII X2 2GHz fölött, 4GB RAM)
Írás megy 25 körül, és ez is 4 laptopwinyó + 1 asztali, de sima ext4 mdraid-en. -
janos666
nagyúr
válasz
janos666 #31405 üzenetére
Pontosítok: nem ~20 perc, hanem sokkal több, mert közben lőttem egy snapshot-ot (nincs felhalmozva több, csak a rott és egyetlen snapshot van, amit backup-ra használok) és elkezdtem másolni egy SSD-re, és még most is ~5 Mb/s az rsync sebessége (főként nagy file-okkal megy a transfer). Szóval valami nagyon nem kerek.
Most 5.12.0-gentoo kernel fut (a CPU-t nem zabálja fel, de ~25 Mb/s senességgel olvas az összes 7200RPM HDD-ről). Ez mi...?
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 12 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor X6a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest