Hirdetés
- Ha nem növelnéd feleslegesen a villanyszámlád, a Chieftecnek van pár új ajánlata
- ARC vs eARC — Ilyet is tud a HDMI-d? 🤨
- A következő évtizedbe repíti a NAND hatékonyságát a Samsung új kutatása
- ASUS blog: kisebb, de nem gyengébb – a mini PC-k forradalma
- 5 kilowattos GPU-k előtt nyitná meg az utat az Intel
- Home server / házi szerver építése
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Itt a Valve GŐZGÉP — Steam Machine, mi vagy te? 🧐
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Frawly
üzenetére
Nem hiszem. Mármint nekem úgy tűnt, hogy a GRUB csak annyit tesz, hogy átadja a paramétereket a kernelnek. A lényegi munkát a kernel végzi ezzel kapcsolatban. Legalábbis ez jött le abból a pár sorból, amit elolvastam a témában, meg ha belegondolsz a soros portos driverek vagy mi a szösz is a kernelben van, nem a GRUB-ban... Nem is vagyok benne biztos, hogy beleférne a GRUB-ba, de mióta bejött a GPT meg az EFI már nehezen követem, hogy mi hány MB lehet. Valami olyasmi rémlik, hogy MBR-el és BIOS-al elég kötött volt a bootloader mérete és valahol a lemez elején kapott helyet valami olyan helyen, amit elvileg nem is erre találtak ki. Mióta bejött a GPT talán már nincs ilyen megkötés, passz.
Új hozzászólás Aktív témák
- BLACK FRIDAY! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Árváltozás + játék DVD: Watch Dogs Deadsec Edititon
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Egyedi ékszerdobozka
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Bontatlan iPhone 16 (256 GB) (rendelhető)
- ÚJ akku! Lenovo ThinkPad X1 Extreme Gen2 i7-9850H 16GB 512GB GTX1650 500nit UHD 1 év teljeskörű gar.
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest