- Canon MILC: EOS R és M topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Azonnali informatikai kérdések órája
- RAM topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- CES 2025: Naya, az igazán egyedi billentyűzet
- Gaming notebook topik
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
válasz
samujózsi #29205 üzenetére
"Azért az érzed, hogy itt átlaguserről van szó, nem hobbista kernelfejlesztőről?": de itt az alapeszméről van szó.
nem mondtam, hogy hatékonyan fog belenyúlni, nem mondtam, hogy sikeres lesz, azt mondtam, hogy hagyni kell.az opensource és a linux alapeszméje, hogy mindenki buherálhatja. ezt az alapeszmét szerintem helytelen lenne megölni.
az egy másik tészta, hogy a hivatalos kernelbe mi hogyan kerül bele és az is, hogy a júzer saját energiáit vagy másokét hogyan pazarolja. ha be akar menni bekötött szemmel az erdőbe, hagyni kell, hagy menjen. ha koppan, koppan, ez téged ne zavarjon. de lehet, hogy felfedezünk egy új mingót.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
samujózsi #29205 üzenetére
Nekem hasznos igazából annyi lenne a napi dolgokban, hogy adjon valami tippet, hogy melyik hardver vagy driver vagy beállítás hibás. Az egész kb egy sor lenne. Ehelyett valami katyvaszt ad, amivel a fejlesztőkön kívül senki nem tud mit kezdeni. Weben is nem véletlenül írunk 500 internal server errort meg 404 not found-ot vagy ilyesmiket ahelyett, hogy a teljes trace-t odanyomnánk az end user pofájába. Egyrészt biztonsági kockázat, másrészt meg úgysem tudna mit kezdeni vele, mert nincs hatásköre hozzá és nagy valószínűséggel nem ért hozzá. Ugyanez a megközelítés lenne jó itt is. Aztán aki hozzáértő az megnézheti debug mode-ban a trace-t meg minden ilyen extra dolgot, aki meg nem, annak elég tudnia, hogy a videokártya adta be a kulcsot vagy annak a driverét kellene frissíteni. Na csak ennyi, gondolom még néhány száz év, mire ilyen OS is lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Egy friss tanulmány szerint az AI-ban utazó cégek 95%-a csak elégeti a pénzét
- Nők, nőügyek (18+)
- Óra topik
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Mobil flották
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Samsung Galaxy A50 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó karcmentes Moto G31 4/64GB / 12 hó jótállással
- HP EliteDesk 800 G6 i5-10500T 8GB 256GB 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest