- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Végleges a HDMI 2.2-es verziója
- Apple MacBook
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- Fujifilm X
- Extrém tűrőképességgel reklámozza új tápkonnektorát az ASUS
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
spammer
veterán
válasz
spammer #21515 üzenetére
Közben úgy néz ki, hogy megoldódott és nem hardveres gond, mármint nem olyan értelemben... eOS Freya beta1, ami viszonylag friss, az elindult Rufus-szal kiírva, legacy módban. Ezek szerint a régebbi rendszereket (így gondolom kerneleket/drivereket) nem szereti.
Crunchbang 11 sem akart menni, pedig az csak másfél éves (Debian Wheezy alapú). Majd holnap kísérletezek vele, de pl. Cruchbangből nincs frissebb release, így a 11-es vajon tölthető frissebb driver/kernel kiadással, hogy újabb gépeket is lehessen használni?
Intel Celeron N2840 (dual core), meg Intel HD Graphics, ez kb. alap, semmi extra. Lehet, hogy a BIOS-t nem szereti, vagy én nem tudom, mi gondja lehet a régebbi OS-ekkel.
-
spammer
veterán
válasz
spammer #21508 üzenetére
Na jó, itt valami USB port probléma lesz.
Kiszedtem a "quiet splash"-t, hogy lássam az összes üzenet, miket ír ki:
usb 1-1: device not accepting address 2, error -110
usb 1-1: new high-speed USB device number 3 using ehci_hcd
usb 1-1: device not accepting address 3, error -110
... itt még néhány hasonló
hub 1-0:1.0: unable to enumerate USB device on port 1Itt is ilyesmiről írtak: [link]
Nem csoda, hogy nem találja a fájlrendszert, gondolom nem tudja már olvasni a pendrive-ot.
-
spammer
veterán
válasz
spammer #21438 üzenetére
Tárgytalan, a Brightside rendben működik.
-
Sonja
nagyúr
válasz
spammer #18120 üzenetére
Tudom, hogy a Plank-ot lehet állítgatni (ikonméret, hely, elrejtés) a tweak-ben, de szvsz a felső panelra (az a Wingpanel) gondolt, mint tálca, ezért írtam.
Annyit tehet, hogy "lekicsinyíti", hogy minél kevesebb helyet foglaljon el (és esetleg átlátszóvá teszi, mint pl. ezen a képen). Itt a leírás.
-
psg5
veterán
válasz
spammer #18119 üzenetére
Köszi!
Kipróbálom a wifi drivert így.(már az első sornál is azt írja, hogy ilyen parancs nincs...)
Az a lényeg, hogy plazma megjelnítőre dobom ki és minnél kevesebb statikus,fix képtartalomnak szabad maradnia használat közben, ezért kellenének az elrejtések és a folyamatos képi váltakozások.
-
Sonja
nagyúr
válasz
spammer #18003 üzenetére
Huhh, VMWare alatt nincs gond.
Megnyugodtam.
Köszi!
Egyetlen egy problémába ütköztem csak, és az a Choqok twitter kliens. Sajna nem akarja megjeleníteni a system trayben az ikonját, akár hogy próbálkozok vele.
A legjobb twitter kliens, pont megfelelne, erre ilyen gondom van vele.
Tudom, hogy KDE-hez van készítve, de Ubuntu alatt megjelenik így, mint a képen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Antivírus szoftverek, VPN
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest